سونی: تصمیمات ما واکنشی به تصمیمات رقبایمان نیست!

Cloud Strife

Loyal Member
به عقیده اندرو هوس، رییس بخش سرگرمی‌های تعامل سونی، متقاضیان علاقه چندانی به پشتیبانی PS4 Pro از 4K BD نشان نمی‌‌دهند. وی در مصاحبه با گاردین خاطرنشان کرد امکان اضافه شدن پشتیبانی از دیسک‌های UHD در آپدیت‌های بعدی PS4 وجود ندارد، اما نیازی هم به چنین ویژگی نخواهد بود!

4605.jpg

"عرضه محصولات روی دیسک و نسخه‌های فیزیکی بخش بزرگی از این صنعت هست، با این حال ما نگاه ویژه‌ای به استریم کردن ویدئو‌ها به صورت آنلاین داریم. خصوصا با توجه به کاربرانی که داریم، استریم ویدئو دومین استفاده بزرگ کاربرها از کنسول هست، در نتیجه تاکید ویژه‌ای روی این بخش خواهیم داشت."

هوس در جواب این سوال که آیا عرضه Pro و Scorpio به طول عمر 5 تا 7 ساله چرخه سنتی کنسول‌ها پایان می‌دهند، می‌گوید:

"با توجه به اینکه این اولین تجربه ما از عرضه یه کنسول بین نسلیه، خیلی زوده که بخوایم به همچین نتیجه‌ای برسیم."

وقتی صحبت به رقابت بین سونی و مایکروسافت می‌رسد، اندرو هوس جدی و سرسخت می‌شود. به تازگی مایکروسافت مدل Slim کنسول خود را با نام Xbox One S عرضه کرده است که با قیمت مشابه مدل PS4 Slim، از پخش ویدئوهای 4K چه به صورت آنلاین و چه دیسک پشتیبانی می‌کند. زمستان 2017 نیز مدل Scorpio وارد بازار خواهد شد که به نظر می‌رسد سخت افزار قدرتمند‌تری داشته باشد. اندور هوس به تسلط PS4 بر بازار اشاره کرده و تاکید می‌کند به هیچ عنوان Pro جوابی به Scorpio نیست.

"زمانی که ما در مورد طراحی و عرضه Pro صحبت می‌کردیم هنوز یه کلمه هم از Scorpio گفته نشده بود. باید بگم که تصمیمات ما واکنشی به تصمیمات رقبامون نیست."

"با تشکر از سازنده‌ها و مشتری‌هامون در سراسر جهان، تا الان تونستیم بیشتر از 40 میلیون کنسول بفروشیم. هدف واضح و روشن ما این هست که تا پایان سال بعد 20 میلیون دیگه هم بفروش برسونیم. و به این ترتیب به دید خوب و واضحی از اینکه در کجای طول عمر کنسول قرار داریم خواهیم رسید. اما Pro یه چیز کاملا جدیده، و به احتمال زیاد مارو به یک سمت کاملا جدید هدایت می‌کنه."

به عقیده هوس رقیب Pro اصلا Xbox نیست، بلکه اون‌ها PC رو سر راه خودشون می‌بینن.

"من یه سری اطلاعاتی رو دیدم که کاملا منو تحت تاثیر قرار داد. خیلی از گیمرهایی که خواهان گرافیک‌های بهترن در اواسط نسل به سمت PC متمایل می‌شن چون تنها پلتفرمی هست که می‌تونه ارضاشون کنه. هدف ما از ایده کنسول بین نسلی این بود که این مخاطبین رو با ارایه یه سخت افزار جدید، و به طبع گرافیک‌های خیلی بهتر، تو اکوسیستم خودمون نگه داریم و مانع جداشدنشون از خانواده PS بشیم. و نتیجه شد PS4 Pro که گرافیک بهتر و کاملا پیشرفته‌تری رو ارایه می‌ده."

اندرو هوس در مورد پیش بینی سونی از میزان فروش Pro و یا مخاطبینی که به قصد خرید Pro کنسول‌های فعلی را می‌فروشند صحبتی نمی‌کند، و تنها به صورت کلی می‌گوید: "تو این 20 میلیون کنسولی که قصد داریم تا پایان سال آینده به فروش برسونیم Pro هم لحاظ شده".

اشتباه نیست بلکه درست متوجه نشدید فرق دقتی گفتم یعنی شما بفهمی که تصاویر بیشتر در حال پردازش هست که من ایو نمی گم دانشمندا می گن قابل تشخیص برای انسان نیست چیزی که شما فرقش رو می فهمی INPUT LAG هست که کمتر شدنش باعث بهتر شدن کنترل بازی می شه همچنین بازی به نظر سریع تر هم می رسه چرا که تاخیر دستور تا مشاهدش کمتر می شه.
باید بگم که HDMI از ریفرش ریت بالای 60 هرتز هم پشتیبانی می کنه و به شخصه هم دارم ازش استفاده می کنم
دوست عزیز شما چی میگی؟فریم ریت با اینپوت لگ باهم کلی فرق داره.من چیکار به دانشمند ناسا و این چرت و پرتا دارم؟شما مانیتور 200 هرتز و 120 هرتز و 60 هرتز رو بزار کنار هم که هر سه در یه زمان یه گیم رو اجرا کنن!طرف اگه نیمه کور هم باشه تشخیص میده کدوم روونتره و فریم بهتری میده!هرتز بالاتر Ghosting و یا همون بلوری شدن object ها توی صحنه های سریع و در حال حرکت رو از بین میبره!input lag تاخیری هست که شما زمانی که کلیدی روی دسته رو فشار میدید چن ثانیه بعد اون رو روی نمایشگر میبینید ، هست.این تاخیر اسمش Input lag هست!
شما اول اطلاعاتت رو قوی کن و یکم تحقیق کن بعد این نظرای غلط و گهربار رو بزار تو سایت!
در ضمن از Hdmi فقط روی رزولوشن Full Hd اونم توی بعضی از تلویزیونا میشه 120 هرتز گرفت که اونم اینقد تیرینگ و بریدگی تصویر زیاد میشه که روی پی سی مجبور میشین V sync روشن کنین که فریم رو با ماکزیمم 60 میرسونه!روی کنسول هم که خودش سیستم آنتی تیرینگ داره و جدا از اون خود کنسول های بالای 60 فریم نمیدن!

عزیز منبع این حرف شما کجا هست؟ فریم در بازی ایشون تسخیص دادن یا چیز دیگه ای اینا با هم فرق دارن ضمنا شما 500 فریم بگیر کنسول مگه بالای 60 هرتز اصلا می ده؟ اصلا مگه بازی بالای 60 فریم هم داره؟ بالای 60 فریم نیاز به هرتز بالای 60 هم داره که PS4 PRO هم به شما نمی ده. HDMI 2.0 هم که اگر 4K بزنی اصلا بالای 60 هرتز نمی تونه بده بعیده حالا حالا هم بشه حتی با PC حتی 4K 120HZ با 120 فریم زد(با DISPLAY PORT) فعلا که 60 فریم هم حتی بهترینش هاش در برخی از بازی ها حتی TITAN جدید هم نمی ده. بحثی بکنید که فایده هم داشته باشه.

به هر حال همین SONY های جدید 120 هرتز در حالت 1080P می ده که برای عاشقان کاملا کافی هست.

اگر بحث علمی باشه بله انسان می تونه تا 1000 فریم هم تشخیص بده اما بحث سر اینه که فرقی که بین 30 فریم یا 60 هست بین 60 تا 120 نیست فرقی که در لذت بازی بین 120 تا 165 هست عملا ناچیز هست این در حالی هست که شما باید در بازی زیر 165 فریم هم نگیرید(165 هرتز) تا لذت واقعی ببرید که نیاز به 1 سیستم هیولا داره(تازه بازم هستن بازی هایی که بهترینم بازم زیر این فریم می کشه) گذشته از این اکثرا ترجیح م دن به جای 1080 165 فریم برن 4K 60 بزنن که اذتش بیشتره

بعد من نمی فهمم چرا برای کنسولی که بالای 60 هرتز اصلا نمی ده بحث هرتز می کنید؟ حتی همین PS4 PRO در اجرا ثابت 1080P 60 فریم بازی تام ریدر مونده بعد ما بیام براش مانیتور 144HZ پیشنهاد بدیم؟
این منبع من، شما پستاتون کلا بدون منبعه:
How many frames per second can the human eye see?
Imagine yourself in a very dark room. You have been there for hours and it's totally black. Now light flashes right in front of you. Let's say as bright as the sun. Would you see it, when it's only 1/25th of a second? You surely would. 1/100th of a second? Yes. 1/200th of a second? Yes. Tests with Air force pilots have shown, that they could identify the plane on a flashed picture that was flashed only for 1/220th of a second.
تازه اینا توی 1 فریم از 220 فریم تونستن هواپیما رو تشخیص بدن، نه فقط اینکه متوجه بشن یه اتفاقی افتاده. اینکه بفهمی یه اتفاقی افتاده ولی نه چه چیزی خیلی راحت تره.
همه چی رو با هم قاطی نکنید لطفا، بحث این بود که مانیتور بهتره یا TV، که قطعا مانیتور بهتره، DPI بالاتر، Input Lag خیلی پایین تر، رفرش ریت بالاتر و در مورد PC تکنولوژی های G-sync و Freesync و ...

• Like
Reactions: hosein me and m.a.t
دوست عزیز شما چی میگی؟فریم ریت با اینپوت لگ باهم کلی فرق داره.من چیکار به دانشمند ناسا و این چرت و پرتا دارم؟شما مانیتور 200 هرتز و 120 هرتز و 60 هرتز رو بزار کنار هم که هر سه در یه زمان یه گیم رو اجرا کنن!طرف اگه نیمه کور هم باشه تشخیص میده کدوم روونتره و فریم بهتری میده!هرتز بالاتر Ghosting و یا همون بلوری شدن object ها توی صحنه های سریع و در حال حرکت رو از بین میبره!input lag تاخیری هست که شما زمانی که کلیدی روی دسته رو فشار میدید چن ثانیه بعد اون رو روی نمایشگر میبینید ، هست.این تاخیر اسمش Input lag هست!
شما اول اطلاعاتت رو قوی کن و یکم تحقیق کن بعد این نظرای غلط و گهربار رو بزار تو سایت!
در ضمن از Hdmi فقط روی رزولوشن Full Hd اونم توی بعضی از تلویزیونا میشه 120 هرتز گرفت که اونم اینقد تیرینگ و بریدگی تصویر زیاد میشه که روی پی سی مجبور میشین V sync روشن کنین که فریم رو با ماکزیمم 60 میرسونه!روی کنسول هم که خودش سیستم آنتی تیرینگ داره و جدا از اون خود کنسول های بالای 60 فریم نمیدن!

عزیزی شما ابتدا باید اطلاعات در زمینه رو بالا ببری بعد بیاید بحث کنید من ادعایی ندارم اما وقتی شما می گی hdmi بالای 60 هرتز نمی ده حالی که به راحتی می کشه اگرم می بینید tv native 120hz هست اما 120 هرتز نمی ده علتش tv هست نه hdmi چرا که پنل 120 هرتزیش در حقیقت برای 3d یا motion ساخته شده که به حالت ها محتلف در tv ها قرار دارن جزئیات مطالبشم در این تاپیک نمی گنجه زمان برم هست که چرا باید 120 هرتز باشه.

من 144 هرتز با 120 مقایسه کردم فرقی نداشت حالا 200 هرتزی ها بیاد مقایسه می کنم هر چند کارایی نداره.

گذشته از این بازم شما نمی دونید vsync یعنی بیا با ریفرش ریت تصویر سینک بشو نه اینکه 60 فریمش بکن 60 فری می شه چون که 60 هرتزه یعنی دقیقا vsync برمی گرده به هرتز که قرار می دید پس اگر بذارید 120 هرتز فریم روی 120 قفل می شه نه 60 تا
دقیقا VSync stands for Vertical Synchronization یعنی همگام سازی نرخ عمودی تصویر حالا اینه چرا مشکل تیرینگ هم پیش میاد بماند.
بازم اینم نمی دونید که در هرتز بالا اتفاقا مشکل بریدگی یا تیرینگ کمتر می شه نه بیشتر علتشم باز کلی توضیحات در بر داره.(در برخی حالات هم ممکنه بیشتر بشه اینم باز بحث داره کلی)

آخرین ویرایش:
این منبع من، شما پستاتون کلا بدون منبعه:
How many frames per second can the human eye see?

تازه اینا توی 1 فریم از 220 فریم تونستن هواپیما رو تشخیص بدن، نه فقط اینکه متوجه بشن یه اتفاقی افتاده. اینکه بفهمی یه اتفاقی افتاده ولی نه چه چیزی خیلی راحت تره.
همه چی رو با هم قاطی نکنید لطفا، بحث این بود که مانیتور بهتره یا TV، که قطعا مانیتور بهتره، DPI بالاتر، Input Lag خیلی پایین تر، رفرش ریت بالاتر و در مورد PC تکنولوژی های G-sync و Freesync و ...

dpi که اصلا به سایز صفحه با res بستگی داره چه ربطی به مانیتور یا tv داره؟

input lag هم که شما پست قبلیت گفتید 1 میلی ثانیه اون عدد اعلامی responce time تصویر هست که به علت بک لایت lcd ها حاصل می شه input lag چیز دیگری هست که در عکس های پایین مشخصه که tv ها حتی 4k هاش به راحتی در حد بهترین های مانیتور ها یا حتی بهترم هستن.
19-abslag.png

d-series-4k-2016-input-lag-small.jpg

مدل 27 اینچه که 23 هست مدل 144 هرتزی asus هست که خیلی صدا کرده این اخریه tv vizio 4k هست که مشخصا هر چی مانیتور هست لوله کرده پس بازم tv vs monitor این هیچ ربطی به input lag هم نداره.

در مورد ریفرش بالاتر هم که کلی توضیح دادم بر فرض هم که بین 120 با 144 هرتز فرق باشه(که نیست اگرم باشه خیلی کمه) قیمت فوق بالای 144hz ها که هم قیمت 1 tv سایز 50 اینچ می شن اصلا نمی ارزه بحث dpi هم که باشه dpi 4k 50 اینچ از 27 qhd بیشتره.

حالا از بحث کیفیت تصویر خیلی بهتر tv ها رنگ های بهتر کنترل بهتر سایز بزرگ تر قابلیت کاستوم کردن خیلی بیشتر تصاویر که منجر به با کیفیت تر شدنش می شه با مهم تر از همه قدرت اپ اسکیل بالا مخصوصا 4k tv که اکثرا شاهکارن در این زمینه بگذریم.

• Like
Reactions: ps3_360_wii
آقا من حساب کردم با 2 میلیون میشه سیستم در حد pro بست این 2000 دلار رو از کجاتون در میارین:|8-|
از اونجایی که به نظر خیلی ها و همچنین خودم کسی که بخواد pc درست حسابی جمع کنه میره سراغ republic of gamers nvidia. فکر میکنم دوستان به همین دلیل قیمت های بالا مثال میزنند. از اینجا در میاد:D

• Like
Reactions: saphire and IMANOKA
این نسل رو مایکرو در حالی که بدجور به سونی واگذار کرد استارت نسل بعدش با Scorpio رو هم بدلیل 1 سال تاخیر خراب کرد.طی این یکسال PS4 Pro حسابی میفروشه و روند بازارو تو چنگش میگیره ,ضمنا اون شرکتای بازیسازی third party که قصد ساخت محتوا یا بازی انحصاری روی کنسول رو دارن مطمئنا بیشترشون بستر پلی استیشن رو انتخاب میکنن چون جمعیت پایه PS4/PS4 Pro خیلی بیشتر از X1/Scorpio خواهد شد که الانشم بین نسخه های اول هست و عقل سالم میگه برو سمت کنسولی که بازار دستشه.پیش بینی من اینه Scorpio هم نمیتونه وضعیت فعلی مایکروسافت تو بازار کنسول در نسل بعدش رو تغییر محسوسی بده.

• Like
Reactions: jhoobin
این نسل رو مایکرو در حالی که بدجور به سونی واگذار کرد استارت نسل بعدش با Scorpio رو هم بدلیل 1 سال تاخیر خراب کرد.طی این یکسال PS4 Pro حسابی میفروشه و روند بازارو تو چنگش میگیره ,ضمنا اون شرکتای بازیسازی third party که قصد ساخت محتوا یا بازی انحصاری روی کنسول رو دارن مطمئنا بیشترشون بستر پلی استیشن رو انتخاب میکنن چون جمعیت پایه PS4/PS4 Pro خیلی بیشتر از X1/Scorpio خواهد شد که الانشم بین نسخه های اول هست و عقل سالم میگه برو سمت کنسولی که بازار دستشه.پیش بینی من اینه Scorpio هم نمیتونه وضعیت فعلی مایکروسافت تو بازار کنسول در نسل بعدش رو تغییر محسوسی بده.

دقیقا شما دوست عزیز دارید بر عکس میگید. در حال حاضر اگر کمپانی بخواد برای سونی انحصاری بسازه فقط برای کاربرهای PS4 / PS4PRO اون بازی منتشر میشه ولی برای مایکروسافت قصد تولید بازی انحصاری داشته باشه برای کاربرهای X1 / Scorpio / PC اون بازی منتشر میشه. مسلما اینور جامعه مخاطب گیمری خیلی بیشتری وجود داره.

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: saeed20
عزیزی شما ابتدا باید اطلاعات در زمینه رو بالا ببری بعد بیاید بحث کنید من ادعایی ندارم اما وقتی شما می گی hdmi بالای 60 هرتز نمی ده حالی که به راحتی می کشه اگرم می بینید tv native 120hz هست اما 120 هرتز نمی ده علتش tv هست نه hdmi چرا که پنل 120 هرتزیش در حقیقت برای 3d یا motion ساخته شده که به حالت ها محتلف در tv ها قرار دارن جزئیات مطالبشم در این تاپیک نمی گنجه زمان برم هست که چرا باید 120 هرتز باشه.

من 144 هرتز با 120 مقایسه کردم فرقی نداشت حالا 200 هرتزی ها بیاد مقایسه می کنم هر چند کارایی نداره.

گذشته از این بازم شما نمی دونید vsync یعنی بیا با ریفرش ریت تصویر سینک بشو نه اینکه 60 فریمش بکن 60 فری می شه چون که 60 هرتزه یعنی دقیقا vsync برمی گرده به هرتز که قرار می دید پس اگر بذارید 120 هرتز فریم روی 120 قفل می شه نه 60 تا
دقیقا VSync stands for Vertical Synchronization یعنی همگام سازی نرخ عمودی تصویر حالا اینه چرا مشکل تیرینگ هم پیش میاد بماند.
بازم اینم نمی دونید که در هرتز بالا اتفاقا مشکل بریدگی یا تیرینگ کمتر می شه نه بیشتر علتشم باز کلی توضیحات در بر داره.(در برخی حالات هم ممکنه بیشتر بشه اینم باز بحث داره کلی)
144 هرتز و 120 هرتز بله!اختلافشون کمه.ولی شما میگی چشم آدم بالای 60 فریم رو نمیبینه!
در ضمن تیرینگ توی تغییر فریم ناگهانی بوجود میاد هیچ ربطی هم به هرتز بالا یا پایین نداره!شما مانیتور 1000 هرتز داشته بعد یدفعه فریم بیاد روی 900 تیرینگ شدید پیدا میکنی!
من خودم LG 55UF9500 دارم که رفرش ریتش 120 هست ولی روی فول اچ دی!vsync رو رو که روشن میکنم فریم ماکزیممش میشه 60.شاید بعضی از تلویزیونای فول اچ دی 120 هرتز باشن و با Vsync هم 120 فریم بدن ولی خیلی محدودن و شامل یکی دو مدل میشن مثل Vizio

مایکروسافت قرار نیست یک سال بعد کنسول رو منتشر کنه!حدود 2 تا 3 ماه بعد هست!توی تعطیلات 2017 یعنی دسامبر 2017 یا ژانویه 2018. در ضمن قدرت کنسول مایکرو حدود 2 ترافلاپس بیشتره و طبیعتا مخاطبان بیشتری به خودش جذب میکنه!

scorpio تقریبا 14 ماه دیگه میاد. خودت میگی دسامبر 2017 ، بعد می شه 2 3 ماه دیگه؟

مایکروسافت قرار نیست یک سال بعد کنسول رو منتشر کنه!حدود 2 تا 3 ماه بعد هست!توی تعطیلات 2017 یعنی دسامبر 2016 یا ژانویه 2017. در ضمن قدرت کنسول مایکرو حدود 2 ترافلاپس بیشتره و طبیعتا مخاطبان بیشتری به خودش جذب میکنه!
scorpio تقریبا 14 ماه دیگه میاد. خودت میگی دسامبر 2017 ، بعد می شه 2 3 ماه دیگه؟
من حواسم نبود تاریخ رو اشتباه و یک سال جلوتر زدم!بله میشه 2-3 ماه دیگه نه 14 ماه دیگه.تعطیلات 2017 هم میشه ژانویه 2017

مایکروسافت قرار نیست یک سال بعد کنسول رو منتشر کنه!حدود 2 تا 3 ماه بعد هست!توی تعطیلات 2017 یعنی دسامبر 2016 یا ژانویه 2017. در ضمن قدرت کنسول مایکرو حدود 2 ترافلاپس بیشتره و طبیعتا مخاطبان بیشتری به خودش جذب میکنه!

من حواسم نبود تاریخ رو اشتباه و یک سال جلوتر زدم!بله میشه 2-3 ماه دیگه نه 14 ماه دیگه.تعطیلات 2017 هم میشه ژانویه 2017
اگه اینجوری بود که نسل قبل ماکرو بیشتر نمیفروخت

dpi که اصلا به سایز صفحه با res بستگی داره چه ربطی به مانیتور یا tv داره؟

input lag هم که شما پست قبلیت گفتید 1 میلی ثانیه اون عدد اعلامی responce time تصویر هست که به علت بک لایت lcd ها حاصل می شه input lag چیز دیگری هست که در عکس های پایین مشخصه که tv ها حتی 4k هاش به راحتی در حد بهترین های مانیتور ها یا حتی بهترم هستن.
19-abslag.png

d-series-4k-2016-input-lag-small.jpg

مدل 27 اینچه که 23 هست مدل 144 هرتزی asus هست که خیلی صدا کرده این اخریه tv vizio 4k هست که مشخصا هر چی مانیتور هست لوله کرده پس بازم tv vs monitor این هیچ ربطی به input lag هم نداره.

در مورد ریفرش بالاتر هم که کلی توضیح دادم بر فرض هم که بین 120 با 144 هرتز فرق باشه(که نیست اگرم باشه خیلی کمه) قیمت فوق بالای 144hz ها که هم قیمت 1 tv سایز 50 اینچ می شن اصلا نمی ارزه بحث dpi هم که باشه dpi 4k 50 اینچ از 27 qhd بیشتره.

حالا از بحث کیفیت تصویر خیلی بهتر tv ها رنگ های بهتر کنترل بهتر سایز بزرگ تر قابلیت کاستوم کردن خیلی بیشتر تصاویر که منجر به با کیفیت تر شدنش می شه با مهم تر از همه قدرت اپ اسکیل بالا مخصوصا 4k tv که اکثرا شاهکارن در این زمینه بگذریم.
شما پست ها رو می خونی؟ یه پست قبل تر گفتم که اون 1 میلی ثانیه رو اشتباه کردم. این بنچمارکی که شما گذاشتید هم نمی دونم هدفتون چیه، بنچمارک های 2 سال پیش رو گذاشتید با TV الان مقایسه می کنید؟ آمار TV هم منبعتون رو بدید لطفا، چون واسه مدلی که گفتید همچین آماری پیدا کردم:
Vizio E Series 4k 2016 Review (E43u-D2, E48u-D0, E50u-D2, E55u-D2, E55u-D0, E60u-D3, E65u-D3, E70u-D3)
e-series-4k-2016-input-lag-large.jpg

که بازم نزدیک به 9 میلی ثانیه ASUS MX279H هم نمیشه.
ویرایش: پیداش کردم، یه سری دیگه از 4K ها رو نگاه کرده بودم. بله 13.5 میلی ثانیه تاخیر داره، ولی در حالت Gaming Mode و کلا 60 هرتز بیشتر نیست و از اون طرف Game Mode کیفیت تصویر رو کلی میاره پایین و حالت HDR هم اگه داشته باشه(داره؟) خاموش می شه. کیفیت خود TV چندان خوب نیست، Game Mode هم روشن کنی دیگه واویلا. در این صورت نه کیفیتش در حد مانیتوره، نه لگش. خارج از Game Mode هم لگش 80 میلی ثانیست. 80 میلی ثانیه خیلی زیاده.

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: sadegh93

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or