تأثير بازي‌هاي كامپيوتري خشن بر مغز

من تاثیرات بد این بازی رو کاملا قبول دارم و البته درجه بندی سنی رو .... ;)
توی اسپویلر تجربه ای شخصی از این قضیه بیان کردم ....
من خودم وقتی میرفتم مدرسه راهنمایی RE و Max Payne (یادش بخیر) و اینا بازی میکردم که همش پر بود از خون و خونریزی و وحشت و .......
وقتی میگفتن چرا اینا رو بازی میکنی ، میگفتم این درجه بندی سنی برای بقیه است و من استثنائم و از این حرفا....... :)
همین شده بود که الان که بر میگردم به عقب ، می بینم چقدر وحشی بودم....هر روز دعوا....هر روز پیش ناظم مدرسه..... :(
وای.........بچه ها هم میگن قبلا خیلی وحشی بودم......
اینجا یک خاطره میگم که واقعا راسته، باور کردن و نکردنش با خودتون
یه بار توی یخبندون ، با یک تیکه یخ پیشونی یکی از بچه ها رو با کمال خشونت شکستم ، طوری که شاید اگه بگم باورتون نشه....

قشنگ یادمه چجوری خون هیکلشو گرفته بود.....تمام لباس و کلاهش خونی شده بود و همینجوری که راه می رفت ازش خون می چکید.....
حدودا یه 20 ، 30 متری با در ورودی مدرسه فاصله داشت....و تمام این 20 ، 30 متر ، رد خونش روی زمین کاملا معلوم بود....
و بحث به والدین و مدیریت مرکز و ..... کشیده شد....

حالا که فکر میکنم "چرا من اینجوری بودم و بقیه نبودن" یا "من چه فرقی با بقیه داشتم که چنین کارایی میکردم" ، میبینم تنها تفاوت همین بازی ها هستن.....
ولی حالا سنم بیشتر شده ، طوری که +17 هستم و حداقل سن برای بازی کردن خشن ترین بازی ها رو دارم .... :cool:
حالا بازی هایی خشن تر از اون بازی میکنم و همین چند وقت پیش فیلم saw رو دیدم(خشن ترین فیلمی که تا حالا دیدم ) ;)
ولی می بینم که هیچ مشکل اخلاقی ای ندارم..... و توی این 2 ساله فقط یک بار دعوا کردم.... ;)

پس من خودم کاملا به این نتیجه رسیدم که این درجه بندی سنی بازی ها کاملا صحیحه .....

بگذریم از بعضیا که هرچی مشکل داره جامعشون میندازن گردن بازی های ویدیویی.... :mad:
مثلا همین پارسال پیرارسالا بود که یک جوان شرور ، یه نفر رو از ماشین انداخته بود بیرون و ماشینش رو دزدیده بود...بعد میگفتن تاثیر GTA ه !!! من موندم یعنی قبل از GTA کسی از این کارا نمیکرده ؟ :mad:
یا همین تیر اندازی که اخیرا در یکی از مدارس انجام شده.....

ببخشید وقتتون رو گرفتم
میخواستم بگم چیزی رو که شما دارید از نظر تئوری ارزیابی میکنید ، من خودم تجربشو دارم و این درجه بندی ها کاملا درست هستن

با تشکر/.

آقا دیگه اینقدر بزرگش نکنید.

با re و maxpayn آدم دیوونه که نمیشه فقط یکم رو اعصاب تاثیر میذاره!!!
همین تاثیر ممکنه به مرگ یه نفر منجر بشه!!
نمیدونم چرا همه میگن که این درجه سنی برای بقیه هست و من جدا هستم و سوسول بازی هستش!!

همین تاثیر ممکنه به مرگ یه نفر منجر بشه!!
نمیدونم چرا همه میگن که این درجه سنی برای بقیه هست و من جدا هستم و سوسول بازی هستش!!

اونی که شما داری میگی فرق داره وبه قول امین مشکل از خودشونه نه بازی!!!

شما خودت یکم فکر کن ببین. اصلا بدترین بازی هم کرده باشی جرات کشتن کسیو داری؟؟!!! البته یه احتمال وجود داره اونم اینه که مخت بریزه به هم و باید بری دکتر تا کسیو نکشتی!!!!:cheesygri

یعنی تو که 15 سالته الان هیچ بازی با درجه ی M نکردی؟؟؟
اولا 16 :cheesygri دوما یادم نمیاد بازی انجام داشته باشم که درجه اش 18+ باشه یا اگه بوده هم به شکل محدود بازی کردم و اونها رو خودم رعایت کردم !!! مثلا من هیچ وقت بازی که توش Horror داشته باشه بازی نمیکنم چون علاوه بر تاثیر منفی خوشم نمیاد!!
اونی که شما داری میگی فرق داره وبه قول امین مشکل از خودشونه نه بازی!!!

شما خودت یکم فکر کن ببین. اصلا بدترین بازی هم کرده باشی جرات کشتن کسیو داری؟؟!!! البته یه احتمال وجود داره اونم اینه که مخت بریزه به هم و باید بری دکتر تا کسیو نکشتی!!!!
خیلی ها بودن که همین فکر رو میکردن و مشکلی هم نداشتن!! در بعضی مواقع سنشون با درجه بازی هم میخونده !!همین طرفی که دوستش رو با چکش یا یه همچین چیزی کشته بود یه نمونش

من که دیگه کم آوردم ولی هر چی فکرشو میکنم نمیتونم درک کنم که یکی به خاطر یه بازی کسیو بکشه؟!!!!

راستی تو که میگی 18 بازی نکردی gtaام بازی نکردی ؟؟؟ اگه نکرده باشی نصف عمرت بر فناست!!!!!!:cheesygri ;)

Vice city و GTA III رو بازی کردم اما این آخریش رو به دلیل خز شدن بیش از حد (!!!) بازی نکردم:cheesygri
من که دیگه کم آوردم ولی هر چی فکرشو میکنم نمیتونم درک کنم که یکی به خاطر یه بازی کسیو بکشه؟!!!!
ادم به خاطر بازی کسی رو نمیکشه بازی آدم رو به کشتن میده!!

سلام

ولی manhunt واقعا تاثیر بد میذاره

بدتر از اونم یکی دیگه هست
بنام Postal

من Postal رو هیچ وقت نگرفتمش، Manhunt رو هم که گرفتم، 20 دقیقه بعد از اینکه بازی کردمش بلافاصله Uninstall ش کردم و CD هاش رو هم خورد کردم (3 تا CD بودش تا جایی که یادمه)

نیاز به تحقیقات کنترل شده هم نداره ...
چون این یه امر اثبات شده ست (قضیه ی مثلاً سمیت یه دارو مثل کاربامازپین نیست که بگن الان ما ذغال فعال رو SD بدیم یا MD ؟؟؟ یا اینکه توی فلان صرع ما الان دیازپام بدیم بهتره یا فنوباربیتال ؟؟؟ و روز به روز هم تغییر کنه) در کل خلق و خوی انسان ثابته و این یه امر معلومه که خشونت می تونه وضع روانی هر انسانی رو بدتر کنه ...
بطور کل خشونت برای همه، چه کسانی که می تونن و چه کسانی که نمی تونن تحملش کنن از نظر روانی مضره ...

واقعاً هم باید به درجات ESRB دقت کرد
اوونا کلی فاکتور دارن که برا هر بازی تعیین می کنن و بعد مجوز برای سن خاصی رو میدن
توجه کنین به این نکته، که این درجات سنی متاسفانه بدلیل عدم وجود قوانین مشخص، در کشور ما رعایت نمی شن ... و این خودش چقدر می تونه مضر باشه برا جامعه ...
اینکه یه بازی مثل همین Manhunt رو به یه بچه ی 12 ساله هم می فروشن در حالی که بنظر من به یه آدم عاقل و بالغ هم نباید این بازی فروخته بشه ...
یا مثلاً همین GTA که می گین مساله نداره، واقعا یه بازی 17+ هستش دلیلشم از روز روشن تره ...

در کل خلق و خوی انسان ثابته و این یه امر معلومه که خشونت می تونه وضع روانی هر انسانی رو بدتر کنه ...
بطور کل خشونت برای همه، چه کسانی که می تونن و چه کسانی که نمی تونن تحملش کنن از نظر روانی مضره ...
البته در مضر بودنش که شکی نیست. ولی مهمترین اصل در اینکه این چیز ها چقدر تاثیر روانی و منفی برروی شخصی می زاره در درجه اول برمی گرده به نوع تربیت و طرز زندگی شخص در دوران کودکی! چون اینها فقط عوامل تحریک کننده هستند و کسی که مثلا از روی بازی manhunt می ره و یکی رو می کشه این شخص از نظر روانی از بچگی با عقده و مشکل بزرگ شده و فقط این بازی بهونه ای برای شکوفا شدن این عقده شده و اگر این بازی هم نبود دیر یا زود اون شخصی گریبانگیر این رفتار می شد. (البته خیلی گزینه های بدتر از بازی ها هم برای بیدار شدن برخی از رفتار ها در انسان ها وجود دارند.)

سلام

البته در مضر بودنش که شکی نیست. ولی مهمترین اصل در اینکه این چیز ها چقدر تاثیر روانی و منفی برروی شخصی می زاره در درجه اول برمی گرده به نوع تربیت و طرز زندگی شخص در دوران کودکی! چون اینها فقط عوامل تحریک کننده هستند و کسی که مثلا از روی بازی manhunt می ره و یکی رو می کشه این شخص از نظر روانی از بچگی با عقده و مشکل بزرگ شده و فقط این بازی بهونه ای برای شکوفا شدن این عقده شده و اگر این بازی هم نبود دیر یا زود اون شخصی گریبانگیر این رفتار می شد. (البته خیلی گزینه های بدتر از بازی ها هم برای بیدار شدن برخی از رفتار ها در انسان ها وجود دارند.)

با دو مورد بطور کامل موافقم ...

شکوفا شدن
البته خیلی گزینه های بدتر از بازی ها هم برای بیدار شدن برخی از رفتار ها در انسان ها وجود دارن

اما اینجا یه موردی وجود داره ...
بسط و توصیف شرایط روانی و خلق و خوی انسان چیزی نیستش که بشه توی چند سطر بیانش کرد ... ولی بعنوان یه داروساز، کسی که رشته ش می تونم بگم که واقعاً رشته ی خشنیه و توی مراحل تحقیق و توسعه ی داروها مجبوره گاهی دست به کارایی بزنه که با جنایات آدولف هیتلر از نظر وحشیانه بودن برابری می کنه، باید بگم که مجبورم در مورد خلق خوی آدما خیلی چیزا رو باید بدونم!
چون تا اینا رو ندونم نمی تونم در مورد داروهای اعصاب چیزی رو یاد بگیرم و خوب اگه از اعصاب چیزی ندونم دیگه بی خیال طب ...
یه آمار بدم بهتون و اون اینکه امروزه آمار بیماری های اعصاب و روان (حالا از یه Depression ساده تا انواع مثبت و منفیش، انواع متفاوتی از سایکوز و اضطراب و بیماری های اختلال خلق و انواعی از فوبیا (ترسها) و ...) توی جهان رو به افزایشه
نمی دونم می دونین که حدود 6-5 درصد افراد دنیا همین الان افسرده هستن و 10 درصد انسانها هم در طول عمرشون به این بیماری دچار میشن
می دونین که این آمار به دلایلی در خانم ها 2 برابر آقایونه ؟؟؟
یکی از دلایلشو صنعتی شدن می دونن و خوب روند پیشرفت
دلایل دیگه ش می تونه نحوه ی زندگی فرد باشه، ترس هاش، علاقه هاش و ...
حالا نقش ژنیتیک رو هم در نظر بگیرین
مواردی مثل تغییرات هورمونی در خانم ها چه در طول دوران باروری و بخصوص منس و چه در دوران مونوپوز و ...
گاهی اوقات فشارهای روانی شدید روی افراد می تونن اونو یه جنون بکشونن (بطور مثال مادری رو در نظر بگیرین که بچه ی خودشو از دست میده، این فشار از نظر روانی اونقدر بالاست که می تونه هر چیزی که فکر کنین رو برای اون مادر به دنبال داشته باشه)
و در نهایت میزان زیادی از موارد آدیوپاتیک (Idiopathic) یا همون ناشناخته

خیلی ساده می خوام بگم
این دپرشن ها (دپرسیون) می تونن در صورت عدم درمان مناسبت وخیم تر بشن و فرد رو به سوی جنون بکشونن. خیلی از افراد مبتلا به دپرسیون هستن و یا علامتی نشون نمی دن و یا اینکه نمی خوان بیماریشون رو قبول کنن
حالا در برخی موارد طبیعی هم گاهاً شرایطی توی اپیزودهای طبیعی رخ می دن که توی عامه بهشون می گن جنون آنی ... که عللش خیلی چیزا رو بعنوان پیش زمینه می خواد که لازم به ذکر نمی بینمشون ... (البته که مسلماً در مقابل یه متخصص اعصاب و روان من خیلی کمی می دویم در این موارد)
توی اون شرایط اخلاق و روش تربیت افراد تعیین کننده نیستن (البته بی نقش هم نیستن)، ولی این به شرایط فرد بستگی داره که چه واکنشی رو از خودش بروز بده
در این موارد Background روانی فرد تعیین کننده ست و حال مثلاًا اگه این فرد نیم ساعت قبل یه فیلم خشن دیده باشه و یا یه فیلم رمانتیک، این خودش خیلی تونه موثره ...
البته این جور شرایط خیلی کم رخ می دن و شاید برای هر کدوم از ماها یک بار هم رخ نداده باشن (البته که بعیده) ولی در هر حال نمی دونم می دونین که خیلی از قتل ها در همین شرایط روانی رخ می دن و ممکنه اون فردی که قاتل محسوب میشه تمام عمرش یه آدم مذهبی (اصولاً انسان هایی که ریشه ی عمیق عرفانی دارن روحشون آرام تره) و خون سرد و بی نظیر بوده باشه ولی ... شاید این شرایط براش مثل ماشه (Trigger) عمل کرده ... ما به این نمی گیم عقده ...
فرق همینه
ما هیچ گاه به یه فردی که سایکوز داره نمی گیم دیوونه، نه ...
خوب اینا رو میشه با یسری چیزای ساده مثل همین بحث ساده ای مثل بازی های کامپیوتری و خوب شرایط درجه بندی سنی کنترلشون کرد.

خوب نیتجه می خوام بگیرم ...
اگه شماها می دونستین که خود من و تمام دوستانم چه کارهای وحشتناکی رو با موجودات آزمایشگاهی مثل مایس و رت و خوکچه ی هندی و خرگوش و جوجه ی یک روزه و ... انجام دادیم، اونوقت می گفتینن که برا من و امثال من اون بازی Postal باید مث فیلم رومانتیک باشه
ولی این طور نیست
چون ما سعی می کردیم توی همون وحشی گری هامون (اصطلاح بهتری براش پیدا نمی کنم) تا حد ممکن اخلاق رو رعایت کنیم. ولی گاهی بلایی که سر یه حیوون میاریم فجیعه
باید بگم که چه دوران وحشتناکی بود اون زمانی که باید اثرات داروهای ضد تشنج رو روی مایس چک می کردیم، حیوان کنترل که بجای دارو، نرمال سالین می گرفت مثلاً در اثر صرع کلونیک بعد از 5 دقیقه زجر می مرد و ما باید شاهد این مرگ می بودیم، با اینکه می تونستیم هر زمان که اراده کینم نجاتش بدیم و یا حداقل راحتش کنیم ... ولی ...
این با واحد هایی مثل آناتومی و ... فرق می کنه
شاید باورتون نشه ولی من گاهاً تا چند روز خواب درست و حسابی نداشتم و این وضع برا بقیه هم صادق بود ...
تازه اینی که گفتم یه تست معمولیه و خیلی هم خشن محسو نمی شه
توی نست های تعیین میزان LD50 و ... خشوت به اوج میرسه که گاهی حیوان باید یک ماه درد وحشتناکی رو تحل کنه و بمیره برای اینکه ما بتونیم بگیم که دوز سمی دارو تو بدن می تونه چه حدی باشه، پنجره ی درمانی چیه و ...

بنابراین من که اون کارهای وحشتناک دیروز، امروز برام عادی هستن، باز هم سعی می کنم تا می تونم از خشونت دور باشم و اطرافیانم رو هم درو کنم از خشونت (حالا از هر نوع خشونتی)
چون اون کارایی که ما انجام می دیم اولاً سعی می کمنیم تا می تونیم اصول اخلاقی رو درش وارد کنیم و ثانیاً هم هدف بزرگ تری رو دنبال می کنیم که همانا شاید کشف و توسعه ی دارو و یا افزایش علم چه برا خودمون و چه برا جامعه باشه ...

---------------------

علاوه بر تمامی اینا، توی این بازیها ما فقط Violence و Blood & Gore نداریم که ...
مواردی که امروزه در بازیهای کامپیوتری به چشم می خورن خیلی فراتر از خشونتن
s**uality (من با این لغت مشکلی ندارم ولی برای رعایت اصول ف*ی*ل*ت*ر*ی*ن*گ و ...)، که درجه بندی هم دارن، مواردی مثل Language (حالا چه Strong و چه ...)، موارد suggestive، استفاده از Drug و خیلی چیزای دیگه ...
که همشون مثلاً در همین GTA به وفور یافت می شن ...
توجه کنین به اینکه بیشتر مخاطبین بازی های کامپیوتری افرادی کم سن و سال هستن و این جور چیزا می تونه براشون مضر باشه (حالا به کشورهای خارجی کاری نداریم که موارد شاید +18 در نظر ما، براشون +12 باشن). این فرهنگ هر جامعه هستش که تعیین کننده ی سطح آزادیه و خوب بهتره که رعایت بشه تا اینکه مثل الان آزاد و رها باشه ...

ببخشید سرتونو درد آوردم ...

آخرین ویرایش:
والا من دبستان می رفتم RE 1 2 3 رو بازی می کردم ولی از این کارا که شما گفتی نمی کردم!!!!!!
این کاری که من گفتم یه بار اتفاق افتاد فقط ! شما چرا فعل استمراری به کار می بری ؟ ;)

در ضمن چرا حرف از کشتن می زنید ؟؟؟ بابا طرف نمرد ! فقط چند تا بخیه خورد روی پیشونیش... :(

قضیه ی مثلاً سمیت یه دارو مثل کاربامازپین نیست که بگن الان ما ذغال فعال رو SD بدیم یا MD ؟؟؟ یا اینکه توی فلان صرع ما الان دیازپام بدیم بهتره یا فنوباربیتال ؟؟؟ و روز به روز هم تغییر کن
یه کم زیر دیپلم تر لطفا ! ;)

من Postal رو هیچ وقت نگرفتمش، Manhunt رو هم که گرفتم، 20 دقیقه بعد از اینکه بازی کردمش بلافاصله Uninstall ش کردم و CD هاش رو هم خورد کردم (3 تا CD بودش تا جایی که یادمه)
بعضی از اینا اصلا ارزش بازی کردن ندارن! مثل همین ManHunt که کلش هول خشونت می چرخه و چه توی داستان چه تو ی گیم پلی و ..... همش تاکید بازی روی خشونته....
ولی بازی ای مثل پانیشر ، اومده از خشونت مثل ادویه استفاده کرده .... یعنی یه کم زده به بازی ولی شورش رو در نیاورده.....
برید فیلم Saw 2 رو تماشا کنید تا ببینید چجوری یک داستان زیبا با خشونت بی حد و اندازه ترکیب شده و حاصل فیلمی شده که علی رغم داستان و شخصیت پردازی خوبش ، اصلا ارزش دیدن نداره.

حالا کسی میدونه چرا همش میگن کانتر خشنه و همیشه از مسابقات حذف میشه ؟
4 تا قطره خون که دیگه این کارا رو نداره ..... (که تازه اون 4 تا قطره هم میشه از توی تنظیمات بازی قفل کرد)

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or