اتفاقا مصداق میخ شما هستی نه من! :d ماشاالله کوتاه نمیای که! :d
ضمنا اون جمله من فقط مثال بود و از کلمه مثلا هم استفاده کردم!
حالا که شما تحصیلات عالیه داری بیای اصطلاحات زیر را تعریف کن تا هم ما و دوستان ازتعریفات شما
اگاه بشیم تا بتونیم بهتر بحث کنیم!
Min frame
Max frame
Avg frame
رامین جان زیاد هم خوشحال نباش! چون تا انجایی که ما اطلاع داریم این کارت هم در اینده منتشر میشن!
6950
6970
6990
وگرنه amdمی تونست برای سری 6900 یک عضو بگذاره مثل 5900 و به 6800 قدرت بیشتری بده!(چون ما ها طبق روال گذشته فکر می کنیم و این طوری برداشت می کنیم که amdگند زده و سری 6800 قدرت لازم را نداره چون ما همیشه 5800 و 4800 و 3800 وقتی می دیدیم همیشه جز قوی های خانواده زمان خودشون بودند اما ظاهرا amdمی خواد بر خلاف گذشته روی سری 900 مانور بده!
راستی درمورده میخ هم درست گفتی عزیزه دل معلومه حرفایه من میخه:d اما سنگ کیه؟؟؟؟؟:d(بابا اینها همش شوخیه عزیز:d)
ضمنا اون جمله من فقط مثال بود و از کلمه مثلا هم استفاده کردم!
حالا که شما تحصیلات عالیه داری بیای اصطلاحات زیر را تعریف کن تا هم ما و دوستان ازتعریفات شما
اگاه بشیم تا بتونیم بهتر بحث کنیم!
Min frame
Max frame
Avg frame
ببین امیر جان عملکرده فرپس و تمام نرم افزارهایه میانگین گیر پیرو قوانین معدل گیری ساده نیستن بلکه از مکانیزم دیگه ای مثله درونیابی خطی دنباله اعداد استفاده میکنن.
درونیابی خطی جایی برایه توضیح اینجا نمیزاره چون باید برایه توضیح شما کنار من باشی تا بتونم توضیح بدم .
افرین درمورده min و max و avg که گفتی دقیقا عملکرده درونیابها رویه همین موضوع میچرخن.
به طوره مثال چون جمع شدگی داده های بزرگ مثلا فریم ریت هایه بالا داره با تابع گستره فریم ریت جولو میره با یک کاهش فریم شدید نرم افزار فریم گیر مثلا فرپس باید به تدریج خودش رو به اون عدد نزدیک کنه اما چون در یک بازه زمانی کوتاه بوده و دوباره دامنه اعداد به حد بالا میرسن سیستم درونیاب عددی نزدیک به میانگین فعلی را محاسبه میکند.
به تصویره زیر دقت کنید
نظر شما دوستان چیه؟؟؟
البته این تصویر با درایور هایه قدیمی بنچ گرفته شده اما تفاوته انچنانی با درایور هایه جدید نداره.
در تصویره بالا ما به وظوح عملکرده عالیه 5970 نسبت به 480 میبینیم اما ایا واقعا اینطوره؟؟
منو شما امیر جان رویه این موضوع زیاد صحبت کردیم و طبق اون ویدئویی که دیدی به هیچ عنوان عملکرده 5970 انقدر خوب نیست و تصویره بالا لگ هایه پر تعدادو فقط با یک منحنی کوچک رو به پایین نشون داده اما واقعیت یه چیزه دیگرست حالا علت چیه؟؟
علت در بالا تقریبا گفته شد میانگین گیری فرپس به صورت فیدبک از بافر هست و چون لگ هایه انی بشدت فریمو در یک لحظه پایین میارن به علت نوعه تابع درون یاب که با شکل دنباله اعداده محاسبه شده در بافر متناسبه حد پایین اصلا محاسبه نمیشه و شما اون چیزی که میبینید با اون چیزی که در avg وجود دارد کاملا متفاوت است.
نکته دوم ابگوشتی فرم گرفتنه 5970 در بعضی صحنه هاست که در تصویره بالا به وضوح میبینید جمع همون دادها و مشابه اونهاست که avg بالای و ابگوشتیه 5970 رو ایجاد میکنه.
مباحثه بالا کمی مشکله سوالی از هر قسمت بود بپرسید تا بهتر روشن کنم موضوعو.
فاکتور هایی دیگه ای هم در avg تاثیر گذار هستن مثلا max فریم که بشدت در مقایسه 5970 و480 تاثیر گذاره.ببنید به طوره کل 5970 در صحنه هایه سبک فریم ریته بسیار بالایی گاهی تا بیش از 2 برابر 480 داره و این باعثه میشه در مجموع avg بالاتری نسبت به 480 داشته باشه در صورتیکه در صحنه هایه سنگین مثلا ورودی دهکده اتش گرفته در مپ call me ishmael عملکرده 480 بسیار عالی و روان تر از 5970 هستش(مراجعه به ویدئو ریوهای جدید با درایور 257.21 در youtube).
در کل به نظر ادیتورها هرچه min fps به avg نزدیک تر باشه شما کمتر شاهده انومالی فریم هستید و فریم هایه بافاصله بشدت تویه ذوق میزنه که متاسفانه در 5970 و سری 5000 با این موضوع شدید مواجه هستیم و 480 فریم ثابت تر و با افتو خیزه کمتر ارایه میکنه . اما فریم هایه بالا مثلا 60 به بالا که اصلا احساس نمیشن اما فرپس اونهارو محاسبه میکنه به علت پهنایه باند و اینترفیس محدود تک gpu برایه 480 که نمیتونه فریم هایه خیلی بالا در صحنه هایه سبک نشون بده یه جورایی باعث میشه avg بشدت به سمته 5970 بره و این قابله پیش بینی هست.
خوب این حالا به خودتون بر میگرده که در یک صحنه شلوغ ثباته فریم ریتو بپسندید یا در صحنه هایه سبک فریم ریتتون تا ارش بالا بره بعد خوشحال باشید که avg ایتون بالاست(هرچند که بیشتر از 45 تقریبا احساس نمیشه)
اینهارو من زیاد گفتم مشکل از نوعه میخه که قطعا از جنس مفرغه:d
رامین جان زیاد هم خوشحال نباش! چون تا انجایی که ما اطلاع داریم این کارت هم در اینده منتشر میشن!
6950
6970
6990
وگرنه amdمی تونست برای سری 6900 یک عضو بگذاره مثل 5900 و به 6800 قدرت بیشتری بده!(چون ما ها طبق روال گذشته فکر می کنیم و این طوری برداشت می کنیم که amdگند زده و سری 6800 قدرت لازم را نداره چون ما همیشه 5800 و 4800 و 3800 وقتی می دیدیم همیشه جز قوی های خانواده زمان خودشون بودند اما ظاهرا amdمی خواد بر خلاف گذشته روی سری 900 مانور بده!
البته من فکر میکردم caymen xt قلبه 6870 هست و میتونه پوزه 480 رو بخوابونه(البته در dx11 چون در بازی هایه dx10 که قبلا 5970 نسسبتا خوب عمل کرده)و در اینده یک dual gpu برپایه اون میزنه تا لهش کنه اما مثله اینکه اینطور نیست و 6970 دارایه caymen خواهد بود که اون هم قطعا توسطه 580 له میشه
پس احتماله بالا باید به سویه درجا زدن و تاخیر عرضه کپلر به خاطره بی عرضگی شرکت رقیب بریم(تاسف اوره)
والا اگه انويديا بخواد سره كيسه رو باز بزاره و فيزيك بازي راه بندازه ديگه نميشه كاريش كرد:d
البته من اينو ارزن خريدم اندازه قيمتش كار ميكنه براي 480 حداقل بايد 150 ميزاشتم روش
خوب بلاخره شماتیک این سری توسط amd منتشر شد و اطلاعاته جدید منتشر شده
در ابتدا طبق ادعا به ازایه هر میلی متر مربع افزایش کارایی 35% داشته که بسیار عالیست.
در قسمت دوم ادعایی مبنی بر افزایشه کارایی واحده تسلیشن و هندسه شده(متاسفانه هنوز فقط یک واحده تسلیشن وجود داره که در ادامه بهش اشاره میکنم).
در ادامه ادعایه افزایش کارایی در انتی الیازینگ شده که در نسل قبل بشدت در مقابله فرمی ضعف نشون میداد.
وباقیه قابلیت ها که میتونید مشاهده کنید(الاخصوص خرجی hdmi 1.4 که برایه 3d fullhd از ملزوماته
این هم مشخصاته amd radeon hd 6870 :
خوب مشخصاته بالا رو که در گذشته توضیح دادم
وحالا amd radeon hd 6850:
خوب حالا برگردیم به برسی شماتیک این سری:
اینهم شماتیکه barts xt
خوب بیاین با هم یک برسی اجمالی بکنیم:
اول از همه متاسفانه هنوز یک واحده تسلیشن براش در نظر گرفته شده که اگر کارایی اون 6 برابر بشه میتونه در tessmark حریفه 480 بشه که قطعا امکان پذیر نیست.
اما نکته خوشحال کننده اینه که طبقه گفته amd کاراییش افزایش پیدا کرده و نسل هفتم هستش( 7 generation)
تصویره زیر شماتیک کلی cypress هست که میتونیم یک مقایسه هایی رو انجام بدیم:
خوب همونطور که میدونیم واحد هایه محاسبه و منطق ALU هنوز بر پایه super scalr ها هستن و در هر PROCESSOR وجوده 4 alu برخلافه سایپرسه که 5 aluداشت تایید شده.
چون شماتیک کلی اینها شبیه به هم هستن میتونیم ساختار پروسسور ها رو هم شبیه به هم برسی کنیم.
در هر پروسسر نسله سایپرس همونطور که در شکله زیر میبینید
5 واحده alu بوده که 4 تا از اونه برایه اهدافه چند منظوره و یکی از انهابه طوره اختصاصی برایه پردازش هایه پیچیده مثله محاسبه cos و sin یا log به کار میرفته که اگر barts هم مشابه بگیریم 3 عدد از اونها برایه general purpuse و 4 رمی هم برایه special function به کار رفته.
barts هم همانند سایپرس از دو واحد راستر بهره میبره
برخلافه سایپرس که از 10 تا 20 simd engine برایه جا سازی پروسسر ها استفاده میکرد در barts xt و barts pro تنها نیاز به 12 تا 14 simd engine هست که دسترسی اونها به shader export و مدیریت حافظه ها رو حتما اسون تر میکنه.
قابلیت multi display هم چون از نظر بنده کمی مضخرفه در برسی نمیگذارم.
موفق باشید
ویرایش:
اینهم افزایش کارایی این سری طبق ادعای amd که درصورته تحقق افرین داره و میشه گفت هدف که درواقع 460 بوده به خوبی از پسش بر اومده
(هرچند تا اومدن ریویو هایه معتبر هیچ سندیتی از نظر اینجانب نداره)
نظرت در مورد اين عكس چيه؟
معلوم نيست amd داره چكار ميكنه!
ميخواد توي سه ما سه تا معماري فيس ليفت شده بده بيرون
انتيلس رو ميخواد با چه اسمي بده بيرون!! احتمالا 6995-6997-6999:d
ممنون رامین جان از اطلاعاتت!
در مورد ثبات فریم و نزدیک بودن مین فریم و میانگین فریم بالاخره با هات به توافق رسیدم!
فعلا که bartsطبق گفته AMDخوب بوده!
من منتظر CAYMANوANTILLESهستم!باید دید به اصطلاح بزرگان خانواده 6 چیکار می کنند! :d
نظرت در مورد اين عكس چيه؟
معلوم نيست amd داره چكار ميكنه!
ميخواد توي سه ما سه تا معماري فيس ليفت شده بده بيرون
انتيلس رو ميخواد با چه اسمي بده بيرون!! احتمالا 6995-6997-6999:d
ممنون رامین جان از اطلاعاتت!
در مورد ثبات فریم و نزدیک بودن مین فریم و میانگین فریم بالاخره با هات به توافق رسیدم!
فعلا که bartsطبق گفته AMDخوب بوده!
من منتظر CAYMANوANTILLESهستم!باید دید به اصطلاح بزرگان خانواده 6 چیکار می کنند! :d
اون بزرگان قطعا پوزه 480 رو میخوابونن اما باید بببنیم درچه شرایطی:d
من که به تسلیشن خیلی خوش بینم
تصویره زیرو ببنید
ادامه مبحث گذشته:
راستی جید ترین ریویو با اخرین درایور ها tchpower up به علت دامنه تست گیری به صورته زیره:
نسبت قدرت 480 با 5970 در تمامه رزولوشن ها:
خوب فاصله 480 با 5970 چقدره؟؟ در تمامه رزولوشن ها تنها 11% که عملکرده فوقولاده فرمی نسبت به یک غوله 2 gpu رو نشون میده.
و حالا نسبته پرفورمنس تمامه بازی ها در رزولوشنه 2560 به شکله زیره:
در این رزولوشن به علته فریم ریته بسیار پایین 5970 در چند بازی realtiv all اش پایین اومده و 20% ضعیف تر از 480 در مجموعه پرفورمنسه بازی هاست.(خدایی افرین به انویدیا داره:d تقریبا 2 برابره gtx285 و hd5850 که فکمان اویزان شد)
این خلافه نتیجه گیری سایتی مثله xbitlabs هست که تنها ناشی از دامنه تست گیری بازی ها ناشی میشه.(یعنی بازی هایه تست گرفته شده با هم متفاوتند).
نکته مهم:
من کلا tech power up رو به علت اینکه min frame رو نمایش نمیده و جزئیات تست گیری بازی هارو دقیقا مشخص نمیکنه قبول ندارم و سایتی مثله xbitlabs بسیار تخصصی تر عمل میکنه.
(هرچند که در بسیاری از سایتها مبنا techpower up هستش)
خوب برگردیم به بحثه فروش:
به نظرتون رشده سری 400 چگونه بود؟؟؟
همونطور که میبینید واقعا انویدیا عالی عمل کرده و رشد فروش کارتهاش تا aug به طوره متداول ادامه داشته
متاسفانه برایه تمامی کارتهایه amd ما کاهش فروش رو میبینیم
اما به زودی با کارایی سری 6000 احتمالا بازار کمی تغییر میکند.
ویرایش:
دوستان اگر علاقه مندند من در مورده یک نوعه جدید انتی الیازینگ که توسطه amd طراحی شده و بسیار جالبه توجهه صحبت کنم.فعلا که مجالی نیست
اگرamdعملکرد کارت های را tessبهتر کنه دیگه انویدیا برای خود نمایی کارش سخت میشه! :d
ضمنا فروش سری 400 انچنان هم رشد نکرده! :d
راستی رامین جان ممنون میشم در مورد سیستم جدید انتی الایزینگamd یک توضیح خوب بدی!چون ما که فعلا وقت زیادی نداریم صرف اومدن به نت کنیم و دنبال مطلب بگردیم!
راستش اگر بخوایم TESS FACTOR که بر اساسه TESSMARK هستش محاسبه کنیم باید علاوه بر این 2 برابر حدوده 4 برابره دیگه افزایشه قدرت بده که با اضافه کردنه 3 واحده تسلیتوره دیگه تازه به 480 میرسن:d(تازه اونم برایه cayman).
راستی با تستایه TECHPOWER UP فهمیدی کی اعصاب نداره تو 2560 دیگه اره ؟؟؟؟
این مجازاتی بود برایه کسانی که به فرمی ایمان نداشته باشن:d
راستی رامین جان ممنون میشم در مورد سیستم جدید انتی الایزینگamd یک توضیح خوب بدی!چون ما که فعلا وقت زیادی نداریم صرف اومدن به نت کنیم و دنبال مطلب بگردیم! امروز 02:00
پس فکر کردی ما بیکاریم ها؟؟؟؟؟:d پسر 20 واحد این ترم دارم :d درواقع نباید فرصته سر خاراندن داشته باشم اما در واقع ................
بگذریم
اون چیزی که میواستم درموردش بگم morphilogical antialiasing بود که در god of war III بجایه MSAA 2X بکار میرفت.
احتمالا درسری جدید و سری 5000 هم با اپدیت درایوره کاتالیست قابله استفادست
توضیحش مفصله من هم امشب حاله تایپ ندارم و چون دوست دارم دوستانم از .... ..شادی دربیان:d به خودشون محول میکنم تا دنبالش برن
(دنباله لقمه حاظر اماده نباشن یه جورایی:d)
فقط همینو بدونین از CSAA انویدیا کیفیت بهتری رو ارئه میده که برایه ما انویدیا دارها کمی ناراحت کنندست(البته فریم رو هم به اندازه Multiple sampling پاییین نمیاره)
ممنون!همین عکس گویای همه چیز هستش! :d
راستی یادم رفت بگم این تسلیشن factorحالا به عکس بیشتر دقت کردم می بینم که تازه زحمت کشیدن تا فکتور 11-12 کارایی بهتری داره! :d
میبینم که AMD کارت های جدیدشو نداده نقره داغ شد !!!. دست انویدیا درد نکنه نه گذاشت و نه برداشت چنان دراپی کرد که نگو !!! کارت GTX 460 1 Gig شده 200 دلار و GTX 470 شده 250 دلار....
اونوقت AMD همون کارت های مثلا جدیدشو ( Rebrand شده ها) میخوادبفروشه 330 دلار !!!!. منبع
تازه نه فیزیک داره و نه قدرتی تو تسلیشن !!!
Die AMD Die