عرضه ی گرشاسپ در استیم!!! - !!!Garshasp: The Monster Slayer on Steam

وضعیت
گفتگو بسته شده و امکان ارسال پاسخ وجود ندارد.

BURNOUT

کاربر سایت
امروز در سایت استیم بازیهارو نگاه می کردم، در لیست بازیهایی که قرار هست به زودی عرضه بشن چشم به اسم Garshasp افتاد. خیلی خوشحال کننده هستش که یک بازی ایرانی در استیم عرضه میشه. اسم کامل بازی Garshasp: The Monster Slayer هستش و قراره در May 2011 عرضه بشه. استیم فعلا قیمتی برای این بازی ننوشته.
امیدوارم این اتفاق باعث بشه تا فروشگاه استیم هم از قیلتر خارج بشه.

برای این بازی 11 عکس و یک تریلر در استیم قرار داده شده.

یک چیز جالب هم وجود Steam Achievements برای گرشاسپ هستش.

برای مشاهده ی صفحه ی این بازی، عکسها، تریلر و توضیحاتی که در موردش در فروشگاه استیم قرار داده شده اینجا کلیک کنید:

دوستانی که بخاطر قیلتر بودن فروشگاه استیم امکان مشاهده ی صفحه رو ندارن این عکس که کل صفحه ی بازی رو نشون میده رو میتونن مشاهده کنن (کمتر از 1 مگابایت):

q1oot0he5u2b2c27vlro.jpg

لینک دانلود تریلر (فیلم) بازی از استیم اینجا کلیک کنید.

این هم 11 عکسی که استیم برای گرشاسپ قرار داده:

ss_b4ea12bbfcdedbc30bd367baa22f80d7310b2a7d.1920x1080.jpg

ss_950259f8eb03914e1c255f6d90df18a5ce22f6ff.1920x1080.jpg

ss_60f1b1ab2225e1bcbaaec1f291dfb14dff484af9.1920x1080.jpg

ss_9d094c178f41c2efa77ea82746b80397110ce481.1920x1080.jpg

ss_e5a38a219c487d94007d58b979e0a348e75dbe60.1920x1080.jpg

ss_78d01e79f93b0e43d99357d9d4028cba22f4da9e.1920x1080.jpg

ss_ad467397531d43fc5692750206761cfa886239c7.1920x1080.jpg

ss_37d3915adb98a436b245a7b1d4a3cfd69efdd2a4.1920x1080.jpg

ss_05afd1dccf1c3a1c91481e62bcfaef07f455809e.1920x1080.jpg

ss_4ccbbd6323c93a461ef488faede87601320e6a78.1920x1080.jpg

ویرایش: بابت حرفهایی که بعضی از دوستان در ادامه ی این تاپیک ارسال کردن از همه عذر می خوام.

آخرین ویرایش:
هدف از تاپیک رسوندن خبر انتشار یک بازی ایرانی در استیم به کسایی بود که نمیدونن.

لطفا بحث رو به سیاست و دولت و نظام نکشونید که آخر و عاقبت خوبی نداره. میشه دعوا، جر و بحث، اخطار و خدای نکرده بن.

ما همیشه می گیم نقطه شروع یا تجربه خوب پس کی می خوان پیشرفت کنن؟؟؟الان چند سال تو ایران صنعت بازی سازی تو ایران رواج پیدا کرده اما اصلا پیشرفت نمی کنه تا زمانی که یه موتور خوب نداشته باشن هیچ به هیچ
همه ی شرکت ها از اول که مثل الان بازی درست نمی کردند که مثلا کاپکوم از میکرو شروع کرده حالا شده این

نوشته شده توسط GOW III
ما همیشه می گیم نقطه شروع یا تجربه خوب پس کی می خوان پیشرفت کنن؟؟؟الان چند سال تو ایران صنعت بازی سازی تو ایران رواج پیدا کرده اما اصلا پیشرفت نمی کنه تا زمانی که یه موتور خوب نداشته باشن هیچ به هیچ
مشکل این جماعت دراینکه میخوان برای اولین بازی Crysis 3 یا God of War 5 بسازن. ساختن Angry Birds ویا Super Meat Boy براشون افت کلاس داره.

• Like
Reactions: BlackCat and CriRo7
مشکل این جماعت دراینکه میخوان برای اولین بازی Crysis 3 یا God of War 5 بسازن. ساختن Angry Birds ویا Super Meat Boy براشون افت کلاس داره.
فریدون درود بر این کامنتت!:دی

اتفاقا ان روز که من داشتم با مدیر پروژه قتل در کوچه های طهران صحبت میکردم به ان میگفتم، سازندگان داخلی ما و کلا بنیاد بزرگترین مشکلشون اینه که میخوان در گام اول با بازی هایی که با میلیون ها دلار هزینه ساخته شده و هزاران ساعت فکر و علم پشتشون هست رقابت کنن. اکثرشون به جای اینکه در گام اول سعی کنن با ساخت بازی های آرکید و کم هزینه اما با کیفیت تجربشون رو ببرن بالا تا در آینده بهتر عمل کنن شروع به ساخت بازی هایی میکنن که در نهایت ایرادات کار اساس پروژه رو میبره زیر سوال. مثال بزرگ در این رابطه هم بازی گرشاسپ هست که هزاران لقب بازی فاخر ایرانی پشتش هست اما در نهایت آقای دانش اشراقی میان تو ان جلسه میگن ما برای دل خودمون بازی ساختیم! خوب عزیزان من این که واقعا نشد حرف!

یه بازی بسازی، ما که توقعی نداشتیم اما خودتون هی بهش بگید GoW ایرانی و با این القاب تو خالی و پوچ انتظارات از خودتون رو تا عرش بالا ببرید بعد که در نهایت بازی تبدیل شد به سه ساعت باگ بیایید بگید ما برای دل خودمون بازی ساختیم!

به عنوان یک منتقد حرفی هم که بزنیم میگید سنگ زدن! کسی زحمت دوستان رو زیر سوال نمیبره، بحث این هست که نگاه ها باید به صنعت گیم در ایران تغییر کنه. گیمرهای ایرانی رو نباید و نمیتونید با عناوینی مثل بازی فاخر و ... گول بزنید. البته بازهم من میگم گرشاسپ اتفاق بزرگی توی صنعت گیم ایران هست اما گام درستی رو برنمیداره.

نه برادر . اون بازیهایی که شما میگی مثلا Angry birds کلا داستانش فرق داره .

شما از یه جا خبر دارین از 100 جای دیگه نه ! میگی نه پس بخون !

1-چرا همه فکر میکنن که اگه ایرانیا یه بازی 2 بعدی یا یه بازی ساده مثل Angry Birds بسازن و همین روش

رو ادامه بدن 3 سال دیگه میتونن God Of War بسازن ؟

کلا اینا با هم فرق دارن . یعنی شما از یه بازی مثل Angry Birds هیچ وقت به یه بازی اساسی نمیرسی .

باید تجربه بیشتر بشه . تا 3 سال پیش همینم نبود . مطمئن باش تا 3 سال دیگه یه بازی خیلی خوب میبینی. اصلا به مخیله تو هم میرسید تا یه روزی بیاد که یه بازی ایرانی بره تو Steam !!

2-شما خود بازی Angry Birds بردار ببر تو بنیاد ملی بازیهای رایانه ای بگو من ساختم ! اونا هم قبول کنن مثلا

. بعدش میگی خوب چند میخرین ؟ میگه 20 میلیون !!! هیچی تعطیل ! بنابراین شما نه تیمی خواهی داشت و نه ....

3- آقامن اگه الان بیام یه بازی 2 بعدی بسازم ملت هیچی دستم نمیدن ! همه میان این جمله رو میگن :

نگاه کن تورو خدا اونا Call of Duty میسازن ، اینا رفتن آشغال ساختن !!!!

4- از بازیی که براش 300 میلیون تومان خرج شده همه انتظار بازی با 30 میلیون دلار هزینه رو دارن !

حالا این مشکلات زیاده که وارد خط قرمز ها هم میشه !

اندکی صبر ! بابا جان

نه برادر . اون بازیهایی که شما میگی مثلا Angry birds کلا داستانش فرق داره .

شما از یه جا خبر دارین از 100 جای دیگه نه ! میگی نه پس بخون !

1-چرا همه فکر میکنن که اگه ایرانیا یه بازی 2 بعدی یا یه بازی ساده مثل Angry Birds بسازن و همین روش

رو ادامه بدن 3 سال دیگه میتونن God Of War بسازن ؟

کلا اینا با هم فرق دارن . یعنی شما از یه بازی مثل Angry Birds هیچ وقت به یه بازی اساسی نمیرسی .

باید تجربه بیشتر بشه . تا 3 سال پیش همینم نبود . مطمئن باش تا 3 سال دیگه یه بازی خیلی خوب میبینی. اصلا به مخیله تو هم میرسید تا یه روزی بیاد که یه بازی ایرانی بره تو Steam !!

2-شما خود بازی Angry Birds بردار ببر تو بنیاد ملی بازیهای رایانه ای بگو من ساختم ! اونا هم قبول کنن مثلا

. بعدش میگی خوب چند میخرین ؟ میگه 20 میلیون !!! هیچی تعطیل ! بنابراین شما نه تیمی خواهی داشت و نه ....

3- آقامن اگه الان بیام یه بازی 2 بعدی بسازم ملت هیچی دستم نمیدن ! همه میان این جمله رو میگن :

نگاه کن تورو خدا اونا Call of Duty میسازن ، اینا رفتن آشغال ساختن !!!!

4- از بازیی که براش 300 میلیون تومان خرج شده همه انتظار بازی با 30 میلیون دلار هزینه رو دارن !

حالا این مشکلات زیاده که وارد خط قرمز ها هم میشه !

اندکی صبر ! بابا جان
این چیزهای که میگی به بلند پروازی ربطی نداره. World of Goo رو دونفر ساختن. The Dishwasher رو یک نفر ساخته (!!). فروشهای عجیب غریب کردن و مورد توجه رسانه ها و گیمران قرار گرفتن.
واسه ساختن گوئست آف پرشیا یه یارو رو از اروپا اورده بودن برای کامل کردن طراحی کرکترها. این یعنی چی؟

پ.ن. برای من یه بازی درحده شیطنت های علیمردان خان ارزشش میلیون برابر بیشتر از GOW Clone و ایناست.

خبر بسیار خوشحال کننده ایی بود.
به امید بازیهای بهتر از فن افزار شریف

در این بین من تشکر میکنم از اون دوستی که دُر و گوهر استاد شهید فولان رو به خورد ما داد :دی ما مرض داریم سنگ میزنیم که ایشون اوف بشه ما بخندیم.

در جواب vivanred که یادم رفت نقل قولش کنم :دی

یه چند نفر چند صد سال موفق شدن جلوی همه چیز این بلاد رو بگیرن؛ جلو بازی رو گرفتن خیلی خیلی خیلی خیلی راحت‌تر از اون چیزیه که شما متصوری. نخیر. علاقه‌ای ندارند با بازار جهانی رقابت کنند. خیلی ترجیح میدند همه چیز پشت این حصار مقدس خودشون باقی بمونه.

اما مشکل صنعت گیم ایران اینه که؛ گُنده بر می‌دارند آقا. گنده. منهای اون قشر دستمال حریر به دست البته.

قربون اون شکلت برم من؛ شما آدم داری؟‌ انجین داری؟ تبلیغات داری؟ فولان داری؟ بیسار داری؟ خب چرا پس می‌خوای گاد آو وار رو بزنی زمین برا من؟ چرا میری اصلن سمتش؟ اون بنده خدایی که با FPS Creator فیلم هندی اول شخص تحت دایرســــــک 10 ساخته بود. Dir10 رو کجای دلم بزارم من وقتی افکت آب بازیت در خداوند لک لک‌ها را دوست داردِ؟؟؟

مشکل از شعور پایین کامیونیتی گیم ما هم هست. هرکی هم از این جمله بهش برخورده به دایورتم. حقیقته. تا یه بازی میره سمت طراحی هنری؛ لول و انیمیشن و meme که معلوم نیس از زیرزمین کدوم عمش یاد گرفته حواله میکنن سمت بنده خدا.

الان این بازی شیطنت‌های علی‌مردان‌خان. خیلی کار ارزشمندیه به نظر من. یه طراحی خیلی دوست‌داشتنی داره. سنگ گنده بلند نکرده. یه کار کاملن Indie. تنها راه نجات این صنعت در ایران چسبیدن به بازی‌هایی با تم Indie خارجه. World of Goo رو ندیدن؟ این همه بازی Arcade رو ندیدن؟ ینی برا اینایی که این همه قارت میندازن سخته یه Platformer با طراحی هنری دوبعدی خفن کار کنند؟ نخیر. افت داره. زشته. پشت دستت رو گاز بگیر. حتما باس کال آو فولان بسازند. اصن نمیشه نسازند. وقتی نمیتونی کرایسیس بسازی؛ تلاش هم نکن.

نمیگم بازی نساز. میگم تلاشت به ترکستان میرود حاج عمو. بشین بچسب به یه چیزی که بچسبه به مخاطب. که با هزینه‌هات جور دربیاد. که همه جای دنیا دوستش داشته باشند.

دستام درد گرفت انشالله سیانس بعدی خدمتون خواهم بود :دی

پ.ن. برای من یه بازی درحده شیطنت های علیمردان خان ارزشش میلیون برابر بیشتر از GOW Clone و ایناست.

اینو لطف کنید بنویسید یه جایی درشت تا الباقی هم یاد بگیرند

در این بین من تشکر میکنم از اون دوستی که دُر و گوهر استاد شهید فولان رو به خورد ما داد :دی ما مرض داریم سنگ میزنیم که ایشون اوف بشه ما بخندیم.

یه چند نفر چند صد سال موفق شدن جلوی همه چیز این بلاد رو بگیرن؛ جلو بازی رو گرفتن خیلی خیلی خیلی خیلی راحت‌تر از اون چیزیه که شما متصوری. نخیر. علاقه‌ای ندارند با بازار جهانی رقابت کنند. خیلی ترجیح میدند همه چیز پشت این حصار مقدس خودشون باقی بمونه.

اما مشکل صنعت گیم ایران اینه که؛ گُنده بر می‌دارند آقا. گنده. منهای اون قشر دستمال حریر به دست البته.

قربون اون شکلت برم من؛ شما آدم داری؟‌ انجین داری؟ تبلیغات داری؟ فولان داری؟ بیسار داری؟ خب چرا پس می‌خوای گاد آو وار رو بزنی زمین برا من؟ چرا میری اصلن سمتش؟ اون بنده خدایی که با FPS Creator فیلم هندی اول شخص تحت دایرســــــک 10 ساخته بود. Dir10 رو کجای دلم بزارم من وقتی افکت آب بازیت در خداوند لک لک‌ها را دوست داردِ؟؟؟

مشکل از شعور پایین کامیونیتی گیم ما هم هست. هرکی هم از این جمله بهش برخورده به دایورتم. حقیقته. تا یه بازی میره سمت طراحی هنری؛ لول و انیمیشن و meme که معلوم نیس از زیرزمین کدوم عمش یاد گرفته حواله میکنن سمت بنده خدا.

الان این بازی شیطنت‌های علی‌مردان‌خان. خیلی کار ارزشمندیه به نظر من. یه طراحی خیلی دوست‌داشتنی داره. سنگ گنده بلند نکرده. یه کار کاملن Indie. تنها راه نجات این صنعت در ایران چسبیدن به بازی‌هایی با تم Indie خارجه. World of Goo رو ندیدن؟ این همه بازی Arcade رو ندیدن؟ ینی برا اینایی که این همه قارت میندازن سخته یه Platformer با طراحی هنری دوبعدی خفن کار کنند؟ نخیر. افت داره. زشته. پشت دستت رو گاز بگیر. حتما باس کال آو فولان بسازند. اصن نمیشه نسازند. وقتی نمیتونی کرایسیس بسازی؛ تلاش هم نکن.

نمیگم بازی نساز. میگم تلاشت به ترکستان میرود حاج عمو. بشین بچسب به یه چیزی که بچسبه به مخاطب. که با هزینه‌هات جور دربیاد. که همه جای دنیا دوستش داشته باشند.

دوست عزیز من کاملا حرفت رو قبول دارم اما آخرش باید از یک جایی شروع کرد دیگه این که همیشه میگن سنگ گنده نشانه نزدنه واقعا حرف خیلی زیبایی هستش من به شخصه بهش اعتقاد دارم .

اما وقتی تو کشور ما مردم خود ما بازی رو با گرافیکش میبینن نمیتونی به بازی سازی که از همین قشر بازی کن ها هستش که دو روز C خوندن یا مدل سازی کار کردن و خود جوش هستش بهش یاد بدی که بازی رو باید برای سرگرمی ساخت .

این هم که میگم مدرس بیاری با این که .... فرق داره میدونی وقتی شما یک نفر رو بیاری به شما بازی سازی رو درس نمیده بلکه پایه این کار رو درس میده بعد شما با استعداد خودتون باید بازی بسازین .

تا وقتی که در کشور ما همه چی خود جوش باشه همینه من میگم حتی شما اگه قرار هستش انگری برد هم بسازی باید بازی سازی یاد داشته باشی مهم نیست شما فوق لیسانس کامپیوتر هستش با چند تا فوق لیسانس طراحی رو جزب کردی بلکه مهم این هستش که شما توسط اون شخص جنبه سرگرمی بازی سازی رو یاد بگیرین .

که بتونین از خودتون خلاقیت نشون بدین اگه همین افرادی که بازی های مثل .... میسازن پایه این کار رو بلد نبودن عمرا یک همچین چیزی به فکرشون میرسید و بازی به این خوبی میساختن همیشه کوشش به تنهایی کافی نیست خلاقیت وقتی نمود پیدا میکنه که شما چیزی رو بلد باشین وقتی کسی از روی تخته شنا میپره تا وقتی یاد نداشته باشه چجوری باید پرید اشتباه میکنه اما وقتی یاد گرفت خلاقیت رو اضافه میکنه و کاری میکنه همه لذت ببرن .

آخرین ویرایش:
شهید مطهری در کتاب حق و باطل جملاتی به این مضمون نوشته اند : از کودکی همیشه این سوال برایم مطرح بود که :
چرا قطار تا وقتی ایستاده است کسی به او سنگ نمی زند...
اما وقتی قطار به راه افتاد سنگباران می شود...
این معما برایم بود تا وقتی که بزرگ شدم و وارد اجتماع شدم دیدم این‏ قانون کلی زندگی ما ایرانیان است که هر کسی و هر چیزی تا وقتی که ساکن‏ است مورد احترام است .
تا ساکت است مورد تعظیم و تبجیل است
اما همینکه به راه افتاد و یک قدم برداشت نه تنها کسی کمکش نمی‏کند ، بلکه‏ سنگ است که بطرف او پرتاب می‏شود
و این نشانه یک جامعه مرده است
ولی یک جامعه زنده فقط برای کسانی احترام قائل است که :
متکلم هستند نه‏ ساکت ، متحرکند نه ساکن ، باخبرترند نه بی‏خبرتر .
این جالب ترین پستی بود که تو این سایت تا حالا دیدم یه دوستی از بچه های پژوهشکده رویان برام تعریف میکرد وقتی میخواستن با اون اهدافشون کارشون را شروع کنن خیلی ها که ادعای خیلی چیزا را داشتن به قول این عضو هیئت تحریریه بهشون گفتن
گنده بر می‌دارند آقا. گنده
اما بد نیست یه سر به اینجا بزنید
http://www.royaninstitute.org/cmsfa/
و ببینید این پژوهشکده الان به کجا رسیده
مطمئنا اگه نگاه بزرگترین سازنده های بازی هم مثل شما بود این صنعت اینجا نبود
کلا ما ایرانی ها عادت داریم که موفقیت های هموطنانمون داخل ایران ما را ناراحت میکنه

این جالب ترین پستی بود که تو این سایت تا حالا دیدم یه دوستی از بچه های پژوهشکده رویان برام تعریف میکرد وقتی میخواستن با اون اهدافشون کارشون را شروع کنن خیلی ها که ادعای خیلی چیزا را داشتن به قول این عضو هیئت تحریریه بهشون گفتن
گنده بر می‌دارند آقا. گنده
اما بد نیست یه سر به اینجا بزنید
http://www.royaninstitute.org/cmsfa/
و ببینید این پژوهشکده الان به کجا رسیده
مطمئنا اگه نگاه بزرگترین سازنده های بازی هم مثل شما بود این صنعت اینجا نبود
کلا ما ایرانی ها عادت داریم که موفقیت های هموطنانمون داخل ایران ما را ناراحت میکنه

عزیز بازی سازی یک پزوهش یا .... نیست یک کار سرگرمی هستش و با خلاقیت و آموزش و پشت کار به دست میاد و کار گروهی این جوری نیست که یک نفر فکر کنه بعد بشه عمل کرد بقیه هم دنبالش برن .

وقتی میگه گنده راست میگه وقتی در کشوری که نه پایه بازی سازی داره نه آموزش بازی سازی به افراد داده شده یک دفعه یک بودجه ..... به یک دسته افراد داده میشه که بازی بسازن آخرش میشه رانندگی در تهران و..... .

همیشه همه چی هم با .... به دست نمیاد صحبت سر عملی هستش که در اون رشته کسی هیچی حالیش نیست این طرف شما اون درس رو خونده اما در کشور ما کسی بازی سازی یاد نگرفته بلکه اکثر اون ها یا بچه های رشته کامپیوتر هستن مثل خود من که علاقه داشتن یا بچه های رشته طراحی و.... که با رشته کامپیوتر جمع شدن و شروع به بازی سازی کردن و با خوندن دو جلد ebooks game programming یا ebooks game designing یا ebooks game development اسم خودشون رو میزارن بازی ساز و هم بودجه ای رو صرف .... میکنن هم این که جنبه سرگرمی بازی سازی رو فراموش میکنن و میخوان از الان با بازی ساز های بزرگ رقابت کنن .

به خاطر همین هستش اگه مشکل خرج سالیانه دانشگاهم درست بشه که ازش پزیرش هم دارم از آمریکا میرم برای درس خوندن در این رشته و فقط دلم رو خوش نمیکنم که C# و C++ و C و ..... یا maya یا 3D MAX به صورت دانشگاهی و بقیش رو خود یادگیر یاد دارم .

دقیقا مشکلی که فوتبال کشور ما هم گریبان گیرش هستش اسمش رو میزارن حرفه ای اما از ..... هم کمتر هستش .

آخرین ویرایش:

آقا بنده از همینجا اعلام میکنم . ما داریم بازی فریاد آزادی تنگستان رو میسازیم . بازی هم بازی بزرگیه .

همون سنگ بزرگو این حرفا . اگه تونستیم برداریم این سنگ بسیار بزرگ رو که جواب دادیم به انتظارات . اگر

هم نتونستیم که من قبول میکنم همه نظرات رو و سکوت اختیار میکنم !

حق با شما هست چون نمیدونید توانایی ما در چه حدیه . به هر حال هنوز بازی خوب در ایران منتشر نشده .

ولی با ما هم هست که حداقل خودمون میدونیم چه کارهایی از دستمون بر میاد !

در ضمن ساختن World Of Goo به اندازه یه COD سخت هست . خیالت راحت ! شما اگه یه ایده ی خوب

داری که تبدیل به Game Design شده بیار تیم ما برات بازیش میکنه . Game Design بازیی مثل World Of Goo
در حال حاضر از دست هیچ کدوم از طراحانی که من توی ایران میشناسم بر نمیاد .

همیشه همه چی هم با .... به دست نمیاد صحبت سر عملی هستش که در اون رشته کسی هیچی حالیش نیست این طرف شما اون درس رو خونده اما در کشور ما کسی بازی سازی یاد نگرفته بلکه اکثر اون ها یا بچه های رشته کامپیوتر هستن مثل خود من که علاقه داشتن یا بچه های رشته طراحی و.... که با رشته کامپیوتر جمع شدن و شروع به بازی سازی کردن و با خوندن دو جلد ebooks game programming یا ebooks game designing یا ebooks game development اسم خودشون رو میزارن بازی ساز و هم بودجه ای رو صرف .... میکنن هم این که جنبه سرگرمی بازی سازی رو فراموش میکنن و میخوان از الان با بازی ساز های بزرگ رقابت کنن .

شما لطف کن جمع نبند . هستن کسانی که برای این کار سالها وقت گذاشتن و اون Ebook هایی که شما میگی تنها در ماه اول این سالها خونده شدن و بقیش رو داشتن با برنامه نویسهای خارجی همکاری میکردن .

شما بازیتو بساز بده من نقدش کنم. سنگ گندت رو مطمئن باش از همین الان زمین انداختی اخوی.

من نمیگم تلاش نکن. World of Goo رو هم دو نفر ساختن. نمیگم برید اونو بسازید. برید تو ژانری که ازش بربیاید. تو بوق و کرناش هم نکنید.

رویان رو با بازی‌سازی تو ایران یکی کردید؟ رویان از کجاها داره آب میخوره؟ کیا پشتشن؟ چندسال تحقیق و درس پشتش بوده؟ بازی ساختن تو ایران رو یا دستمال حریر مقام داره راه می‌بره؛ یا یه عده که فقط علاقه دارند به اینکار.

اصلا دوست نداشتم اینجا این مطلب رو ارسال کنم ولی واقعا دوستان دارن زیادی تند میرن.
این چیزهای که میگی به بلند پروازی ربطی نداره. World of Goo رو دونفر ساختن. The Dishwasher رو یک نفر ساخته (!!). فروشهای عجیب غریب کردن و مورد توجه رسانه ها و گیمران قرار گرفتن.
واسه ساختن گوئست آف پرشیا یه یارو رو از اروپا اورده بودن برای کامل کردن طراحی کرکترها. این یعنی چی؟
The Dishwasher رو Ska Studios که شامل سه عضو اصلی هستش ساخته که فکر کنم بیشتر از یک نفر حساب میشن.لااقل به ما شمارش رو این طور یاد دادند.
World of Goo هم فقط کار صرف دو نفر نبوده.اما معمولا اگراون افراد از لحاظ مادی چشم داشتی ندارند در قسمت Special Thanks قرار می گیرند.
بازی ساده ای مثل Angry Birds بودجه ساختش 100 هزار یورو بوده.فکر نمی کنم استدیو بازی سازی ایرانی داشته باشیم که تا الان یک جا انقدر تامین بودجه برای پروژه اون انجام شده باشه.
وقتی در مورد چیزی اطّلاعات کافی نداریم مجبور به نظر دادن نیستیم.به قول یکی از بهترین دوستانم:
بهتر از این باشیم
فریدون درود بر این کامنتت!:biggrin1:
اتفاقا ان روز که من داشتم با مدیر پروژه قتل در کوچه های طهران صحبت میکردم به ان میگفتم، سازندگان داخلی ما و کلا بنیاد بزرگترین مشکلشون اینه که میخوان در گام اول با بازی هایی که با میلیون ها دلار هزینه ساخته شده و هزاران ساعت فکر و علم پشتشون هست رقابت کنن. اکثرشون به جای اینکه در گام اول سعی کنن با ساخت بازی های آرکید و کم هزینه اما با کیفیت تجربشون رو ببرن بالا تا در آینده بهتر عمل کنن شروع به ساخت بازی هایی میکنن که در نهایت ایرادات کار اساس پروژه رو میبره زیر سوال. مثال بزرگ در این رابطه هم بازی گرشاسپ هست که هزاران لقب بازی فاخر ایرانی پشتش هست اما در نهایت آقای دانش اشراقی میان تو ان جلسه میگن ما برای دل خودمون بازی ساختیم! خوب عزیزان من این که واقعا نشد حرف!
یه بازی بسازی، ما که توقعی نداشتیم اما خودتون هی بهش بگید GoW ایرانی و با این القاب تو خالی و پوچ انتظارات از خودتون رو تا عرش بالا ببرید بعد که در نهایت بازی تبدیل شد به سه ساعت باگ بیایید بگید ما برای دل خودمون بازی ساختیم!
به عنوان یک منتقد حرفی هم که بزنیم میگید سنگ زدن! کسی زحمت دوستان رو زیر سوال نمیبره، بحث این هست که نگاه ها باید به صنعت گیم در ایران تغییر کنه. گیمرهای ایرانی رو نباید و نمیتونید با عناوینی مثل بازی فاخر و ... گول بزنید. البته بازهم من میگم گرشاسپ اتفاق بزرگی توی صنعت گیم ایران هست اما گام درستی رو برنمیداره.
مامشکل صنعت گیم ایران اینه که؛ گُنده بر می‌دارند آقا. گنده. منهای اون قشر دستمال حریر به دست البته.
ترجیح دادم دو پست رو یک جا جواب بدم.
شما به ما Game Developer ها میگید ما نمی تونیم و ما می گیم می تونیم.
اگر طرفدار ساخت بازی های مستقل هستید بسم الله.این گوی و این میدان.ما داریم با جدّیت راه خودمون رو میریم.شما هم قدم رنجه کنید و یک بازی Indie در خور تحویل بدید که صنعت بازی ایران رو آباد کنه.
یه ضرب المثلی میگه: ایستادید بیرون میگید خاکش کن.
آخه حتی نمی گید خاکش کن.دارید داد میزنید نمیتونی خاکش کنی.
الزاما چیزی که شما یا Player ایرانی (در کمال احترام) بهش فکر میکنید راه حل پیشرفت گیم در ایران نیست.Player ایرانی که هنوز copy right رو برای بازی های به قول شما گنده خارجی رعایت نمی کنه توقّعی هم ازش نمی ره که بیاد و چاره ساز صنعت بازی بشه.
امیدوارم از دستم ناراحت نشید امّا همیشه در این دنیا انسان های زیادی هستند که چون خودشون به اون نقطه هدف نرسیدند به تو میگن که نمی رسی.یعنی ترجیح میدن تو رسیدن به اون نقطه رو غیر ممکن بدونی تا روی شکست خودشون سرپوش بگذارند.
یاد بگیریم برای پیشرفت هم دست انداز جاده نباشیم حالا تا تابلوی راهنما بودن خیلی راهه.

وضعیت
گفتگو بسته شده و امکان ارسال پاسخ وجود ندارد.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or