همه چیز در مورد سریال Fringe [ پست اول تاپیک خوانده شود ]

• Thread starter Thread starter 54M113
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز
من تا قسمت 20 رو دیدم.
قضیه این قطعات گم شده ی دستگاه چی هستش؟ کی اینا رو قایم کرده؟ :dکلا این دستگاه رو کی ساخته و کارش چیه نجات دنیاها یا نابودی اون؟
البته اگه توی 2 قسمت بعد جواب سوالهام رو میگیرم پس بیخیال جواب...:d

از اواسط فصل 2 تا اوایل فصل 3 رو خوشم اومده بود که این آخرای فصل 3 گند زد به حالمون خیلی شیک :d
نه،ولی خیلی اپیزوداش به فیلمای کلاسیک یا حتی پست مدرن ارجاع/تاثیر/تقلید داده میشه،من باشم میگم گزینه 4 امی هم هست به نام دزدی :d ،یکی هست مثه تارانتینو اینو بکشی تا آخرت سینما همش برات از وسترن و شرق برات ارجاع میده و چه ارجاعی ...! ولی اگه یکی مثه گای ریچی بیاد از کسی که خودش از مقلدات هست تقلید کنه،نه بهش میشه تقلید گفت،نه ارجاع... و اینکه:
این اپیزود کارتونی دقیقا مصداق همچین چیزیه،بدترین اپیزود کل 3 فصل به نظرم بود...از همه جالب تر هم،آخرین اپیزود فصل 2،چه کولاکی توو پایانای سریال بود (مثلا خیلی سریال دیدم ...:d ) یکی دیگه هم اون قسمت که الیویا یه لحظه برمیگرده دنیای خودش،یکی به پیتر زنگ میزنه میگه یکی از اون دنیا ظاهر شده میگه من رو گرفتن،خیلی جالب و طعنه آمیز بود...به هر حال این قضیه دنیاهای موازی یکم احساس می کنم plot hole داره،یه پلات خفنه درش شکی نیست،ولی خیلی جاها انگار درجا میزنه،همچین پلاتی به نظرم باید 2 سال روش فقط تحقیق کرد...به هر حال،اواخر سریال طوری شد که ادامه رو برا فصل بعد از واقعیت های درون سریال جدا کرد،یه فیلمی مثه دارک سیتی رو وقتی میبینیم،همون اول وقایع/کنش فیلم اعتقادامون/باورامون/معادلاتمون رو بهم میریزه که میشه فراتر از تخیلمون یا همون ژانر علمی تخیلی،منظورم اینه که اگه چیزی عادی با منطق ما اتفاق بیفته،مثلا نئو توو ماتریکس عوض پرواز مثه سوپرمن با کایت یا بالن پرواز کنه،میشه خارج از واقعیتای فیلم...این فرینج فصل هم انگار همین میشه،چیزی که پاش رو داره فراتر از واقعیتای خودش میزاره،یه چیزی مثه فصل آخر لاست...

آخرین ویرایش:
بالاخره قسمت آخر رو دیدم و باید اعتراف کنم که فصل سوم خوب تموم نشد.
به نظر من اگه سریال درست اونجایی که پیتر میره به 15 سال بعد تموم می شد، خیلی بهتر از این پایان گنگ بود. من دوست دارم انتهای هر فصل یه سریال آدم واقعا احساس کنه داستان به یه سرانجامی رسید. شاید مطرح کردن معما های جالب آخر سیزن 3 هیجان بیننده رو نسبت به سیزن 4 زیادتر کنه، اما اگه یه لحظه به فرض محال این نکته که سریال ادامه نداره رو تصور کنیم(یا مثلا من ـه طرفدار فرینچ فردا بهم ماشین بزنه بمیرم :d)، می بینیم به خودی خود پایان بندی خوبی نداشت سیزن 3.

موضوع آدم های نخستین رو واقعا فوق العاده توجیه کردن، اما اگه والتر قبلا این دستگاه رو فرستاده اون زمان و مکان خاص، پس چرا ما از هدفش واسه ساخت اون دستگاه چیزی نمی بینیم، نکته ی خیلی ضایع دیگه اینه که ما اصلا نمی بینیم پیتر وقتی میره تو اون دستگاه، چه اختیاراتی داره اون تو؟ اصلا پیتر چجوری دفعه ی اول دنیای اونا رو نابود کرد و بار دوم به قول خودش چند تا دریچه بین دو دنیا ایجاد کرد؟ مثلا تو اون دستگاه Control Panel دو تا دنیا هستش؟ خیلی گنگ هستش عملکرد اون دستگاه، نحوه ی ساختنش و کلا چرایی ساخته شدنش.

ملت گیر می دادن به آخر فصل 6 لاست، خب این که فوق العاده گنگ تر تموم شد! تو همین امروز 3 بار قسمت آخر رو دیدم اما واقعا هیچ چیز سکانس پایانی منطقی نیست. تو سه فصل دیدیم که والتر میره اون ور و پیتر رو میدزده و باعث شکاف بین دو دنیا میشه، بعدش اون دستگاه رو میسازه و میفرسته یه زمان مکان دیگه، بعد تو قسمت 22 پیتر به والتر میگه تو برو تو زمان عقب و اون دستگاه رو نساز تا این اتفاقات نیفته، والتر میگه نه تو به جای من برو و انتخاب هات رو عوض کن، پیتر میره تو دستگاه و این بار به جای نابود کردن دنیای اونا دریچه باز می کنه بین دو تا دنیا تا ارتباط این دو دنیا برقرار بشه، بعد غیب میشه و ماجرای مضحک این که پیتر از اول وجود نداشته و ... ! شاید توانایی درک من پایینه، اما به عنوان یه مخاطب عادی که فقط خود سریال رو میبینه و حوصله ی خوندن بحث های ملت تو سایت ها و ویدئو های سازنده هارو نداره این پایان بندی منطقی نیست و فقط و فقط برای مشتاق کردن مردم نسبت به فصل چهارم نوشته شده، یعنی من احساس می کنم نویسنده ها بدون توجه به منطق داستان این پایان رو تا اونجایی که تونستن مبهم نوشتن تا حس کنجکاوی ملت الکی فعال بشه، بعدش بشینن تو زمانی که تا فصل چهار مونده، یه رابطه ی منطقی بین داستان 3 تا فصل و پایان فصل سوم درست کنن! دقیقا شبیه کاری که سازنده های لاست تو 1-2 سیزن آخر می کردن. (هر چند به شخصه پایان فصل پنجم لاست رو فوق العاده بهتر از پایان فصل سوم فرینچ می دونم)

اگه بخوام صادقانه بگم حتی خودمم با خوندن مجدد مطالبی که بالا نوشتم سرگیجه می گیرم چون کلا خودمم نفهمیدم چی نوشتم، این دقیقا همون بلایی هستش که سر نویسنده های فرینچ اومد.

انگیزه ی زیادی برای دیدن فصل چهارم برای من باقی نمونده، فرینچ به مرور داره بیننده هاش رو از دست میده و تو فصل چهارم این ریزش به اوج خودش میرسه. اکثر بیننده های فرینچ به خاطر منطق علمی پشت سریال بهش علاقه مند شدنف من خیلی هارو میشناسم که قط و فقط به خاطر نظریه های علمی که تو فیلم مطرح میشه به فرینچ علاقه دارن، تو همچین سریالی که از ابتدا بر پایه ی منطق و نظریه های علمی بوده، اینجور معما های غیر منطقی و گنگ اونم دقیقا تو انتهای فصل، اصلا جالب نیست.

پ . ن : حالا گور بابای پیتر و والتر و اینا، یعنی ما دوباره باید 15 سال صبر کنیم تا بتونیم مجددا خواهرزاده ی لیو رو تو اون سن ببینیم؟:دی خسته شدیم باو اینقدر موهای فرفری استرید رو دیدیم:دی کلا علاقه پیدا کرده بودما به 15 سال بعد:دی

حالا ما گفتیم به نظرمون پلات هول داره ولی نه اینکه بیام فصل 4 رو نیومده زیر سوال ببرم...هر چند خودم منظورم چیزه دیگه ای بود،مثلا وجود یه چیزی توو این دنیا،مثه وجودش توو اون دنیای موازی نیست.یا اگه 1=1 توو این دنیا باشه،توو اون دنیا اینطور نیست...
مثلا الیویای اون دنیا بچه ای به دنیا میاره که توو این دنیا بدنیا نیومده...
اینطور که شما گفتی،چیزی به اسم سریال معمایی نمیشه طرح کرد،یا اصلا اسمش رو سریال نمیشه گذاشت،باید فیلم سینمایی 120 دقیقه ای تلقی کرد تا به جوابش رسید،یا نهایتا سریال میباس یه فصل تموم میشد... اینطوری که هر چی سریاله میشه زیر سوال برد=>اگه خود به خود فصل بعد رو بواسطه بی جواب موندن،از بیخ حذف کرد...
اما کلا خودم موافقم که گند زد رسما،ولی منظورم بیشتر راجب اعتقادای درون فیلم با فراتر از اون بود...

سلام
اما اگه والتر قبلا این دستگاه رو فرستاده اون زمان و مکان خاص، پس چرا ما از هدفش واسه ساخت اون دستگاه چیزی نمی بینیم
و البته تا اونجایی که من یادمه اون دستگاه رو " ویلیام بل " میسازه نه " والتر " .

و البته تا اونجایی که من یادمه اون دستگاه رو " ویلیام بل " میسازه نه " والتر " .
ساختش مهم نیست مهم اینه که والتر میفرستدش به اون زمان!

Last edited by a moderator:
درود چندتا سوال داشتم
دوستان لطفا یکی توضیح بده این مردمهای اولیه قضیشون چی بودش:d؟
این سم وایز چی کاره بود؟
پیتر دنیای اونور رو نابود کرد بعد اومد گفت بین دنیاها راه ارتباطی ایجاد کردم؟:-/
والتر چرا اون دستگاه رو به گذشته فرستاده بود؟
قطعات این دستگاه رو کی قایم کرده بود؟
هدف از ساخت این دستگاه چی بوده؟
چرا پیتر وقتی غیب شد هیچ کس تعجب نکرد؟!!!!

آخرین ویرایش:
سلام
دوستان لطفا یکی توضیح بده این مردمهای اولیه قضیشون چی بودش؟
این سام ویس (درست نوشتم؟) چی کاره بود؟
پیتر دنیای اونور رو نابود کرد بعد اومد گفت بین دنیاها راه ارتباطی ایجاد کردم؟
والتر چرا اون دستگاه رو به گذشته فرستاده بود؟
چرا پیتر وقتی غیب شد هیچ کس تعجب نکرد؟!!!!
آقا شما مطمئنی که سریال رو نگاه کردی ؟
جواب همه اینا رو به روشنی داده .

آقا شما مطمئنی که سریال رو نگاه کردی ؟
جواب همه اینا رو به روشنی داده .
پرهام اتفاقا سوالای جالبی پرسید دوستمون که بعضی هاش بی جواب موند.

این سام ویس (درست نوشتم؟) چی کاره بود؟
اگه دستگاه رو والتر اینا فرستاده بودن پس این سم وایز این وسط چیکاره بود و اجدادش کی بودن؟!

Fringe - Season 3

سلام ...

من بخاطر مشغله تازه الان فصل سوم رو تونستم کاملاً ببینم و باید بگم نسبت به فصل های قبل ، بی تعارف یه فاجعه به تمام معنا بود در همه زمینه ها ... البته من خودم یکی از دیوونه های رسمی این سریال هستم و یه طورایی به عنوان سریال موعود و دست نیافتی بهش نگاه میکردم ... از دوران طفولیت تا پخش اولین قسمت سریال همیشه آرزو داشتم یه همچین سریالی با همچین ایده هایی ساخته بشه و حقیقتاً هم چیزی فراتر از انتظارات اون موقع شخص من بود ...

البته فصول قبل هم مشکلاتی داشت ، ولی غیر از مشکلات بازیگری و بعضاً مشکلات خیلی ریز روایی ، سایر مشکلات مربوط به زمینه علمی سریال بود اونم اینکه مشخصاً سریال به عناصر علمی ای که ازشون در جریان روایت داستان استفاده میکرد ، وفادار نبود و مشخصاً ازشون سوء استفاده میکرد ... خب ما هم به عنوان بییننده و مخاطب این سریال و بعضی از ما به عنوان طرفدارهای که بعضاً با نظریه های علمی مطرح شده در جریان سریال آشنا هستیم این موضوع رو به عنوان فروض اولیه و ذاتی سریال پذیرفته بودیم تا بتونیم داستان رو دنبال کنیم ... به عنوان مثال بارزتیرن ایده سریال ایده جهان های موازیه که تا تمسخر آمیزترین حالت ممکن تنزل و تقلیل پیدا کرده و کاملاً از اصل ماجرا و ضروریات و نظریات اقماری اصلی این نظریه فاصله گرفته تا بتونه بستر و بهانه ای رو فراهم کنه برای چالش های و گره افکنی های اصلی و فرعی در جریان رویات ماجرایی که قراره پیچیدگی های منطقی و غیر منطقی ای هم در این مسیر متحمل بشه ...

خلاصه دو فصل اول رو میشد با درک دنیای فرضی درون سریال و پذیرفتن ایده های مطرح شده که محدود به دنیای تخیلی سریال میشدن (که البته تلاش داشتن وانمود کنن اینطور نیست و تا جای امکان به عنوان روایتی در بستر دنیای واقعی پذیرفته بشن) قبول کرد و ازش لذت برد ...

ولی فصل سوم طوری تمام محسنات سریال رو نابود کرد که من شخصاً خودمو با این فرض قانع کردم که نویسندها و کارگردان های دیگه ای ساختن این فصل رو به عهده گرفتن ...
چرا که دیگه اون هوش و بصیرت شهودی سینمایی ای که تو بعضی از قسمت های دو فصل قبل به اوج خودش رسید رو در این فصل اصلاً نمیشد دید ...
از طرح و ایده اصلی و روند و منطق روایی داستان در هر قسمت گرفته تا حتی نماها و قاب بندی و حرکات دوربین و کات های مرحله تدوین هر سکانس ... خلاصه همه چیز تنزل داشت ...
اگه به دو فصل و این فصل قرار بود نمره بدم ... 3 در مقابل 7 رو میدادم ...

بزرگترین و عذاب آورترین مشکل این فصل به نظرم ، سهل انگاری در روایت منطقی گره افکنی ها و گره گشایی های داستان در هر قسمت بود ... مشکلات و چالش های هر قسمت با پیچیده ترین وضعیت ممکن طرح میشد ، اما وقتی که قرار بود ماجرا حل بشه فقط اراده نویسنده ها ملاک بود نه اقناع مخاطب ... بعضاً حتی ملاحظه روند منطقی داستان هم نمیشد و نقاط کور داستان تبدیل شده بودن به بهانه ای برای حل چالش ها ...

افتضاح ترین قسمت کل فصل سوم هم به نظرم قسمت مربوط به حلول روح بل به بدن اولویا بود که عملاً یه فاجعه بازیگری و البته افتضاح کارگردانی بود و توانایی پایین بازیگری بازیگر نقش اولویا رو بیشتر از قبل ، نمایان کرد و البته بازم تمام وزن بازیگری سریال بر دوش جان نوبل بازیگر نقش والتر بود که البته در بعضی بخشهای داستان بخاطر شدت احمقانه بودن چالش ها و ایده هایی که به عنوان راه حلشون مطرح میشد و واقعاً به شکلی کاملاً مشخص هیچ ملاحظه ای برای اقناع مخاطب در مواجه با این مسائل ، لحاظ نشده بود ... بازی "نوبل" (والتر) رو هم تحت تاثیر قرار داده بود ... یعنی یه جورایی میشه گفت ضعف نویسندگی روی همه چیز تاثیر گذاشته بود ...

جالب تر اینکه سرعت و روند اتفاقات قسمت های اپتدایی فصل سوم اصلاً با روند اتفاقات در دو قسمت آخر قابل مقایسه نبود تا جایی که قسمت آخر شاید به اندازه تمام قسمت های قبل با پاسخ و سوال های خلق السائه مواجه بودیم ... یه جورایی بیشتر از اینکه ابهام برانگیز باشن ... گیج کننده بودن و این دو احساس اصلاً یکی نیستن ...

این ارتباط عاشقانه ی اولویا و پیتر هم که سعی میشد به داستان اصلی تحمیل بشه اصلاً خوب از آب در نیومده بود ، در حالی که سعی میشد به عنوان یه داستان موازی با حد بالایی از تاثیر گذاری در کنار روند اصلی وقایع به پختگی و سرانجام برسه ولی اصلاً موفق نبود .

البته حدس میزنم این ضعف ها به رو هوا موندن ساخت این فصل از طرف تهیه کننده ها که بعد از فصل دوم مطرح شده بود ، بی ربط نباشه ...

راستی اگه وقت بشه و بتونیم بد نیست طرفدارای واقعی سریال ، بشینیم دور هم و تا شروع پخش فصل بعد ، قسمت قسمت این فصل رو تحلیل کنیم و حتماً مجبور میشیم به فصل های قبل هم سری بزنیم ... خلاصه اگه دور هم بتونیم یه بحثی داشته باشیم خالی از لذت (والبته فایده) نخواهد بود ... میتونه بهانه ای باشه برای طرح و اشتراک سواد سینمایی و علمی دوستان ...

در ضمن پرچم ایران رو تو این تصویر که به قسمت آخر مربوط میشه (سفر ذهنی پیتر به ده سال بعد) رو دیده بودین ؟ مثل اینکه آرم یه شبکه TVـه ... جالبه که ایران تونسته با این همه چالش ترانس فیزیکال تا سال 2021 دووم بیاره و تازه با حفظ نظم اجتماعی ، شبکه TV بین المللیش رو هم حفظ کنه ... /:) =))

etpkgemt26lsmnl9hq8.jpg

#:-s

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or