سازندګان crysis:دیګر عنوان اختصاصی برایه pc نمیزنیم

MOHSEN gamer

کاربر سایت
رییس و موسس Crytek اقای Cevat Yerli,اخیرا صحبتهایی در مورد مشکلات فعلی عرضه بازی برایه، pc در کل، و چګونګی برنامه هایه آتی این شرکت کرده است
وی ګفت:"ما شدیدا از دزدی بازیهایه pc بوسیله کاربران این platform تحت فشاریم و این کاربران با pirate کردن بازیها ، pc platform رو نابود میکنند"
"بازیهایه مشابه بررویه کنسولها حدود ۴-۵ برابر میفروشند. این درس بزرګی برایه ما هست تا بازی اختصاصی برایه pc نزنیم. البته ما از pc حمایت میکنیم، ولی دیګه بازی exclusive خیر:cool: "

وقتی از وی در مورد شایعات عرضه crysis روی کنسولها سوال شد ،Yerli با سادګی port این بازی را برایه کنسولها "غیر ممکن" دونست و افزود باید تغییرات بزرګی در بازی برایه اوردن ان رویه
Xbox 360 و PlayStation 3 داد و تمرکز ما برایه اوردن CRYSIS رویه کنسولها نمیباشد
منبع http://www.gamespot.com/news/6190150.html?tag=latestnews;title;1

خوب اینکه واضحه تا وقتی موس و کیبورد نباشه وضع همینه
اینم میدونم که سبک این بازی ها به کنسول نمیخوره و مختص pc ـه
منظورم کیفیت این بازی ها رو کنسول نبود, منظورم سود دهی این بازی ها برای ناشر هاست
هر بازی که ببینن رو pc دیگه سود نمیده برای کنسول میزنن... حالا هر سبکی که میخواد باشه
همونطور که یه زمانی fps رو کنسول چیز عجیبی بود ولی الان خیلی معمولی شده ... برای استراتژی هم این اتفاق میفته

بجز C&C3 کدوم استراتژی برای کنسول port شد ؟ که البته خود C$C3 هم در ژانر استراتژی بازی شاخی نیست. یک Supreme Commander هم قراره بیاد ... که اونم البته 90 درصدتون نمیدونید چه خبره.
بعد اگر ژانر استراتژی هم مثل fps مثلاً روی کنسول ها اومد .. اونوقت Blizzard باید بیاد بازیهاش رو فدای سود کنه و گند بزنه .. مثل بقیه شرکت ها ؟!

مگه غیر از اینه؟!!:)
خوب بلیزارد بازی هاش تاپه
مگه hl2 تاپ نبود؟مگه UT تاپ نبود؟!! پس اینا برای چی روی کنسول اومدن؟!! مگه دلیل اومدن اینا رو کنسول چیزی غیر از پول بود ؟
همون پولی که الان بلیزارد داره پارو میکنه

دقیقاً غیر از اینه !!
همه فکر میکنید که چون Blizzard داره از حدود هشت میلیون نفر ماهی 15 دلار میگیره. پس خیلی وضعش خوبه .. بله درآمد اش بالاست ولی درآمد با سود خیلی فرق میکنه. سود Blizzard روی WoW خیلی خیلی کمتر از اون چیزیه که فکر میکنید. هزینه تعمیرات و نگهداری server ها .. ایجاد server های جدید و ... سودی برای Blizzard باقی نمیگذاره .
چرا Activision و Blizzard با هم ادغام شدند ؟ Activision چیزی حدود 500 میلیون دلار سرمایه به Blizzard تزریق کرد که فاجعه ای پیش نیاد!
در صورتی که بازیهای قدیمی مثل SC-WC-D2 تقریباً سود خالص هستند.

HL2 تاپ بود .. UT دیگه تاپ نیست .. دلیلش هم همه میدونیم و گفتن نداره.

فکر کنم متوجه منظورم نشدی
تو پست قبل هم گفتم بخش انلاین یه کنسول, باید با کنسول مقایسه بشه
کنسول ها هنوز زمان زیادی نیست که دارای بخش انلاین هستن(نسبت به pc) اولین بار تو 2002 بود که live به وجود اومد ولی pc فکر کنم دوبرابر این زمان هست که بخش انلاین رو داره
با توجه به این اختلاف, نمیشه این دو تا رو با هم مقایسه کرد

چه ربطی داره؟
دو تا موجودیت که دارند یک فعالیت رو انجام میدن .. میتونند با هم مقایسه بشن.
این منطق هم که فلان موجود خیلی زودتر وجود داشته پس نمیتونه مقایسه بشه هم خیلی "قشتگ" ـه .. با این منطق باید کلاً مقایسه مابین PC و کنسول رو حذف کنیم.
ده سال دیگه هم باز آنلاین PC خیلی زودتر ار آنلاین کنسول بوده پس ... ! :دی

ببخشید اینو می گم ولی به نظرم بازی کپی بازی کردنه که حال میده و اصلاَ اورجینالش یه حس بدی داره مخصوصاَ که بازی خوبی نباشه بعد آدم احساس می کنه که گوشاش درازه و شرکت سازنده بازی داره به آدم می خنده ولی وقتی کپی بشه بر عکسه حالت :biggrin1:

بجز C&C3 کدوم استراتژی برای کنسول port شد ؟ که البته خود C$C3 هم در ژانر استراتژی بازی شاخی نیست. یک Supreme Commander هم قراره بیاد ... که اونم البته 90 درصدتون نمیدونید چه خبره.
بعد اگر ژانر استراتژی هم مثل fps مثلاً روی کنسول ها اومد .. اونوقت Blizzard باید بیاد بازیهاش رو فدای سود کنه و گند بزنه .. مثل بقیه شرکت ها ؟!

اگه سود نکنه احتمالا که اینکارو میکنه
به هر حال هر کس یه جوری فکر میکنه ولی با کنسولی شدن بازی هایی که همه شاهد اش بودیم, من اینطور فکر میکنم
دقیقاً غیر از اینه !!
همه فکر میکنید که چون Blizzard داره از حدود هشت میلیون نفر ماهی 15 دلار میگیره. پس خیلی وضعش خوبه .. بله درآمد اش بالاست ولی درآمد با سود خیلی فرق میکنه. سود Blizzard روی WoW خیلی خیلی کمتر از اون چیزیه که فکر میکنید. هزینه تعمیرات و نگهداری server ها .. ایجاد server های جدید و ... سودی برای Blizzard باقی نمیگذاره .
چرا Activision و Blizzard با هم ادغام شدند ؟ Activision چیزی حدود 500 میلیون دلار سرمایه به Blizzard تزریق کرد که فاجعه ای پیش نیاد!
در صورتی که بازیهای قدیمی مثل SC-WC-D2 تقریباً سود خالص هستند.

HL2 تاپ بود .. UT دیگه تاپ نیست .. دلیلش هم همه میدونیم و گفتن نداره.

مسلما با تمام هزینه ای که داره, سود اش انقدر هست که با این تعداد بازی کم بتونه سر جاش بمونه
در ضمن من که هر چی گشتم چیزی پیدا نکردم که blizzard بدلیل ضعف مالی به Activision پیوسته
چه ربطی داره؟
دو تا موجودیت که دارند یک فعالیت رو انجام میدن .. میتونند با هم مقایسه بشن.
این منطق هم که فلان موجود خیلی زودتر وجود داشته پس نمیتونه مقایسه بشه هم خیلی "قشتگ" ـه .. با این منطق باید کلاً مقایسه مابین PC و کنسول رو حذف کنیم.
ده سال دیگه هم باز آنلاین PC خیلی زودتر ار آنلاین کنسول بوده پس ... !

خیر این اصلا دلیل خوبی نیست چون هر دو موجودی که یک کار انجام میدن با هم مقایسه اش کنیم
دقیقا نباید هم pc با کنسول مقایسه بشه
چون از هر لحاظ که نگاه میکنی این دو با هم فرق دارن.کنسول تا 5 سال سخت افزارش ثابت هست ولی pc مدام در حال ارتقا پس نمیشه از لحاظ گرافیکی این دو رو مقایسه کنیم, کنسول رو با گیم پد بازی میکنن ولی pc رو با موس و کیبورد پس این عادلانه نیست سرعت این دو رو با هم مقایسه کنیم ...
----
این بحث بی فایده اس چون بر میگرده به عقاید هر فرد
من که دیگه ادامه نمیدم

شما که میگی فروش خوب بازی های بلیزارد به خاطر تاپ بودنش هست, مگه crysis بازی بدیه؟ سال 2007 بازی تاپ تر از crysis برا pc اومد؟
بلیزارد به این خاطر خوب میفروشه که بخش اصلی بازی هاش آنلاین هست و برای آنلاین بازی کردن هم شما مجبوری نسخه اورجینال بخری! (البته اگر بخوای درست حسابی بازی کنی. دیگه همه وضعیت private server های wow رو میدونن چه مسخره بازیه)
شما sins of a solar empire رو نگاه کن حتا قفل هم نداره! ولی خوب فروخت به خاطر آنلاین.
ولی بازی هایی مثل crysis رو اکثریت می خوان سینگل پلیر بازی کنن پس دانلود میکنن پولم نمیدن. شرط میبندم همی crysis اگه رو کنسول بود کمه کم 4-5 برابر الانش فروش میکرد.

بجز C&C3 کدوم استراتژی برای کنسول port شد

world in conflict و universe at war و LOTR: Battle for middle earth و supreme comander و halo wars و endwar همه بازی های استراتجی هستن که برا کنسول اومدن یا قراره بیان. احتملا بازم هست ولی من همینارو یادم بود.

اونوقت Blizzard باید بیاد بازیهاش رو فدای سود کنه و گند بزنه
ببخشید شما فکر کردی blizzard کمپانی خیریه ست؟ یا مثلا به خاطر عشق به طرفدارهاش بازی میسازه؟ بازیرو میسازن که سود کنن اگه سود نکنن که بیکار نیستن وقتشونو طلف کنن.
همین بلیزارد اگر احساس کنه داره به خاطر دانلود بازیهاش رو pc صدمه میبینه مطمعن باش میره به سمت کنسول. دیوانه که نیستن....
صد در صد گند نمیزنه به بازیهاش (چون اونجوری بیشتر ضرر میکنه) اینهمه کمپانی ها یی که قبلا برا pc بازی میساختن دارن برا کنسول بازی میسازن مگه همه گند زدن؟

آخرین ویرایش:
وقتی هی خبر تعطیلی استودیو های بازیسازی که برای PC بازی میساختن به گوش میرسه، وقتی خود شرکت هایی که تا چند سال پیش فقط واسه PC بازی میساختن به کنسول رو آوردنو اعتراف کردن که PC gaming وضعش خیلی خرابه (نمونه های این شرکت ها هم فراوونن که دیگه حوصله لیست کردنشونو ندارم) عجیبه که بعضیا هنوز نمیخوان این واقعیت رو قبول کنن!

سلام
1- اینا یه طوری صحبت کردن انگار تازه فهمیدن piracy چیه, پس اون id بدبخت که از 1992 (از wolfenstein 3D) تمام بازیهاش قبل از انتشار leaked شدن باید چی بگه. تازه برن خدا رو شکر کنن crysis همون 1 میلیون (با احتساب نسخه های Ea Store) فروش کرد. خیلی ها بخاطر system requirement بالا و حتی وجود باگ این بازی اونو نخریدن. support این شرکت اصلا خوب نبود, پچ بازی چند بار تاخیر خورد. حتی برخی از افرادی که این بازی رو بطور رسمی خریداری کردند مجبور شدن از fix غیرقانونی هکرها برای رفع مشکلات استفاده کنند. در کل میخام بگم مطمئنا piracy به فروش بازی لطمه زده (مثل خیلی از بازی های دیگه) اما اشتباهات این شرکت هم در فروش کم بازی بی تاثیر نبوده.
2- فعلا دیوار کوتاه تر از pc نیست, هر کس ورشکست میشه میندازه گردن pc. نمیدونم چرا وقتی خبر استفاده یه طیف وسیعی (حالا نمیگم 90 درصد) از مالکان ds (در آمریکای شمالی) از چیپ R4 برای اجرای بازی های کپی, پخش شد, هیچ سازنده ای ازین حرفا نزد (یا حداقل من ندیدم). البته شاید ضرر 975 میلیون دلاری نینتندو رقم کمیه!؟ نمیدونم؟! شاید ضرر piracy در pc خیلی زیادتر ازین حرفاست؟! فکر نکنم بشه دقیق برآورد کرد.
البته یقینا:
PC games ate just easier to pirate
چون برای استفاده از بازی های کپی در pc (برخلاف کنسول ها) نیاز به تغییرات سخت افزاری ندارید (حداقل فعلا ندارید) ولی در کل piracy در مورد بازی های کنسولی هم وجود داره که در حال حاضر کمتر از ضررش صحبت میشه.
3- سوال سومی که میمونه اینه که نقش developer در جلوگیری از piracy چیه؟

پ.ن: در حال حاضر نکته مثبت pc gaming همونطور که دوستان اشاره کردن بخش آنلاینه. حداقل توی آمارگیری NPD توی آمریکا از بین 59 درصدی که آنلاین بازی میکنند, 90 درصدشون pc رو برای این کار انتخاب کرده اند.

شما که میگی فروش خوب بازی های بلیزارد به خاطر تاپ بودنش هست, مگه crysis بازی بدیه؟ سال 2007 بازی تاپ تر از crysis برا pc اومد؟
بلیزارد به این خاطر خوب میفروشه که بخش اصلی بازی هاش آنلاین هست و برای آنلاین بازی کردن هم شما مجبوری نسخه اورجینال بخری! (البته اگر بخوای درست حسابی بازی کنی. دیگه همه وضعیت private server های wow رو میدونن چه مسخره بازیه)
شما sins of a solar empire رو نگاه کن حتا قفل هم نداره! ولی خوب فروخت به خاطر آنلاین.
ولی بازی هایی مثل crysis رو اکثریت می خوان سینگل پلیر بازی کنن پس دانلود میکنن پولم نمیدن. شرط میبندم همی crysis اگه رو کنسول بود کمه کم 4-5 برابر الانش فروش میکرد.

تاپ ؟
این طرز فکر که Crysis تاپ ترین بازی سال 2007 بوده همون طرز فکر کنسولیه که میگه گرافیک همه چیزه و همه دارن له له میزنند که مثلاً این بازی جذاب رو بازی کنند :دی .. اتفاقاً یکی از فاکتورهای اصلی تاپ بودن بازیهای PC وجود Multiplayer درست حسابیه و البته Competitive بودن، این همه بازی استراتژی ریختن توی بازار و همه هم Multi دارند چرا یک دهم SC هم طرفدار ندارند؟ فقط Multi بودن کافی نیست، SC یکی از Ballance ترین استراتژی های دنیا است ... شما فکر کردی این رو خودت کشف کردی و به من بعد از 3500 ساعت بازی آنلاین گفتی ؟:دی

world in conflict و universe at war و LOTR: Battle for middle earth و supreme comander و halo wars و endwar همه بازی های استراتجی هستن که برا کنسول اومدن یا قراره بیان. احتملا بازم هست ولی من همینارو یادم بود.

ببخشید شما فکر کردی blizzard کمپانی خیریه ست؟ یا مثلا به خاطر عشق به طرفدارهاش بازی میسازه؟ بازیرو میسازن که سود کنن اگه سود نکنن که بیکار نیستن وقتشونو طلف کنن.
همین بلیزارد اگر احساس کنه داره به خاطر دانلود بازیهاش رو pc صدمه میبینه مطمعن باش میره به سمت کنسول. دیوانه که نیستن....
صد در صد گند نمیزنه به بازیهاش (چون اونجوری بیشتر ضرر میکنه) اینهمه کمپانی ها یی که قبلا برا pc بازی میساختن دارن برا کنسول بازی میسازن مگه همه گند زدن؟
خیر .. من نگفتم خیریه است .. اصلاً کسی بحث ما رو نخونده و همینجوری همه دارن میان و نظر میدن :sick: .. من میگم Blizzard داره سود درازمدت خودش رو در نظر میگیره نه کوتاه مدت.
من یا کسی دیگه مشکلی نداریم که Blizzard برای کنسول بازی بسازه . داشتیم در مورد این بحث میکردیم چرا Blizzard رو پلتفورم های دیگه نمیاد.

نمونه شرکت هایی هم که گند زدن زیادند .. به قول بعضی ها حوصله لیست کردنشون رو ندارم ولی سردسته شون میشه Epic با گندی که با UT3 زد .. یا مثلاً بازی خوشحال Bioshock .. یک بار روی PC بازی کردی که ببینی چه سیستم کنترلش با موس چه افتضاحی بود .. روی منو باید DPI عوض میکردیم تا موس تکون بخوره :دی

-----------------------
قتی هی خبر تعطیلی استودیو های بازیسازی که برای PC بازی میساختن به گوش میرسه، وقتی خود شرکت هایی که تا چند سال پیش فقط واسه PC بازی میساختن به کنسول رو آوردنو اعتراف کردن که PC gaming وضعش خیلی خرابه (نمونه های این شرکت ها هم فراوونن که دیگه حوصله لیست کردنشونو ندارم) عجیبه که بعضیا هنوز نمیخوان این واقعیت رو قبول کنن!
بحث اصلاً در این مورد نبود و کسی هم نگفت که اوضاع PC Gaming رویاییه .
اگه حوصله جنابعالی اجازه نمیده که کل بحث رو بخونید، هیچ لزومی نداره حرفهای کُلی که از سایتهای خارجی ترجمه کردید رو برای بار هزارم تکرار کنید:دی

سلام
1- اینا یه طوری صحبت کردن انگار تازه فهمیدن piracy چیه, پس اون id بدبخت که از 1992 (از wolfenstein 3D) تمام بازیهاش قبل از انتشار leaked شدن باید چی بگه. تازه برن خدا رو شکر کنن crysis همون 1 میلیون (با احتساب نسخه های Ea Store) فروش کرد. خیلی ها بخاطر system requirement بالا و حتی وجود باگ این بازی اونو نخریدن. support این شرکت اصلا خوب نبود, پچ بازی چند بار تاخیر خورد. حتی برخی از افرادی که این بازی رو بطور رسمی خریداری کردند مجبور شدن از fix غیرقانونی هکرها برای رفع مشکلات استفاده کنند. در کل میخام بگم مطمئنا piracy به فروش بازی لطمه زده (مثل خیلی از بازی های دیگه) اما اشتباهات این شرکت هم در فروش کم بازی بی تاثیر نبوده.
Crysis یک میلیون فروش نکرده، این تعداد از بازی شیپ شده که خیلی با فروش فرق داره.
فقط هم این بازی نیست، کافیه مثلا صحبت های مسئولان Infinity Ward رو هم در مورد فروش CoD4 روی PC بخونی که از همین موضوع نالیدن.
2- فعلا دیوار کوتاه تر از pc نیست, هر کس ورشکست میشه میندازه گردن pc. نمیدونم چرا وقتی خبر استفاده یه طیف وسیعی (حالا نمیگم 90 درصد) از مالکان ds (در آمریکای شمالی) از چیپ R4 برای اجرای بازی های کپی, پخش شد, هیچ سازنده ای ازین حرفا نزد (یا حداقل من ندیدم). البته شاید ضرر 975 میلیون دلاری نینتندو رقم کمیه!؟ نمیدونم؟! شاید ضرر piracy در pc خیلی زیادتر ازین حرفاست؟! فکر نکنم بشه دقیق برآورد کرد.
البته یقینا:چون برای استفاده از بازی های کپی در pc (برخلاف کنسول ها) نیاز به تغییرات سخت افزاری ندارید (حداقل فعلا ندارید) ولی در کل piracy در مورد بازی های کنسولی هم وجود داره که در حال حاضر کمتر از ضررش صحبت میشه.
اون خبر اصلا خبر نبود (استفاده طیف وسیعی از مالکان DS در آمریکای شمالی از R4)
البته اگه منظورت اینه:
http://www.gamesindustry.biz/articles/elspa-90-per-cent-of-us-gamers-use-ds-piracy-chip
که خوب هر کسی که یکمی سر رشته داشته باشه در این زمینه میدونه که ELSPA اصلا نمیتونه و در جایگاهی نیست که بخواهد در مورد بازار آمریکای شمالی نظر بده (چون فقط مخصوص بریتانیاست)، پس از همون اول هم مشخص بود خبر یه مشکلی داشته، اگرم هنوز شک داری اینم ببین:
http://www.gamesindustry.biz/articles/elspa-distances-itself-from-ds-piracy-report

کلا طبق آمار خود نینتندو 22 میلیون و 390 هزار دستگاه DS توی آمریکا شیپ شده، 123 میلیون و 200 هزار نسخه بازی DS هم باز توی آمریکا شیپ شده تا حالا. فکر کنم خیلی ساده بشه فهمید که آیا درصد بالایی از مردم از چیپ R4 استفاده میکنن یا نه.
یه مقایسه جالب اینه که:
Installed Base پیسی توی آمریکا چقدره؟ و چه تعداد از کسایی که PC دارن توی آمریکا باهاش بازی میکنن؟ احتمالا از تعداد DS دارا بیشتره مگه نه؟ :-" حالا چه تعدادی بازی PC فروخته شده توی آمریکا، از نوامبر سال 2004 تا الان؟ فکر کنم اینجوری راحت تر بشه فهمید وضعیت کدوم پلت فرم از نظر piracy خیلی خراب تر از اون یکیه.
اون وقت اون 975 میلیون دلار ضرر نینتندو از کجا اومده؟ فکر کنم یه زمانی یه جایی خوندم که خود نینتندو گفته بود توی یکی از این کشور هایی که کپی خیلی زیاده (فکر کنم چین بود) فقط یکی از نسخه های Pokemon رو به ارزش فلان قدر (خیلی زیاد) کپی غیر مجاز کردن. اگه منظورت اینه که بگو تا جوابت رو بدم اگرم چیزه دیگه است جریان این 975 میلیون دلار که خوب باز بگو.

نوشته شده توسط TyRaX:
بحث اصلاً در این مورد نبود و کسی هم نگفت که اوضاع PC Gaming رویاییه .
اگه حوصله جنابعالی اجازه نمیده که کل بحث رو بخونید، هیچ لزومی نداره حرفهای کُلی که از سایتهای خارجی ترجمه کردید رو برای بار هزارم تکرار کنید:biggrin1:
فکر نمیکنی خیلی دیگه زیادی داری خودتو تحویل میگیری؟؟ چون فکر کنم آدم های دیگه ای هم توی این thread پست دادن، پس لزومی نداره که هر کی هر چی میگه فکر کنی داره در جواب تو میگه.
محض اطلاعت:

این شرکت طرفدار همیشگیPCهست و خواهد بود... .

خوشم نیماد این بحث رو باز کنم ولی با این کار ها هم PC نابود نمیشه اگه به این چیزا بود تا حالا دیگه PC gaming از بین رفته بود ولی....

به نظر من این آقا چرت گفته.

در ضمن من نگفتم کسی گفته که اوضاع PC gaming رویاییه، من گفتم بعضیا نمیخوان قبول کنن که اوضاعش خرابه (میتونه از نظر خیلیا رویایی نباشه اما خرابم نباشه) که البته فکر کنم خیلی ساده بشه نقل قول هایی از خودت هم توی همین forum پیدا کرد که نشون بده خودتم یکی از همون دسته آدم ها هستی.
نظرت هم در مورد ترجمه و .. خیلی با حال بود، اصولا ایرانی ها وقتی حرفی برای گفتن ندارن به حاشیه میزنن که یه چیزی گفته باشن. فقط یه نکته جالب در مورد طرز فکرت بگم، با طرز فکر تو، تمام درسی که خوندی یا کتابی بوده که از روی یه کتاب خارجی ترجمه شده، یا اینکه خود اون کتاب اصلی رو خوندی که اونم خودت از روی متن اصلی ترجمه کردی. :laughing:
اطلاعات گرفتن از منابع یه چیزه، تجزیه و تحلیله اون اطلاعات خام یه چیز دیگه است که مطمئنا اسمش ترجمه نیست.

Crysis فکر نمیکنی خیلی دیگه زیادی داری خودتو تحویل میگیری؟؟ چون فکر کنم آدم های دیگه ای هم توی این thread پست دادن، پس لزومی نداره که هر کی هر چی میگه فکر کنی داره در جواب تو میگه.

اتفاقاً نه .. برمیگرده به سابقه .. چون دقیقاً همین صحبت رو حدود یک سال پیش شاید هم بیشتر توی فکر کنمthread مربوط به آمار فروش بازی ها به من زده بودی.
کاملاً طبیعیه که فکر کردم این بار هم طرف من هستم. اگه منظور من نبودم عذرخواهی میکنم .

در ضمن من نگفتم کسی گفته که اوضاع PC gaming رویاییه، من گفتم بعضیا نمیخوان قبول کنن که اوضاعش خرابه (میتونه از نظر خیلیا رویایی نباشه اما خرابم نباشه) که البته فکر کنم خیلی ساده بشه نقل قول هایی از خودت هم توی همین forum پیدا کرد که نشون بده خودتم یکی از همون دسته آدم ها هستی.
نظرت هم در مورد ترجمه و .. خیلی با حال بود، اصولا ایرانی ها وقتی حرفی برای گفتن ندارن به حاشیه میزنن که یه چیزی گفته باشن. فقط یه نکته جالب در مورد طرز فکرت بگم، با طرز فکر تو، تمام درسی که خوندی یا کتابی بوده که از روی یه کتاب خارجی ترجمه شده، یا اینکه خود اون کتاب اصلی رو خوندی که اونم خودت از روی متن اصلی ترجمه کردی. :laughing:
اطلاعات گرفتن از منابع یه چیزه، تجزیه و تحلیله اون اطلاعات خام یه چیز دیگه است که مطمئنا اسمش ترجمه نیست.
دقیقاً من هم منظورم همین بود .. چون هر بار که چنین بحثی اتفاق افتاده .. اومدی و همین جمله رو "دقیقاً همین" رو تکرار کردی و رفتی !
شاید هم منظورم رو درست منتقل نکردم .. من نمیگم این جمله غلطه، من میگم شما در این مورد با توجه به یکسری keyword مثل همین تگ های تاپیک که جدیداً اضافه شده تشریف میارید ، یکی از همین جمله ها میفرمایید و میروید.
"اصولا ایرانی ها وقتی حرفی برای گفتن ندارن به حاشیه میزنن که یه چیزی گفته باشن" :دی
شما اومدید و توضیح واضحات دادید .. اگه یک کاربر معمولی بود .. شاید اصلاً مشکلی نبود ولی بنا به صحبت خودتون .. اون تحزیه و تحلیل رو هم داخل صحبتتون میکردید. نه اینکه باز همون حرف گذشته رو تکرار کنید.

آخرین ویرایش:
اینجا یک نکته ای که مطرح هستش اینه که هیچ کس Steam رو در نظر نمی گیره! هیچ کس درنظر نمیگیره که روی Steam بیش از 15 میلیون کاربر ثبت شده وجود داره، و هیچ کس در نظر نمیگیره که چه میزان کاربر همه روزه از سرویس های اون استفاده می کنن و چه میزان خرید دارن از استیم.

http://www.steampowered.com/v/index.php?area=stats

این استاتیک های روزانه رو ببینید بد نیست! پس نمیشه گفت PC Gaming مرده، مساله ای که اینجا مطرحه روش غلط بازار یابی و توزیع بازیهاس. اگر ما روی PC یک پلتفورم متمرکزی داشته باشیم که مثل فرضا XBL روی کاربرها، فروش و غیره نظارت داشته باشه موفقیت PC تضمین شده خواهد بود تا زمانی که همه به واسطه داشتن سود اندک (بخوانید کوتاه مدت) حاضر نیستن زیر یک پرچم قرار بگیرن اون سود اصلی بدست نمیاد. تا زمانی که پابلیشرهای اصلی مثل Ubi، EA و... نمیتونن بیان و زیر پرچم استیم قرار بگیرن و این میخواد فروش Retail داشته باشه، Digital Purchase System خودشو داشته باشه رو GameSpot و Direct2Drive هم فروش داشته باشه و تمرکز وجود نداره این مشکلات هست!

اگر اینا بشینن و یک پلتفورم رو برای عرضه محصولاتشون انتخاب کنن، نظارت متمرکز بشه، سیستم عرضه بازی تغییر بکنه و همه خودشون رو با پالیسی های جدید وفق ندن همینه، گسستگی توی بازار بازی های PC دیده میشه.

باید قبول کرد که سیستم سنتی فروش و عرضه دیگه جوابگو نیست. گیم های بیلیزارد و استیم کم pirate نداره، اما سودشون رو کردن و می کنن چون راه درست رو پیدا کردن.

Crysis یک میلیون فروش نکرده، این تعداد از بازی شیپ شده که خیلی با فروش فرق داره.
امیدوار بودم بعد از این همه خوندن پست های شما و دوستان دیگر یاد گرفته باشم فرق شیپ و فروش چیه. در کل کلمه فروش گاهی بصورت عامیانه/بزرگنمایانه بجای شیپ بکار گرفته میشه که البته من عینا حرف Warren Jensen رو گفتم:
Year to date, we have 23 titles that have sold over 1 million copies, up five from a year ago
البته خبر دسامبر پارسال NPD میگفت اینا کمتر از 100k فروختن اما آمار 1 میلیون (همونطور که قبلا گفتم) با احتساب نسخه های دانلود شده ea store عنوان شده که فکر نکنم اصطلاح شیپ در مورد این نسخه ها بکار بره.
فقط هم این بازی نیست، کافیه مثلا صحبت های مسئولان Infinity Ward رو هم در مورد فروش CoD4 روی PC بخونی که از همین موضوع نالیدن.
من میتونم به این لیست UT3 رو اضافه کنم. در کل هدف من کوچیک کردن piracy در مورد pc نبود, بیشتر میخاستم بر موضوع piracy در کنسول ها تاکید داشته باشم و مهمتر اینکه piracy نمیتونه دلیل قطعی فروش کم crysis باشه و سازنده و ناشر هم مقصرند.
اون خبر اصلا خبر نبود (استفاده طیف وسیعی از مالکان DS در آمریکای شمالی از R4)
البته اگه منظورت اینه:
http://www.gamesindustry.biz/articles/elspa-90-per-cent-of-us-gamers-use-ds-piracy-chip
که خوب هر کسی که یکمی سر رشته داشته باشه در این زمینه میدونه که ELSPA اصلا نمیتونه و در جایگاهی نیست که بخواهد در مورد بازار آمریکای شمالی نظر بده (چون فقط مخصوص بریتانیاست)، پس از همون اول هم مشخص بود خبر یه مشکلی داشته، اگرم هنوز شک داری اینم ببین:
http://www.gamesindustry.biz/articles/elspa-distances-itself-from-ds-piracy-report

کلا طبق آمار خود نینتندو 22 میلیون و 390 هزار دستگاه DS توی آمریکا شیپ شده، 123 میلیون و 200 هزار نسخه بازی DS هم باز توی آمریکا شیپ شده تا حالا. فکر کنم خیلی ساده بشه فهمید که آیا درصد بالایی از مردم از چیپ R4 استفاده میکنن یا نه.
بله حرف شما با توجه به خبر تکذیبیه gamesindustry.biz درسته.
در مورد tie ratio اما جائی خوندم که چون مدت زمان گیم پلی در بازی های ds کوتاه است,tie ratio در حدود 6 شاید نتونه برای بازیبازان مالک این کنسول کافی باشه. (دلیل استفاده از بازیهای کپی)

یه مقایسه جالب اینه که:
Installed Base پیسی توی آمریکا چقدره؟ و چه تعداد از کسایی که PC دارن توی آمریکا باهاش بازی میکنن؟ احتمالا از تعداد DS دارا بیشتره مگه نه؟ :-" حالا چه تعدادی بازی PC فروخته شده توی آمریکا، از نوامبر سال 2004 تا الان؟ فکر کنم اینجوری راحت تر بشه فهمید وضعیت کدوم پلت فرم از نظر piracy خیلی خراب تر از اون یکیه.
اگه تعریف درست این کلمه رو بدونم, خب! قبول نیست که از Installed base برای pc استفاده کنیم, این شاید شامل سری 386 بشه, بهتره از market share در یه دوره 3-4 ساله کنیم که یکم عادلانه تر باشه. همون 2004 که گفتی خوبه.:biggrin1:
خب شکی نیست در مورد pc بدتره منم که گفتم در مورد pc راحتتر میشه اینجور کارا رو انجام داد.

فکر کنم نسبت فروش بازی روی pc به کنسول (در 2007) حدود 1 به 8 باشه, اما گمان میکنم این market researcher ها نسخه های دانلود شده رو در نظر نمیگیرن (دلیل افت فروش) و فقط خرده فروشی ها را بررسی میکنند (بغیر از NPD این اواخر) . اما نکته ای رو که میخام بگم اینه که این موضوع حداقل از 1995 همینطور بوده یعنی هر ساله مجموع فروش بازی های کنسول بیشتر از pc بوده و موضوع جدیدی نیست.
خب صاحبان pc هم میتونند افتخار کنند مجموع زمانی که بر روی pc برای بازی صرف شده بیشتر از زمان صرف شده برای کنسول بوده.:biggrin1:

اون وقت اون 975 میلیون دلار ضرر نینتندو از کجا اومده؟ فکر کنم یه زمانی یه جایی خوندم که خود نینتندو گفته بود توی یکی از این کشور هایی که کپی خیلی زیاده (فکر کنم چین بود) فقط یکی از نسخه های Pokemon رو به ارزش فلان قدر (خیلی زیاد) کپی غیر مجاز کردن. اگه منظورت اینه که بگو تا جوابت رو بدم اگرم چیزه دیگه است جریان این 975 میلیون دلار که خوب باز بگو.
منظورم این خبره که در مورد چین هم بعنوان یکی از مناطق مشکل ساز مطالبی بیان شده.
که ضرر شامل خود نینتندو, publishersو developers میشه.

آخرین ویرایش:
اتفاقاً نه .. برمیگرده به سابقه .. چون دقیقاً همین صحبت رو حدود یک سال پیش شاید هم بیشتر توی فکر کنمthread مربوط به آمار فروش بازی ها به من زده بودی.
کاملاً طبیعیه که فکر کردم این بار هم طرف من هستم. اگه منظور من نبودم عذرخواهی میکنم .

دقیقاً من هم منظورم همین بود .. چون هر بار که چنین بحثی اتفاق افتاده .. اومدی و همین جمله رو "دقیقاً همین" رو تکرار کردی و رفتی !
شاید هم منظورم رو درست منتقل نکردم .. من نمیگم این جمله غلطه، من میگم شما در این مورد با توجه به یکسری keyword مثل همین تگ های تاپیک که جدیداً اضافه شده تشریف میارید ، یکی از همین جمله ها میفرمایید و میروید.
"اصولا ایرانی ها وقتی حرفی برای گفتن ندارن به حاشیه میزنن که یه چیزی گفته باشن" :دی
شما اومدید و توضیح واضحات دادید .. اگه یک کاربر معمولی بود .. شاید اصلاً مشکلی نبود ولی بنا به صحبت خودتون .. اون تحزیه و تحلیل رو هم داخل صحبتتون میکردید. نه اینکه باز همون حرف گذشته رو تکرار کنید.
خوب موضوع اینجاست که دقیقا همون یک سال و خورده ای پیش که در این مورد بحث شد من نظرمو به صورت کامل در مورد مشکلاتی که بازار بازی های PC دارن گفتم، دیگه الان خلاصه شده شو گفتم، اونم در راستای صحبت های یکی دیگه از استودیو های بازیسازی که برای PC بازی میساخته تا حالا.

اینجا یک نکته ای که مطرح هستش اینه که هیچ کس Steam رو در نظر نمی گیره! هیچ کس درنظر نمیگیره که روی Steam بیش از 15 میلیون کاربر ثبت شده وجود داره، و هیچ کس در نظر نمیگیره که چه میزان کاربر همه روزه از سرویس های اون استفاده می کنن و چه میزان خرید دارن از استیم.

http://www.steampowered.com/v/index.php?area=stats

این استاتیک های روزانه رو ببینید بد نیست! پس نمیشه گفت PC Gaming مرده، مساله ای که اینجا مطرحه روش غلط بازار یابی و توزیع بازیهاس. اگر ما روی PC یک پلتفورم متمرکزی داشته باشیم که مثل فرضا XBL روی کاربرها، فروش و غیره نظارت داشته باشه موفقیت PC تضمین شده خواهد بود تا زمانی که همه به واسطه داشتن سود اندک (بخوانید کوتاه مدت) حاضر نیستن زیر یک پرچم قرار بگیرن اون سود اصلی بدست نمیاد. تا زمانی که پابلیشرهای اصلی مثل Ubi، EA و... نمیتونن بیان و زیر پرچم استیم قرار بگیرن و این میخواد فروش Retail داشته باشه، Digital Purchase System خودشو داشته باشه رو GameSpot و Direct2Drive هم فروش داشته باشه و تمرکز وجود نداره این مشکلات هست!

اگر اینا بشینن و یک پلتفورم رو برای عرضه محصولاتشون انتخاب کنن، نظارت متمرکز بشه، سیستم عرضه بازی تغییر بکنه و همه خودشون رو با پالیسی های جدید وفق ندن همینه، گسستگی توی بازار بازی های PC دیده میشه.

باید قبول کرد که سیستم سنتی فروش و عرضه دیگه جوابگو نیست. گیم های بیلیزارد و استیم کم pirate نداره، اما سودشون رو کردن و می کنن چون راه درست رو پیدا کردن.
شرکت های خیلی زیادی به Steam پیوستن، اما یقینا اگه Steam جوابگو بود هیچ وقت ما اظهار نظر هایی مثل این رو از همین شرکت ها نمیشنیدیم.
مطمئنا این شرکت ها برای تعیین خط مشی ها و استراتژی هاشون کلی تحقیق و بررسی میکنن و بهتر از ما ها، و بیشتر از همه ما ها به همه این راه ها فکر کردن. تعداد شرکت هایی که به صورت سنتی برای PC بازی میساختن اما الان تمرکزشون رو گذاشتن روی کنسول ها یا حداقل به سمت کنسول ها هم اومدن، اونقدر زیاد شده که دیگه لیست کردنشون هم سخت شده:
Bioware, Epic, id Software, Bethesda, Valve, Crytek, Infinity Ward, ...

موضوع اینجاست که حتی اگه مشکل piracy هم حل بشه باز PC Gaming مشکلات زیاد دیگه ای داره که باعث میشه روز به روز از محبوبیتش کم بشه، در حالی که کنسول های بازی روز به روز دارن casual ها رو که حوصله 15 دقیقه نصب کردن و درست کردن تنظیمات و ... رو ندارن، جذب میکنن.

امیدوار بودم بعد از این همه خوندن پست های شما و دوستان دیگر یاد گرفته باشم فرق شیپ و فروش چیه. در کل کلمه فروش گاهی بصورت عامیانه/بزرگنمایانه بجای شیپ بکار گرفته میشه که البته من عینا حرف Warren Jensen رو گفتم:

البته خبر دسامبر پارسال NPD میگفت اینا کمتر از 100k فروختن اما آمار 1 میلیون (همونطور که قبلا گفتم) با احتساب نسخه های دانلود شده ea store عنوان شده که فکر نکنم اصطلاح شیپ در مورد این نسخه ها بکار بره.​
مسلما EA در مورد فروش صحبت نکرده بلکه 1 میلیون آمار تعداد نسخه های شیپ شده + تعداد نسخه های دیجیتالی فروخته شده هستش.

من میتونم به این لیست UT3 رو اضافه کنم. در کل هدف من کوچیک کردن piracy در مورد pc نبود, بیشتر میخاستم بر موضوع piracy در کنسول ها تاکید داشته باشم و مهمتر اینکه piracy نمیتونه دلیل قطعی فروش کم crysis باشه و سازنده و ناشر هم مقصرند.
بله حرف شما با توجه به خبر تکذیبیه gamesindustry.biz درسته.
در مورد tie ratio اما جائی خوندم که چون مدت زمان گیم پلی در بازی های ds کوتاه است,tie ratio در حدود 6 شاید نتونه برای بازیبازان مالک این کنسول کافی باشه. (دلیل استفاده از بازیهای کپی)
اتفاقا دقیقا بر عکسه این موضوعه، به صورت سنتی tie ratio یک کنسول دستی خیلی کمتر از یه کنسول خانگیه (میتونی نگاه کنی ببینی مثلا tie ratio یه کنسول دستی مثل GBA چقدره، اگه نگاه کنی متوجه میشی که همین الانشم tie ratio ه DS از tie ratio ه GBA بیشتره و تا آخر عمر DS اختلافشون خیلی بیشتر هم میشه) علتش هم مشخصه. چون شما یه بازی میخری برای 360 ات میشینی 5 ساعت در روز پشت سر هم بازی میکنی و 3 روزه تمومش میکنی اما یه بازی برای DS میخری که روزی 15 دقیقه توی اتوبوس باهاش بازی میکنی که شاید از اون 15 دقیقه بازی کردنت حتی قصد رسوندن بازی به جای خاصی رو هم نداشته باشی، یعنی صرفا اون دقایق رو بازی میکنی که توی اون چند دقیقه سرگرم باشی. دنیای کنسول های دستی و بازیهاشون با دنیای کنسول های خانگی و بازیهاشون خیلی متفاوته.

اما نکته ای رو که میخام بگم اینه که این موضوع حداقل از 1995 همینطور بوده یعنی هر ساله مجموع فروش بازی های کنسول بیشتر از pc بوده و موضوع جدیدی نیست.
اتفاقا موضوع کاملا جدیدیه چون سال 1995 که هیچی، همین 3 سال پیش هم تفاوت بازار PC با بازار کنسول ها به این شدت نبود، بازار کنسول ها هر سال داره به شدت رشد میکنه:
next-gen-npd-feb-2008_html_18f044ec.gif

اما بازار PC داره درجا میزنه.
در حال حاضر هزینه ساخت بازی ها خیلی بالا رفته، پس باید به نسبت هم فروش و درآمد بیشتر باشه که جبران کنه هزینه ها رو، اما خوب در مورد بازار بازی های PC سال هاست که رشدی وجود نداشته (و در واقع اکثر سال ها رشد منفی داشته، حتی بدون در نظر گرفتن تورم)

منظورم این خبره که در مورد چین هم بعنوان یکی از مناطق مشکل ساز مطالبی بیان شده.
که ضرر شامل خود نینتندو, publishersو developers میشه.
فکر نمیکنم اسم این ضرر نینتندو باشه، تازه گذشته از اون کلیت موضوع هم ایراد داره. بگذار یه مثال بزنم که بهتر مشخص بشه موضوع.
شما 100 تا بازی کپی 360 داری، آیا میشه گفت به خاطر کپی های غیر مجاز فقط از جانب شما، مایکروسافت و بقیه ناشر های 360 حدود 5000 دلار ضرر کردن؟؟؟ مسلما نمیشه گفت چون اگه شما نمیتونستی بازی کپی بخری، نمیرفتی 100 تا بازی بخری.

تاپ ؟
این طرز فکر که Crysis تاپ ترین بازی سال 2007 بوده همون طرز فکر کنسولیه که میگه گرافیک همه چیزه و همه دارن له له میزنند که مثلاً این بازی جذاب رو بازی کنند :biggrin1: .. اتفاقاً یکی از فاکتورهای اصلی تاپ بودن بازیهای PC وجود Multiplayer درست حسابیه و البته Competitive بودن، این همه بازی استراتژی ریختن توی بازار و همه هم Multi دارند چرا یک دهم SC هم طرفدار ندارند؟ فقط Multi بودن کافی نیست، SC یکی از Ballance ترین استراتژی های دنیا است ... شما فکر کردی این رو خودت کشف کردی و به من بعد از 3500 ساعت بازی آنلاین گفتی ؟:biggrin1:
یعنی به نظر شما crysis فقط گرافیک بود. واقعا جالبه...
پس فقط به خاطر گرافیک از همه سایت ها امتیاز های 9-10 گرفت؟ لطفا نظر خودتون رو به عنوان حقیقت به بقیه تحمیل نکنین. منم از crysis خوشم نمیاد چون کلا از fps خوشم نمیاد ولی هیچوقت نمیام بگم crysis بازی تاپی نبود. چه بازی تو 2007 برا pc اومد که بهتر از crysis بود؟ (البته نه از نظر منو شما (به نظر من witcher تاپ ترین بازی pc بود احتمالا به نظر شما WOW:TBC بوده؟), از نظر اکثریت مثلا امتیازی که از سایت ها و مجلات مختلف گرفته)
استار کرفت هم که دیگه همه میدونن محبوبیت اصلیش تو کره هست (حالا من نمیدونم این کره ای ها چی توش پیدا کردن که هنوز دارن بازی میکنن) ولی هیچ جای دیگه استار کرفت هنوز به اون گستردگی بازی نمیشه. طرفدار داره که منتظر بعدی هستن ولی انقدر قدیمی شده که دیگه بازی نمیکنن.
آفرین به شما که 3500 ساعت آنلاین بازی کردی فکر کردی فقط خودت آنلاین بازی میکنی؟ من هم guild wars بازی کردم ( حدود 1500 ساعت /age دارم اسم کاراکتر اصلیم هم monk reza هست و 9 تا کاراکتر PVE لول 20 دارم به علاوه ی یک PVP elementalist (دوتا کاراکتر اسلات جدا خریدم) و به جز GW:EN همه قسمتاشو دارم البته الان یک ساله که بازی نکردمش) WOW هم بازی کردم اسم کاراکترم Elos بود lvl 70 feral druid تو سرور lightbringer EU بودم و قبل از اینکه ترک کنم تا gruul با گیلدم رفته بودم 5 ماه پیش هم که بازیرو ترک کردم اکانتمو فروختم به یکی از دوستام اونجا هم حدود 1000 ساعت /played داشتم فقط رو main char اگر میخوای بدونی قبلا هم یه resto druid lvl 60 رو یکی از سرور های us داشتم به اسم cala اسم سرورو یادم نیست چون ماجرا مال حدود 3 سال پیشه و دو ماه بیشترم بازی نکردم اونجا). حدود یک ماه هم lineage 2 بازی کردم که اصلا ازش خوشم نیومد. چندتا هم غیر MMO بازی کردم مثل civ و flatout.
شما تنها کسی نیستی که آنلاین بازی میکنه.
شما کل ماجرارو عوضی متوجه شدی. بازی رو pc لازم نیست انلاین باشه تا تاپ بشه. بازی رو PC باید آنلاین باشه تا فروش کنه چون اگه آنلاین نباشه هم, میتونه تاپ باشه ولی همه نسخه کپی رو دانلود میکنن و بازی میکنن. و سازنده ها سرشون کلاه میره.

خیر .. من نگفتم خیریه است .. اصلاً کسی بحث ما رو نخونده و همینجوری همه دارن میان و نظر میدن :sick: .. من میگم Blizzard داره سود درازمدت خودش رو در نظر میگیره نه کوتاه مدت.
من یا کسی دیگه مشکلی نداریم که Blizzard برای کنسول بازی بسازه . داشتیم در مورد این بحث میکردیم چرا Blizzard رو پلتفورم های دیگه نمیاد.

نمونه شرکت هایی هم که گند زدن زیادند .. به قول بعضی ها حوصله لیست کردنشون رو ندارم ولی سردسته شون میشه Epic با گندی که با UT3 زد .. یا مثلاً بازی خوشحال Bioshock .. یک بار روی PC بازی کردی که ببینی چه سیستم کنترلش با موس چه افتضاحی بود .. روی منو باید DPI عوض میکردیم تا موس تکون بخوره :biggrin1:
منم مشکلی ندارم که بلیزارد برای کنسول بازی نسازه چون pc هم دارم. (خیلی pc خفنی نیست ولی فعلا جواب میده)
خیالت راحت من همه حرفای شمارو قبل از اینکه نظر بدم خوندم. شما گفتی بلیزارد به خاطر سود بازیهاسو رو کنسول نمیده که خراب شن.
1- تنها کمپانی های خیریه هستن که به سود فکر نمیکنن.
2- هیچ قانونی وجود نداره که هر کمپانی pc که رفت رو کنسول خراب بشه. نمونه شرکتهایی که گند نزدن هم زیادن سر دستشونم EPIC و gears of war . همین بازی bioshock که شما میگی خوشحال, کلی طرفدار داره چه رو PC چه رو کنسول.
تنها دلیلی که بلیزارد نمیاد رو کنسول اینه که هنوز از piracy لطمه شدیدی نخورده.
منظورتم از سود دراز مدت نمیفهمم همه بازی های بلیزارد که wow نیستن monthly fee داشته باشن تا سود دراز مدت گیر بلیزارد بیاد.

این استاتیک های روزانه رو ببینید بد نیست! پس نمیشه گفت PC Gaming مرده
من کاملا با شما موافقم این جریانی که بعضی ها میگن PC gaming مرده خیلی حرف احمقانه ای هست. و مطمعنا هیچ وقتم انفاق نمی افته حد اکثر مشکلی که piracy رو pc میتونه به وجود بیاره اینه که خیلی از کمپانی هایی که در گذشته فقط برا pc بازی میساختن بازیهاشونو رو کنسول هم میدن بیرون.
به نظر من اگه وضع خیلی از اینی که هست بدتر بشه حد اکثر اینه که ممکنه بزارن نسخه pc رو کمی بعد از نسخه کنسول بدن بیرون تا بازی کاملا فروششو روی کنسول ها بکنه البته فقط برای بازیهایی که بخش اصلیشون سینگل پلیر هست .

آخرین ویرایش:
البته فکر کنم Blizzard به فکر هوادارای خودشم باشه نه به خاطر خیریه بودن،چون Blizzard مثل Apple یه Fan Base خیلی قوی داره(مقایسه این دو شرکت صرفا به خاطر هوادارای خفن و کیفیت کاراشونه) که تا مایه های عند الاجتهاد میرن برای این شرکت.تو همین سایت چند نفر اینطوری داریم:دی یکی از دلایل این قضیه همینه که Blizzard هیچوقت حیثیت خودشو فدای این چیزا نمیکنه(کاری که خیلیا میگن Epic با UT3 کردهمن که بازی نکردم!)حتی اون موقع هم که میخواست Sc:Ghost رو بزنه،میخواست یه بازی صرفا کنسولی بزنه،که البته اونم کنسل شد چون از تریلرهاشم معلوم بود خیلی چیز جالبی به نظر نمیومد.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or