كپي رايت، خوب يا بد؟

• Thread starter Thread starter R-teen
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

R-teen

کاربر سایت
با درود به همگی.
يك سرچي در فروم كردم ديدم همچين تاپيكي نيست،‌ گفتم خودم درستش كنم ببينم نظر بقيه در مورد كپي رايت چيه. شايد خيليا بدون حتي خوندن كامل پستم بگيد نه بابا كي كپي رايت كيلو چنده، ولي خب منم يك دلايلي دارم. هر چند خودم هم آنچنان طرفدار پر و پا قرص اجراي كپي رايت در ايران نيستم. بودن و نبودنش هر كدوم بدي ها و خوبي هايي داره. خيليا همين الان اسم كپي رايت رو ميشنون اولين چيزي كه به ذهنشون ميرسه اينه كه براي هر بازي 100 هزار تومن پول بدن. ولي اين طوريا هم نيست. ديگه گرون ترين بازي ها هم قيمتشون 50 دلار بيشتر كه نيست. اگر هم بيشتر از اين باشن، فقط چند ماه بعد از انتشار رو همين قيمت ميمونن و بعدش ارزون ميشن. وقتي هر كي مجبور باشه براي يك بازي 20-30 هزار تومن پول بده ديگه سليقه خودش رو ميدونه. كسي كه استراتژي بازه به خدا مجبور نيست فقط براي تست بره كرايسيس رو بخره و بعد دو روز دي وي دي اش رو گم كنه. من خودم يكي از بازيهاي مورد علاقه ام سري توتال واره. مثلا بازي Rome Totalwar با اكسپنشن Barbarian Invasion اش 12 دلاره. براي مني كه بيشتز از 2 ساله كه اين بازي از روي هاردم پاك نشده و هنوز هم دارم بازيش ميكنم رقم زيادي نيست! الان ديگه بيشتر بازيهاي قبل از اين كه بيان يك نسخه دموي قابل بازي اي، trial اي چيزي ميدن. اگر هم كسي فقط براي تست بخواد بازي اي رو ببينه ميتونه دانلودشون كنه (البته وقتي كه بيشتر مردم از اين دايل آپ لعنتي خلاص شن :wallbash:). درسته كه حتي اگر كسي تعداد بازيهايي رو كه در سال ميخره كم كنه باز هم خيلي گرون ميشه ولي خب باور كنيد بازي گرونه. در خارج از ايران هم همينطوره. تازه بعضي از شركت ها اگر بازي اي از اون شركت قبلا گرفته باشي، اگر دوباره بخواي يك بازي ديگه بگيري تخفيف هاي قابل توجهي هم ميدن.حتي گاهي تا نصف قيمت!!!! اين يعني اين كه اگر تو طرفدار يك بازي باشي براي خريد نسخه هاي بعدش پول خيلي كمتري رو پرداخت ميكني.
جداي از اين بحث همين نبود كپي رايت مهم ترين دليل پيشرفت نكردن بازي سازي تو ايرانه. يا نرم و افزار و حتي انيميشن.
ولي خب جداي از اين خوبي هاش، اگر رعايت نشه، هر كسي ميتونه هر بازي اي رو كه دلش ميخواد بخره، حال كرد تمومش كنه و اگر خيلي دوستش داشت انواع مود ها و سختي هاش رو بره و واقعا باهاش حال كنه، حال نكرد بندازتش دور، نتونه آنلاين بازي كنه (90% بازي ها رو نميشه با CD key قلابي آنلاين بازي كرد) و از محتويات جالب پك بازي هم محروم بمونه :biggrin1:.

قيمت چند تا بازي هم پايين آوردم كه ذهنيتتون رو درباره فوق گرون بودن بعضي بازي ها تغيير بدم:

‌Need for Speed ProStreet (PC) ------------- 9.99$

Need for Speed ProStreet (X360-PS3) ------------- 29.99$

Need for Speed Collection(NFS U - NFS U2 - NFS MW( -----29.99$

FIFA 08 (PC) ------------------------------- 9.99$

FIFA 08 (X360) ------------------------------- 29.99$

FIFA 08 (PS3) ------------------------------- 52.12$

PES2008 (X360) -----------------------------29.99$

The Orange Box (PC-PS3-X360) ---------------29.99$

Assassin's Creed (PS3-X360) ---------------------23.99$

BioShock (PC) ---------------------------29.99$

BioShock (X360) ---------------------------37.99$

BioShock (PS3) ---------------------------56.99$

Spore ------------------------------- 49.99$

GTA IV(PS3) ----------------------------- 48.99$

GTA IV(X360) ----------------------------- 54.99$

Crysis ------------------------------- 38.99$

Crysis Warhead ------------------------27.79$

World in Conflict ----------------------- 29.99$

Gears of War --------------------- 27.99$

تمامي قيمت ها از Amazon بودن. تازه بعضي بازي ها دست دومشون حتي تا 3 دلار هم بودن. مثلا NFS C. دست دمشون هم درجه داره اينطوري نيست جگر زليخا تحويل آدم بدن :biggrin1:.
منم خودم تا چند وقت پيش از نبود كپي رايت خوشحال بودم، ولي تو يه فرومي يكي از دوستام تقريبا قانعم كرد. خيلي از چيزايي هم كه گفتم از اون بحث يادم بود. به هر حال اميدوارم هر كي نظرش رو بگه و دليل هم بياره. شايد من هم قانع شدم كه كپي رايت براي ايران خوب نيست. :-"
خيلي ممنون.

~R-teen

آخرین ویرایش:
آفرین واقعا تاپیک با موضوع جالبی زدی.......من واقعا هیچ نظری ندارم یعنی چیز زیادی نمیدونم ولی اگر کپی رایت رعایت بشه شاید سونی و ماکروسافت برای کنسول هاشون تو ایران هم نمایندگی راه بندازن.........

من با اجرا شدن کپی رایت 100% موافقم... ولی خوب خودتون میدونید یه چیزی تو مایه های آرزو هست...وقتی حتی همین سایتی که ازش قیمت گذاشتی جنس به ایران نمیفرسته(!!)دیگه چه انتظاری میشه داشت...شرکت های کلفت بازی سازی هم همشون ایران رو به خاطر سیاست های کشور ـشون ban کردن رفته پی کارش.(البته بیشتر ربطش به سیاست های خوشگل کشور خودمونه!)
مثلا تو ایران بازی ای که براش 1000 تومن ملت میدن Ban هم میشه!!! :laughing: مثل GTA و mass effect و CoD (این خیلی مهمه چون به عرب ها توهین شده! ما هم که خا** *** عرب ها :laughing: )

سخنی ندارم چون اجرایی شدن این اصل نیازمند فرهنگ ـه که تو ایران فکر کنم درست شدنش یه 8-7 قرنی طول بکشه!

پ.ن: ما بریم بخوابیم :دی

سلام
باور کن من که حدودا 100 بازی دارم فقط یکیشون ارجیناله
به خاطر چی:1.بی پولی:(
2.اصلا پیدا نمیشه:thinking:
3.خانواده(میگن 50 تومن بدی بازی ابرو تو تو فک وفامیل میبرن)
حالا خودم خیلی دوست دارم بازی ارجینال بخرم ولی پولشو نیاز دارم برای چیز های دیگه:biggrin1:
==
میگم کاش یه نظر سنجی هم مینداختی بالاش

کاملا با حرفاتون موافقم.
اصلا بازی Original یه حال دیگه ای میده.
من اون موقع که تازه کامپیوترمو ارتقا داده بودم (5سال پیش:biggrin1:) یه بازی برام از آلمان اوردن به نام Operation Flashpoint. که 3 تا سی دی بود. با هزار ادعا و پز گفت حال میکنی بازی 3 سی دی برات اوردم. گفتم ما اینجا بازیای 6 سی دی به مقدار فراوون و قیمت باورنکردنی داریم.:biggrin1:
اصلا اون بازیه انقدر بهم حال داد. در صورتی که سال بعدش MOH Pacific Assault رو گرفتم با این که خیلی سرتر بود ولی انقدر حال نکردم.
من شدید موافقم. ولی مطمئن باشید همچین چیزی تو ایران اتفاق نمیفته.

هر وقت سطح در آمدمون به اندازه سطح در آمد متوسط جهان رسید
هر وقت تونستیم دموی بازیها را براحتی دانلود کرده و بازی کنیم و بتونیم بهترین بازیها رو انتخاب کنیم(ADSL پر سرعت)
هر وقت تونستیم با یک اشاره هر بازی را به وسیله اینترنت سفارش بدیم و دم خونمون دریافت کنیم
هر وقت تونستیم سخت افزارها و هر چیزی که می خواهیمو با قیمت جهانی بخریم
و هر وقت دچار تحریم نبودیم

اونوقت بازی ها رو اوریجینال می خریم

هر وقت تونستیم دموی بازیها را براحتی دانلود کرده و بازی کنیم و بتونیم بهترین بازیها رو انتخاب کنیم(ADSL پر سرعت)
هر وقت تونستیم با یک اشاره هر بازی را به وسیله اینترنت سفارش بدیم و دم خونمون دریافت کنیم

دقيقا! مرض نداريم پول بيخودي بديم و نتونيم آنلاين راحت بازي كنيم كه!

دارمت ایول:punk::punk::punk:
حرف قشنگی زدی

و اونوقت هم بازی اریجینال نمیخرید. اون موقع هم یک بهونه دیگه ای علم میکنید که مثلا چون بازی به زبان فارسی نیست پس ما مرض نداریم بازی انگلیسی بخریم. خیلی خوبه، اگر نمیتونید آنلاین بازی کنید .. خوب نخرید !!!

یک جوری سخنرانی میکنید انگار تا به حال توی ایران زندگی نکرده اید؟ همه دنبال دودره بازی هستند. دیگه بازی CS توی ایران جا افتاده .. هزار و هفت تا هم سرور CS داریم و ملت هم با پینگ نسبتا مناسب بازی می کنند. چند نفر از اینها بازی رو اریجینال دارند؟ اصلا یکدونه سرور VAC توی ایران داریم ؟
نه .. جرا ؟
چون اولا کسی بازی اریجینال نداره و تعدادی هم که دارند 1 درصد هم نیستند.
ثانیاً همه می خواهند cheat بزنند... تقریباً همه !

با خرج کردیت کارد و کارمزد و غیره میشه CS اریجینال رو خرید 12000 تومن .. برای یک بازی.

یک تاپیک بود در مورد گیم نت .. از اول تا آخرش سوالات در مورد این بود که چجوری شارژ اکانت رو زیاد کنیم !!!

نمیخواد بهونه های الکی بیاریم و خودمون رو گول بزنیم. مگر همه چیزهای دیگر رو داریم با قیمت جهانی!!! میخریم ؟ نمونه اش اینترنت.

• Like
Reactions: aliatlas
و اونوقت هم بازی اریجینال نمیخرید. اون موقع هم یک بهونه دیگه ای علم میکنید که مثلا چون بازی به زبان فارسی نیست پس ما مرض نداریم بازی انگلیسی بخریم. خیلی خوبه، اگر نمیتونید آنلاین بازی کنید .. خوب نخرید !!!

یک جوری سخنرانی میکنید انگار تا به حال توی ایران زندگی نکرده اید؟ همه دنبال دودره بازی هستند. دیگه بازی CS توی ایران جا افتاده .. هزار و هفت تا هم سرور CS داریم و ملت هم با پینگ نسبتا مناسب بازی می کنند. چند نفر از اینها بازی رو اریجینال دارند؟ اصلا یکدونه سرور VAC توی ایران داریم ؟
نه .. جرا ؟
چون اولا کسی بازی اریجینال نداره و تعدادی هم که دارند 1 درصد هم نیستند.
ثانیاً همه می خواهند cheat بزنند... تقریباً همه !

با خرج کردیت کارد و کارمزد و غیره میشه CS اریجینال رو خرید 12000 تومن .. برای یک بازی.

یک تاپیک بود در مورد گیم نت .. از اول تا آخرش سوالات در مورد این بود که چجوری شارژ اکانت رو زیاد کنیم !!!

نمیخواد بهونه های الکی بیاریم و خودمون رو گول بزنیم. مگر همه چیزهای دیگر رو داریم با قیمت جهانی!!! میخریم ؟ نمونه اش اینترنت.
شدیدا تایید میشه ! :biggrin1:

قبل از هرگونه بحثی که آخرش به مملکت و سیاست و فرهنگ ارتباط پیدا میکنه اینو توی ذهنتون داشته باشید که:
اینجا ایران است و ما در ایران زندگی میکنیم!
بعد تمام مشکلاتی روکه بخاطر این مساله باهاش مواجهید رو سعی کنید بهش توجه نکنید چون قرار نیست این مشکلا به این زودی حل بشن.
مساله ی کپی رایت یکی از اون مسایل هستش که اصلا نباید راجع بهش بحث کرد! چون کاملا مربوط به اون مسائلی که گفتم میشه و بحث راجع بهش بیفایدس و راه حلی نداره!
ایناروهم گفتم چون خواستم وقتتونو هدر ندید گرچه......:-"
با تشکر:cheesygri

من یکی از ارزوهام اجرا شدن کپی رایت تو ایران هست که هیچ وقت اجرایی نیمشه. 3تا دلیل داره :
1-دزد بودن 99 درصد مردم :اینو میگم حتی خودم هم شاملش میشم .شما یه نفر رو نمیبینید که تو این مملکت دنبال دودره بازی کلاهبرداری (اشکار و پنهان) نباشه طرف یه بازی میاره قیمت بازی بر فرض مثلا 60 تومن هست 5 تومن هزینه ی رفت امد 20 تومن هم نهایتن رو یه جنس 60 تومنی سود بعد طرف میاد بازی رو میده 120:eek: دیگه دزدی از اون بالاتر یا اصلا یه چیز خیلی کوچیک طرف میره پفک بخره پفک هم جایزه داره حالا میگه ساده ترین راه برای کلاهبرداری چیه (دزدی )میاد تو همون مغازه پفک ها رو باز میکنه کارتشو بر میداره میزاره سر جاش ما تا نیایم از همین مسائل کوچیک شروع کنیم نمیتونیم به یه بازی 2000 تومنی برسیم
2-وضعیت س-ی-ا-س-ی وقتی اقای x میره تو سازمان ملل جایی که باید طرف حتی اگه اعتقاد هم نداره از صلح حرف بزنه میاد میگه فلان کشور باید نابود شود *(حالا اون کشور بد باشه یا خوب) چه انتظاری داشته باشیم که کشور y سایت z شرکت m به ما سرویس بده :confused:
3-درک نادرست مردم از جنس اورجینال من بازی رو میخرم x تومن طرف میگه به هرکی میگم بالای سرم رو نگاه میکنه .دنبال چی میگرده؟(شاید 2 جفت گوش؟) بعد میره تعریف میکنه اوه اوه یارو عجب خر پولی یا جب خریه رفته 2 تومنی رو ول کرده فلان قدر داده اورجینال .دیگه نمیاد فکر بکنه که این جمس booklet داره booklet هایی که حتی بعضیهاشون خودشون 40 دلار میرزن ار فرط زیبایی .یا فردا اگه اون دیسک ترکید تو پرتش میکنی مینداری دور میان جمعش میکنن دوباره پولشو از خودت میگیرن و خیلی مسائل از این قبیل >>>......
پ.ن:بحث اینترنت شد وقتی دارن اینترنت 256 رو به من میده 50 تومن چه انتظاری دارید؟
پ.ن2:یکی هم که بخواد قانونی وجدانی عمل کنه یع کوفتی از یه جایی بگیره میرسه اینجا بعد که میفهمن از us اومده پس حتما یه چیزی داره دیگه به من نمیدم من دیگه رغبتی برای خرید این گونه اجناس برام نمیمونه :sick:

توجه داشته باشید که اگر بازی ها و نرم افزار ها در ایران به صورت رسمی عرضه بشن، قیمتشون کمتر خواهد بود، البته من مطمئن نیستم ولی بارها دیدم که قیمت های فلان بازی در فلان کشور 20$ ارزون تر هست !

من هم خیلی دوست دارم کپی رایت قانونش اجرا بشه. انگار وجدان آدم هم راضی ترِ ! من که بازیهای خوب رو شروع کردم با اوریج خریدن ... البته درستِ که وضعمون اونقدرا هم خوب نیست ولی خب حداقل میتونیم بازیهای خوب رو که اوریج بخریم ؟! البته اینم بگم که اگر بخوایم کپی رایت رو به صورت 100% رعایت کنیم، اصلاً در ایران عملی نیست !! حتی اگر ملیونر هم باشید... چون اکثر نرم افزار ها نیست اصلاً اوریجش یا مثلاً آهنگ فلان خواننده رو از کجا پیدا کنیم تو ایران ؟ درضمن لازم به ذکر هست که قیمت بعضی از نرم افزار هایی که تو خونه ی همتون کپیش پیدا میشه، قیمتش بالای 1000 دلار هست. :دی

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or