محمود خسروي در گفتوگو با خبرنگار فنآوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار کرد: يکي از رويکردهاي اصلي ما در شرکت ارتباطات زيرساخت اين بوده است که زيرساختهاي لازم جهت راهاندازي شبکه ملي اطلاعات را ايجاد کرده و توسعه دهيم.
وي دستيابي به جايگاه ويژه در سطح منطقه را از ديگر اهداف شرکت ارتباطات زيرساخت برشمرد و افزود: براي ارتقاء شبکه موجود، نياز به آن است که درگاههاي بينالمللي ما افزايش داشته باشند تا اگر زماني در يک مسير اختلالي ايجاد شد، مشکلي در زمينهي دسترسي به اينترنت در کشور وجود نداشته باشد.
مديرعامل شرکت ارتباطات زيرساخت در ادامه با يادآوري اينکه طي سالهاي اخير با فعاليتهاي شرکت زيرساخت ظرفيت شبکه ديتاي کشور از حدود 43 گيگ به حدود 500 گيگ رسيده و بيش از 10 برابر افزايش داشته است، عنوان کرد: با اين شرايط شبکهاي کاملا قابل اعتماد ايجاد شده و حال لازم است که در مراحل بعدي شبکههاي مختلفي در شهرها و استانها ايجاد شود و از زيرساختهاي ايجاد شده بهرهبرداري لازم صورت بگيرد.
خسروي در بخش ديگري از صحبتهايش به وضعيت خاص جغرافيايي ايران اشاره و خاطر نشان کرد: ايران در زمينه بينالملل هم نقش و حضور فعالي در سطح منطقه داشته و ما در زمينهي ارتباطات وضعيت خاصي داريم.
وي ادامه داد: اکنون ارتباط دنيا بين شرق و غرب از طريق درياي سياه و کانال سوئز اتفاق ميافتد و براي اينکه ارتباطات بينالملل دنيا در سطح شرق و غرب دستخوش مشکل نشود، ما پيشنهاد کرديم ازمسير دريايي ايران نيز استفاده شود که اين روند تنها با کشورهاي ايران و ترکيه قابل دسترسي خواهد بود و به اين ترتيب از طريق ايران و ترکيه اتصال به اروپا صورت ميگيرد.
معاون وزير ICT همچنين عنوان کرد: در همين زمينه کنسرسيومي به نام ايپک ميان عمان، ايران، روسيه،انگليس وآذربايجان ايجاد شده و قراردادهايي بسته شده است که در حال حاضر امور اجرايي آنها دنبال ميشود و ما اميدواريم ظرف سه ماه آينده ظرفيتهاي اوليهي اين بخش به بهرهبرداري برسد و حجم مناسبي از ارتباطات دنيا از اين طريق ترانزيت شود.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود به کنسرسيومهاي ديگري که در حال شکلگيري است، اشاره کرد و با تاکيد بر اهميت حضور بخش خصوصي اظهار کرد: اکنون از بخش خصوصي دعوت شده است براي سرمايهگذاري در کابلي که از بمبئي به چابهار ميآيد و از طريق شبکه زيرساخت داخلي به درياي مازندران و روسيه وصل ميشود حضور پيدا کند.
خسروي عنوان کرد: البته هسته اوليهي اين بخش شکل گرفته و در حال حاضر پيگيريهاي لازم صورت ميگيرد تا با کمک و هماهنگيهاي بينالمللي ما اين امر ميسر شود و ما بتوانيم بخش عمدهاي از ترانزيت را برقرار کنيم.
مديرعامل شرکت ارتباطات زيرساخت با بيان اينکه در گذشته ارتباطات بينالملل ايران تنها از طريق کابل جاسک صورت ميگرفت و پهناي اينترنت تنها از اين طريق تامين ميشد، يادآور شد: در حال حاضر هيچ مشکلي در اين زمينه وجود ندارد و با افزايش تعداد درگاههاي اينترنت ديگري مشکلي براي تامين پهناي باند باقي نمانده است.
وي در عين خاطر نشان کرد: در شرايطي که هنوز شبکهي اصلي ترانزيت ما راه نيفتاده ظرفيت ما از 23 STM1 به STM1 110 رسيده است و اين ميزان ترانزيت بينالملل ميتواند شرايطي ايجاد کند که ايران به عنوان يکي از هابهاي منطقه تبديل شود.
خسروي در ادامه يادآور شد: در اين زمينه و براي ارتقاء شبکهي موجود اقدامات مختلفي صورت گرفته و اکنون در مرحله عقد قرارداد هستيم.
وي در عين حال يادآور شد: با توجه به تکاليف سنگيني که در برنامهي پنجم توسعه براي وزارت ارتباطات در نظر گرفته ما نيز در تلاش هستيم که ظرفيتهاي زيرساختي را حتي تا 10 برابر افزايش دهيم.