خبر رسمی مایکروسافت دوباره جراحی کرد؛ این‌بار گیمینگ هم زیر تیغ رفت

• Thread starter Thread starter Farh@d
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

Farh@d

There is no description of the situation
کاربر فعال
1000028095.jpg

مایکروسافت در تازه‌ترین دور از تعدیل نیروهای خود، اعلام کرد که حدود ۹۰۰۰ نفر (معادل ۴٪ از نیروی کار جهانی‌اش) را اخراج می‌کند. این اخراج‌ها در اولین روزهای سال مالی جدید شرکت (ژوئیه ۲۰۲۵) آغاز شده و تمرکز آن عمدتاً بر واحد فروش، بازاریابی و بخش گیمینگ از جمله ایکس‌باکس است.

بر اساس گزارش «Seattle Times» و سایر منابع خبری، این اقدام در راستای بازسازی سازمانی و تمرکز بیشتر بر سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی و کاهش لایه‌های مدیریتی انجام می‌شود. این سومین موج بزرگ اخراج در مایکروسافت طی یک سال گذشته است؛ شرکت در ماه می حدود ۶۰۰۰ نفر و در ژانویه ۲۰۲۳ نیز ۱۰٬۰۰۰ نفر از کارکنان را اخراج کرده بود.

در واکنش به این تغییرات، فیل اسپنسر، رئیس بخش گیمینگ مایکروسافت، بیانیه‌ای صادر کرد که در بخشی از آن آمده است:

«برای موفقیت پایدار در بخش بازی، باید تمرکز خود را بر حوزه‌هایی بگذاریم که بیشترین پتانسیل را دارند. این به معنای کاهش فعالیت یا توقف آن در برخی بخش‌ها و ساده‌سازی ساختار مدیریتی است.

من می‌دانم که این تصمیم‌ها در زمانی گرفته می‌شوند که صنعت بازی در وضعیت خوبی قرار دارد، اما موفقیت فعلی ما نتیجه تصمیمات دشوار گذشته بوده است. اکنون نیز باید انتخاب‌های سختی داشته باشیم تا در آینده نیز موفق بمانیم.

این تصمیم‌ها به هیچ‌وجه بازتابی از توانایی یا تعهد کارکنانی که امروز شغل خود را از دست می‌دهند نیست. ما به آن‌ها مدیونیم و موفقیت فعلی‌مان بدون آن‌ها ممکن نبود.»

مایکروسافت تأکید کرده است که جزئیات تغییرات سازمانی به‌زودی توسط مدیران هر تیم به کارکنان ابلاغ خواهد شد. این تغییرات در شرایطی رخ می‌دهند که شرکت در زمینه پلتفرم، سخت‌افزار و نقشه‌راه بازی‌ها وضعیت خوبی دارد، اما تمرکز استراتژیک مایکروسافت حالا بیش از همیشه به سوی فرصت‌های مبتنی بر هوش مصنوعی سوق پیدا کرده است.

آخرین ویرایش:
بزرگ ترین دلیل همه این بدبختیا همون سرویس چرند گیم پسه
اینا میخواستن مدل آفیس آنلاین رو روی گیمینگ هم پیاده کنن ولی نمیفهمیدن که چیزی که روی یه صنعت دیگه جواب داده حتما همه جا جواب نمیده

• Like
Reactions: SHAYAN1999
این اخراج ها تو نگاه اول بسیار غم انگیزه برای همه ما و مثل سم میمونه برای صنعت بازی سازی ٬ اما همین اخراجی ها باعث تاسیس استودیو های indie و خلاق میشه ٬ به عنوان مثال عنوان بی نظیر و تحسین شده Expedition 33 ٬‌ نه تعدادشون زیاد بود نه بودجه هنگفتی داشتن ٬ اما شاهکار خلق کردن و این داستان قطعن ادامه داره.

تا 5 سال آینده جمعیت کسانی که از شرکتها اخراج میشن به چند میلیون نفر خواهد رسید و هوش مصنوعی به بهترین و ارزان ترین شکل ممکن جای اونها خواهد گرفت
اصلا شاید فردا هوش مصنوعی تونست کامنت هم بنویسه یا کامنت پاک کنه و مدیریت هم بکنه :)

اصلا شاید فردا هوش مصنوعی تونست کامنت هم بنویسه یا کامنت پاک کنه و مدیریت هم بکنه :)
چرا به این هوش مصنوعی یه حس سل ps3 یا تلویزیون های 3d, دارم قشنگ حس میکنم الان ترنده و همه کار میشه کرد یه سال دیگه میفهمنن که نه یه چیز سرطانیه که یه سری جاها به درد میخوره نههه واسه همه جا و همه چیز

چرا به این هوش مصنوعی یه حس سل ps3 یا تلویزیون های 3d, دارم قشنگ حس میکنم الان ترنده و همه کار میشه کرد یه سال دیگه میفهمنن که نه یه چیز سرطانیه که یه سری جاها به درد میخوره نههه واسه همه جا و همه چیز
اشتباه میکنی.
مطمئنن استفاده های نادرست زیادی ازش میشه.
اما وسیله ایی که زندگی انسان ها میتونه آسون تر کنه به هیچ وجه یک ترند سطحی نیست.
بنظرم من یک چیزی مثل اینترنت و اسمارت فون ها میشه که نیاز روزمره زندگی آدما هستن.

همین الانشم کمکی که هوش مصنوعی به شغلی که من دارم میکنه(حوزه مهندسی و اقتصاد هست)، اگر خودم میخواستم کسب کنم باید روزها وقت می گذاشتم. ولی الان تو یکی دو دقیقه کارم راه می افته. تازه ما به نسخه های بشدت محدود و سطحی هوش مصنوعی دسترسی داریم. ببین شرکت هایی مثه مایکروسافت که به نسخه های نامحدود و طبیعتا یکی دو نسل بعدی دسترسی دارن چه استفاده هایی میتونن ازش بکنن.

.​

هوش مصنوعی تو زمینه گرافیک و رندر کردن خیلی داره پیشرفت میکنه. نمونش 3d gaussian splatting که عملا کار انیماتور ها رو خیلی خیلی راحت تر میکنه. به این صورت که شما با گرفتن چند تا عکس مدل 3d شی یا انیمیشن حرکت رو با ویدیو گرفتن موبایل میتونی استخراج کنی و همین میتونه کلی هزینه بازی ها رو کم کنه. حالا این یه استفادش هست و کلی استفاده ی دیگه تو بهینه سازی و... میشه ازش کرد که میتونه آینده بازی ها رو خیلی عوض کنه. خلاصه میخواستم بگم هوش مصنوعی یه چت بات مثل chatgpt نیست فقط و قطعا روی آینده بازی سازی و فیلم سازی خیلی تاثیر میذاره.

اون جاهایی که به درد میخوره واسه صنعت گیم از نظر کاهش هزینه خیلی کاربردیه واسه همینم قطعا خیلی ها حسابی روش سرمایه‌گذاری میکنن. مثلا استودیو میخواد بازی جهان باز بسازه با کلی NPC، به جای اینکه ده ها صداگذار استخدام کنه واسه چهار تا NPC که تو مپ گشت میزنن دیالوگ رو به خورد AI میده نتیجه نهایی رو تحویل میگیره یا ازش برای طراحی بیلبورد و پوستر و از این جور asset ها که معمولا یا زیاد تو چشم نیستن یا رزولوشن پایین هستن توی جهان بازی ازش استفاده میکنن (همونطور که جدیدا بازی The Alters ازش استفاده کرد) یا مثلا فکر کن بازی Watch Dogs Legion اگر با این نسخه های مدرن هوش مصنوعی ساخته میشد چقدر میتونست کیفیت صداگذاری شخصیت هاش بالاتر باشه. غیر از اون در زمینه برنامه نویسی هم میتونه کمک کنه.

1000017859.jpg

زمانی من اینو میگفتم که گیم پس نه تنها کار نمیکنه تازه به صنعت هم آسیب میزنه ... کل این سیاره اسپونسر رو منجی و گیم پس رو هدیه آسمانی میدونستن .... دیگه نیاز نیست بگم که چقدر اون پست ها اموجی خنده و ریپلای ترول و تمسخر میخورد .... 😅

زمان بزرگترین قاضی هست .... 🤣😇🤫😇🤣

آخرین ویرایش:
View attachment 385823

زمانی من اینو میگفتم که گیم پس نه تنها کار نمیکنه تازه به صنعت هم آسیب میزنه ... کل این سیاره اسپونسر رو منجی و گیم پس رو هدیه آسمانی میدونستن .... دیگه نیاز نیست بگم که چقدر اون پست ها اموجی خنده و ریپلای ترول و تمسخر میخورد .... 😅

1000028943.jpg

فرق هوش مصنوعی با تلویزیون سه بعدی، کینکت و ... اینه که اونا اول جذاب بودن اما بعد یه مدت همه فهمیدن اینا اول و آخرش همینیه که هست و هیچ جای پیشرفتی نداره بخاطر محدودیت هاش! بخاطر همین ترندش خوابید و کسی هم دیگه پیگیرش نشد.
حالا هوش مصنوعی یک سال که هیچ با 6 ماه قبل مقایسه میکنی میبینی یک دنیا فرقه! وقتی یه چیزی اینقد پتانسیل پیشرفت داره به راحتی کنار گذاشته نمیشه.

وقتی شرکتای داخلی هم اخراجی داشتن و جایگزین هوش مصنوعی واسه کارمنداشون گذاشتن دیگه شرکتای بزرگی مثل گوگل که سرمایه های عجیب رو هوش مصنوعی گذاشتن و فول متمرکز شدن روش قطعا اخراجیای بیشتری رو تجربه میکنن! هم بخاطر جایگزین شدن کارا با هوش مصنوعی هم قطع شدن بودجه بخشای کم درآمد تر برای افزایش بودجه بخش هوش مصنوعی.

View attachment 385823

بابک نیست آمار جدید گیم پسو بده ببینیم از ۴۵۰ میلیون کاربر عبور کرد یا نه! حیف شد :-j

توجیه و اثباتِ ضررِ کنترل شده برای مگا کورپ ها عین سوده.
مایکرو بعنوان مالک و بازیگر اصلیِ ویدیوگیم، گیمپس رو مثل مرغ هم تو عزا و هم عروسی سر میبُره.
اگه در سطح بقالی چرتکه بندازی که وای فروش مستقیم بازی کم شد پس ضرر، اما بعنوان مگا کورپ و لیدر، صنعت رو با همین استراتژیِ ضرر (loss leader) میچرخونه:
با تقریبا مجانی کردن قیمت، مثل قلاب هم مشتری جدید وارد سیستم میکنه، هم مشتری رو نگه میداره (retention rate) و نه فقط خودِ پدر که کل اکوسیستم بهرش رو میبرن که نفعش مجدد به مایکرو برمیگرده.
چون پدر در عین حال، مالک زیرساختها هم هست (سرور، کلاد، لایسنس، ai و ...) و اصل سود، از پول اجاره این سرویسها با قراردادهای بلند مدت و بصورت پایدار درمیاد. (عروسی)
ولی موقع اخراج و مالیات و نمایش ضررِ کنترل شده که میرسه، همین گیم پس که در نگاه بقالی، ضررِ خالصه، میشه پیرهن عثمان و scapegoat (عزا)
اگه بعنوان جامعه گیمری دودوتا چهارتای مایکرو ربطی به ما نداره پس تحلیل بازارِ گیمپس هم بزاریم برای بعدا، و همینکه برای این ip های از دست رفته شام غریبان بگیریم و اسپنسر رو فحش بدیم، برامون کافیه

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or