1.
Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age
نسخهی جدیدِ یکی از تاثیرگذارترین سریهای تاریخ در شکلگیری ژانر نقشآفرینی. فرنچایزی که تقریبا همیشه به ریشههای خودش و همینطور سبکی که توسعه داده پایبند بوده و برای اینکه طرفدارای جدید و بیشتری جذب کنه، اصول و تمرکزی که بر روی عناصر RPG داره رو تغییر نداده. با دیدن تریلرهای این نسخه هم میشه به عمق المانهای نقشآفرینی بازی پی برد و اینکه بازی دوباره یه DQ تمام و کمال هستش و مثل خیلی از فرنچایزهای قدیمی دیگه (خودتون میدونید در مورد کدوم سری حرف میزنم
) از چارچوب خودش خارج نشده (البته به جز DQX که MMO شده بود ولی از اونجایی که توی غرب عرضه نشد، به ما ربطی نداره!
) و در کنار همهی اینها از نظر وسعت و کیفیت بصری هم بشدت پیشرفت کرده
یه نکته دیگه هم اینکه بازی چند ماه پیش توی ژاپن عرضه شده و زمان عرضه، فقط توی 2 روز 2 میلیون نسخه فروخته بود (فقط نسخهی فیزیکی!) و رسما بیشتر فنهای قدیمی و جدید عاشقش شدن... جوری که توی هفتهی عرضه شدنش ، فروش PS4 و 3DS سهچهار برابر شده بود
یه جورایی قضیهاش مثل Persona 5 پارسال شده که هممون از قبل میدونستیم قراره بترکونه
خلاصه اینکه با دیدن رایها، متوجه شدم که اصلا واسش هایپ نیستید یا اینکه نمیدونستید بازی قرار عرضه بشه...پیشنهاد میکنم اگه به سبکش علاقه دارید برید چنتا تریلر ازش ببینید و کلا خودتونو از این سری خفن محروم نکنید!
2.
Monster Hunter: World
خب بالاخره پس از سالها MH داره واسه پلتفرمهای اصلی و پرفروش نسل عرضه میشه و خداروشکر بالاخره کپکام یکمی جرئت به خرج داد که این سری رو در سطح وسیعتری عرضه کنه و یه جورایی فن بیس بازیو گستردهتر کنه (البته نه از طریق مدرنیزه و همهپسند کردن بازی که SE توش مهارت خاصی داره
). حالا افراد بیشتری مزه شکار رو میچشن
کلا هیچ سری دیگهای پیدا نمیکنید که به خوبی MH، حس واقعی شکار هیولاهای عجیب و غریب رو بتونه بهتون القا کنه...اینجا باید واسه شکار خودتو آماده کنی، از دور نقاط ضعف هیولا رو آنالیز کنی و خودتو از نظر جسمانی و روحی آماده کنی، غذا بخوری و آیتمهاتو مصرف کنی...بعدش بری سراغ شکار
الکی نیست که دو بار شمشیر رو بچرخونی و اژدهایی که به اندازهی ساختمونه به فنا بره بشه و خیلی راحت Lootش کنی!
اینم امتحان کنید...اگه از سبکش خوشتون میاد، پشیمون نمیشید...
یه بتای رایگان دیگه هم بزودی شروع میشه...راحت میتونید بدون هیچ هزینهای برید امتحانش کنید.
3.
Spider-Man
با تجربهای که Insomniac در جابهجایی حین گیمپلی و مبارزات از Ratchet & Clank و Sunset Overdrive بدست آورده، خیلی راحت میشه گفت که یه Open World خفن که جابهجایی و گشتوگذار توش هیچوقت خستهکننده نمیشه، منتظرمونه و دیگه حرف اضافهای لازم نیست!
4.
Days Gone
Days Gone مورد عجیبیه! دقیقا نمیدونم چرا واسش انقدر هایپم ولی فک کنم این هایپ از اینکه به استدیوی Bend اعتماد کامل دارم و اینکه سونی خیلی خوب و بدون هیچ تحت فشار قرار دادنی اجازه میده، یه IP خفن جدید خلق بشه (مثل Horizon) یه جورایی باعث شده از موفقیت بازی مطمئن باشم...
البته تریلرها رو خیلی دوست داشتم...اینکه هم مبارزات رودررو و هم مخفیکاری کاملا بهش پرداخته شده خیلی عالیه و انجام بازی به هر دو روش بشدت فان بنظرم میرسه
5.
Yakuza 6: The Song of Life
نکتهی جالب اینه که من تا امسال هیچکدوم از نسخههای Yakuza رو بازی نکرده بودم، تا اینکه پارسال بچههایی که طرفدار سری بودن، دقیقا توی همین تاپیک (ورژن 2017!) بشدت واسش هیجانزده بودن و ازش تعریف میکردن...سر همین امسال بالاخره Yakuza 0 رو تجربه کردم و باید بگم چقدر احمق بودم که تا امسال این سری رو نادیده گرفته بودم...واسه همین هست که پیشنهاد میدم هر کسی لیست میزاره یکمی توضیحات بده، شاید کسی مثل من با یه سری آشنایی نداشته باشه یا اینکه از معنویاتش باخبر نبوده بوده!
برای همینه که یه توضیح کوتاه در مورد DQ و MH دادم و پیشنهاد کردم که امتحانش کنید، شاید سال بعد یه نفر امتحانش کرد و همین حس منو نسبت به Yakuza پیدا کرد
در کل اینکه بدون شک به یکی از محبوبترین فرنچایزهایی که بازی کردم تبدیل شده و نسخهی جدید رو هم که وقتی تریلراشو ببینید، پیشرفتش شگفتزدهتون میکنه...اصلا همین راه رفتن توی محیطهای بازی و ورود و خروج به مغازههای مختلف شهر بدون هیچ لودینگ یا بدون هیچ وقفهای درگیر مبارزه شدن، یه جورایی واسه یاکوزا یه حرکت انقلابی حساب میشه
حالا اگه از گرافیک خفن و داستان و شخصیتها بگذریم
6.
Bloodstained: Ritual of the Night
راستش بعد از اینهمه مدت، بازم مطمئن نیستم که تاخیر نخوره و همین 2018 عرضه بشه... ولی در هر صورت امیدوارم بالاخره بتونیم تجربش کنیم. Konami که کلا Castlevania رو نابود کرده و امیدمون به همینه که یکمی اون حس و حال SotN رو زنده کنه
7.
Dreams
قبل از PSX امسال هیچ علاقهای به بازی نداشتم...حتی با ساختش مخالف هم بودم
اگه برید توی تاپیک بازی فک کنم کامنتهای تندم راجب بازی رو میتونید پیدا کنید
ولی این دمویی که توی PSX نمایش دادن واقعا یه کاری کرد که منی که کلا توی بازیها اصلا به ساخت و ساز علاقه ندارم، از همین الان به این فکر کنم که چی قراره توی بازی بسازم...تعداد ایده احتمالاتی که میشه توی این بازی اجرا کرد بینهایته...میشه با ابزار خود بازی موزیک، موزیکویدیو، فیلم تعاملی، انواع و اقسام سبک بازیها رو ساخت! خلاصه اینکه اگه معتادش بشم احتمالا هیچکدوم از بقیهی بازیها رو نمیرسم تجربه کنم
8.
Onrush
دوستانی که منو میشناسن میدونن که کلا ریسینگباز نیستم...مخصوصا ریسینگهای شبیهساز. ولی از اونجایی که این IP جدید فوقالعاده آرکید میزنه و البته توسعهدهندههای عزیز MotorStorm در حال ساختش هستن، واسه هایپ شدن و موردانتظار بودنش کافیه.
9.
Metro Exodus
اینو هر موقع دیگهای بود توی 5 تای اول میزاشتم ولی واقعا این تریلری که توی گیماواردز دادن اصلا خوب نبود و یکمی هایپ رو فروکش کرد...ایشالا بزودی یه دموی داستانی طولانی منتشر کنن که ببینیم قضیه چیه و نسبت به نسخههای قبل چقدر پیشرفت داشته...ولی با این حال بازم موردانتظار ترین شوتر سال بعد همینه
10.
God of War
خیلیا میدونن که کلا با نسخههای قبلی GOW سر داستان و مخصوصا شخصیتپردازی بشدت مشکل داشتم و الانم جاش نیست که بهش بپردازم
ولی این نسخه دقیقا همون چیزی هستش که میخواستم این سری به اون تبدیل بشه...کریتوس الان دیگه اون شخصیت یه بعدی قبل نیست و از همین تریلرا هم میشه خیلی راحت متوجه شد، چقدر روی شخصیتپردازیش کار شده...همینطور شخصیتهای دیگه توی بازی مثل نسخهی قبل پشم حساب نمیشن و با دیدن تریلرها هم میشه گفت که در طول بازی خیلی روابط و دیالوگهای جالبی میتونه شکل بگیره... از جهتگیری جدیدی که واسه گیمپلی گرفته شده هم بشدت راضی هستم که کلا بازی خیلی پخته و حسابشده به نظر میرسه. فقط الان اون باس فایتهای خفنی که همه عاشقش هستیم رو کم داره که امیدوارم توی نمایش بعدی ببینیمش
=====================
اینا هم توی لیست جا نشدن ولی باید بهشون اشاره کنم
:
Far Cry 5
فارکرای بنظرم بهترین سری هستش که Ubisoft در اختیار داره و هیچ کدوم از نسخههاش ابدا واسه من تکراری نبوده...چون گیمپلی فان بازی همیشه هستش و اجازهی خستهکننده شدن رو بهش نمیدنه...برعکس AC که کلا گیمپلی خستهای داره و هر چند سال باید بهش استراحت بدن یا تغییرش بدن
خلاصه اینکه باورم نمیشه یه نسخهی دیگه از فارکرای سال بعد قراره عرضه بشه و من توی لیست نزاشتمش ولی راستش نمایشهای بازی اصلا هایپکننده نبوده و نمیدونم چرا انگار برای اولین توی سری، یه چیزی کم داره! از جهتگیری که برای داستان و زمینهی بازی انتخاب شده استقبال میکنم ولی هنوز اون گیمپلی هیجانانگیز فارکرای رو توی نمایشهاش ندیدم. در هر صورت منتظرشم و امیدوارم بترکونه.
System Shock
از این ریمیک مطمئن نیستم ولی امیدوار بازسازی شایستهای دربیاد چون این سری واقعا لیاقتشو داره و اگه نبود خیلی از بازیهای محبوب این روزا مثل BioShock و Dishonored و ... هم نبودن.
Project Octopath Traveler
این انحصاریه سوییچ هستش و با اینکه کنسولش رو فعلا ندارم، نمیشه منتظرش نبود! آرتاستایل و موزیک بازی خیلی خفنه و کلا انگار یه نسخهی جدید در حال و هوا و رویکرد FFهای اصیل ساخته شده
فقط این اسمش رو من نمیدونم کی قراره انتخاب کنن...بازی تقریبا تکمیل شده به نظر میرسه، اینا هنوز اسم نهایی رو مشخص نکردن
Dragon Quest Builders 2
نسخهی اول بشدت سرگرمکننده بود و یه جورایی ترکیبی از ماینکرفت با داستان، شخصیتها و ماموریتهای خفن DQ بود که بشدت چسبید...این نسخه هم بسیار پیشرفت کرده و حالا خیلی امکانات بیشتری بهش اضافه شده. شک دارم 2018 عرضه بشه و تاخیر نخوره ولی در هر صورت بشدت منتظرشم.
=====================
شرمنده طولانی شد!
سعی کردم لیستم علاوه بر انتخابها، یه معرفی مختصر از بازیها هم داشته باشه...