دوست عزیز شما خودت در جمله آخر جواب خودت را دادی
(چون تولید نمیشه قیمت رفت بالا )
خوب الان هم دقیقا همین وضع است یعنی دستگاه های معمول در بازار خارج از ایران کپی خور نمی شوند و شما باید از کانالهای خاصی دستگاه کپی خور بخرید
در ضمن من نمیدانم منظور شما از اینکه دستگاه کپی خور در همه جای دنیا با قیمت مناسب است کدام کشورها میباشد ولی من خودم این دبی ، سنگاپور ، ترکیه و یکی دو کشور اروپایی را دیدم و همچین چیزی که شما میگید را ندیدم
یعنی در خارج از ایران دو حالت وجود داشته :
یا شما همان دستگاهی که خود نماینده رسمی مایکروسافت در فروشگاه ها میفروشد را میخرید و آن دستگاه قابل کپی خور شدن است که در نتیجه میشه وفور دستگاه کپی خور و قیمت ها در ایران مناسب میشه
یا اینکه دستگاه های نمایندگی قابل کپی خور شدن نمی باشند و شما باید برید از جاهای خاص و افراد خاصی دستگاه کپی خور بخرید که آنها هم با قیمتی بالاتر از قیمت نرم بازار میفروشند و در این زمانها قیمت دستگاه در ایران هم بالا میرود
نکته دیگری که باید مد نظر داشته باشید این است که آن 199 یا 299 دلار فقط مخصوص آمریکا است
همانطور که میدونید برای کالاهای الکترونیکی مثل دستگاه های بازی و محصولات صوتی و تصویری و موبایل و ... ، قیمت کالا در هر کشور و یا منطقه توسط نماینده شرکت مادر در آن منطقه مشخص میشود ( که البته در هر منطقه فقط یک نماینده رسمی وجود دارد و مثل ایران نیست که هر کالایی 10 تا نمایندگی انحصاری (جان عمه شان ) و رسمی داشته باشد !!! )
این ها قیمت های رسمی Xbox 360 4GB در مناطقی غیر از آمریکا است که میتونید مقایسه کنید :
USA = 200$
UK : 140GBP = 220USD
Australia = 249AUD = 259$
UAE = 949DHs = 258$
همه این داستانها را گفتم که بگم درست است که کاسب ها دنبال سود خودشان هستند و بخشی از نوسانات قیمت بخاطر دلال بازی ها و سود جویی ها است ولی بنظر من بخش اصلی آن تقصیر خود ما مصرف کننده ها است
اگر مردم دنبال ذستگاه کپی خور نباشن و اینقدر براش سرو دست نشکنن ، در نتیجه کاسب ها هم جنسی را که رند بازار خارج از کشور است و میشود از طریق خود شرکت پخش کننده خرید را وارد کرده و قیمت ها شکسته میشود
کلا ما ایرانی ها عادت داریم هر مشکلی که داریم و پیش میاد را فقط گردن دیگران بندازیم و هیچ وقت حاضر نیستیم که بگیم خودمان مثلا 10 درصد در بروز این مشکل سهم داریم.
اولا در هیچ جای دنیا هیچ کمپانی بخاطر اینکه یک محصول رو از خط تولید خارج کرده , باقیمانده اون رو به دوبرابر قیمت نمیفروشه. و تا آخرین دونه از اون محصول رو به قیمت مصوب کمپانی میفروشه.
پس این تفکر شما که چون جنسی از خط تولید خارج شده قیمتش افزایش پیدا میکنه فقط در ایران دیده میشه نه در جای دیگه.
نکته بعدی در مورد کپی شدن دستگاه هست که باید بگم قبل از بحران دلار مگر همین کنسول 310 تومن نبود ؟ اون موقع هم کنسولهایی بودند که کپی نمشدند. پس چرا قیمت آنقدر نجومی نبود ؟
نکته بعدی در مورد نمایندگی , کی گقته در هر منطقه فقط یک نماینده رسمی هست ؟ این نکته رو شما از کجا آوردی ؟ در هر منطقه میتونه هر تعداد نماینده رسمی باشه. اگر به این مضوع شک دارید
به سایت کمپانی کانون برید و به منطقه اسیا و کشور مالزی برید. فقط در خود مالزی بیش از 20 یا 30 نمایندی رسمی فروش محصولات کانون هست. اصلا چرا راه دور میرید. مگر در ایران یک فروشگاه محصولات
سونی یا سامسونگ یا ال جی دارم ؟ تا دلت بخواد فروشگاه هست و همگی نماینده رسمی هستند. مگر اینکه منظور شما وارد کننده مادر باشه. که باز اونم میشه چندتا باشه مثل سونی که هم ایران رهجو هست و هم بازرگانی ایران
در مورد قیمت مناطق هم باید بکم این قیمت ها بنا به نرخ برابری ارزها نسبت به هم تعیین میشه. با توجه به هزینه های انتقال مرسوله , بیمه , مالیات و ...... طبیعتا کنسول ها در کشورهایی تولید میشه که نیروی کار ارزون هست.
چین , تایلند , مالزی و.......... پس شما انتظار نداشته باشید که برای حمل این کنسولها هیچ هزینه ای بر روی کنسول اضافه نشه. ضمن اینکه یک شهروند انگلیسی هیچ وقت با دلار خرید نمیکنه .
و در آخر اینکه شما بازم میگی که ما مقصر هستیم که دستگاه کپی میخریم . خود شما با این اعتقادتون دستگاه اورجینال دارید ؟ من که بعید میدونم !
جالبه که شما اون دلالی رو که کنسول 199 دلاری رو انبار کرده رو کمتر از مردم مقصر میدونید.! برادر من تمام دنیا همین الان که من و شما داریم بحث میکنیم دارند از کنسول کپی استفاده میکنند.
بعد اونقت شما میگی ما ایرانی ها مقصر هستیم. مصرف کننده تو این قسمت چه تقصیری داره. چون میخواد بخره مقصره.
به هر حال این تاپیک قیمت روز کنسول ها هست و بهتر تاپیک از مسیرش منحرف نشه
پ.ن : ببخشید ناظم جان من قبل پست شما در حال تایپ بودم