خبر رسمی رسمی: E3 2023 کاملا کنسل شد

• Thread starter Thread starter Ludens
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز

Ludens

Fallen Angel of the Night
Loyal Member
حدود یک سال پس از اینکه ESA از بازگشت E3 2023 خبر داده بود، اکنون برگزاری این رویداد باری دیگر به‌طور کامل کنسل شد. با بازی‌سنتر و جدیدترین اخبار بازی همراه شوید.

رویداد E3

همان‌طور که می‌شد حدس زد، به‌دنبال کناره‌گیری ناشران بزرگی مانند یوبیسافت، سگا و تنسنت از E3 2023، این رویداد رسما کنسل شده است. ReedPop که برگزارکننده رویداد امسال محسوب می‌شد، با انتشار بیانیه‌ای گفته:

«گرفتن این تصمیم سخت بود، چرا که ما و شرکای‌مان برای برگزاری این رویداد تلاش زیادی کردیم. با این وجود، ما باید کاری را انجام می‌دادیم که برای این صنعت و برای E3 درست است. ما متوجه هستیم که کمپانی‌های علاقه‌مند دموهای قابل بازی نخواهند داشت و چالش‌های تأمین منابع، حضور در E3 تابستان امسال را تبدیل به مانعی کرد که نمی‌توان از پس آن بر آمد. برای آن‌هایی که نسبت به حضور در E3 متعهد بودند، متأسفیم که نمی‌توانیم نمایش مورد لیاقت و مورد انتظار شما از ReedPop را برگزار کنیم.»

در همین حال، ESA و ReedPop اضافه کرده‌اند که همکاری خود برای «رویدادهای آینده E3» را ادامه خواهند داد. در ابتدا قرار بود که E3 2023 پس از چند سال غیبت، برای اولین بار از سال 2019 در قالب یک رویداد حضوری بازگردد. رویداد سال 2020 به علت شیوع کووید-19 کنسل شده بود و هر چند در سال 2021 شاهد برگزاری ورژنی دیجیتالی از E3 بودیم، سال گذشته رویداد E3 2022 نیز باری دیگر با هدف بازنگری و بازگشت در سال 2023 کنسل شد.

در پایان باید اضافه کرد که طبق روال سال‌های گذشته، رویداد Summer Game Fest جف کیلی از تاریخ 8 ژوئن (18 خرداد) باز خواهد گشت.

E3 در نهایت میمورد ولی کرونا قشنگ چند سال این قضیه رو انداخت جلو . در مورد اینکه چه چیزی باعث شد E3 به این روز بیوفته مسائل زیادی دخیله و تقصیر هیچ کمپانی هم نیست ولی به نظر من مهم ترین دلیلش اینترنت بود و بس . اینترنت و فضای مجازی عملا نیاز کمپانی‌ها به کمپین های تبلیغاتی رو به شدت کم کرد E3 از همون اول ی نقش داشت اونم تبلیغات بود . کمپین های تبلیغاتی پر زرق و برق و اغراق شده . اینترنت تقریباً تمام نیاز کمپانی‌ها واسه این قضیه رو بر طرف کرد .

در مورد جف کیلی هم یک سریا بی انصافی میکنن جف کیلی هر سال به فید بک ملت گوش میده و همیشه سعی کرده بهترین مراسم رو بیرون بده اگه کمپانیا هنوز مراسماتشون رو نزدیک تاریخ قبلی در نظر گرفتن صدقه سری همین جف کیلی که پارسال اومد گفت سعی میکنه بازه زمانی مراسما رو کوتاه کنه فقط ای کاش سونی و نینتندو یکم از برنامه هاشون میزدن و تو همون بازه برنامه میزاشتن ولی انگار براشون مهم نیست. به هر حال اگه همین جف کیلی بتونه بازه مراسما رو کوتاه تر کنه و همونجور که پارسال قول داده بود نمایشگاه حضوری بزرگ تری بتونه برگذار کنه شاید بتونه‌ ی ذره اون حس و حال E3 رو برگردونه .

آخرین ویرایش:
مسبب جمع شدن E3 نه سونی بود نه مایکرو. اتفاقا خود کمپانی های Third-party بود. آخرین E3 درست و حسابی مربوط میشه به سال 2016 و 2017. رسما بعد این دوسال Third پارتی ها چیزی برای نمایش نداشتن، حالا اینکه بعدا یه سری هم رفتن زیر سایه سونی و مایکرو و ترجیح میدادن بازیشون رو تو مراسم سونی یا مایکرو نشون بدن تا بیشتر دیده شه.

این جو توییتر هم به نظرم بی ربط نیست تقریبا از همون 2018-19 من یادمه خیلی از توسعه دهنده ها اکانت ساختن و مستقیما با گیمر ها در ارتباط هستن، درحالی E3 سنتی از قدیم برای این بود که گیمر و توسعه دهنده ها یه جا جمع شن تا عناوینشون رو نمایش بذارن، ولی خب همونطور که قبلتر هم دوستان اشاره کردن با دسترسی اینترنت دیگه چندان نیازی به همچین مراسمی نیست، مخصوصا که مراسم ها در چندسال گذشته ضعیف بودن. خود توسعه دهنده ها مجبور میشدن بخاطر E3 یه نمایش یا تریلر با عجله بسازن که روند توسعه رو کلی عقب مینداخت، ولی الان هرموقع پروژه برای نمایش حاضر بود یه تریلر یا تیزر تو توییتر یا یوتیوب میدن.

اتفاقا دم جف کلی گرم که خیلی زود یه حرکتی زد و همیشه میره به استودیو ها سر میزنه، برعکس خیلی ها مراسم TGA برای من خیلی جذابتره و مخصوصا که آخر سال میلادی هست با خیال راحت میشه دید تا E3.

باز بهتر از این شد که با غرفه های پوشالی سروتهشو هم میاوردن، چند سال پیش گفتم E3 اگر قصدش گیم بود می تونست مثل جف کیلی شرایطی رو برای شرکت های بزرگ فراهم بیاره که جدا از ایونت های بزرگ خودشون، رغبت کنن با ایشون همکاری کنن. ولی نه تنها کاری رو پیش نبردن، بلکه مثل روضه خون های EA صرفا شعار تغییرات دادن و ثابت شد حرف شرکت های بزرگ مثل سونی مبنی بر اینکه روئسای E3 صرفا از نام E3 دارن اخاذی می کنن چقدر به واقعیت نزدیکه وگرنه E3 هم می تونست مثل خیلی از ایونت های دیگه نامو شهرتشو حفظ کنه
چرا بهونه میاری
خدایی دیگه نمیشه از e3 ایراد گرفت
e3 لذت خاص خودشو داشت
فکر کن چقدر تقویم ها خوب بو
از شهریور و مهر فوتبال تا خرداد بعدش e3 بعدش هم فوتبال های ملی بعضی وقتی مثله جام جهانی و یورو ....
الان همه چی چرت شده
مقصر وضع فعلی e3 یکی کرونا بود یکی سونی
اینم از کنسول بی کیفیتش از نظر ساخت و متریال (بدم نمیومد ps5 بخرم ولی از نزدیک دیدم خورد تو ذوقم جز تکنولوژی دسته که خوب بود ولی کیفیت ساخت پایینی داشت ، هیچی نداشت این دستگاه)

اگه قرار بود ناراحتی ـم از آروم آروم محو شدن E3 رو با یاد آوری چیزی نشون بدم ،

بدون شک معرفی GTA IV روی بازوی پیتر مور
اون اردک ها و دسته Sixaxis
اون اُرکسترا و بعد دیدن یکدفعه ای کریتوس و قیافه کوری
گیم پلی معرفی TLOU و اون حالت خفنِ بروس استرلی
دموی گرز 2 و کلیف بلزینسکی
اون گیم پلی معروف MW 2 توی نمایش اکس باکس
دموی فوق خفن اَلن ویک که هنوز چراغ قوه اشُ یادمه
حتی یدفعه اومدن سوزوکی و معرفی شنمو بعد اون دوران دریم کست

و کلی معرفی ریز و درشت دیگه ولی در نهایت این عکس و ویژه نامه E3 هر سالش بیشتر از همه برام دلگیرتره ..

bazyrayaneh25_l3-600x600.jpg

این فازی که تقصیر خودشه که تو هر چیزی فوری فکت صادر میکنید من نمیفهمم! یک عده فقط کارشون اینه تا بلای سر کسی ، شرکتی چیزی می افته فوری میگن تقصیر خودشه و قال قضیه میخوابه
یارو تو پارکینگ خانش ماشینش قفل فرمان زده درم شش کلید کرده بعد دزد اومده بردش
همه: تقصیر خودشه
طرف سی سال درس خونده از ده طرف جر خورده بعد کار براش نیست
طرف مادرش کلفتی میکنه باباش معتاد نان شب نداره بخوره خودکشی میکنه
الانم همه چی تقصر خود E3 هست باقی کمپانی ها همه بی تقصیراند صلوات بفرستین

مقصر وضع فعلی e3 یکی کرونا بود یکی سونی
اینم از کنسول بی کیفیتش از نظر ساخت و متریال (بدم نمیومد ps5 بخرم ولی از نزدیک دیدم خورد تو ذوقم جز تکنولوژی دسته که خوب بود ولی کیفیت ساخت پایینی داشت ، هیچی نداشت این دستگاه)
مگه میخای بذاریش دکور؟
یه مزیت اصلی E3 این بود که میدونستی تو فلان تاریخ قراره از بازیهای جدید و یا کنسولها رونمایی بشه و برا رسیدنش لحظه شماری میکردی ولی الان نه تاریخی نه هیجانی.یهو یکی میپره یه شایعه ول میده تو فلان تاریخ قراره فلان شرکت کنفرانس بزاره و معلوم هم نیست دروغه یا راسته

• Like
Reactions: batgamer2
همون‌طور که بعضی از دوستان گفتن، متأسفانه این ماجرای تعطیلی E3 چیزی بود که دیر یا زود اتفاق می‌افتاد و نمی‌شه براش دنبال مقصر خاصی گشت. گذشته از بحث هزینه، کلاً دنیای رسانه قابل مقایسه با چند سال قبل نیست و این قضیه رو حتی توی مدل معرفی بازی‌ها هم می‌بینیم. یعنی کار به جایی رسیده که بعضی وقت‌ها بازی‌های بزرگ به جای اینکه با یه تریلر خفن نمایش داده بشن، یه دفعه با یه توئیت ساده معرفی می‌شن!
روز به روز اون حالت‌های کلاسیک که ما عاشقش بودیم کمرنگ‌تر می‌شه و نسل جدید هم دیگه عادت می‌کنن به این مدل امروزی. نسل جدید که چه عرض کنم، من زیاد دیدم توی جاهایی مثل ریست‌ارا که میانگین سنی بالا هست هم خیلی‌ها می‌گن Nintendo Direct و State of Play رو به کنفرانس‌های زنده ترجیح می‌دن و براشون راحت‌تره که یه ویدیوی از پیش ضبط شده و مختصر و مفید ببینن، به جای دو ساعت کنفرانس. :| ولی خیلی‌ها هم مثل ماها عاشق همون کنفرانس‌های زنده هستن و حیف که دیگه مثل سابق خبر زیادی ازشون نمی‌شه. :(
به جز بحث کنفرانس‌ها، E3 از نظر غرفه‌های نمایش و دموی بازی‌ها خیلی اهمیت داشت که اون هم به خاطر پیشرفت تکنولوژی کمرنگ شد دیگه. یعنی سرعت و نفوذ اینترنت به جایی رسید که دیگه زیاد مفهومی نداشت که ملت برن اونجا دموی بازی‌ها رو تجربه کنن، در حالی که می‌شه خیلی راحت در عرض چند دقیقه (برای ما چند ساعت) دمو رو دانلود کرد یا سراغ نسخه بتا رفت و ساعت‌ها سرگرم شد، به جای اینکه کلی توی صف بمونن و آخرش ۱۰ دقیقه بازی کنن و بیان بیرون.
--------------------
انقدر خاطرات خوش از E3 داریم که واقعاً سخت می‌شه یکی رو انتخاب کرد ولی به نظرم یکی از خفن‌ترین‌ها، کنفرانس سونی توی E3 2015 بود.
توی اون کنفرانس، یه جا The Last Guardian، Shenmue 3 و Final Fantasy VII Remake معرفی شدن و Team LSD رسماً به رستگاری رسید! :D دیگه بگذریم از اینکه معرفی Horizon با اون تریلر/گیم‌پلی بنیان‌فکن هم اونجا اتفاق افتاد، یا اون گیم‌پلی محشر Uncharted 4 با جیپ و... واقعاً چیز عجیبی بود اون کنفرانس سونی!

هر چی که بود یه دلیل خوب بود برای انتظار برای خرداد. استیج های مختلف هر کمپانی مخصوصا سونی و مایکروسافت و همزمان کامنت دادن توی بازی سنتر و تماشا با کیفیت 480! بعدش روز ها راجع به تریلر ها و نمایش ها حرف زدن و در آخر رای گیری بهترین برگزار کننده کنفرانس.

البته که خوبی هایی هم داشت. مخصوصا خلاص شدن از دست نمایش یوبی سافت و اون خرگیوش ها و Yves Guillemot ـی که آخر کنفرانس میومد میگفت هنوز یک سورپرایز دیگه مونده که نشونتون بدم بچه های تو خونه... قراره یه چی نشون بدیم که کنسول نسل ده نتونه اجرا کنه ولی ما تو نسل هشتیم! البته یه دختر خوش چهره خوش اندامی هم داشت تو همون مراسم یوبی که جاش خالی میمونه :)
بانو عایشه (Aisha Tyler) البته بزرگتر از دختر و اینا بود! :-" اون موقع ۴۰ و خورده‌ای سالش بود و الآن ۵۲، ولی خوب مونده بود! :D
لامصب همین‌طوری هم قدش بلند بود و یه کفش پاشنه بلند هم می‌پوشید و کنار رئیس یوبیسافت می‌ایستاد و ملت به شوخی از این چیزها ساخته بودن! :D

do.php

توی تاپیک سرخط خبرها قبلا گفتم E3ــی که صرفا غرفه بندی بشه دو چوق نمی ارزه و کنسل بشه بهتره، E3 زمانی ابهت داشت که توسعه دهنده ها بازی های بزرگشونو می تونستن هر سال سر موعد به نمایش بذارن، الان توسعه بازی های AAA طولانی تر از گذشته شده و نمی شه انتظار داشت پس از معرفی در E3،چند ماه بعدش بازی ریلیز بشه، مثالش هم می شه نسل هفتم و اوایل نسل هشت که توسعه دهنده ها اعتراف میکردن که برای نمایش بازی ای که آماده نمایش نبود باید تریلر می دادن بیرون! الان پرفکت دارک و امثالهم که نمایش زود هنگامی داشتن به کجا رسیدن؟ جز اینکه فن ها رو تا مدت ها منتظر می ذارن و توسعه دهنده تحت فشاره چه منفعتی داره؟ خود کمپانی هم از این بابت ضرر می کنه، ND گفته نمی خوایم بازی ها رو زود انونس کنیم چون فشار کاری و استرس روی کارکنان چند برابر می شه. هر موقع بازی آماده انونس باشه در زمان مقرری که استودیوها تعیین کردن می تونن با یک شوکیس نمایشش بدن، E3 هیچوقت نمی تونست به فرمت گذشته برگرده ولی می تونست با تغییرات اصولی و تبلیغات هیجانشو همچنان حفظ کنه. سونی با فرمت جدیدی که پیش گرفت رکورددار نمایش ایونت ها بود، TGA به همین شکل، نینتندو دایرکت هم موفق بود. مشخصه بقیه کمپانی ها وقتی می بینن این فرمت جدید چقدر می تونه به مارکتینگ کمک کنه و دست کمپانی رو برای استودیوهاش باز می ذاره تا نمایش های اختصاصیش رو از این طریق بولد کنه، چرا باید همون روند سنتی که در حال حاضر پر از اشکاله رو دنبال کنه

آخرین ویرایش:
انقدر خاطرات خوش از E3 داریم که واقعاً سخت می‌شه یکی رو انتخاب کرد ولی به نظرم یکی از خفن‌ترین‌ها، کنفرانس سونی توی E3 2015 بود.
واکنش بروبچ EZA (همون GameTrailers سابق) خودش گویای هایپ اون کنفرانس تاریخی هست! :D

مگه میخای بذاریش دکور؟
یه مزیت اصلی E3 این بود که میدونستی تو فلان تاریخ قراره از بازیهای جدید و یا کنسولها رونمایی بشه و برا رسیدنش لحظه شماری میکردی ولی الان نه تاریخی نه هیجانی.یهو یکی میپره یه شایعه ول میده تو فلان تاریخ قراره فلان شرکت کنفرانس بزاره و معلوم هم نیست دروغه یا راسته
بحث دکور نیست
بحث کیفیت ساخته
انگار به تف بنده
کیفیت متریال افتضاح
کنسول موقع روشن بودن صداهای عجیب غریب میده

بحث دکور نیست
بحث کیفیت ساخته
انگار به تف بنده
کیفیت متریال افتضاح
کنسول موقع روشن بودن صداهای عجیب غریب میده
جفت کنسول ها همینن.
XSX و PS5 بدنشون رو انگار از پلاستیک بازیافتی ساختن.
اون کشی که دور بورد های XSX انداختن منو یاده این ماست محلی ها می ندازه که سر ماست کسیه می زاشتن با کش می بستنش :|
هیچ کنسولی از لحاظ متریال بدنه من به خوبی PS3 Fat ندیدم.
زباله تر از PS3 Super Slim هم ندیدم.

برای ما و هم نسلی های ما کلا چیزی جایگزین E3 نمیشه. واقعا وقتی مرور میکنم میبینم چقدر شانس داشتم که سالهایی طلایی گیمینگ را گیمر بودم. قشنگ دو سه روز از سال را غرق توی دنیای گیمینگ بودی چپ و راست نمایش و تریلر و مصاحبه و غیره می اومد.

البته من از E3 2004 تقریبا به قطار E3 ملحق شدم و قبلش اساسا اینترنتی تو ایران به اون صورت نبود و محدود بعضی مجله ها کاور میکردن ولی بعدش خیلی جدی تر شد. نمایش های COD توی کنفرانس های ماکرو به خصوص نمایش MW2 هیچ وقت یادم نمیره. یا پریدن کلیف بلیزینسکی با اره وسط کنفرانس برای معرفی Gears 2. نمایش Fallout 3 ، معرفی GTA4 برای ایکس باکس و .. از طرف سونی هم تریلر عجیب و بحث برانگیز KZ2، اون دموی Heavonly Sword و گرافیکی تا مدت ها تو ذهنمون بود، نمایش U2، کنفرانس E32015 و اون سه بازی معروف، و اوج قضیه کنفرانس E32016 و معرفی پی در پی بازی های بزرگ...

خلاصه خیلی ایام خوشی بود. از این به بعد که تکرار نمیشه ولی گفتم بالاتر چه خوب که تجربه اش کردیم.

View attachment 288631

با وجود اینکه کوچکترین علاقه ای به استاد ندارم اما خفن ترین حرکتی بود که ماکروسافت سال ۲۰۰۹ تو E3 انجام داد کوجیما چنان هایجک کرد که انگار مسی از بارسا رفته رئال :D
کنفرانس ۲۰۰۹ مایکروسافت خارق العاده بود. بهترین کنفرانسی بود که ازشون دیدم. سونی هم‌کنفرانسش معرکه بود. Uncharted 2 رو نشون دادن و فکامون جابجا شد :D

برای ما و هم نسلی های ما کلا چیزی جایگزین E3 نمیشه. واقعا وقتی مرور میکنم میبینم چقدر شانس داشتم که سالهایی طلایی گیمینگ را گیمر بودم. قشنگ دو سه روز از سال را غرق توی دنیای گیمینگ بودی چپ و راست نمایش و تریلر و مصاحبه و غیره می اومد.

البته من از E3 2004 تقریبا به قطار E3 ملحق شدم و قبلش اساسا اینترنتی تو ایران به اون صورت نبود و محدود بعضی مجله ها کاور میکردن ولی بعدش خیلی جدی تر شد. نمایش های COD توی کنفرانس های ماکرو به خصوص نمایش MW2 هیچ وقت یادم نمیره. یا پریدن کلیف بلیزینسکی با اره وسط کنفرانس برای معرفی Gears 2. نمایش Fallout 3 ، معرفی GTA4 برای ایکس باکس و .. از طرف سونی هم تریلر عجیب و بحث برانگیز KZ2، اون دموی Heavonly Sword و گرافیکی تا مدت ها تو ذهنمون بود، نمایش U2، کنفرانس E32015 و اون سه بازی معروف، و اوج قضیه کنفرانس E32016 و معرفی پی در پی بازی های بزرگ...

خلاصه خیلی ایام خوشی بود. از این به بعد که تکرار نمیشه ولی گفتم بالاتر چه خوب که تجربه اش کردیم.
کلا نسل 7 و تمام حواشی اون بهترین نسل تاریخ صنعت گیم بودن

الان به جز بازیهای مستقل، اکثر گیم ها تبدیل به یه مشت بازی تکراری شدن.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or