سلام داداش اون قسمت قرمز یه توضیح میدی؟
از چه نظر دقت بشه؟ یعنی توصیه نمیکنین؟
منظورم اینه که مادربوردایی که چیپ ست B660 هستن، خیلیهاشون از نظر VRM بشدت بیکیفیت هستن و اکثرشون برای i5 12600k به پایین توصیه میشن (بعضیاشون حتی با 12600k هم به شدت Throttle میکنن به خاطر دمای بالا). اگر قصدتون فقط خریدِ 12400 هست که هیچ. هر مادربوردی که از نظر پورت و ویژگیهای عمومی مثل تعداد اسلات m.2 و تعداد USB و ... مطابق نظرتون هست رو بخرید. امـــا اگه قصد دارید در آینده ارتقاع بدید به مثلاً 12700k یا حتی نسل بعد اینتل، حتماً یه مادربوردی بخرید که از نظر VRM خوب باشه تا در آینده به مشکل نخورید.
طبق بررسی سایتهای معتبر، تو رنج 4-5 تومن، فقط و فقط MSI Pro B660m-A تونست بدون هیچ مشکل و Throttle کردن، i7 12700k رو هندل کنه (بدون هیچ پاور لیمیتی). اگر هم قصد دارید تو رنج 6 تومن به بالا هزینه کنید، دیگه بهتره برید سراغ Z690ـها که اون جا هم Gigabyte Z690 UD توی خوش قیمتها توصیه میشه.
قطعات اینها رو میخوام بردازم
PRO B660M-A DDR4
Core i5 12400F Alder Lake
GSkill AEGIS 2*8GB DDR4 3200 MHz -16GB
SPECTRIX S40G M.2 2280 512
پاور گرین GP700A
HYPER 212 LED TURBO ARGB
بنظرت خوبه گرافیک پولم به 3050 بیشتر نمیرسه مانیتور فول اچ دی 1080 60 هرتز بیشتر نیست
من حقیقتاً سعی میکنم چون فرشید جان این جا هستن، زیاد در مورد بستن سیستم راهنمایی نکنم. ولی دو قطعه اول به شدت توصیه میشن و تو اون رنج قیمت الان تقریباً میشه گفت بهترین کامبو هستن. اون مادربورد هم بسیار انتخاب خوبی هست، حتی تا 12700K هم بهتون راه میده ارتقاع بدید. فقط دقت کنید که مادربوردش فورم فکتورِ MATX هست و به همین دلیل یه سری ویژگیها رو کم داره. مثلاً دو تا اسلات m.2 بیشتر نداره و 4 تا پورت SATA. اگر هم وای فای براتون اهمیت داره، یه ورژن دیگه داره که دقیقاً همینه و فقط وای فای اضافه داره، حدود 300 تومن هم گرونتر هست.
برای کولر هم تو همون رِنجِ قیمت یه چیزی مثل Deepcool Gammaxx GT v2 تقریباً 3-4 درجه بهتر عمل میکنه، اگر کمبود بودجه دارید و اصرار بر خرید Cooler Master دارید، لاقل مُدل بدون RGB رو بخرید که ارزونتر هست.
برای این سیستم و کارت گرافیک، پاورتون خیلی خیلی زیاده، ولی خُب طبق تجربه میگم تنها قطعهای که اگه Overkill باشه اشکالی نداره، همون پاور هست. من در مورد این مدل بخصوص اطلاعی ندارم، ولی به نظرم یه پاور 750 وات با کیفیت بخرید که در آینده اگر کارت گرافیکتون رو ارتقاع دادید، هد روم داشته باشید (حتی اگه بتونید 850 هم بخرید قطعاً ضرر نمیکنید).
در مورد کارت گرافیک هم چون از قیمتها اطلاع ندارم نمیتونم نظری بدم، ولی چند جا چک کردم تو اون رنج قیمت 6600xt میتونید بخرید که انتخاب خیلی خیلی بهتری هست. مگر این که RTX براتون مهم باشه که اونم با این قدرت کارت عملاً غیر قابل استفاده هست. فقط مساله DLSS میمونه که توی بازیهایی که ساپورت میشه خیلی میتونه بهتون کمک کنه.
ولی در کل این سیستم برای 1080p/60fps کاملاً کفایت میکنه و اکثر بازیهای روز رو میشه با آخرین کیفیت اجرا کرد. یکی دو سال دیگه هم مجبورید تنظیمات رو بیارید پایین. CPUـتون هم تا زمانی که نخواید برید سراغ 144 فریم به بالا، قطعا کفاف میده.
آخرین ویرایش: