پرسش و پاسخ با تهیه کننده Resident Evil 5

Sweet Jesus

کاربر سایت

Resi5-logo.JPG

چندی پیش در تالار گفتمان کپکام اروپا، بخشی ایجاد شد تا مخاطبین سوالات خود را از سازنده بازی بپرسند و پاسخ دریافت کنند. از میان تعداد بسیار زیاد سوالات پرسیده شده، Masachika Kawata (تهیه کننده بازی) به برخی سوالات پرسیده شده پاسخ داده است. Kawata از قدیمی ترین اعضای پروژه محسوب می شود و میتوان گفت از ابتدای ظهور Resident Evil با آن همراه بوده است.

Skeksi: اینبار در ساخت Bio5 با چه سختی هایی روبرو شدید ؟
Kawata: مطمئنا مشکلات زیادی سر راه ما قرار دارد. وقتی با کنسول های نسل جدید یک بازی می سازیم، زمان و انرژی زیادتری از ساخت هرچیز دیگری مصرف می کند. خصوصا این که اینبار پروژه ما Resident Evil 5 است. و این یعنی باید فوق العاده بیشتر زحمت بکشیم تا کار نهایی عالی باشد. خود این که روحیه 100 نفر کارکنان پروژه را بالا نگه داریم و همیشه آنها را آماده به کار نگه داریم، یک کار تمام وقت به تمام عیار است !

Dante2014: آیا از چیزهایی که در Resident Evil های قبلی، بخاطر کمبود تکنولوژی قابل اجرا نبود استفاده کرده اید ؟
Kawata: نسخه چهارم برای این که به ایده آل های شینجی میکامی نزدیک شود، از خط اصلی بازی های ترسناک منحرف شد. ما در نسخه پنجم سعی کرده ایم خیلی بیشتر به داستان بپردازیم و به مسیر اصلی Resident Evil بازگردیم. از لحاظ تکنولوژی نیز ما سعی کرده ایم تمام چیزهایی که در نسخه های قبلی بواسطه نبود تکنولوژی مورد نیاز وارد بازی کنیم را به این نسخه اضافه کنیم. بطور مثال وارد کردن عنصر ترس به بازی از طریق نور پردازی. صداگذاری خوب نیز تنها از طریق سیستم های نسل جدید قابل احساس است، بنابراین اگر بتوانید یک سیستم پخش خوب تهیه کنید، کاملا از بازی لذت خواهید برد.

TheBigG753: آن دسته از طرفدارانی که RE های کلاسیک را به نسخه چهارم ترجیح می دادند، باید از Re5 چه انتظاری داشته باشند ؟
Kawata : قبول دارم که در نسخه چهارم، عامل اکشن به بازی غالب بود، اما در نسخه پنجم ما بیشتر تمرکز خود را روی داستان گذاشته ایم و این که تا چه حد داستان برای مخاطب قابل باور است. قائدتا حس ترس نیز بواسطه همین باورپذیر بودن بازی در سطح خوبی به مخاطب القاء می شود. همچنین در Re5، اکثر معماهایی که در طول سری Resident Evil ادامه داشته اند حل خواهد شد بنابراین همه طرفداران Resident Evil با بازی ارتباط خوبی برقرار می کنند.

منم تمام شماره هاشو بازی کردم اما به نظر منم دیگه ایستادن و با کلت شلیک کردن خیلی قدیمی شده.مخصوصا با این زامبولی های جدید که هم می تونن بودوین ,هم با اسلحه تیر شلیک کنن , از همه مهمتر موتور برونن . فکر کنم اگه بتونن این تعصب و اصالت رو بذارن کنار خیلی خوب میشه. آخه خداییش فکر کنین.دیگه این حرکت توی این نسل از بازی سازی خیلی ضایعست که وایستا یه جا و تیر بزن یعنی مغز شخصیتی به اون گندگی نمی تونه راه رفتن و تیر زدن رو با هم انجام بده؟

یعنی چی این حرفا؟ اگه این سیستم بردارن که بازی به کلی اکشن میشه! همین الانشم خیلی ها ژانر بازی رو زدن اکشن و ساب ژانر بازی هارر است.بعدشم تو یه مصاحبه تاکوچی گفته بود که این سیستم کنترل بازی واقعا یه حس ترس به بازیکن القا می کنه پس اونا حتما یه چیزی بیشتر از ما میدونن که این سیستم بر نمیدارن! حتی خشاب هم باید در حالت سکون عوض کنی که خیلی خوبه

حالا نظر من!
من تغریبا همه این سری رو بازی کردم.
خداییش RE3 ترسناکترینشون بود البته در کنار نسخه دوم ولی شده موضوع اینه که منو دیگه نمیترسونه!
نه بخاطر اینکه قبلا بازیش کردم بلکه بخاطر این نکته که سیستم ترسوندن مبتنی بر گیم پلی ایراد دار که نمونشو بارها دیدیم قدیمی شده و روی اعصاب میره!
نمونش CODE VERONICA بود که خوب بود ولی ترسناک نه!(خیلی هم کوتاه بود پایانش هم که....)
منظورم هم از ایراد اونی نیست که شما فکر میکنید چون حقیقتا این سری رو میپرستم ولی مشکل اینجاست که من حتی از گیمپلی سایلنت هیل هم ناراضی بودم و یکی از دلایل اینکه سایرن حقیقتا وحشتناک بود کنترل سخت و وحشتناکش بود!
RE4 جدای اینکه اکشن شده بود مهمترین ایرادی که بهش وارد بود کنترل عالیش بود!!!
یعنی من میتونستم یه گله زامبی رو با کلت زمین گیر کنم و بعد برم سراغشون و .......
از طرفی این ایراد بزرگ!!! به مدد همون اکشن شدن و دوری از بعضی المانهای ترسناک بازی زیبایی رو ساخت که علیرقم به یاد موندنی بودن ترسناک نبود و به نوعی انقدر نواوری داشت که اگر لیان و لوگوی RE رو اولش نمیدیدم شک میکردم که یه IP جدیده!
حالا RE5 میخاد اون کنترل خوب رو با ترسی که تو نسخه قبلی کمتر شده بود پیوند بزنه تا نه تنها یه RE حقیقی داشته باشیم بلکه بهترین REیی رو که تا الان دیدیم تجربه کنیم.
هرچند حس فن بویی من و علاقم به نسخ کلاسیک با این اتفاق در تضاد هستش ولی اگر این بازی همونی باشه که من فکر میکنم باید حقیقت رو بپذیرم!

نکته بعدی تقلید هستش.
دیگه مبحث تقلید و برداشت GeOW از RE4 چیز واضحی هستش که وضوحش با سخنان راست و حسینی کلیف بلزینسکی سازنده GeOW به 1080p میرسه و این چیز بدی نیست.
ولی برداشت RE5 از GeOW بخاطر یه سیستم کاور گیری واقعا مسخرست!تازه اگر هم درست باشه که نیست این به اون در!:cheesygri
اما سخنان گوهر بار بعضی از عزیزان در مورد تقلید RE5 از RE4 واقعا میتونه عجیب و در عین حال خنده دار باشه!
مایی که چندین نسخه کلاسیک RE رو قبلا دیدیم و بازی کردیدم که هیچکدوم هم از نظر گیمپلی تفاوت بارزی با نسخ اول نداشتن اگر بیایم و از تقلید نسخه پنجم و چهارم بگ

RE4 نوآور بوده و هست و بهبود گیمپلی اون بازی تا چند نسخه یه چیز طبیعیی هستش.من اگر از بازی خودم تقلید نکنم از کی بکنم؟
با این حساب اصولا خلق عناوینی مثل GeOW و Dark Sector اصولا از پایه ایراد داشته!؟:p(شوخی بود)
من ایرادی به گیمپلی RE4 وارد نمیدونم که حالا بخاد یه عقب کرده 10 ساله بکنه و از گیمپلی نسخه های قبلی استفاده بکنه و اگر هم ایرادی به اون بازی بگیرم اینه که کمی از المانهای بازی های ترسناک دور شد و مهمتر از اون به یکباره زیادی فرق کرد!!!

ضمنا ایستادن و شلیک کردن رو هم ایراد نمیبینم خصوصا اینکه این نکته تنها چیزی بود که حس اشنای این سری رو در نسخه چهارم حفظ میکرد و به قول فرزندم امیر! یه جورایی برای من هم به اصل و نسب این سری برمیگرده وگرنه فکر نمیکنم گزاشتن همچین قابلیت ساده ای برای CAPCOM خیلی کار مشکلی باشه! و از طرفی فکر نمیکنم باقی موندنش هم تنها نکته ترسناکی باشه که تو نسخه پنجم هست ! و فقط بنظرم علاوه بر حسی که گفتم درگیریها رو خشن تر و جذاب تر میکنه.
لااقل اگر برای یکبار هم تو این سری موقع راه رفتن میشد شلیک کرد میتونستم حرفتونو قبول کنم ولی الان موندم تو کار شما!(حالا اگر دوست ندارین دعا کنید شاید CAPCOM یه فکری به حالتون کرد ولی من اگر تو تنظیمات بازی بشه یکی از این دوحالت رو انتخاب کنم حالت قبلی رو انتخاب میکنم!)

(من ادم نمیشم.خودم خسته شدم بس که پست سه متری دادم و کسی نخوند!)

اينطور كه من فهميدم بيشتر اونايي كه ميگن re 4 از سري هاي قبلش بهتر بوده (البته re4 هم حرف نداشت) اول re4 رو بازي كردن بعد سري هاي قبلي يا اصلا سري هاي قبل رو بازي نكردن خوب اين مثل اين ميمونه كه با وجود 360,ps3 ما بريم سراغ ps2 خوب معلومه كه 360 يا ps3 بيشتر حال ميده وبا وجود اينا كسي سراغ ps2 نميره با اين كه ps2 به زمان خودش شايد بيشتر از اينا به بعضي ها مزه كرده.
من كه خودم با سريه 2و 3 خيلي حال كردم البته به زمان خودش نه الان اگه الان بخوام يه كدوم رو بازي كنم 100% همين 4 رو بازي ميكنم ولي اگه ازم بپرسن كدوم سري از همه بهتره من 3 رو انتخاب ميكنم.
كسايي كه به زمان خودش هر سري رو بازي كردن متوجه ميشن من چي ميگم.

(من ادم نمیشم.خودم خسته شدم بس که پست سه متری دادم و کسی نخوند!)

من کامل نظراتتو خوندم . چون شما کامل توضیح دادی من چند نکته کوتاه بگم . اول اینکه هیچ کدوم از عناوین رزیدنت اویل از عنوان قبلی خودش ضعیف تر نبودن و انصافا همیشه رزیدنت اویل ها نسبت به نسخه قبلیشون انقلاب به پا کردند. رزیدنت اویل 4 هم از این قاعده مستثنا نیست .مشخصا رزیدنت اویل 4 هم گیم پلی و هم گرافیک رو ارتقا بخشید( و محکوم بود به همین کار) ولی تنها مشکلی که داشت کمبود ترس در بازی بود. اما به نظر من رزیدنت اویل 5 که با ایده های نوین ساخته شده و کار زیادی هم روش شده میتونه ضعف اویل 4 رو در مورد القای ترس جبران کنه. تلفیق اکشن ارتقا یافته رزیدنت اویل 4 و ترس رزیدنت اویل 1و2و3 میتونه یه شاهکار به تمام عیار به نام رزیدنت اویل 5 خلق کنه.

سری های قبلی هرچی نداشتن , حداقل مهمترین فاکتور یه بازی ترسناک رو داشتن. یعنی آدم رو میترسوندن.
چرا دروغ بگم ؟! من فیلم ترسناک برام وجود نداره و تقریبآ از هیچ فیلمی نترسیدم ( به جز یه صحنه Shining که بچه داره با سه چرخه میره ) ولی توی بازیها بیشتر از فیلمها ترس روی من اثر میذاره. این وسط Resident Evil 4 تنها بازی ای بود که لقب ترسناک روش بود ولی من رو واقعآ نترسوند ! یعنی الآن Condemend 1,2 رو نیمه کاره گذاشتم چون بعضی جاهاش اصلآ نمیکشم از شدت ترس ! ولی RE4 رو اصلآ ترسناک به حساب نمیارم !
آخه آريا جان من منظورم اين بود كه اين چيز ها براي الان كليشه اي شدند و چيز هاي جديد بايد جاشون بگيرند چرا؟ چون مردم هوششون بالا رفته ديگه با چيز هايي كه قبلا ديدند و كليشه اي شده به راحتي نمي ترسند. من خودم يادم تا همين سه سال پيش هر بازي اي كه اسم ترسناك داشت رو كنار ميزاشتم و ميترسيدم سراغ فيلم ترسناك هم نميرفتم. ولي شديدا الان طالب هستم و فيلم هايي كه چهار سال پيش من رو سكته ميداد الان برام يك چيز عادي شده در حالي كه همون عنصر ترس تو وجودم هست.
من نمیدونم شما چرا دندون رو جیگر نمیتونید بزارید ! بابا ما هنوز 15 دقیقه از 20 - 25 ساعت بازی رو ندیدیم!! تیم سازنده عقیدش اینه که کامبت سیستم RE4 خیلی مناسب بوده ولی نتونسته ترس رو انتقال بده، حالا اینا معتقدند با بروز کردن همون کامبت سیستم + ترس میشه یه Re خیلی خوب ساخت. چیزی که این تیم داره تلاش میکنه بسازه.
اینا دقیقا دارن همون کاری رو انجام میدن، که در رزیدنت ایول های قدیمی انجام می شد. در رزیدنت های کلاسیک احساس می شد که نیازی نیست سیستم کامبت تغییر کنه و فقط بروز می شد. اینها هم همین کار رو دارند انجام میدن !

ضمنا بکار بردن لفظ GeOW Clone اصلا مناسب نیست، چون واضح و مبرهن است که GeOW تا حدود بسیار زیادی کلون Re4 هستش.
گيم پلي گيم پلي ديگه مگه فرق ميكنه. تو كل بازي كريس موقع تير زدن بايد وايسه ، براي پريدن از روي هر چيزي بايد دكمه رو بزني بپره و... اين ها كه بين ساعت اول بازي با ساعت آخر بازي تغييري نمي كنند. مي كنند؟

اما سخنان گوهر بار بعضی از عزیزان در مورد تقلید RE5 از RE4 واقعا میتونه عجیب و در عین حال خنده دار باشه!
مایی که چندین نسخه کلاسیک RE رو قبلا دیدیم و بازی کردیدم که هیچکدوم هم از نظر گیمپلی تفاوت بارزی با نسخ اول نداشتن اگر بیایم و از تقلید نسخه پنجم و چهارم بگ

RE4 نوآور بوده و هست و بهبود گیمپلی اون بازی تا چند نسخه یه چیز طبیعیی هستش.من اگر از بازی خودم تقلید نکنم از کی بکنم؟
با این حساب اصولا خلق عناوینی مثل GeOW و Dark Sector اصولا از پایه ایراد داشته!؟:p(شوخی بود)
كسي اينجا نگفت RE5 داره از RE4 تقليد مي كنه ، حداقل من نگفتم.
ولي وقتي تهيه كننده بازي مياد ميگه چيز هايي كه در RE4 ديديد بيشتر ايده هاي ميكامي بود و ترس رو از بازي برده بود. يعني اين ايده ها ربطي به سري RE نداشت.
ولي ما داريم ميبينيم كه همين ايده ها به طور كامل و دست نخورده در RE5 حضور دارند پس اگر ايشون ميگند ايده هاي ميكامي بده چرا ازش استفاده مي كنند اگر خوبه چرا مي گند اين بازي بيشتر به ايده هاي ميكامي رسيده RE4 رو ميگم. خب اينجوري RE5 هم به ايده هاي ميكامي نزديك ...
درباره تغيير هم مثلا همون كه شما بايد استاپ ميكردي ميرفتي كيفت رو نگاه ميكردي و سلاح مورد نظرت رو ور ميداشتي توي RE4 در RE5 مثل G.O.W انگاري ميتوني راحت سلاح رو عوض كني.

خوشبختانه يا متاسفانه من هر چهار عنوان RE رو بازي كردم ولي همش رو تا نصفه بجز RE4 اول هم از RE2 شروع كردم بعدش RE3 و RE1 رو توي يك ديسك گرفتم كه اصلا ازشون خوشم نميد ولي RE4 رو كه خريدم ...

من مثل MGS4 اول RE4 رو بازی کردم و وقتی خوشم امد رفتم سراغ قسمت های قبلی.:biggrin1:;)

من رو این حساب از RE های قبلی خوشم نیومد که عاشق گیم پلی RE4 و سیستمش شدم.رو این حصاب با RE های قدیمی نتونستم خوب ارتباط برقرار کنم.دلیلم هم از بازی کردن بیشتر سر در اوردن از داستانش بود.
اتفاقا به نظرم حسابي كه باز كردي كاملا درست.
مهدي هم گفت RE هاي قبلي همش با نقص و... سعي داشتند چيزي رو به تو تحميل كنند و به زور بهت بگند بايد بترسي. كنترل بد بازي و... همش باعث ترس بيشتر ميشد.

شهاب جان حرفای شما متین و درست.ممنون که دقت کردی به پست من.هرکسی اینکارو نمیکنه.

كسي اينجا نگفت RE5 داره از RE4 تقليد مي كنه ، حداقل من نگفتم.
منم که اسم نبردم!؟
پستهارو بخونی متوجه نظرات همینطوری بعضی از دوستان میشی.
چند نفر اینجا هستن که لااقل نود درصد سری RE رو بازی کرده باشن!؟
ولي وقتي تهيه كننده بازي مياد ميگه چيز هايي كه در RE4 ديديد بيشتر ايده هاي ميكامي بود و ترس رو از بازي برده بود. يعني اين ايده ها ربطي به سري RE نداشت.
ولي ما داريم ميبينيم كه همين ايده ها به طور كامل و دست نخورده در RE5 حضور دارند پس اگر ايشون ميگند ايده هاي ميكامي بده چرا ازش استفاده مي كنند اگر خوبه چرا مي گند اين بازي بيشتر به ايده هاي ميكامي رسيده RE4 رو ميگم. خب اينجوري RE5 هم به ايده هاي ميكامي نزديك ...
درباره تغيير هم مثلا همون كه شما بايد استاپ ميكردي ميرفتي كيفت رو نگاه ميكردي و سلاح مورد نظرت رو ور ميداشتي توي RE4 در RE5 مثل G.O.W انگاري ميتوني راحت سلاح رو عوض كني.

این از اون حرفا بودا !؟
مگه الان ایده های کی قراره تو بازی پیاده بشه یا قبلا ایده های کی پیاده شده بوده!؟!
منظور تهیه کننده بازی هم این بود که ایده های نوآورانه میکامی باعث شد نسخه چهارم ترسش تا حدودی فدای همین نوآوریها بشه نه اینکه میکامی گند زده به بازی!:)
حالا هم میخان اون ایده هارو با المان ترسی که بازی تو نسخه چهارم ازش دور شده بود پیوند بدن و بازی رو اونی کنن که همه میخان.
در مورد قابلیت تعویض سلاح هم چیز خاصی نیست بنظر من.
اتفاقا کلنجار رفتن با Inventory بازی قبلی خودش خاطره انگیزترین جنبه RE4 برای من هستش و اصلا هم ناراحتم نکرد.
امیدوارم منظورمو بد نرسونده باشم ولی اینهارو تو همون پستم هم گفتم.
با این حال امیدوارم جوابتونو گرفته باشید.
خوشبختانه يا متاسفانه من هر چهار عنوان RE رو بازي كردم ولي همش رو تا نصفه بجز RE4 اول هم از RE2 شروع كردم بعدش RE3 و RE1 رو توي يك ديسك گرفتم كه اصلا ازشون خوشم نميد ولي RE4 رو كه خريدم ...
چرا متاسفانه؟
اتفاقا من قصدم هرچی باشه مچ گیری و ضایع کردن هیچکس نبوده و نیست که بیام و کسی رو نابلد بخونم.شما جای استاد ما.بی تعارف میگم.
من خودم ZERO و OUT BREAK رو بازی نکردم.....

خب
آقا چرا اینطوری میکنین مگه من چی گفتم.من خودم عاشق سری RE ـم و هیچ وقتم اجازه نمی دم سری از این بازی رو از دست بدم.از نظر گرافیک که بر منکرش لعنت.
اما خداییش بعضی از بچه هام با من موافقن که دیگه این مدل, حس ترس القا کردن قدیمی شده.البته بعضی هام همون مدل قدیمی یعنی ایستادن و شلیک کردن رو میپسندن.در مورد گیم پلیشم حرف خودمو پس میگیرم و این سخنان رو تایید میکنم.

از تقلید نسخه پنجم و چهارم بگم RE4 نوآور بوده و هست و بهبود گیمپلی اون بازی تا چند نسخه یه چیز طبیعیی هستش.من اگر از بازی خودم تقلید نکنم از کی بکنم؟
واقعا آدم از بازی خودش تقلید نکنه از ماله کی بکنه:confused: مثل همین GeOW 2 .

منم که اسم نبردم!؟
پستهارو بخونی متوجه نظرات همینطوری بعضی از دوستان میشی.
چند نفر اینجا هستن که لااقل نود درصد سری RE رو بازی کرده باشن!؟
اين كه كمه شكي نيست براي همين هم ميگم كه بايد بازي ها تغيير كنند ، چون سلايق يك فرد و يك جامعه هميشه يك شكل نيست (منظورم اين كه سلايق توي دوران زندگي فرد تغيير ميكنه.)

این از اون حرفا بودا !؟
مگه الان ایده های کی قراره تو بازی پیاده بشه یا قبلا ایده های کی پیاده شده بوده!؟!
منظور تهیه کننده بازی هم این بود که ایده های نوآورانه میکامی باعث شد نسخه چهارم ترسش تا حدودی فدای همین نوآوریها بشه نه اینکه میکامی گند زده به بازی!:)

در مورد قابلیت تعویض سلاح هم چیز خاصی نیست بنظر من.
اتفاقا کلنجار رفتن با Inventory بازی قبلی خودش خاطره انگیزترین جنبه RE4 برای من هستش و اصلا هم ناراحتم نکرد.
درست كه نيست ولي خودش يكي از نكاتي كه باعث اكشن تر و سريع تر شدن روند بازي ميشه. همين كه شما بري توي يك منو چند لحظه صبر كني چيزي كه ميخواي رو بگردي پيدا كني بعد نگاه كني ببيني تير هات كمه خودش يك حس خاصي داره و تو رو بدتر وارد جو بازي ميكنه در مقابل باعث ميشه فراموش كني دقيقا ميخواستي چيكار كني اما وقتي قابليت عوض كردن باشه خيلي راحت ...

امیدوارم منظورمو بد نرسونده باشم ولی اینهارو تو همون پستم هم گفتم.
با این حال امیدوارم جوابتونو گرفته باشید.
الان گرفتم ;)

چرا متاسفانه؟
اتفاقا من قصدم هرچی باشه مچ گیری و ضایع کردن هیچکس نبوده و نیست که بیام و کسی رو نابلد بخونم.شما جای استاد ما.بی تعارف میگم.
من خودم ZERO و OUT BREAK رو بازی نکردم.....
من منظورم شما نبودي و مطمئنم كه اينقدر بزرگ هستي كه نخواي كسي رو ضايع كني.

چون ميخواستم اون قسمت دوم رو با نقل قول ماكان بگم ديدم بهتر بنويسم كه من قبل از RE4 هر سه عنوان قبلي رو بازي كرده بودم البته نه به طور كامل ولي نصفه بيشتر هم RE2 رو بازي كردم كه الان فقط يك صندوقچه ازش يادم مونده :biggrin1: كه از توش يك RPG ور داشتم يا همچين چيزي ! ولي واقعا سري بازي هاي RE وقتي براي من نويي محبوب شد كه RE4 رو بازي كردم شايد يك كهنه كار اين سبك بگه RE بهتر ولي من نويي ميگم RE4 قابل مقايسه نيست و بهترين شكلي كه ميبينم اين كه RE5 در ادامه روند RE4 رو ادامه بده.

تشکر که انقدر فهمتون بالاست و حرفمو خوب میفهمید.

من خودم شخصا هیچ مشکلی با RE4 ندارم.
تجربه بینهایت خوبی رو با سه قسمت اول داشتم ولی تجربه نسخه چهارم هم یه تجربه منحصر به فرد و خوب دیگه برام بود که بخاطر علاقم به نسخ قبلی ازش فرار نکردم.
کلا عادت دارم وقتی یه شماره جدید از یه سری بازی میاد اول به چشم یه عنوان نو بهش نگاه میکنم بعد به یاد گذشته ها میکنم!
بدون شک RE4 بغیر از چند کلیت مثل داستان و شخصیت هاش هیچ نشانه ای از بازی های قبلی در خودش نداشت ولی از اونجایی که این موضوع رو با نوآوری در گیم پلی همراه کرده بود من که هیچ ایرادی بهش نمیگیرم.
فقط مطلب ترسناکی بازی هستش که اون هم بخاطر تنوع شدیدش و پیشرفت قابل ملاحظه گیمپلی قابل چشم پوشی هستش.(اصولا من روی رابطه دو عنصر گیمپلی سخت و ترس تو بازی ها خیلی حرف دارم که اینجا جاش نیست!)
بنظرم بزاریم RE5 عرضه بشه بعد نظراتمون رو به عمق بازی سوق بدیم.
فقط بعد از بازی کردن RE5 هستش که میشه فهمید اون گیمپلی خوب نسخه چهارم ایا با حس ترسی شبیه به شمارگان قبلی و حتی بهتر برگشته یا نه.
شاید اصلا اگر عمری بود به زور ارعاب و تهدید هم که شده رضایت مطلب نویسیشو (نمگم نقد چون در این حد و اندازه ها نیستم) از امیر عزیزم بگیرم!:cheesygri

ویرایش:
در عناوين قبلي عنصر غالب تاريكي و سايه بود در حالي كه در RE5 همانطور كه از ابتدا اعلام شد در زير افتاب سوزان افريقا انجام ميشه و بايد نتيجه گرفت كه دلهره و ترس حاكم بر اين بازي با هيچ يك از عناوين قبلي شباهتي نخواهد داشت و شما جوي جديد را تجربه خواهيد كرد كه تا بحال در بازي اي نديده ايد.
دقیقا حرفای GENE عزیز تائید میشه.
وقت ریشه یابی داستان RE و کشف منشاء ومشکلات و اصولا لفظ زامبی در آفریقاست!یعنی RE5 به زادگاه بیماری بازگشته که در عالم واقع به تفکرات قبائل بومی آفریقا و کلمه زامبی اشاره داره.

پس عينك هاي افتابي خود را اماده كنيد تا زير تابش خورشيد افريقا با زامبي ها روبرو شويد:cool:
بزن زنگو!!!:cool:

آخرین ویرایش:
ببينيد عزيزان شما اگه نسخه 4 رو به اضافه ي حداقل 2 تا از نسخه هاي قبلي تجربه كرده باشيد حتما متوجه شديد كه سبك بازي، گيم پلي و دلهره ي حاكم بر بازي RE4 كاملا متفاوت با عناوين قبليه. تنها شباهتي كه بين اونهاست ريشه هاي داستانيه!

حالا ما چند تريلر از RE5 ديديم كه فعلا تا اينجا به طرز انكار ناپذيري شبيه به RE4 است. علي الخصوص در بخش گيم پلي و مبارزات.

نكته مهمي اينجا وجود داره: RE5 يك ويژكي منحصر بفرد داره كه تا بحال در عناوين ديگه وجود نداشته و اون چيزي نيست به غير از نور!!!

در عناوين قبلي عنصر غالب تاريكي و سايه بود در حالي كه در RE5 همانطور كه از ابتدا اعلام شد در زير افتاب سوزان افريقا انجام ميشه و بايد نتيجه گرفت كه دلهره و ترس حاكم بر اين بازي با هيچ يك از عناوين قبلي شباهتي نخواهد داشت و شما جوي جديد را تجربه خواهيد كرد كه تا بحال در بازي اي نديده ايد.

پس عينك هاي افتابي خود را اماده كنيد تا زير تابش خورشيد افريقا با زامبي ها روبرو شويد:cool:

من خودم شخصا هیچ مشکلی با RE4 ندارم.
تجربه بینهایت خوبی رو با سه قسمت اول داشتم ولی تجربه نسخه چهارم هم یه تجربه منحصر به فرد و خوب دیگه برام بود که بخاطر علاقم به نسخ قبلی ازش فرار نکردم.
کلا عادت دارم وقتی یه شماره جدید از یه سری بازی میاد اول به چشم یه عنوان نو بهش نگاه میکنم بعد به یاد گذشته ها میکنم!
بدون شک RE4 بغیر از چند کلیت مثل داستان و شخصیت هاش هیچ نشانه ای از بازی های قبلی در خودش نداشت ولی از اونجایی که این موضوع رو با نوآوری در گیم پلی همراه کرده بود من که هیچ ایرادی بهش نمیگیرم.
فقط مطلب ترسناکی بازی هستش که اون هم بخاطر تنوع شدیدش و پیشرفت قابل ملاحظه گیمپلی قابل چشم پوشی هستش.(اصولا من روی رابطه دو عنصر گیمپلی سخت و ترس تو بازی ها خیلی حرف دارم که اینجا جاش نیست!)
بنظرم بزاریم RE5 عرضه بشه بعد نظراتمون رو به عمق بازی سوق بدیم.
فقط بعد از بازی کردن RE5 هستش که میشه فهمید اون گیمپلی خوب نسخه چهارم ایا با حس ترسی شبیه به شمارگان قبلی و حتی بهتر برگشته یا نه.
شاید اصلا اگر عمری بود به زور ارعاب و تهدید هم که شده رضایت مطلب نویسیشو (نمگم نقد چون در این حد و اندازه ها نیستم) از امیر عزیزم بگیرم!:cheesygri
جان ميثم بزن تو خط مقالات ، خيلي باحال مينويسي.
دقيقا با اين مسئله موافقم كه رابطه گيم پلي با ترس توي يك بازي خيلي مهم نمونش هم به نظرم DeadSpace عنواني كه به نظرم بيشتر از اون كه عنصر هاي ترس توش جاري باشند ، گيم پلي سينمايي بازي باعث شده ترسناك بشه. مثلا نمونه بارزش وقتي دشمن ميزنه ايزاك زمين ميوفته دوربين به طور سينمايي تكون ميخوره و ايزاك رو از روبرو نشون ميده كه يك نوع هراس لحظه اي به آدم دست ميده.
RE4 از لحاظ عنصر هاي ترس هيچي كم نداشت. اون گيم پلي بود كه باعث مي شود شما راحت بشيد وقتي خيلي راحت مغز اون موجودات عزيز رو هدف ميگرفتيد و ميزديد از ترس بازي ميكاست.

البته يك نكته اي كه من توي تريلر هاي RE5 ديدم ، متاسفانه كنترل و شليك سلاح ها خيلي بد بود ، به طوري كه مثلا شخصيت شيوا كه داشتن به عنوان كاركتر بازي ميكردن همش تير ها رو به زمين و هوا يا ديوار ميزد. شايد اين خودش يكي از مسائل ترس باشه كه فقط اميدوارم نباشه ...

ببينيد عزيزان شما اگه نسخه 4 رو به اضافه ي حداقل 2 تا از نسخه هاي قبلي تجربه كرده باشيد حتما متوجه شديد كه سبك بازي، گيم پلي و دلهره ي حاكم بر بازي RE4 كاملا متفاوت با عناوين قبليه. تنها شباهتي كه بين اونهاست ريشه هاي داستانيه!

حالا ما چند تريلر از RE5 ديديم كه فعلا تا اينجا به طرز انكار ناپذيري شبيه به RE4 است. علي الخصوص در بخش گيم پلي و مبارزات.

نكته مهمي اينجا وجود داره: RE5 يك ويژكي منحصر بفرد داره كه تا بحال در عناوين ديگه وجود نداشته و اون چيزي نيست به غير از نور!!!

اين جمله آخري رو خيلي عالي اومدي تيريپ تلويزيوني بود.
فقط برو بكس يادشون نره كه اونجا هوا گرم در نتيجه لباس زياد نپوشند.

ولي من يادم تاكوچي يك جا گفت 50 درصد دوم بازي در تاريكي و خفخان هست :confused:

من تغریبا همه این سری رو بازی کردم.
اقا زشته به خدا ;) منظورتون کلمه تقریبا هست دیگه ؟

حالا RE5 میخاد اون کنترل خوب رو با ترسی که تو نسخه قبلی کمتر شده بود پیوند بزنه تا نه تنها یه RE حقیقی داشته باشیم بلکه بهترین REیی رو که تا الان دیدیم تجربه کنیم.
خوب این که شد همون صحبت بازیسازان ! اینا حرف های بازیسازان هست . منتهی چیزی که ما تا به اینجا دیدیم . انجام بازی در مراحل روشن و کشتن 1000 نفر و ... هست . تا به اینجا من که به شخصه ترسی رو حس نکردم . حالا اینکه بازیسازان چه طوری می خوان این حس ترس رو در بازی حاکم کنند . واقعا برای من جالب و شگفت انگیز و عجیب هست . اونم با این نوع محیط ها و ...
اصولا تقلید از نسخه قبلی که با موفقیت انجام شده کار بدی نیست . اما به شرطی که اون تقلید یک تقلید محض نباشه . چون طبق گفته خود بازیساز ها RE 5 دقیقا داره از اکثر المان های گیم پلی RE 4 بهره می بره ( البته اونا می گن تغییرات هم داره که فعلا ما چیزی ندیدیدم ) و این یعنی یک تقلید محض از نسخه قبلی . حتی به نوع کشته شدن دشمنان شما توجه کن ! اول زانو می زنن و بعد هم می یفتن زمین و ذوب می شن ( عینا مثل نسخه چهارم ) دیگه من نمی دونم اگه اسم اینا تقلید محض نیست پس چی هست ؟ حتی شما به استیل دشمنان موقع حمله به کریس نگاه کنی باز هم یاد اویل 4 میفتی !

پ.ن : در کل به عنوان یک رزیدنت اویل فن . بی صبرانه منتظر عرضه نسخه پنجم هستم . اما فقط برای روشن شدن ماجرا و خط داستانی بازی . چون چیزی که من از این سری بازی می خوام ( مثل گذشته ) حس ترس هست . چیزی که فکر نمی کنم با این شرایط تو روز روشن و کشتن 1000 نفر بدست بیاد . ولی با این حال اینقدر به کپکام اطمینان دارم که اگه یه حرفی بزنه بتونم بهش اطمینان کنم . پس امیدوارم که به قولشون مبنی بر ترسناک کردن بازی وفا کنند . کاری که تا الان انجام نشده و من حس ترسی نمی کنم از دیدن تریلر ها و ...

موفق باشید

آخرین ویرایش:
نسخه 4 انصاف از هر نظر حرف نداشت.ولی اصلا ترسناک نبود.هیچ کدوم از غول های شماره 4 ترسناک نبودن.با اینکه شکل و شمایل عجیب و غریبی داشتن و لی لااقل برای من ترسناک نبودن.
ولی من با شماره 3 خیلی حال میکنم.واقعا قیافه Nemesis خیلی ترسناک و پر ابهت طراحی شده بود.
گیم پلی و محیط های 3 هم که عالی بودن.
ولی شماره 5 هم فکر میکنم خییییلی شاهکار باشه.بی صبرانه منتظر این بازی هستم.

آخه دیگه خیلی RE 5 رو شبیه RE 4 ساختن.

از مصرف گل و گیاه برای احیای سلامتی بگیر تا حتی نوع حمله ور شدن زامبی ها به کاراکتر بازی و ...

به نظر من , که تمام تریلر های متشر شده از RE 5 رو دیده ام , RE 5 تقریبا همون RE 4 هست با گرافیک خیلی بالاتر و یک داستان جدید!

آخه دیگه خیلی RE 5 رو شبیه RE 4 ساختن.

از مصرف گل و گیاه برای احیای سلامتی بگیر تا حتی نوع حمله ور شدن زامبی ها به کاراکتر بازی و ...

به نظر من , که تمام تریلر های متشر شده از RE 5 رو دیده ام , RE 5 تقریبا همون RE 4 هست با گرافیک خیلی بالاتر و یک داستان جدید!
سلام.
فیچر جدید هم کم نداره... کوآپریت، گرچه برای رزیدنت ایول نامناسبه اما بلاخره نوآوری به حساب میاد. بعد بهسازی انفعال محیط که نکته ی مثبتی به شمار میاد، حذف اینورتری، امکان استفاده از وسائل محیط و به عبارتی المانهای تاکتیکال شوتینگ،اضافه شدن بریکید، همه اینها نوآوری به حساب میاند.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or