تاپیک مشکلات سخت افزار و نرم افزار

سلام. به مشکل جدی ولتاژ و دمای سی پی یو برخورد کردم. مادربوردم H770 - Plus و CPU Intel Corei5 13600 KF هست و اجازه ی تغییر ولتاژ و کلا اورکلاک آنچنانی نمیده.

راه حل چیه؟ کسی تجربه داشته؟

سلام. به مشکل جدی ولتاژ و دمای سی پی یو برخورد کردم. مادربوردم H770 - Plus و CPU Intel Corei5 13600 KF هست و اجازه ی تغییر ولتاژ و کلا اورکلاک آنچنانی نمیده.

راه حل چیه؟ کسی تجربه داشته؟
من شاید اشتباه کنم، ولی شما وقتی H770 داری مادربورد به شما اجازه تعویض کلاک و اورکلاک نمیده. در حد xmp رم یا اندرولت شاید اونم خیلی محدود. سریه Z باید تهیه کنید برای این کارا.

• Like
Reactions: P.s.Y.c.H.o
من شاید اشتباه کنم، ولی شما وقتی H770 داری مادربورد به شما اجازه تعویض کلاک و اورکلاک نمیده. در حد xmp رم یا اندرولت شاید اونم خیلی محدود. سریه Z باید تهیه کنید برای این کارا
مشکلات مختلفی دارم که هنوز ریشه این مشکلات رو پیدا نکردم، اخرین کاری که میخوام بکنم، کوچ به ویندوز 11 هست.

حدود 2-3 ماهی هست که من متوجه شدم، شاید هم بوده به چشمم نیومده، یه سری لگ ها و استاترینگ عجیب غریبی می گرفتم.
دو سه روز پیش فهمیدم که موقعی که این لگ ها اتفاق میافته، اول اینکه معمولا موقعی هست که سیستم زیر بار زیاد نیست! یعنی مثلا حتی پنجره ی msconfig رو هم میخواستم باز کنم، یهو لگ میزد.
بعد تسک منیجر رو باز کردم میدیدم، تو اون لحظات سی پی یو یهو از 5-10 درصد، میشه 100%، اصطلاحا CPU Spike رخ میداد.

------------------------------------------------------------------------
بله درسته، در حد محدود هست، ولی دقیقا پریشب متوجه شدم که وقتی XMP فعال باشه، میشه یه چیزهایی رو تغییر داد و عدد داد.
من نمیدونستم یه اتفاق خیلی مسخره ای رخ داد، اینکه داخل فیلدشون نوشته بود Auto و رنگش جوری بود که انگار دست نمیشد زد. ولی روش کلیک میکردی، عدد میزدی، اونو وارد میکرد.

تقریبا یه دو سه روزی اینشکلی سرکار بودم
----------------------------------------------------------------------------------------
با اینحال،
ولی مشکلم با پایین آوردن ولتاژ هم حل نشده ظاهرا مشکل چیز دیگه ایه، شاید هم مشکل ساده ای باشه که مثلا به واسطه ی ویندوز قدیمی و آپدیت نبودن باشه
فعلا دو تا گزینه از تنظیمات ولتاژ رو با نرم افزار XTU آوردم پایین که فشار کمتری به سیستم بیاد

هارد اکسترنال من از روی میز افتاد و الان سرعتش خیلی کم شده ولی خوشبختانه میشه ازش کپی گرفت با نرم افزار crystal disk info چک کردم علامت زرد میاد و خطای sector میده خواستم ببینم اگه فایل هام رو انتقال بدم و یه دور هارد رو فرمت کنم مشکل سرعت برطرف میشه یا نه ؟

هارد اکسترنال من از روی میز افتاد و الان سرعتش خیلی کم شده ولی خوشبختانه میشه ازش کپی گرفت با نرم افزار crystal disk info چک کردم علامت زرد میاد و خطای sector میده خواستم ببینم اگه فایل هام رو انتقال بدم و یه دور هارد رو فرمت کنم مشکل سرعت برطرف میشه یا نه ؟

احتمال خیلی خیلی زیاد مشکل جدی باشه و سریع تر بکاپ بگیرید چون معمولا این مشکل هر روز بدتر میشه:Neutral:

• Like
Reactions: ezio252
احتمال خیلی خیلی زیاد مشکل جدی باشه و سریع تر بکاپ بگیرید چون معمولا این مشکل هر روز بدتر میشه:Neutral:
از کجا بفهمم سخت افزار آسیب جدی دیده ؟ آخه توی ردیت نوشته بود باید صدا بده ولی مال من اصلا صدایی نمیده
بعد مشکل کندیش اینه که اولش با سرعت چند کیلوبایت فایل ها رو انتقال میده بعدش سرعت برمیگرده به 60 مگ

Attachments

• Screenshot 2026-01-07 221646.png
    Screenshot 2026-01-07 221646.png
    38.7 KB · مشاهده: 9
از کجا بفهمم سخت افزار آسیب جدی دیده ؟ آخه توی ردیت نوشته بود باید صدا بده ولی مال من اصلا صدایی نمیده
بعد مشکل کندیش اینه که اولش با سرعت چند کیلوبایت فایل ها رو انتقال میده بعدش سرعت برمیگرده به 60 مگ

ساختار همه هاردها اینجوری هست که یه سری دیسک داخل هارد هست که میچرخه و یه هد هم مسئول خوندن و نوشتن اطلاعاته
حالا وقتی هارد ضربه میخوره معمولا باعث برخورد هد و اون دیسک ها میشه و آسیب فیزیکی به دیسک میزنه
و اینکه ممکنه به مرور چون فضا خیلی فشرده هست و با سرعت میچرخه شدت آسیب بیشتر بشه
اینکه اولش کند هست ممکنه دلیلش این باشه اونجا بدسکتور افتاده باشه و نتونه درست بنویسه یا بخونه

نرم افزار hard disk sentinal هم نصب کن و اونم برای نمایش وضعیت سلامت هارد گزینه خوبیه

من اتفاقات رایج که برای هارد های ضربه خورده افتاده رو گفتم و حالا ممکنه مشکل هارد شما جدی نباشه ولی حتما دیتا بکاپ بگیرید چون هارد سالم هم یهو خراب میشه دیگه هارد شما که ضربه خورده جای خود

• Like
ساختار همه هاردها اینجوری هست که یه سری دیسک داخل هارد هست که میچرخه و یه هد هم مسئول خوندن و نوشتن اطلاعاته
حالا وقتی هارد ضربه میخوره معمولا باعث برخورد هد و اون دیسک ها میشه و آسیب فیزیکی به دیسک میزنه
و اینکه ممکنه به مرور چون فضا خیلی فشرده هست و با سرعت میچرخه شدت آسیب بیشتر بشه
اینکه اولش کند هست ممکنه دلیلش این باشه اونجا بدسکتور افتاده باشه و نتونه درست بنویسه یا بخونه

نرم افزار hard disk sentinal هم نصب کن و اونم برای نمایش وضعیت سلامت هارد گزینه خوبیه

من اتفاقات رایج که برای هارد های ضربه خورده افتاده رو گفتم و حالا ممکنه مشکل هارد شما جدی نباشه ولی حتما دیتا بکاپ بگیرید چون هارد سالم هم یهو خراب میشه دیگه هارد شما که ضربه خورده جای خود
با این نرم افزار هم چک کردم مثل اینکه وضعیت خیلی بحرانیه
فقط سوالم اینه که اگه دو ماه ازش استفاده نکنم تا اون یکی هاردم رو خالی کنم و بعد بیام بکاپ بگیرم آیا ممکنه اطلاعتم بپره

Attachments

• Screenshot 2026-01-07 231808.png
    Screenshot 2026-01-07 231808.png
    33.3 KB · مشاهده: 8
با این نرم افزار هم چک کردم مثل اینکه وضعیت خیلی بحرانیه
فقط سوالم اینه که اگه دو ماه ازش استفاده نکنم تا اون یکی هاردم رو خالی کنم و بعد بیام بکاپ بگیرم آیا ممکنه اطلاعتم بپره

واقعا نمیشه جواب درستی به این سوال داد من مثلا خودم هارد بکاپ داشتم که صحبح و سالم داخل کمد بود و تکون هم نمیخورد
بعد یکسال وصل کردم دیدم به کل خراب شده و اطلاعات نمیشه استفاده کرد

از اون طرف هارد ایراد دار داشتم که مدت ها استفاده کردم و بدون مشکل کار میکرده با اینکه سلامت هارد خیلی پایین بوده

در کل سعی کن اطلاعات مهم زودتر بکاپ بگیری و اطلاعاتی که کمتر مهم هستن بزار وقتی اون یکی هاردت اوکی شد

اینم در نظر بگیر که توی بازار همین هارد های ایراد دار با سخت افزار مخصوص ریست میکنن و مجدد میفروشن یا توی سیستم و لپتاپ میبندن
خریدار هم ممکنه چند سال استفاده کنه و متوجه نشه

• Like

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or