در مورد آگهی خیلیا قطعا دروغ میگن یا وقتی میپرسی جواب درست نمیدن اما بعضیا هم میگن ماین شده و مدت زمانی که ماین شده رو هم میگن، ولی در کل از رو قیمتشم خیلی وقتا میشه تشخیص داد مثلا حتی 3080 ـه 14-15 تومنی هم دیدم که میشه گفت ماین شده هست که داره اینقد پایین میده اگه هم پشتشو قبلا باز کرده باشن واسه تغییر خمیر میشه حدس زد ماین میکرده.
یک چیز دیگه هم اینکه بنظر من از مارکای Gainward و EVGA و Palit (مدل Gaming Pro) ـش دوری کن چون تا جایی که یادمه اینا محبوب ترین کارتای ماینرا بودن بخاطر موجودی و قیمت بهتری که اون زمان داشتن، بر خلاف مثلا Asus Rog یا مدلای بالا رده MSI که اون زمان قیمتای نجومی داشتن و کسی واسه ماین نمیرفت سمتشون.
از نظر کارایی برمیگرده به اینکه طرف چطور ماین کرده باشه، من حدود 3 سال پیش با Rx580 ـم نزدیک یک سال ماین کردم دما ها رو کنترل میکردم و سرعت فن رو هم نمیزاشتم بره بالا و بعد یک سال که بیخیال ماین شدم تا همین دو هفته پیش واسه گیم فقط استفاده میشد ازش که نه از نظر دما مشکلی پیدا کرد نه از نظر کارایی، الانم کاملا سالم گوشه خونه افتاده تا بفروشم. دوتا کارت دیگه هم داشتم که همون زمان به دو نفر دیگه دادم اونا هم هنوز دارن استفاده میکنن و به مشکلی نخوردن.
رندر هم فرقی نداره تست و بنچمارکا رو وقتی بگیری با تستای همون مدل رو اینترنت مقایسه کنی تو رندر هم نباید نتیجه خیلی متفاوتی بده، اما خب تو رندر تا جایی که من دیدم فشار کمتری رو کارت میاد تا یک بازی خیلی سنگین.
در مورد اینکه ارزش داره هم برمیگرده به خودت، من ترجیح میدم ماین شده نگیرم بنظرم به ریسکش نمیرزه که طرف چطور با کارت رفتار کرده اما اگه از اون مارکایی که بالا گفتم نیست و میگه ماین نشده و میبینی پلمپ پشتش باز نشده، از نظر دما و کارایی هم اوکیه بنظرم میرزه.
خودم دو هفته پیش 3080 Asus Rog دسته دو گرفتم که فعلا تو این دو هفته مشکلی نداشته، اگه میخواستم نو بگیرم با پولش بزور مدلای پایین 3070 میشد که الان با توجه به پرفورمنس معرکش تو رندر شدیدا راضیم ازش فعلا.
اینطوریام نیست
تو بازی تا خرخره از کارت استفاده میشه، دما بر اساس کارتای مختلف تا بالا 75 میره، دور فن زیاد میشه که دما رو بیاره پایین، اما تو ماین حداقل 3 سال پیش که ماین میکردم و تو گروهای ماین بودم اکثرا دمای کارتارو زیر 60 نگه میداشتن همینطور اتاق رو هم سرد نگه میداشتن تا دور فن رو پایین نگه دارن.
از طرفی دیگه آندرولتی که میشه ورودی برق رو کم میکنه و دما رو هم میاره پایین، بالاخره همون ماینر هم که بالا 100 میلیون خرج ریگش کرده اکثر مواقع حواسش هست جوری ماین کنه که طول عمر کارت و پولی که پاش داده به فنا نره به این زودیا.
البته در مورد کارتای جدید نمیدونم وضعیتشون چطوریه.