Lich King
Administrator
دوست عزیز من نمی دونم شما چی رو کجا مطالعه کردی و یا هدفت از این dts ی که می گی چیه. ولی همانطور که مهدی جان گفت DTS یک فرمت برای پخش صداس و برای home theater ها استفاده می شه که دیتاهای صدا رو به صورت جداگانه از دیگر اطلاعات به صورت مجزا برای هر کانال دخیره می کنه:[ltr]در این مورد مطمئن هستم که DTS کانال Subwooferش جدا هست.
یه سری از Home Theater ها (مثل همینی که ما داریم Sony DAV-DZ 720) وقتی یه فیلم بذاری توش که صدای DTS داشته باشه، وقتی میخوای انتخابش کنی Subwoofer رو هم یه کانال مجزا نشون میده. حتی توی Manualش هم نوشته که DTS این تفاوت رو هم داره.
در این زمینه تحقیق کردم (تو وب) و دیدم علاوه بر کیفیت بیشتر Subwoofer رو یه کانال حساب کرده.
در ضمن Subwoofer خودش یه Speaker هست که صدای بم رو بیشتر پخش میکنه. توی الکترونیک یه اصطلاحی داره که اگه اشتباه نکنم میگن بلندگوی Bass و به بلندگویی که صدای زیر رو پخش میکنه میگن تیوتر.
به دالبی 5.1 میگن چون 5 کانال مجزا داره و یه Subwoofer که مجزا نیست.
اگه میخواید بهتون ثابت بشه که DTS با دالبی فرق داره کافیه یه فیلم بذارید توی Home Theater که هم دالبی داشته باشه و هم DTS. بعد همه ی Speaker ها رو قطع کنید و یه صحنه رو یه بار با دالبی گوش بدید و یه بار دیگه هم با DTS. ببینید صدایی که هر دفعه میشنوید فرق داره.
توی حالت دالبی، صدایهای اصلی فیلم رو با صدای فوق العاده بم و غیر قابل تشخیص میشنوید ولی با DTS بسته به اون صحنه ای که دارید میبینید صدا میشنوید.
البته هیچ وقت به DTS نمیگن 6.1 حتی 6 کاناله هم نمیگن (که من اشتباها توی دو سه پست قبلیم گفتم.) ولی در واقع تا اونجایی که من میدونم 6 کانال هست.
ببخشید آقا اشکان ها! من در اندازه ای نیستم که با شما بحث کنم!!!
ما اوچیکتیم! :cheesygri
Edit: همین الان یه چیزی تو اینترنت دیدم اونم این بود که 6.1 هم وجود داره و اون ست اصلی هست به اضافه ی یه سنتر برای عقب.
دارم دنبال یه لینک دیگه برای این موضوعی که گفتم میگردم.
یه جا علاوه بر Manual اون Home Theaterه نوشته بود که توی DTS کانال Subwoofer جداس.
امیدوارم زود تر پیداش کنم.
Digital Theater System
DTS (also known as Digital Theater Systems), owned by DTS, Inc. , is a multi-channel digital surround sound format used for both commercial/theatrical and consumer grade applications. It is used for in-movie sound both on film and on DVD, and during the last few years of the format's existence, several Laserdisc releases had DTS soundtracks.[/ltr]
من خودم دارم به شما می گم که dts کیفیتش فرق داره پس احتیاجی نیست که چیزی رو مقایسه کنم ولی بلندگو های dts چیزی اضافه ندارند.
تمامی سیستم های 5.1 در واقع 6 تا بلندگوی تفکیک شده دارند و اینطوری که شما می گی نیست. دلیل اینم که گفتم subwoofer بلندگو به حساب نمیاد به خاطر این هست که همانطور که نوشتید subwoofer صرفا برای تولید صدای bass درست شده و اگر اونو جدا به یک خروجی صدا وصل کنید به جز یسری صدای bass و بم صدای دیگری ازش دریافت نمی کنید.
البته فرمت DTS خودش مدل های مختلف داره که به مرور پیشرفته تر شده اند مثل DTS-ES که مخفف Extended Surround هست که می تونه به فرض اگر شما 5.1 داشته باشید باز rear-center رو شبیه سازی و تفکیک کنه. برای اطلاعات بیشتر برو اینجا:
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Theater_System#DTS_as_a_codec
ما 5.1 داریم، 6.1 داریم، 7.1 هم داریم ولی اینا هیچ ربطی به DTS ندارن. اون 0.1 اصلا می دونی شما برای چی نوشته می شه؟ برای subwoofer چون یک بلندگوی مجزا به حساب نمیاد.
در آخر هم بگم که فقط xbox360 هایی که پورت HDMI دارند از DTS پشتیبانی می کنند!

:cheesygri:blushing: