یواش یواش pc داره تبدیل میشه به محفل JRPG سازان.
همه ی بازیهای قدیمی دارن دونه به دونه پورت میشن و بازی های جدید هم واسه pc تایید میشن.
دقیقاً
الان فقط یکسری بازیهای خاص هستن که نسخه PC ندارن... پرسونا 5 یه نمونه جدید و خیلی مهمشه که احتمالاً هم به همین شکل میمونه و خیلی بعید میدونم برای PC ریلیز بشه.
ولی بنظرم به زودی (خیلی زود

) این رویه تغییر میکنه، یعنی من فکر میکنم بازیهایی مثل پرسونا و پرسوناها (پرسونا6 یا همین Project ReFantasy و فاینال فانتزی و...) شمارههای بعدیشون برای PC بسرعت تایید میشن.
اولاً که الان بازیها رو PC مثل اسب میفروشن

هیچکی هم از فروش بیشتر بدش نمیاد... این بساط پایرتینگ و این حرفا هم با وجود استیم خیلی خیلی کمتر شده الان و استیم تبدیل به یه گوربابای پلتفرم شده برای خودش

(درست مثل سونی و نینتندو و...)
نکته مهم بعدی بنظرم اینه که تعداد کثیری از PCبازها فقط PCباز هستن و رو کنسول بازی نمیکنن.... این یعنی قشنگ یه بازار جدید برای IPها... یعنی فروش نسخه PC بازی بنظرم کمترین ضربه رو به نسخه کنسولی میزنه... چون خیلی از PCبازها اگه نسخه PC در کار نباشه اصلاً اون بازی رو انجام نمیدن.
نمونه ثابت شدهاش به من Nier Automata است... تو همین تهران سه تا از بچههایی که من میشناسم بازی رو برای PC خریدن و کنسول هم ندارن و اگه نسخه PC در کار نبود مثل سایر بازیهای کنسولی اسکیپ میکردن میرفت...
یه چیز خیلی خوبه دیگم بنظرم اینه که بازیهای عجیب غریب و به اصطلاح خاص و این زرت و پرتا که ما خیلی کولیم و این حرفا(

) رو استیم خیلی خوب میفروشن و این بنظرم عالیه.
اکثر بازیهایی هم که با تاخیر برای PC میان احتمالاً تا 2-3 سال آینده همون رویه Nier رو پیش میگیرن و یا همزمان میان یا نهایت با 10-12 روز تاخیر... چون اون هایپ یه ماه اول خیلی بفروش میتونه کمک کنه.
در کل این همه زر زدم که بگم بنظر منم PC و استیم دارن در مسیر حقانیت برای تبدیل شدن به Ultimate Place for JRPG به درستی دارن پیش میرن.
همین الانشم با دیدن لیست JRPGهای استیم خشتکها دریده میشه...
همین سری Trails in the Sky الان بهترین و باکیفیترین نسخه بازی فقط و فقط رو استیم قابل بازی کردنه... اگه PC نداشته باشید باید یا PSP بگیرید یا ویتا و نسخه قدیمی و HD نشده بازی رو انجام بدید.
ولی رو استیم تا قیامت هم میتونید این بازی رو انجام بدید و نیازی به در آوردن کنسولهای قدیمی از انباری نیست.
خارج از این مسئله الان خیلی JPRGهایی رو استیم با بهترین کیفیت براحتی در دسترسه که جای دیگه عملاً بازی کردنشون غیر ممکنه، چون خبری از نسخه دیجیتالی رو پلتفرم اصلیش نیست.
مسئله مهمتر بعدی (همش شد مسئله و نکته

)... اینه که شما اگه ویژوال ناول باز باشید عملاً بهترین پلتفرم تاریخ استیم و PCه و اصلاً بحثی تو این قضیه نیست... 95% ویژوال ناولها فقط و فقط برای PC ریلیز میشن و نسخه کنسولی ندارن. تمام ویژوال ناولهای کنسولی هم از دم نسخه PC دارن... شمارههای جدیدشون هم که از گذشته درس گرفتن و جدیداً همزمان با نسخه کنسولی ریلیز میشن... خیلی از ویژوال ناولها هم که با 1 سال تاخیر برای کنسول عرضه میشن، نمونهاش همین Root Double که رو استیم ته دیگشم خوردن و کماکان من دارم سماق میمکم و منتظر نسخه ویتام (تابستون میاد).

ختم کلام اینکه سر شبی اومدم بگم که بنظر منه کنسول باز که بهترین پلتفرم تاریخ رو ویتا میدونم (

) PC پلتفرم فوقالعادهای برای طرفدارهای JRPG هست و هر روز هم داره وضعیتش بهتر میشه.