خبر رسمی مایکروسافت شرکت اکتیویژن را به مبلغ ۶۸ میلیارد دلار خرید | آپدیت : اکتیویژن بیلیزارد به صورت رسمی به خانواده Xbox ملحق شد

  • Thread starter Thread starter Z-fan
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

Z-fan

▲‌ Triforce of Wisdom ▲
ناظم انجمن
1642512253475.png
به گزارش منابع داخلی وال استریت ژورنال، گویا مایکروسافت توانسته به عقد قرارداد برای خرید اکتیویژن نزدیک شود.
اطلاعات بیشتری فعلا در دسترس نیست و علی رغم منبع معتبر، هنوز نمی توان صحت کامل این قرارداد را تایید کرد

به گفته Dina Bass خبرنگار وبگاه بلومبرگ، ارزش این قرارداد قریب به هفتاد میلیارد دلار تخمین زده شده

ادیت: رسمی شد. مایکروسافت، شرکت اکتیویژن بیلزارد +کینگ رو به زیر مجموعه های خودش اضافه کرد

1642512789894.png

اطلاعات تکمیلی

طبق گفته فیل اسپنسر، از زمان عقد رسمی قرارداد، مدیران اکتیویژن مستقیم گزارشات شون رو به فیل اسپنسر باید ارائه بدن
و این جور که مشخصه حداقل تا زمان عقد رسمی قرارداد، بابی کاتیک کماکان رییس اکتیویژن بلیزارد باقی خواهد ماند

به گفته بابی کاتیک، تاریخ عقد رسمی این قرارداد تو سال مالی 2023 (از جولای 2022 تا ژوئن 2023) تخمین زده میشه
تا اون زمان، اکتیویژن کماکان به فعالیت مستقل خودش زیر نظر بابی کاتیک ادامه میده

آپدیت [20 بهمن]: طبق بیانیه مایکروسافت، کمپانی نه تنها به قراردادهای قبلی پیرامون عرضه فرنچایز Call of Duty روی کنسول های پلی استیشن وفادار میمونه، بلکه بعد از اتمام این قراردادها به عرضه عناوین COD و دیگر بازی های محبوب اکتیویژن روی پلی استیشن ادامه داده و علاقمنده که این رویه رو برای کنسول های نینتندو هم پیش بگیره

بالاخره نبردهای حقوقی مایکروسافت با آمریکا و FTC به انتهای خود رسید

بعد از یک سال و هفت ماه از اعلان خبر ادغام بخش گیمینگ مایکروسافت، ایکس باکس، با مجموعه اکتیویژن بلیزارد و گرفتن تاییدیه های متعدد از کشورهای مختلف و علی رغم مخالفت بریتانیا
نهایتا بعد از یک نبرد حقوقی طولانی با کمیسیون تجارت آمریکا (FTC) بر سر قانونی بودن و عادلانه بودن این ادغام، در تاریخ 11 جولای 2023، با رای مثبت قاضی دادگاه به نفع مایکروسافت، بالاخره این قرارداد یک قدم دیگر به عملی شدن نزدیک تر شد.
حال تنها مانع بین مایکروسافت و این قرارداد، مخالفت CMA و بریتانیا است که گویا قرار است دوباره به مرحله مذاکره کشیده شود.

در نهایت در تاریخ اکتبر 2023 اکتیویژن بلیزارد به ایکس باکس ملحق شد

بعد از یک سال و ده ماه از اعلان خبر ادغام بخش گیمینگ مایکروسافت، ایکس باکس با مجموعه اکتیویژن بلیزارد تنها مانعی که بر سر راه هر دو کمپانی بود، تاییدیه CMA بریتانیا بود.
این امر نیز بعد از تعهد مایکروسافت در زمینه بخش کلاود و انعقاد قرارداد و دادن حق امتیاز به یوبیسافت برای انتشار بازی های کلاود در اروپا، در نهایت مایکروسافت موفق شد تاییدیه بریتانیا را نیز از آن خود کند
و بالاخره با دادن تریلری از طرفی مایکروسافت خبر ملحق شدن اکتیویژن به مایکروسافت به صورت رسمی تایید شد.



 
آخرین ویرایش:
اینجا یکی از دوستان میگه چرا مایکروسافت نمیاد این هفتاد میلیارد رو خرج بازی سینماتیک و داستانی نمیکنه؟ آخه این چه درخواستی هست؟ طرف اومد سه برابر بزرگترین خرید تاریخش (لینکیدین) هزینه کرده برای آینده خودش این وسط هم کمترین اهمیت رو به سونی میده. نگاهش بیشتر به اپل و آمازون و گوگل هست که رقبای واقعیش هستن. در واقع شما به خریدهای بعد از 2013 نگاه کنید می‌بینید بیشتر برای بیگ دیتا، هوش مصنوعی و موبایل هستن
سبد بازیهای abk شبیه تنسنت هست ، از نظر سبک بخواهید خریدهای مایکرو رو در نظر بگیرید ، بیشتر خریدها تو سبکهایی که سونی محصولی برای بازار نداره یاضعیفه صورت گرفته .
 
البته بر اساس نوشته های روی کتیبه های کشف شده از معبد کبیر مایکرو اکتی رو خریده که صنعت گیمینگ رو نابود کنه
کتیبه یا پوست گراز لازم نیست٬هنوز یه دهه نشده که ماکرو با خرید نوکیا یه وره صنعت موبایل رو زد ترکوند.تو دادگاه اول به سوء پیشینه طرف نگاه میکنن :)
 
کتیبه یا پوست گراز لازم نیست٬هنوز یه دهه نشده که ماکرو با خرید نوکیا یه وره صنعت موبایل رو زد ترکوند.تو دادگاه اول به سوء پیشینه طرف نگاه میکنن :)
سوء پیشینه فقط بخش موبایل سونی :)
 
کتیبه یا پوست گراز لازم نیست٬هنوز یه دهه نشده که ماکرو با خرید نوکیا یه وره صنعت موبایل رو زد ترکوند.تو دادگاه اول به سوء پیشینه طرف نگاه میکنن :)
به نکته خوبی اشاره کردی، اتفاقن توی دادگاه مایکروسافت مدام به دوئوپولی گوگل و اپل اشاره می‌کرد، از اونجایی که بخش گیمینگ موبایل بسیار سودده و پرطرفدار هست، من حدسم این هست که نکنه دوباره میخوان ویندوز فون رو زنده کنند( اینجا 70 میلیارد دلار برام قابل توجیه هست)
 
کتیبه یا پوست گراز لازم نیست٬هنوز یه دهه نشده که ماکرو با خرید نوکیا یه وره صنعت موبایل رو زد ترکوند.تو دادگاه اول به سوء پیشینه طرف نگاه میکنن :)
تنها سو پیشینه ای که از مایکروسافت در صنعت بازی یادم میاد خرید Mojang به قیمت ۲.۵ میلیارد دلاره و اینکه الان حداقل ۴ برابر اون موقع ارزش گذاری میشه:-h
 
دوستان خسته نباشید دمتون گرم. حجم اطلاعات رد و بدل شده خیلی خیلی بالاست و به نفع سونی بود که همون اول کنار میومد.
بهتره تمرکزمون رو بزاریم روی مسائل روز. صرف نظر از نتیجه دادگاه، از اول تاپیک ادعای شما عزیزان با ایمیل جیم رایان ثابت شد‌. یعنی از این جالب تر نمیشد که شما میگفتید هدف مایکروسافت خیلی بزرگتر از این ادعاهای بی اساسی هست که علیهش میشه و جیم رایان دقیقا همینو میگه. واقعا caught in 4k
برای مطالعه بیشتر درباره اینکه دیروز چی شد و بحث استدلالی بین طرفین دعوی، چون طولانی شد من میزارمش تو اسپویلر.
الان تو مقطعی هستیم که ftc حمله میکنه و مایکروسافت دفاع میکنه.
حمله ftc چند دقیقه اولیه شروع شد و نماینده شون صحبتشو با گفتن اینکه مطمئن هست قاضی PL رو براشون صادر میکنه تموم شد. از لحظه ای که مت بوتی در جایگاه شاهد قرار میگیره تا سارا باند FTC سعی کرد با سوالاتی که میپرسه بتونه از این افراد اعتراف بگیره تا argument خودشو ثابت کنه.
حالا بحث ftc و حمله اصلیشون با این شیوه بود که بتونند با قیاس خرید بتسدا به اکتی حمله کنند اما اون پوینت اصلی ثابت نشد.
این ها گفتند که مایکرو موقع خرید بتسدا گفته که درباره بازی ها کیس به کیس بررسی میشه که ایا انحصاری میشن یا نه و خب ftc تلاش کرد با پرسش و پاسخ یه باگ پیدا کنه و به اعتراف خود شاهدین استناد کنه.
اما هر چیزی که شاهدین گفتند دونه به دونه اش اتفاق افتاده.
تو دفاع گفتند کیس به کیس بهشون کمک کرده از جهاتی، مثلا باعث شده که استارفیلد کیفیت ساخت بهتری داشته باشه، تیم تمرکز بیشتری روی پلتفرمهای فعلی داشته و در نتیجه کیفیت محصول نهایی مطلوب باشه و وقتی کیفیت نهایی مطلوب باشه هم به نفع مصرف کننده است، هم به نفع سازنده است هم به رقابت کمک میکنه. وقتی در پاسخ سوال نماینده بتسدا گفت که اگه پلتفرم دیگه ای در کار بود بازی ۹ هفته دیگه اماده عرضه نبود.
به این میگن دلیل موجه و قابل اتکا که چرا بازی ها کیس به کیس بررسی میشند و هدف از اینکار چی هست و حتی این کیس به کیس بررسی شدن به طور خلاصه یعنی چی. دروغ یا کلکی در این باره نبوده.
وقتی درباره تاثیر خرید بتسدا سوال پرسیده شد جواب مت بوتی کاملا زیرکانه بود که گفت این خرید باعث نشده رتبه اول سونی تو بازار تکون بخوره. به این میگن Counter argument درباره تئوری ضرر به بازار کنسول ها.
اینجا شما گیر افتادی. ثابت شد حتی انحصار لطمه ای به رقیب نزده و بازار رو به هم نریخته، هم ثابت شد بررسی کیس به کیس چقدر برای سازنده و مصرف کننده و بازار میتونه مفید باشه. چرا که خود پیت هاینز این سیاست رو برای کل صنعت گیم صحیح دونست.
تو بحث بازار موبایل ftc چیزی رو نتونست ثابت کنه. مایکروسافت سهم ناچیزی تو بازار موبایل داره و با خرید میخواد که این سهم رو بیشتر کنه و دوباره این یه دلیل دیگه برای اینکه بازار رقابتی تر بشه و بازار رقابتی به نفع مصرف کننده است و این مورد رو هم با امار و ارقام معتبر ثابت کردند.
حمله بعدی به کلاود گیمینگ بود که مایکروسافت اینگونه دفاع کرد که ارائه محتوا با استفاده از تکنولوژی خاص نمیتونه بازار جداگانه ای محسوب بشه. با ارائه اسنادی که به قاضی داده شد ثابت کردند اغلب مصرف کننده های کلاود در واقع افرادی هستند که ایکس باکس دارند و از کلاود فقط برای تست بازی ها استفاده میکنند.
درباره بحث cod و جیم رایان مایکروسافت در قبال اتهام های بی اساس جیم رایان ایمیلی رو نمایش داد که جیم رایان جمله زیبای "اون ها بیشتر از این چیزها (انحصار گرایی) فکر میکنند" به کار برده و اینگونه چندین ماه زحمات و خون دل خوردن خیلی از طرفدارهای متعصب و رسانه ها رو درب و داغون کرد.
خوشحالم که جیم رایان بر خلاف طرفدارهاش و برخی رسانه ها واقعیت رو بهتر میدونه و میگه They are thinking bigger than that
اما نرود میخ اهنین در سنگ.
از قرارداد اکتیویژن و سونی صحبت شد تا مشخص بشه حریف مقابل از تکنیک های مختلفی استفاده کرده تا با کمک اون بتونه مشتری های بیشتری سمت کنسول خودش روانه کنه و این مایکروسافت نیست که بخواد اسکین انحصاری برای مصرف کننده های خودش داشته باشه تا مصرف کننده های دیگه تو حسرتش بمونند.
در نهایت مورد خاصی ثابت نشد. هر بازی که از طرف بتسدا برای ایکس باکس انحصاری شده بازی بوده که هیچوقت برای پلی استیشن "معرفی" و یا "رونمایی" و یا "تبلیغ" نشده.
من دقیق نمیدونم ولی یه بازی بود به اسم project eve اگه اشتباه نکنم که بعدا شد stellar blade که برای ایکس باکس به طور رسمی "معرفی/تبلیغ" شد، تریلرش رو همه دیدند ولی بعدش شد در انحصار پلی استیشن به هر دلیلی.
ولی یه دونه از بازی های جدید بتسدا همچین اتفاقی براش نیوفتاده‌. یه دونه از بازی های بتسدا یه تریلر هم ازش نیومد که بگن پلتفرمهاش ایناست ملت ولی بعدا اون پلتفرم رو حذف کنند.
از موقع خرید بتسدا خیلی از بازیهای بتسدا روی سرویس پلاس پلی استیشن قرار گرفته، حداقل این مورد جای خوشحالی داره و دمشون گرم، اپدیت ها هم زمان با هم عرضه شدند.
الدر اسکرول انلاین بازی هست که شماره بعدیش احتمالا برای پلی استیشن میاد، یا اگه فال اوت ۷۶ یه دنباله دیگه داشته با همین شیوه لایو سرویس حتما برای پلی استیشن میاد چون تو بررسی کیس به کیس این ها میارزند.
بازی های جدید بتسدا هم عناوینی جدیدی هستند که مالکش ۰ تا ۱۰۰ ایکس باکس هست و از اول قرار بوده برای ایکس باکس ساخته بشند و کسی نمیتونه حقوق مالکیت رو از کسی سلب کنه. ادعایی که مایکروسافت در خصوص خرید بتسدا داشته تا الان ۱۰۰٪ درست بوده.

اون مواردی که تصور میشه با انحصار یه صدمه شدیدی ایجاد میشه و بازار به هم میریزه مساله خیلی باید حیاتی باشه. گره زدن صنعت گیم به Cod احمقانه است. حداقل اینو cma زودتر فهمید و بیخیالش شد.
در ادامه ببینیم روزهای بعدی چی میشه.
همه این مواردی که خیلی گذرا اشاره شد تو مقام دفاع بوده و توجه کنید هنوز مایکروسافت شروع به حمله نکرده که بخواد بقیه دفاعیه اش رو اثبات کنه. فقط یه موردی رو که ترجیح میدم این هست که صحبت پایانی رو مایکروسافت انجام بده.

کتیبه یا پوست گراز لازم نیست٬هنوز یه دهه نشده که ماکرو با خرید نوکیا یه وره صنعت موبایل رو زد ترکوند.تو دادگاه اول به سوء پیشینه طرف نگاه میکنن :)
سو پیشینه برای مسایل کیفری به کار برده میشه که طرف مجرمیتش اول از همه ثابت میشه و محکوم هم میشه به اضافه اینکه درجه این جرم هم باید تا حدی بالا باشه تا حساسیت نسبت به اون فرد تو جامعه بیشتر باشه مثلا شغل حساس به اون فرد داده نشه. گاهی اوقات سوپیشینه هیچوقت پاک نمیشه گاهی اوقات هم مدت زمان داره.
پس به کار بردن سوپیشینه برای شرکت حقوقی که جرمی انجام نداده کلا غلط هست.

مقایسه بازار موبایل با بازار گیمینگ موبایل رو بهش میگن false analogy یا همون تمثیل ناروا و از این جهت هم غلط هست. بازار خود موبایل با بازار بازی های موبایل دو مساله جدا از هم هستند ولی شما حکم بازار موبایل رو به بازار بازی های موبایل داری سرایت میدی و از این جهت استدلالت غلط هست.
در بازار موبایل خود اون گوشی همراه باید ویژگی های خاصی داشته باشه تا بتونه بفروشه. در بازار بازی های موبایل با اون گوشی همراه کاری نداریم بلکه خود اون بازی باید ویژگی هایی داشته باشه که بازار خودشو پیدا کنه مثلا اگه انلاین هست سرورهاش خوب باشه، اپدیت هاش منظم باشه و... ولی خود تلفن همراه نیاز هست مثلا انتن خوب بده، دوربینش خوب باشه و...
بنابراین حتی از این جهت هم این استدلال درست نیست و کاملا غلطه.
 
آخرین ویرایش:
بحث خرید ابر شرکت موفق بود و بعد به فنا دادنش٬وگرنه بخش موبایل سونی برا خودش بود
من این مورد رو قبلا مفصل جواب دادم که چی به سر نوکیا اومد متاسفانه پستش چون نقل قول یک پست دیگه بود پاک شد.
مایکروسافت نه تنها نوکیا رو نابود نکرد بلکه با خریدنش سعی داشت هم نوکیا رو نجات بده هم پلتفرم Windows Phone رو گسترش بده که شکست خورد.
مایکروسافت نوکیا رو آپریل 2014 خرید. نوکیا خیلی قبل تر از اون خودش نابود شده بود.
فبریه 2011 مدیر عامل نوکیا به کارمند هاش ایمیل زده که نوکیا پلتفرم در حال سوختن هست و جنگ اکوسیستم های iOS و Android بخشی از مشکلات مالی نوکیا رو تشکیل می ده:
Nokia's Elop drops bomb: the platform is on fire - Google 24/7 -Fortune Tech

سالی که مایکروسافت نوکیا رو خرید گوشی های Galaxy S5 و Note 4 و iPhone 6 عرضه شدن!
دیگه خودتون برید مارکت شیر Symbian و گوشی های نوکیا و شکست MeeGo و ... رو سرچ کنید.
---
نوکیا با جاه طلبی خودش و عدم تمایل به انطباق با شرایط روز بازار خودش رو نابود کرد.
 
به نکته خوبی اشاره کردی، اتفاقن توی دادگاه مایکروسافت مدام به دوئوپولی گوگل و اپل اشاره می‌کرد، از اونجایی که بخش گیمینگ موبایل بسیار سودده و پرطرفدار هست، من حدسم این هست که نکنه دوباره میخوان ویندوز فون رو زنده کنند( اینجا 70 میلیارد دلار برام قابل توجیه هست)
فکر نکنم تا این حد عقلشون برسه که ویندوز فون رو زنده کنن.سیستم عاملی که اگه ازش حمایت میکردن شاید الان اندروید رو زده بود کنار
 
  • Smile
Reactions: danygh68
کتیبه یا پوست گراز لازم نیست٬هنوز یه دهه نشده که ماکرو با خرید نوکیا یه وره صنعت موبایل رو زد ترکوند.تو دادگاه اول به سوء پیشینه طرف نگاه میکنن :)
وقتی میگیم خرید های مایکروسافت منظور دقیقا خرید های بعد نوکیا هست مثل لینکدین، گیت هاب ، nuance....
خرید 49 درصد OpenAI هم همین مدلی بود. حالا ببین چرا طرف میاد 68 بیلیون میدی برای یک ناشر. مطمئن باش اگه میشد تنسنت رو هم میخرید.
حالا کبیر بیاد بگه نابودی صنعت گیم یا اون دوستمون پیشنهاد تولید بازی های AAA سینماتیک بده.
هدف خرید و خریدها مشخصه
 
در جریان هستین که ویندوز ۱۱ به راحتی میتونه اپ های اندروید اجرا کنه و این قضیه توی ویندوز ۱۲ هم ادامه پیدا میکنه

از طرفی مایکروسافت دنبال طراحی ویندوز برای کنسول های دستی هست که تجربه بهتری داشته باشه

یه خبری هم بود که دادگاه ها اپل رو مجبور کردن استور ترد پارتی به ios اضافه کنه که مثل اندروید بشه از سورس دیگه ای اپ و بازی نصب کرد

همه اینها رو بزارید کنار این موضوع که مایکروسافت میتونه بدون هیچ هزینه ای گوشی اندرویدی با استور مخصوص خودش بده و حتی نیازی نیست سیستم عامل جدید طراحی کنه فقط مثل اکثر برند ها یه UI طراحی میکنه و لایسنس اندروید هم رایگانه در صورتی که نخواد اپلیکیشن های گوگل روی گوشی پیش فرض نصب باشن



خلاصه همه این چیزایی که گفتم اینه که من حدس میزنم مایکروسافت درحال آماده سازی استور مخصوص خودش توی مارکت موبایل هست و این مارکت میخواد با ویندوز ۱۲ ادغام کنه و در نهایت به هدف اصلی خودش برسه

یعنی استور مایکروسافت روی ویندوز اندروید و ios حضور پیدا میکنه و به غیر از فروش بازی و نرم افزار های خودش از اپ و بازی های شرکت های دیگه هم بخشی رو دریافت میکنه
 
واقعا این چه سوالی بود که اف تی سی پرسید. دقیقا مثل بچه های اینجا!
این خرید یک بخش خیلی بزرگش مربوط به موبایل گیمینگ و مایکروسافت از 2007 که اون اشتباهات تاریخی رو انجام داد میخواد دوباره وارد مارکت بشه و یکی از بخش‌های مهم اونم موبایل گیمینگ این خیلی واضح هست
ftc دنبال اثبات اینه که حتی سایر شرکتهایی که باهاشون قرارداد بسته شده برای کلود ، به مشتریانی ارائه خدمات میکنن که یه ویندوز لایسنس شده داشته باشند و به نوعی بگه در هر حالتی ، سودش میره تو جیبه
اینو میخواست ثابت کنه، که نتونست و حتی تعجب کردم، چون قبلا و تو گزارشات بحث لینوکس و ... هم اومده بود وسط که بازیای ماکرو رو اینا نمیاد و مونوپولیه.
مثلا دیروز یه سوال بود که بازیهایی فرست پارتی ایکس باکس رو ایکس باکس میاد، سواللات خنده داره ولی اون هیئت دو زار از بازی سر رشته ندارن و باید یچیزی بفهمن که رای بدن، باید بفهمن که رو مک و لینوکس، بازیهای مطرح یا پورت نمیشن یا خیلی دیر میان.
و ....
تا بتونن یه رای بدرد بخور بدن.
به نکته خوبی اشاره کردی، اتفاقن توی دادگاه مایکروسافت مدام به دوئوپولی گوگل و اپل اشاره می‌کرد، از اونجایی که بخش گیمینگ موبایل بسیار سودده و پرطرفدار هست، من حدسم این هست که نکنه دوباره میخوان ویندوز فون رو زنده کنند( اینجا 70 میلیارد دلار برام قابل توجیه هست)
بعیده. ماکرو از صفر استارت دوباره بزنه،چون اونموقع سخت افزار میخواد، اپل که نمیاد ios رو بزاره کنار و ویندوزفون بزاره
سامسونگ و هواوی و ... هم نمیان اندرویدو ول کنن، دیر شده برا گرفتن این بازار.
ماکرو، الان بدرد گرفتن بازار نرم افزار میخوره، یه فروشگاه مستقل که بازار نرم افزار رو با گوگل و ایفون شریک باشه و سهم بگیره از این بازار.
دوستان خسته نباشید دمتون گرم. حجم اطلاعات رد و بدل شده خیلی خیلی بالاست و به نفع سونی بود که همون اول کنار میومد.
بهتره تمرکزمون رو بزاریم روی مسائل روز. صرف نظر از نتیجه دادگاه، از اول تاپیک ادعای شما عزیزان با ایمیل جیم رایان ثابت شد‌. یعنی از این جالب تر نمیشد که شما میگفتید هدف مایکروسافت خیلی بزرگتر از این ادعاهای بی اساسی هست که علیهش میشه و جیم رایان دقیقا همینو میگه. واقعا caught in 4k
برای مطالعه بیشتر درباره اینکه دیروز چی شد و بحث استدلالی بین طرفین دعوی، چون طولانی شد من میزارمش تو اسپویلر.
الان تو مقطعی هستیم که ftc حمله میکنه و مایکروسافت دفاع میکنه.
حمله ftc چند دقیقه اولیه شروع شد و نماینده شون صحبتشو با گفتن اینکه مطمئن هست قاضی PL رو براشون صادر میکنه تموم شد. از لحظه ای که مت بوتی در جایگاه شاهد قرار میگیره تا سارا باند FTC سعی کرد با سوالاتی که میپرسه بتونه از این افراد اعتراف بگیره تا argument خودشو ثابت کنه.
حالا بحث ftc و حمله اصلیشون با این شیوه بود که بتونند با قیاس خرید بتسدا به اکتی حمله کنند اما اون پوینت اصلی ثابت نشد.
این ها گفتند که مایکرو موقع خرید بتسدا گفته که درباره بازی ها کیس به کیس بررسی میشه که ایا انحصاری میشن یا نه و خب ftc تلاش کرد با پرسش و پاسخ یه باگ پیدا کنه و به اعتراف خود شاهدین استناد کنه.
اما هر چیزی که شاهدین گفتند دونه به دونه اش اتفاق افتاده.
تو دفاع گفتند کیس به کیس بهشون کمک کرده از جهاتی، مثلا باعث شده که استارفیلد کیفیت ساخت بهتری داشته باشه، تیم تمرکز بیشتری روی پلتفرمهای فعلی داشته و در نتیجه کیفیت محصول نهایی مطلوب باشه و وقتی کیفیت نهایی مطلوب باشه هم به نفع مصرف کننده است، هم به نفع سازنده است هم به رقابت کمک میکنه. وقتی در پاسخ سوال نماینده بتسدا گفت که اگه پلتفرم دیگه ای در کار بود بازی ۹ هفته دیگه اماده عرضه نبود.
به این میگن دلیل موجه و قابل اتکا که چرا بازی ها کیس به کیس بررسی میشند و هدف از اینکار چی هست و حتی این کیس به کیس بررسی شدن به طور خلاصه یعنی چی. دروغ یا کلکی در این باره نبوده.
وقتی درباره تاثیر خرید بتسدا سوال پرسیده شد جواب مت بوتی کاملا زیرکانه بود که گفت این خرید باعث نشده رتبه اول سونی تو بازار تکون بخوره. به این میگن Counter argument درباره تئوری ضرر به بازار کنسول ها.
اینجا شما گیر افتادی. ثابت شد حتی انحصار لطمه ای به رقیب نزده و بازار رو به هم نریخته، هم ثابت شد بررسی کیس به کیس چقدر برای سازنده و مصرف کننده و بازار میتونه مفید باشه. چرا که خود پیت هاینز این سیاست رو برای کل صنعت گیم صحیح دونست.
تو بحث بازار موبایل ftc چیزی رو نتونست ثابت کنه. مایکروسافت سهم ناچیزی تو بازار موبایل داره و با خرید میخواد که این سهم رو بیشتر کنه و دوباره این یه دلیل دیگه برای اینکه بازار رقابتی تر بشه و بازار رقابتی به نفع مصرف کننده است و این مورد رو هم با امار و ارقام معتبر ثابت کردند.
حمله بعدی به کلاود گیمینگ بود که مایکروسافت اینگونه دفاع کرد که ارائه محتوا با استفاده از تکنولوژی خاص نمیتونه بازار جداگانه ای محسوب بشه. با ارائه اسنادی که به قاضی داده شد ثابت کردند اغلب مصرف کننده های کلاود در واقع افرادی هستند که ایکس باکس دارند و از کلاود فقط برای تست بازی ها استفاده میکنند.
درباره بحث cod و جیم رایان مایکروسافت در قبال اتهام های بی اساس جیم رایان ایمیلی رو نمایش داد که جیم رایان جمله زیبای "اون ها بیشتر از این چیزها (انحصار گرایی) فکر میکنند" به کار برده و اینگونه چندین ماه زحمات و خون دل خوردن خیلی از طرفدارهای متعصب و رسانه ها رو درب و داغون کرد.
خوشحالم که جیم رایان بر خلاف طرفدارهاش و برخی رسانه ها واقعیت رو بهتر میدونه و میگه They are thinking bigger than that
اما نرود میخ اهنین در سنگ.
از قرارداد اکتیویژن و سونی صحبت شد تا مشخص بشه حریف مقابل از تکنیک های مختلفی استفاده کرده تا با کمک اون بتونه مشتری های بیشتری سمت کنسول خودش روانه کنه و این مایکروسافت نیست که بخواد اسکین انحصاری برای مصرف کننده های خودش داشته باشه تا مصرف کننده های دیگه تو حسرتش بمونند.
در نهایت مورد خاصی ثابت نشد. هر بازی که از طرف بتسدا برای ایکس باکس انحصاری شده بازی بوده که هیچوقت برای پلی استیشن "معرفی" و یا "رونمایی" و یا "تبلیغ" نشده.
من دقیق نمیدونم ولی یه بازی بود به اسم project eve اگه اشتباه نکنم که بعدا شد stellar blade که برای ایکس باکس به طور رسمی "معرفی/تبلیغ" شد، تریلرش رو همه دیدند ولی بعدش شد در انحصار پلی استیشن به هر دلیلی.
ولی یه دونه از بازی های جدید بتسدا همچین اتفاقی براش نیوفتاده‌. یه دونه از بازی های بتسدا یه تریلر هم ازش نیومد که بگن پلتفرمهاش ایناست ملت ولی بعدا اون پلتفرم رو حذف کنند.
از موقع خرید بتسدا خیلی از بازیهای بتسدا روی سرویس پلاس پلی استیشن قرار گرفته، حداقل این مورد جای خوشحالی داره و دمشون گرم، اپدیت ها هم زمان با هم عرضه شدند.
الدر اسکرول انلاین بازی هست که شماره بعدیش احتمالا برای پلی استیشن میاد، یا اگه فال اوت ۷۶ یه دنباله دیگه داشته با همین شیوه لایو سرویس حتما برای پلی استیشن میاد چون تو بررسی کیس به کیس این ها میارزند.
بازی های جدید بتسدا هم عناوینی جدیدی هستند که مالکش ۰ تا ۱۰۰ ایکس باکس هست و از اول قرار بوده برای ایکس باکس ساخته بشند و کسی نمیتونه حقوق مالکیت رو از کسی سلب کنه. ادعایی که مایکروسافت در خصوص خرید بتسدا داشته تا الان ۱۰۰٪ درست بوده.

اون مواردی که تصور میشه با انحصار یه صدمه شدیدی ایجاد میشه و بازار به هم میریزه مساله خیلی باید حیاتی باشه. گره زدن صنعت گیم به Cod احمقانه است. حداقل اینو cma زودتر فهمید و بیخیالش شد.
در ادامه ببینیم روزهای بعدی چی میشه.
همه این مواردی که خیلی گذرا اشاره شد تو مقام دفاع بوده و توجه کنید هنوز مایکروسافت شروع به حمله نکرده که بخواد بقیه دفاعیه اش رو اثبات کنه. فقط یه موردی رو که ترجیح میدم این هست که صحبت پایانی رو مایکروسافت انجام بده.


سو پیشینه برای مسایل کیفری به کار برده میشه که طرف مجرمیتش اول از همه ثابت میشه و محکوم هم میشه به اضافه اینکه درجه این جرم هم باید تا حدی بالا باشه تا حساسیت نسبت به اون فرد تو جامعه بیشتر باشه مثلا شغل حساس به اون فرد داده نشه. گاهی اوقات سوپیشینه هیچوقت پاک نمیشه گاهی اوقات هم مدت زمان داره.
پس به کار بردن سوپیشینه برای شرکت حقوقی که جرمی انجام نداده کلا غلط هست.

مقایسه بازار موبایل با بازار گیمینگ موبایل رو بهش میگن false analogy یا همون تمثیل ناروا و از این جهت هم غلط هست. بازار خود موبایل با بازار بازی های موبایل دو مساله جدا از هم هستند ولی شما حکم بازار موبایل رو به بازار بازی های موبایل داری سرایت میدی و از این جهت استدلالت غلط هست.
در بازار موبایل خود اون گوشی همراه باید ویژگی های خاصی داشته باشه تا بتونه بفروشه. در بازار بازی های موبایل با اون گوشی همراه کاری نداریم بلکه خود اون بازی باید ویژگی هایی داشته باشه که بازار خودشو پیدا کنه مثلا اگه انلاین هست سرورهاش خوب باشه، اپدیت هاش منظم باشه و... ولی خود تلفن همراه نیاز هست مثلا انتن خوب بده، دوربینش خوب باشه و...
بنابراین حتی از این جهت هم این استدلال درست نیست و کاملا غلطه.

ببین این توضیحات، بدرد کسی میخوره که قبل از 2012-13 دسترسی به اینترنت پیدا کرده باشه و بدونه، سونی اریکسون بوده و این سرمایه گزاری مشترک بود که 2012 حدود 1.5 بیلیون پول داد تا اریکسون بره کنار و از اول مال خودش نبوده و مشترک بوده، پس اولا اینو نمیدونستن
در وهله دوم که توضیح دادی سوء پیشینه به چه چیزی اطلاق میشه هم به نظرم کاربردی نداره
و در بخش سوم،حتی نمیدونن سوء پیشینه جزء قوانین مشمول مرور زمان میشه، کسی که محکوم به اعدام هم بوده که بالاترین نوع مجازاته، تو ایرانم بعد 7 سال پاک میشه، اینها خیلی واردن به مسائل حقوقی، البته برا یه کشوری که خودشون ساختن.
و در تمام موارد حتی در cma هم که به کلود گیر میداد، جزء قوانینه که اتفاق مد نظر باید در طی 5 سال آینده بیوفتد و حتی به خاطر قوانین زمانی، وقتی ماکرو درخواست قرارداد سونی کرد، از بازه 2019 مورد قبول قرار گرفت، چون قوانین زمانی وجود داره.
_____
تنها راهت قبول کردنه.
همه اینها رو بزارید کنار این موضوع که مایکروسافت میتونه بدون هیچ هزینه ای گوشی اندرویدی با استور مخصوص خودش بده و حتی نیازی نیست سیستم عامل جدید طراحی کنه فقط مثل اکثر برند ها یه UI طراحی میکنه و لایسنس اندروید هم رایگانه در صورتی که نخواد اپلیکیشن های گوگل روی گوشی پیش فرض نصب باشن
که نشون بدن، هنوز مثل قبلن، یکی از دلایل شکست ویندوزفون، نداشتن اپها بود، دوباره بیان همونو تکرار کنن، یه حماقت محض.
 
آخرین ویرایش:
فکر نکنم تا این حد عقلشون برسه که ویندوز فون رو زنده کنن.سیستم عاملی که اگه ازش حمایت میکردن شاید الان اندروید رو زده بود کنار
چند وقت قبل هم همین مورد اشاره کردی توضیحات کامل بهت دادن، هیچ شرکتی در دنیا نیست که تمام پروژه هاش موفق شده باشن
مایکروسافت سیستم عامل ویندوز فون رو به اون هدفی که داشت نتونست برسونه، اما اونقدر باهوش بود که به جای جنگیدن با اندروید الان از هر دیوایس اندروید که در دنیا فروخته میشه 5 تا 15 دلار به مایکروسافت میرسه
Why Microsoft Makes $5 to $15 From Every Android Device Sold

یک زمانی سونی از بزرگان بازار موبایل بود من خودم 3 مدل سونی/اریکسون که لجندری بودن داشتم اون دوران. الان بخش موبایل سونی کجاست؟
نوکیا خیلی قبل تر از اینکه توسط مایکروسافت خریداری بشه سقوطش شروع شده بود وگرنه زمانی که تو اوج بود خدارو بنده نبود بیان برندشون بفروشن؟ مایکروسافت نوکیا رو توی اوج نخرید


واقعا خودتونو زدید به اون راه عین یه حلقه فقط تکرار میشید
 
به نظر من با ادله متقن و محکمی که FTC توی روز اول دادگاه ارائه کرد، منصفانه بود همون جا قاضی حکم سنگ‌سار فیل اسپنسر رو بده و ماجرای این سیرک ۶۸ میلیارد دلاری رو تموم کنه.
خوشبختانه این دادگاه نشون داد CMA تصمیم درستی گرفته و اون فاسدهای شیتیل بگیر اتحادیه اروپا هم که معامله رو تایید کرده بودن رسوا شدن.

فن‌های تازه به دوران رسیده اکس باکس هم بهتره از فن‌های اصیل پلی استیشن یاد بگیرن و به جای فخر فروشی و پز دادن، همدلی و انسانیت رو توی رفتارشون جاری کنن.
مثلاً بعد از این که پی‌سی گیمرها یه گند اساسی زدن و تلوپ ریمیک روی PC عملکرد خجالت آوری داشت، فن‌های اصیل پلی‌استیشن، اومدن اینجا و پی‌سی‌گیمرها رو با وجود گندی که زده بودن بخشیدن و ازشون دلجویی کردن.
نه فقط فن‌های ایرانی پلی‌استیشن، بلکه حتی فن‌های مکزیکی پلی‌استیشن هم اومدن و بدون پز دادن، پی‌سی‌گیمرها رو نوازش کردن. ممنون پلی‌استیشن‌فن‌های متواز و بشر دوست.

در نهایت امیدوارم عدالت در جهان حاکم بشه و مت بوتی رو از همون بوتی‌ـش دار بزنن تا عبرتی شود برای سارا باند.
این معامله هم قطعاً شکست می‌خوره چون پادشاه بنیان‌گذار ما این طور گفته.
 

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

Top
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or