تاپیک مشکلات سخت افزار و نرم افزار

مدل کولر cooler master 212 hyper هست.
پلاستیک رو که برداشتم اون هیچی، ولی سر خمیر یکم به شک افتادم بعد از دیدن دما =))
یکم سرچ کردم دیدم خیلیا سر این مدل سی پی یو همین مشکل رو دارن. نمیدونم یعنی باز کنم دوباره خمیر بزنم؟
دمای حین گیم زدن معیار دقیقی نیست
با OCCT یا نرم افزارهای Stress Test دیگه تست بگیر اگه بعد 5 دقیقه زیر 90 می مونه مشکل حادی نداره، از نظر سازنده تا 95 هم مشکلی نیست و خود CPU ولتاژو کلاک رو مدیریت میکنه بالاتر نره، منتهی اونطوری راندمان پردازنده خیلی کم میشه
حالت ایده آلش اینه که توی استرس تست ها (که تمام هسته ها 100 درصدن) حداقل یه 15 20 درجه از 95 درجه پایین تر باشی تا اینطوری مطمئن باشی مثلا حین گیم زدن پردازنده ـت ظرفیت دمایی زیادی داره که چند از هسته ها رو تا کلاک های بالاتر ببره و همچنان زیر 95 بمونه تا راندمان گیمت حداکثر باشه

خمیر رو هم می بایست قد یک نخود وسط CPU میزدی تا با فشار هیت سینک روش پخش میشد، نباید خیلی زیاد یا کم بزنی، اگه همینطوری زدی و پیچ هاشو هم محکم کردی که کامل تماس برقرار بشه نیازی به باز کردن نیست، کولرت خیلی قدرتمند نیست و ممکنه تهویه کیست هم ایده آل نباشه، دمای اتاق هم مهمه مخصوصا که الان تابستونه

دمای حین گیم زدن معیار دقیقی نیست
با OCCT یا نرم افزارهای Stress Test دیگه تست بگیر اگه بعد 5 دقیقه زیر 90 می مونه مشکل حادی نداره، از نظر سازنده تا 95 هم مشکلی نیست و خود CPU ولتاژو کلاک رو مدیریت میکنه بالاتر نره، منتهی اونطوری راندمان پردازنده خیلی کم میشه
حالت ایده آلش اینه که توی استرس تست ها (که تمام هسته ها 100 درصدن) حداقل یه 15 20 درجه از 95 درجه پایین تر باشی تا اینطوری مطمئن باشی مثلا حین گیم زدن پردازنده ـت ظرفیت دمایی زیادی داره که چند از هسته ها رو تا کلاک های بالاتر ببره و همچنان زیر 95 بمونه تا راندمان گیمت حداکثر باشه

خمیر رو هم می بایست قد یک نخود وسط CPU میزدی تا با فشار هیت سینک روش پخش میشد، نباید خیلی زیاد یا کم بزنی، اگه همینطوری زدی و پیچ هاشو هم محکم کردی که کامل تماس برقرار بشه نیازی به باز کردن نیست، کولرت خیلی قدرتمند نیست و ممکنه تهویه کیست هم ایده آل نباشه، دمای اتاق هم مهمه مخصوصا که الان تابستونه
خب تست کردم با OCCT و توی 10 دقیقه load 100 به 84.8 رسید و بعدش زیر 20 ثانیه به زیر 50 برگشت. همه چیز تحت کنترله، ممنون از راهنماییت.:-bd

سلام دوستان

موقع دانلود فایل با idm، وقتی که میخواد پارت‌هارو یکی کنه و دانلود تموم بشه خیلی طول میکشه. یه فایل 2 گیگی مثلا چند دقیقه طول میکشه تا کامل بشه مگر اینکه تک کانکشن بزنم دانلود. به خاطر اینه که hdd هست؟

سلام دوستان

موقع دانلود فایل با idm، وقتی که میخواد پارت‌هارو یکی کنه و دانلود تموم بشه خیلی طول میکشه. یه فایل 2 گیگی مثلا چند دقیقه طول میکشه تا کامل بشه مگر اینکه تک کانکشن بزنم دانلود. به خاطر اینه که hdd هست؟

خیلی طول نمیکشه ولی اگه هارد مشغول باشه خب روی سرعت ساختن فایل نهایی هم تاثیر داره

چک کنید موقع که دانلود تموم میشه به جز دانلود منیجر برنامه دیگه ای هارد درگیر نکرده باشه

• Like
Reactions: AbolfazlMF
خیلی طول نمیکشه ولی اگه هارد مشغول باشه خب روی سرعت ساختن فایل نهایی هم تاثیر داره

چک کنید موقع که دانلود تموم میشه به جز دانلود منیجر برنامه دیگه ای هارد درگیر نکرده باشه

چرا به خدا طول میکشه :D
معمولاً هیچی باز نیست
یه فایل 15 گیگی مثلا نیم ساعت فکر کنم طول کشید، 4 کانکشن بود. دانلودش زودتر تموم شد تا سرهم کردنش:D
حالا نمیدونم با ssd هم همینه یا فرق میکنه، میخواستم بدونم اگه ایراد از هارد هست یک ssd بگیرم
روی هر چهارتا hdd که دارم هم تست کردم فرق نمیکنه سرعتش

چرا به خدا طول میکشه :D
معمولاً هیچی باز نیست
یه فایل 15 گیگی مثلا نیم ساعت فکر کنم طول کشید، 4 کانکشن بود. دانلودش زودتر تموم شد تا سرهم کردنش:D
حالا نمیدونم با ssd هم همینه یا فرق میکنه، میخواستم بدونم اگه ایراد از هارد هست یک ssd بگیرم
روی هر چهارتا hdd که دارم هم تست کردم فرق نمیکنه سرعتش

فایل 15 گیگ مشخصه بیشتر طول میکشه از فایل 2 گیگی :Cheesygrin:

ولی نیم ساعت نباید طول بکشه

اگه لینکشو داری بفرست دانلود کنم ببینم چقدر طول میکشه فایل تکمیل شده تحویل بده

• Like
Reactions: AbolfazlMF
سلام دوستان من به تازگی برای اولین بار خودم تصمیم به اسمبل کردن سیستم جدیدم کردم و همه چیز تا الان اوکی بوده اما دمای CPUم احساس میکنم بیش از اندازه بالا هست.ryzen 7500F هست و در حالت idle داره بهم 47-51 میده و تو گیم در 79-82 میده.
طبیعیه به نظرتون؟ این در صورتی هست که کارت گرافیک 5060 ماکسیمم به 65 میرسه دماش.
درود

از چه خمیری استفاده کردید ؟
thermal grizzly یا coolermaster توصیه میشه
اگر از این خمیر ها که مثل گچ دیوار هست استفاده نکردی که ... :Gunner::Gunner:[-(
نباید پردازنده رو تو خمیر غرق کنید به این صورت باشه که ی لایه نازک به صورت کامل کل سطح پردازنده رو بپوشونه نه اونقدر بزنید که وقتی heat sink رو روی پردازنده گذاشتید خمیر از کنارش بریزه بیرون !

بهتره خمیر رو به صورت یک نخود :D وسط پردازنده بریزید که با فشار هیت سینک کولر خودش روی سطح پخش بشه یا به صورت علامت ضربدر باشه

در کل بهتره از CPU CONTACT FRAME استفاده کنید که دما رو 5 الی 6 درجه کاهش میده

من با پردازنده 7800x3d روی فول لود که بیشتر مواقع shader catch بازیها به حد نهایت خودش میرسه 76 درجه و در حالت idle دسکتاپ 32 ( تابستون زیر کولر ) و 35 ( تابستون بدون کولر ) می گیرم .

اگر با این کارها جواب نگرفتی باید به فکر under volt کردن پردازنده باشی
یادمه پردازنده اینتل داشتم 7700 بود فکر کنم مجبور شدم همین کارو انجام بدم تا دما کنترل بشه
البته پردازنده های اینتل کلا مشکل دما دارن
برای همین رفتم سراغ AMD و کاملا راضی ام
مثل خر کار میکنه و پرفورمنس میده :D :))

سلام دوستان

محل دانلود idm و محل کش اش رو روی درایو دیگه بزار و مجدد همون فایل رو دانلود و تست بگیر
محل کش و دانلود روی ی درایو باشه ترجیحا

آخرین ویرایش:
سلام. به مشکل جدی ولتاژ و دمای سی پی یو برخورد کردم. مادربوردم H770 - Plus و CPU Intel Corei5 13600 KF هست و اجازه ی تغییر ولتاژ و کلا اورکلاک آنچنانی نمیده.

راه حل چیه؟ کسی تجربه داشته؟
تمام مادربرد ها بخشی برای under volt پردازنده دارن
درسته چیپ مادربرد شما شاید امکان اورکلاک رم یا پردازنده رو نداشته باشه اما آندرولت رو میتونی انجام بدی
بسته به نوع مادربرد و نسخه بایوس ممکنه اون بخش جابجا بشه
از یوتیو ب نگاه کن
منتها دقت کن این اندرولت باید در حد 2 الی 3 میلی ولت باشه ! میلی ولت :D نه بیشتر !
بهتره که پروفایل xmp رو هم بیخیال بشی و فعال نکنی

مشکلات مختلفی دارم که هنوز ریشه این مشکلات رو پیدا نکردم، اخرین کاری که میخوام بکنم، کوچ به ویندوز 11 هست.

حدود 2-3 ماهی هست که من متوجه شدم، شاید هم بوده به چشمم نیومده، یه سری لگ ها و استاترینگ عجیب غریبی می گرفتم.
دو سه روز پیش فهمیدم که موقعی که این لگ ها اتفاق میافته، اول اینکه معمولا موقعی هست که سیستم زیر بار زیاد نیست! یعنی مثلا حتی پنجره ی msconfig رو هم میخواستم باز کنم، یهو لگ میزد.
بعد تسک منیجر رو باز کردم میدیدم، تو اون لحظات سی پی یو یهو از 5-10 درصد، میشه 100%، اصطلاحا CPU Spike رخ میداد.

------------------------------------------------------------------------
بله درسته، در حد محدود هست، ولی دقیقا پریشب متوجه شدم که وقتی XMP فعال باشه، میشه یه چیزهایی رو تغییر داد و عدد داد.
من نمیدونستم یه اتفاق خیلی مسخره ای رخ داد، اینکه داخل فیلدشون نوشته بود Auto و رنگش جوری بود که انگار دست نمیشد زد. ولی روش کلیک میکردی، عدد میزدی، اونو وارد میکرد.

تقریبا یه دو سه روزی اینشکلی سرکار بودم
----------------------------------------------------------------------------------------
با اینحال،
ولی مشکلم با پایین آوردن ولتاژ هم حل نشده ظاهرا مشکل چیز دیگه ایه، شاید هم مشکل ساده ای باشه که مثلا به واسطه ی ویندوز قدیمی و آپدیت نبودن باشه
فعلا دو تا گزینه از تنظیمات ولتاژ رو با نرم افزار XTU آوردم پایین که فشار کمتری به سیستم بیاد

مشکل میتونه از چوک های پردازنده یا از چیپست مادربرد هم باشه ( مشکل لگ های عجیب غریب که گفتی )
تغییر ناگهانی ولتاژ پردازنده که از خرابی همین چوک ها هم میتونه اتفاق بیفته
به نظرم مادربرد رو بده گارانتی تا مدارهای تغذیه پردازنده چک بشه در غیر اینصورت اگر مادربرد سالم بود باید پردازنده رو با ی مادربرد دیگه یا مادربردت رو با ی پردازنده هم مدل تست کنی که اینم بدی گارانتی برات انجام میده
نرم افزار aida64 رو هم نصب کن ببین در لحظه ولتاژ و دما چطور تغییر میکنه خودش ی بنچمارک هم داره
در کل اگر صفحه آبی یا کرش یا ریست اتفاق نمی افته مشکل حاد نیست و اغلب با اپدیت بایوس مادربرد به آخرین نسخه حل میشه
چون این آپدیت ها ی سری micro code ها رو ویرایش میکنه که کارکرد پردازنده رو بهبود میده

سلام من یه ssd pny cs900 2tb خریدم ولی سرعت نوشتنش خیلی پایینه 10 تا 30 مگ . اولش تا 500 میره بعد میاد پایین راه حلی داره ؟
اگر ssd شما از قابلیت Trim پشتیبانی می کنه
با این کامند میتونید اون رو روی ویندوز فعال کنید

fsutil behavior query DisableDeleteNotify
اگر نتیجه رو با عدد 1 نشون داد میتونید کامند زیر رو استفاده کنید تا فعال بشه
fsutil behavior set DisableDeleteNotify 0
با استفاده از این قابلیت ویندوز خودش زمانی که سیستم تو حالت idle هست شروع میکنه به خالی کردن کش و defrag یا optimize درایوها

در کل میتونید با برنامه crystal disk سرعت read و write رو تست کنید

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or