" بعد از عرضه ي MGS4 در سال 2008 تيم سازنده استراحت كوچكي براي پروژه ي بعدي داشت كه البته ما در موقعيتي بوديم كه بايد براي MGS5 نقشه ميكشيديم. در همين راستا من چند ايده به ذهنم رسيد. ايده هاي زيادي در سر داشتم نظير ماموريت فوق سري Boss و گروه Cobra در حمله به Normandy . ايده هايي كه در سر داشتم رو به تيم سازنده دادم تا شروع به ساخت بازي كنند اين اتفاق تابستان سال 2008 اتفاق افتاد. البته اينكه بار ساخت MGS5 بر روي دوش اعضاي جوان تيم باشه خيلي سنگين بود و آنها هم در برابر اينكه اين پروژه بدون دخالت من انجام بشه مقاومت كردند و نپذيرفتند.
در همين زمان بود كه من در حال كار برروي پروژه اي بودم و ميخواستم تيم برروي يك عنوان جديد كار بكند. بعد از اين اتفاقات يكي از اعضا ايده ي ساخت Rising رو داد كه داستان در رابطه با Raiden باشد و همچنين يك بازي با داستان فرعي كه تيم سازنده احساس راحتي بكند"
Boss كمك كرد تا گروه Cobra در زمان جنگ WW2 ساخته شود ، گروهي متشكل از Pain , Fear, End , Fury و همچنين Sorrow . در MGS3 اشاراتي بود به اينكه اين گروه به Normandy فرستاده شد و اين ماموريت بسيار سري بود.
همچنين كوجيما صحبت از پروژه اي ميكند كه با ايده هاي او ساخته شده بود و وقتي اين پروژه را به دست اعضاي جوان تيم سپرد اون ها نپذيرفتند. نام اين پروژه مشخص نيست شايد پروژه ي Ogre باشد.