خب هر لینکی که گوگل داد رو نباید بهش اکتفا کنی! تا جایی که من در جریان هستم این لینک :
Register a Product (US) | Sony Product Registration وقتی سریال و مدل نامبر رو وارد میکنی اگه نو باشه (یعنی اگر کسی قبل از شما این دستگاه رو اینجا ثبت نکرده باشه) نباید خطایی بده اگه برای شما خطایی نداده خب یعنی کسی رجیسترش نکرده. و شما اولین کسی هستی که این کارو میکنی! البته من شخصا دستگاهم رو رجیستر نکردم و فقط با این روش نمیشه فهمید که نو هست یا نه!
یک نکته خیلی مهمی رو گوشزد میکنم که مطمئنم همه ما باهاش درگیر هستیم. اونم اینه که ما ایرانیها وقتی میخوایم چیزی رو بخریم لحظه خرید انقدر ذوق زده هستیم که وقتی فروشنده باهامون صحبت میکنه زیاد متوجه جزئیات نمیشیم! من شخصا وقتی دستگاهم رو خریدم قوطیش باز بود! و حتی وقتی دستگاه رو وصل کرد برای تست دیدم که Initialize نشد! یعنی قشنگ مشخص بود که باز شده و حداقل یک تستی شده حالا برای چی خدا داند!!! اگه بر اساس قانون بازار برخورد میکردم باید میگفتم که خب این قوطیش بازه ۳۰٪ پایین قیمت باید بفروشیش اما آیا فروشنده قبول میکنه؟ ۴ تا حرف بارت میکنه که خریدار نیستی فلان نیستی....! البته من مجبور شدم قبول کنم چون هیچ دستگاه Pro ای وجود نداشت باید ۱ هفته صبر میکردم که نمیشد! این اگه برعکس باشه یعنی یک دستگاه یا حتی بازی نو رو فقط قوطیش رو باز کنی و برگردونی حتما این قانون رو اجرا میکنن ولی خب مشتری تو ایران ارزشی نداره ظاهرا! من چون فنی هستم دستگاه رو بررسی کردم و قبولش کردم یک هفته هم زمان گرفتم که تستش کنم.
به نظر من این تجربهها برای کسانی که تازه میخوان دستگاهی تهیه کنن یا حتی بازی سعی کنن خودشون فرهنگ سازی کنن! اجازه ندین فروشنده قانون بازار کار رو برای شما اجرا کنه ولی شما نتونید از این قانون استفاده کنید. حتما به جزئیات دقت کنید اگه میبینید قوطی دستگاه باز هست بهش بگین بر اساس قانون بازار لوازم الکترونیکی قوطیش که باز باشه ۳۰٪ زیر قیمت خواهد بود. حتی اگه سر فروشنده شلوغه و شما خجالت میکشید که ازش سوال کنید یا به جزئیات بپردازید بازهم شجاع باشید دستگاه رو ریز به ریز بررسی کنید هرچی باشه بابتش پول میپردازید. من این ریسک رو کردم چون خودم فنی هستم و زمان گرفته بودم که خب تستش میکنم اگه موردی بود میگم اما خدارو شکر مشکلی وجود نداشت و دستگاه ظاهرا فقط برای آزمایش کارگرد روشن شده بود.