فکر کنم تازه برای 4 و one اعلام شده پیشتر روی 3 و ویتا تایید شده بود D: لول.
به هر حال مثلا سعی داشت با اوردن بازیهای مثل borderlands اون قضیه اینکه ویتا باید console quality داشته باشه رو درست کنه اما حقیقت اینه که ویتا باید بازیاهای خودش براش ساخته بشه نه پرت. اکثریت پرتها به جز یک سری موفقیت امیز نبودن و با مشکلات مختلف روبرو بودن. نمیدونم چه پافشاری روی پرت بازیهای چند سال پیش روی این کنسول دارن .حداقل پرتها رو باید کسایی انجام میدادن که بیشتر وارد بودن مثلا پرتهایی که DOA5-NG-MGS Collection انجام شد عالی بودن.
مثلا به جای اینکه وقت و هزینه صرف Borderlands 2 کنند چرا اصلا یه borderlands آنحصاری متناسب با سخت افزار ویتا نساختن. B2 بازیه خیلی خیلی بزرگیه که روی کنسول اجرا بشه. نتیجه اش افت فریم و texture های فوق القعاده بی کیفیت میشه ( درسته content رو داره ) اما کیفیت اراعه بازی هم مهم هست !
BEND که فکر کنم روی 4 داره کار میکنه و قبلا یوشیدا هم گفته بود بازیشون فوق العاده هست ! حتی سازنده LBP VITA هم داره روی یک بازی انحصاری بر روی 4 کار میکنه. تغریبا همه فکوس شیفت شده روی 4 و خبری از بازیهای خاص برای ویتا نیست. مگر اینکه e3 دوباره بیان پرت بازیهای دیگه رو اعلام کنن.
این موج حالاحالاها رد نمیشه و هر چقدر هم طولانی تر بشه فقط ضربه اخریش سنگینتر میشه.
مخاطبهاش رو داره با انبوه بازیهای JRPG و indie و Remote play راضی نگه میداره . تغریبا میشه گفت ویتا حدودا بازازی برای بازیهای AAA نداره الان .... مگر اینکه درست حسابی بیان بشینن چندتا عنوان درست حسابی از پایه بسازن و یا حداقل اگر هم پرت میکنن بازی قدیمی نباشه و بازیهایی که دارن میان نسخه ویتا داشته باشن . مثلا همین Borderlands میتونست به جای 2 همین نسخه pre-sequel رو براش بدن !
به نظرم بیشتر فیته ویتا هم میشد.
من با بخشی از حرف هاتون موافقم با بخشیش هم مسلما نه ...من ویتا رو با PSP مقایسه میکنم ... یکی از علت هایی که این حرف ها و مسائل پشت PSP نبود و تونست موفق باشه حمایت 3RD پارتی ها بود مثل کپکام ... کونام .. اسکوار انیکس ... راک استار و شرکت های دیگه .... ولی برای ویتا این اتفاق به هیچ وجه نیفتاد ..علتش هم مسلما مشخصه که بر میگرده به 2 دلیل اسمارت فون ها و عوض شدن معادله تو نسل هفتم و شکست PS3 ... اون موقع که PSP اومد سونی سلطان مطلق بازی های کامپیوتری بود ... ولی موقع اومدن ویتا حتی شرکت هایی هم که بازی های انحصاری میساختن براش ...بازی هاشون رو تو کنفرانس های رقبا رونمایی میکردن ... !!!
کم لطفی میکنید دیگه ... JRPG ها رسیدن در حد پورت و ایندی دیگه ... اینم حرفیه ... پس با این حساب بازی JRPG بازی تراز اول به حساب نمیاد .
من حرفم این نیست که وای ریز اوار هزاران بازی فوق العاده ویتا داریم له میشیم و حرف نداره ... اتفاقا خیلی هم فقیره ... حرف من اینه که ساپورت خود سونی و بازی هایی که ارائه داده عالی بوده ... این که دیگه کمپانی های دیگه ویتا رو حمایت نمیکنن و سونی هم نمیتونه حمایتشون رو جلب کنه ... چیزیه که فقط خودشون میدونن ...
در مورد اینکه الان هیچ کدوم از استودیو های سونی برای ویتا بازی نمیسازه ... که حرف اشتباهیه ... چون همین الانم چند تاشون ور خودمون میدونیم ... و مطمئنن این موج اول و بی بازی انحصاری بودن PS4 رد شه ساپورت ویتا هم بهتر میشه ... کلا زمان بدی ویتا عرضه شد ... همچین تداخلی با PS4 پیدا کرد ... اون استودیوی BEND هم خبرش مال سال پیشه که تو تاپیک E3 هم لینک خبر رو گزاشتن ... حالا کنسل شده یا استاپ کردن رو من نمیدونم ...
اینکه بگیم که بازاری برای بازی های AAA نداره ...پس چرا پرفروش ترین بازی هاش میشه گفت کیلزون و انچارتد هستن ... بازار داره ... ولی خب شاید بازی اگه پر هزینه باشه به سود دهی نرسه چون قیمت بازی های ویتا هم کمتره ...
یه زمانی تو هر نسل برای هر کنسولی هست که با کمبود بازی روبرو میشه ... یادش بخیر من اون موقع ها مجله دی بازی رو میخریدم ... اوایل هر فصل لیست بازی هایی که میومد رو میداد ... یک سال و نیم واقعا هیچ بازی بازی دندون گیری برای PSP نمیومد ... این 2-3 سال اخر بود که خیلی خوب ساپورت شد.
حتی همین PS3 سال 2012 چند تا بازی انحصاری بزرگ براش اومد .... هیچی ... یه کارتینگ یه تویستد متال و ال استار ... هیچ کدومشون هم بازی دندون گیری نبود ...اگه بازی ها باقی شرکت ها نبود باید PS3 رو میزاشتیم تو انباری ...
سونی هم اگه عاقل باشه الان که به شدت درگیره PS4 و بازی خیلی نمیتونه برای ویتا تولید کنه ... باید حمایت شرکت های دیگه رو موقتی هم شد جلب کنه ... وگرنه ضرر میکنه
من خودم فکر میکنم ...سونی یا یه سرمایه گذاری 100 الی 200 میلیونی به راحتی میتونه ویتا رو احیا کنه ... ولی خب الان خود کمپانی هم شرایط مالی مناسبی نداره و این همش بدشانسی هایی که ویتا و ویتا داران دارن میارن ...
البته از طرف دیگه هم ویتا بیشترین ضربه رو به خاطر نداشتن حافظه داخلی و این رم های گرون قیمتش خورد ...
باید منتظر این چند ماه اینده به خصوص گیمزگام بمونیم ببنیم چی پیش میاد . اگه تا سال دیگه تغییر ی تو این وضعیت پیش نیاد ... اگه مشتری پیدا کردید که هیچی خوش به خالتون ...اگه نه که میتونید به عنوان MP3 پلیر یا دیدن گلیپ و ویدئو از دستگاهتون استفاده کنید .... یا هر از چند گاهی یادی از بازی های گذشته ویتا بکنید ...