بازیهای کامپیوتری، گونه ای هنر شناخته شدند

Delta Ex

کاربر سایت
سوال اینکه آیا بازیهای کامپیوتری گونه ای هنرند همواره داغ بوده و هم اکنون دولت فدرال ایالات متحده به معیّت NEA به تازگی بازیها را رسماً گونه ای از هنر شناخته اند.

NEA سامانه ایست که توسط آن دولت فِدرال تصمیم میگرد که آیا پروژه ای ارزشِ پشتیبانی شدن از لحاظ مالی را دارد یا خیر. فی الواقع اگر این سامانه کار هنرمندی را هنر بشمارد، در صورتی که پروژه مستقل تهیّه شود، آنگاه به آن کمک مالی تعلق خواهد گرفت.

امسال این برنامه اعلام کرد که این کمک مالی، به بازیهایی که مستقل تهیّه میشوند نیز زین پس تعلق خواهد گرفت. البته توضیح آنکه بازیهای کامپیوتری بخش جداگانه ای درین برنامه نیافته اند بلکه باید با چندین مِدیوم دیگر برای گرفتن این وام، مقابله کنند.

این امر چندین اهمیت دارد. اول اینکه برای نخستین بار بازیهای کامپیوتری به عنوان یک هنر شناخته گردیده اند، حال آنکه راجر ایبریت، منتقد سرشناس سینما، گفته بود که بازیهای کامپیوتری هنر نیستند و نخواهند بود. عده ای برین باورند که بازیهای کامپیوتری چون صرفا جنبه ی سرگرمی دارند، هنر محسوب نمیگردند. و دوم اینکه با این برنامه تعداد بازیهای Indieـه مجانی افزایش خواهد یافت زیرا سازندگان Indie هم اکنون بستری برای توجّه مالی به خود دارا هستند.

منبع

من با یه سری از بازیها مثل سایبریا 1 یا آیینه سیاه و مافیا 1 و هالف لایف 2 و امثال این بازیها زندگی کردم و با تمام وجود هنرو توشون حس کردم ! اما با دیدن تابلوی مونالیزا فقط کمی نگاه کردم و گفتم چه کار هنری عالی شده !

اگه شما به لبخند مونالیزا نگاه کردی و لذت بردی من صدها برابر از سناریو و شخصیت پردازی بی نظیر سایبریا 1 لذت بردم . اگه شما به رنگ آمیزی تابلو نگاه کردی و لذت بردی من صدها برابر از رنگ آمیزی و تکسچرهای مافیا 1 لذت بردم . اگه شما از خوش ساخت بودن و دقیق بودن تابلو مونالیزا لذت بردی من صدهابرابر از دقت و اصولی بودن بازی هالف لایف 2 لذت بردم ...

من معمولا کاری ندارم دیگران چی میگن . شاید یکی بخواد یه چیزی رو الکی بزرگ کنه ! وگرنه تابلوی مونالیزا کسی منکرش نیست که بی نظیر هست اما از نظر من اون چیزهایی که تو بازیهایی که اسم بردن رو من تاثیر گذاشتن رو میگم هنر نه یه نقاشی که هیچ تاثیری تو زندگیم نداشته . اما بدون شک اون بازیهایی که گفتم خیلی تو شکل گیری شخصیتم تاثیر داشتن !

از نظر من این یعنی هنر واقعی ...

خیلی جالبه
حرف شما مثل اینه که بگی فیلم سیاه سفیدرو باید بریزی دور یا فیلم های قدیمی که صدا نداشتن رو دیگه نمیشه نگاه کرد
نقاشی های قدیمی که به صورت حکاکی بودن دیگه هیچ ارزشی ندارن
و................
بازی ها هم مثل تمام هنر های دیگه در طول زمان پیشرفت کردن
movie vs game
تو این چند سال یک فیلم ترسناک با داستان و سوژه ی درست و حسابی ساخته نشده
اما بازی هایی مثل dead space یا condemned اومدن که به مراتب از هر اثر مسخره ی ترسناک هالیودی بهتر بودن
از زمانی که سری فیلم های star wars یا star trek ساخته شدن تا حالا تقریبآ فیلمی ساخته نشده که جای اونارو بگیره
اما تو دنیای گیم ما بازی هایی مثل mass effect , halo رو داریم که تقریبآ در حد اونا بودن یا حتی بهتر از اونا !
فیلم وسترن ؟!
بازی red dead
mad max ?!
fallout
coming soon rage
.......
assassins creed , bioshock , داستان ندارن ؟ کاراکتر ندارن ؟ موسیقی ندارن ؟ طراحی هنری ندارن ؟ بیاد ماندنی نیستن ؟!
فکر کنین assassins creed فیلم بود و تو 1یا2 ساعت تموم میشد . . . .
بهترین فیلم ها هم نکات منفی دارن و فیلمی که 100 تا جاییزه میگیره باز ادمای زیادی میان میگن اصلا قشنگ نبود و .........
بازی ها هم همینطور
فرق زیادی بین ادمایی که رو ساخت فیلم کار میکنن با اونایی که رو ساخت بازی کار میکنن وجود نداره
اما باز هر کسی نظری داره . . .

بازیهای کامپیوتری و ویدئویی نوع جدیدی از هنر هستن. با تعاریف قدیمی از هنر نمیشه در موردشون قضاوت کرد. باید بازیها به عنوان هنر تعریف بشن، نه اینکه بگیم طبق تعریف هنر سینما، یا نقاشی یا ... بازیها هنر هستند یا نه.
درضمن، اگر اخراجی ها 3 و ترنسفومرز هنر هستند، شک نکنید که MW و MOH هم هنر هستند. اصلا شاهکار هنری هستند. حالا بماند امثال PORTAL ، Limbo ، Braid ، Flower و ... .

به نظر من بازی هم قطعا میتونه هنر باشه ولی مسئله اینجاست که این مقیاس برای برای بازیسازا بسیار کوچیکه در مقابل سایر رشته های هنری. تعداد بازیهایی که صرفا برای جذب مخاطب به هر کار کثیفی دست میزنن و جنبه تجاری اون رو تمام هدف اون قرار میدن، قطعا بیشتر از تعداد فیلمهایی هست که به این صورت ساخته میشن.
به هر حال ما امروز چیزهایی مثل PORTAL ، Limbo رو داریم که این مرزها رو عقب زدن هر چند که برای خود من به شخصه دو شماره از شاهزاده پارس هم از کلی فیلمهای بزرگ با ارزش تره...
بازیهای کامپیوتری و ویدئویی نوع جدیدی از هنر هستن. با تعاریف قدیمی از هنر نمیشه در موردشون قضاوت کرد. باید بازیها به عنوان هنر تعریف بشن، نه اینکه بگیم طبق تعریف هنر سینما، یا نقاشی یا ... بازیها هنر هستند یا نه.
درضمن، اگر اخراجی ها 3 و ترنسفومرز هنر هستند، شک نکنید که MW و MOH هم هنر هستند. اصلا شاهکار هنری هستند. حالا بماند امثال PORTAL ، Limbo ، Braid ، Flower و ... .
چطوری ترنسفورمرز رو کنار اون shi*t گذاشتی؟ واقعا برا من جالب شده بدونم چندتا کارگردان تو هالیوود هستن که بتونن با این تخیل قدرتمند مایکل بی و اون صحنه پردازیهای عظیمش رقابت کنن؟! هنر مگه به غیر از افرینش زیبایی و انعکاس یه تخیل عالیه؟ اگه غیر اینه که شما بیا یه تعریف به من بده که چطور صحنه پردازیهای ترنسفورمرز یه هنر نیست.تعداد فیلمای کثیفی که تو هالیوود ساخته میشه کم نیست بهتر بود از یه مقایسه درست استفاده میکردی.

ولی انصافاً هیچی نداشته باشه برای ملت یه چیزی برای من داره ! من الان میتونم خودم رو یک هنرمند که خیلی با هنر سر و کار داره به حساب بیارم که خیلی راحت اون هنر رو نقدش میکنه و کیف CD بازیام هم یه آرشیو هنری هست ! همه بازی فروشها هم گالری هنری به حساب میان ؟! :دی

چه شود ! هنر اندر هنر ! :دی

اگر می نشستید و نقاشی ها و طراحی هایی که برای gow 3 رو میدید می گفتید که بازی سازی حتماً هنر هست نقاشان این بازی از پیکاسو هم بهتر نقاشی می کشیدند

به نظر من نمیشه اسمشو یه نوع هنر مثل هنر های هفتگانه گذاشت ولی از نظر من بازی ها میتونن خاستگاه چندین هنر باشند مثلا توی یه بازی چندین هنر از هنر های هفتگانه رو میشه مشاهده کرد مثل موسیقی که در بعضی جاها واقعا تو بازی موثره یا گرافیک و انیمشن و همینطور در این چند سال اخیر کارگردانی و ساخت صحنه های سینماتیک. و ... پس داخل بازی ها چندین هنر قابل مشاهده هست و میتونیم سازندگان بازی هارو هنرشناس بنامیم ولی همونطور که میبینید هنر جدیدی ابداع نمیشه و هر چی که هست آمیزه ای از همون هنرهای هفتگانه هست.
وقتی میشد بازیرو هنر نامید که رویکرد و فصل جدیدی رو به دنیای هنر وارد کنه نه اینکه هنر های موجود رو با هم ترکیب کنه. ولی در عین حال از نظر من سازندگان بازی های قوی انسان هایی هستند که بسیار با هنر آشنایی دارن و میتونن هنر رو در غالب سرگرمی ای مثل بازی رواج بدن و عده ای رو به روی آوردن به هنر ترغیب کنن.
اگه اینطور باشه که فیلم های سینمایی امروزه به هیچ وج هنر نیستن........
چون الان فیلم ها شامل موسیقی.... طراحی هنری ...... فیلم برداری و..... می شن تعریف هنر 7 در واقع حرکات نمایشی که میشه همون تئاتر...
بهتر بگم شما توی مراسم اسکار چند اسکار دارید؟
بهترین موسیقی
بهترین فیلم نامه
بهترین انیمیشن
بهترین بازی گران و....
و در اخر بهترین فیلم
در واقع شما مجموع هنر های دیگه رو توی یک فیلم می بینید.... در حالی که فیلم خودش یک هنر جدا محسوب میشه......
همین حالت هم می تونه واسه بازی ها اتفاق بیفته......
100% بازی ها هم هنر حساب میشم

اگه اینطور باشه که فیلم های سینمایی امروزه به هیچ وج هنر نیستن........
چون الان فیلم ها شامل موسیقی.... طراحی هنری ...... فیلم برداری و..... می شن تعریف هنر 7 در واقع حرکات نمایشی که میشه همون تئاتر...
بهتر بگم شما توی مراسم اسکار چند اسکار دارید؟
بهترین موسیقی
بهترین فیلم نامه
بهترین انیمیشن
بهترین بازی گران و....
و در اخر بهترین فیلم
در واقع شما مجموع هنر های دیگه رو توی یک فیلم می بینید.... در حالی که فیلم خودش یک هنر جدا محسوب میشه......
همین حالت هم می تونه واسه بازی ها اتفاق بیفته......
100% بازی ها هم هنر حساب میشم
ببینید حرفتون درسته ولی در سینما محوریت هنر همون حرکات نمایشی هست که به نوعی اون رو از سایر هنر ها متمایز میکنه و موسیقی و فیلمبرداری و ... همه در بهبود اون هنر نقش بازی میکنن. بهتر بگم پایه ی کار حرکات نمایشی و بازیگری و کارگردانی هست و هنرهای دیگه در بست و گسترش و بهبود اون ایفای نقش میکنن به طوری که اگر بخشی از اون ها ضعیف عمل کنند کل فیلم از بین نمیره و اینطور نیست که بگن هیچ اثر هنری بوجود نیومده. ولی مثلا برای یه بازی پایه چه چیزی هست؟ از نظر من همون گرافیک و هنر تصویر سازی پایه ی کار میشه و بقیه ی هنر ها مثل موسیقی و کارگردانی بازی و... در بست و بهبود اون کمک میکنن پس باز هم میبینیم که هنر جدیدی خلق نشده و بازی ها تماما آمیزه ی هنر های دیگه هستند نمیدونم تونستم درست منظورمو برسونم یا نه؟ ولی با این حال همونطور که قبلا گفتم بازی کاملا ماهیت هنری داره و اون کسی که بازی ها رو بی ارزش میخونه به نظرم اصلا درک درستی از روند ساخت بازی و هنرهای به کار رفته در اون نداره. این نظر من هست.

ببینید حرفتون درسته ولی در سینما محوریت هنر همون حرکات نمایشی هست که به نوعی اون رو از سایر هنر ها متمایز میکنه و موسیقی و فیلمبرداری و ... همه در بهبود اون هنر نقش بازی میکنن. بهتر بگم پایه ی کار حرکات نمایشی و بازیگری و کارگردانی هست و هنرهای دیگه در بست و گسترش و بهبود اون ایفای نقش میکنن به طوری که اگر بخشی از اون ها ضعیف عمل کنند کل فیلم از بین نمیره و اینطور نیست که بگن هیچ اثر هنری بوجود نیومده. ولی مثلا برای یه بازی پایه چه چیزی هست؟ از نظر من همون گرافیک و هنر تصویر سازی پایه ی کار میشه و بقیه ی هنر ها مثل موسیقی و کارگردانی بازی و... در بست و بهبود اون کمک میکنن پس باز هم میبینیم که هنر جدیدی خلق نشده و بازی ها تماما آمیزه ی هنر های دیگه هستند نمیدونم تونستم درست منظورمو برسونم یا نه؟ ولی با این حال همونطور که قبلا گفتم بازی کاملا ماهیت هنری داره و اون کسی که بازی ها رو بی ارزش میخونه به نظرم اصلا درک درستی از روند ساخت بازی و هنرهای به کار رفته در اون نداره. این نظر من هست.
من با حرف شما موافقم ......نمونشم اینه که فیلهایی مثل اواتا یا اینسپشن نمی تونن اسکار بگیرن چون اصولا فیلم بر پایه هنر های کامپوتری ساخته شده نه حرکات نمایشی.....
من بر این باورم که به جای بازیگری میتونن گیم پلی رو رکن اصلی قرار بدن .....گرچه بنظرم تا چند سال اینده با پیشرفت شگرف تکنولژی بهترین بازی گر هم تو لست انتخاب بازی ها بیاد...... یادمون نره که توی بازی L.A. NORE چهارصد نفر بازی کردن و حرکاتشون در القای احساسات کپچر شده.... در الن ویک 2 هم یک چیزایی به گوش می رسه.......

آخرین ویرایش:
اگه بازی یه هنر به حساب بیاد تنها هنری هست که مخاطب توش اثر مستقیم داره شما داستان رو موقع خوندن تغییر نمی دهید , فیلم رو در حین دیدن بازی نمی کنید , نقاشی رو موقع تماشا کردن نمی کشید و ... ولی بازی رو خودتون انجام میدهید در واقع گیم پلی ِ بازی هست که وجه تمایزش به حساب میاد ! و همون چیزیه که خلق کننده ی اون اثر می تونه به وسیله ی اون احساسات و تفکراتش رو به مخاطب انتقال بده :d

اگه بازی یه هنر به حساب بیاد تنها هنری هست که مخاطب توش اثر مستقیم داره شما داستان رو موقع خوندن تغییر نمی دهید , فیلم رو در حین دیدن بازی نمی کنید , نقاشی رو موقع تماشا کردن نمی کشید و ... ولی بازی رو خودتون انجام میدهید در واقع گیم پلی ِ بازی هست که وجه تمایزش به حساب میاد ! و همون چیزیه که خلق کننده ی اون اثر می تونه به وسیله ی اون احساسات و تفکراتش رو به مخاطب انتقال بده :d
از نظر من گیم پلی ابزار بازی هستش مثل قلمو و رنگ برای هنر نقاشی. بدون اون اصلا بازی خلق نمیشه.
یعنی اینطور بگم گیم پلی بازیرو و هنر های درون اون رو منعکس میکنه و به نظر من ابزاریه برای انجام بازی که بدون اون اصلا بازی بوجود نمیاد.
پس از نظر من اشتباهه که گیم پلی رو یکی از ارکان هنری بازی بدونیم.

ایول یا این خبر خیلی حال کردم
به نظر من هم بازی میتونه مثل فیلم های سینمایی (HEAVY RAIN ) یا تابلوهای نقاشی (CYBERIA) یا کتاب های داستان ( METAL GEAR ) یک جور هنر به حساب بیاد

کما اینکه زحمت و هزینه بیشتری از اکثر اینهایی که گفتم لازم داره

خوب حال این جناب راجر ایبریت گرفته شد :d

چطوری ترنسفورمرز رو کنار اون shi*t گذاشتی؟ واقعا برا من جالب شده بدونم چندتا کارگردان تو هالیوود هستن که بتونن با این تخیل قدرتمند مایکل بی و اون صحنه پردازیهای عظیمش رقابت کنن؟! هنر مگه به غیر از افرینش زیبایی و انعکاس یه تخیل عالیه؟ اگه غیر اینه که شما بیا یه تعریف به من بده که چطور صحنه پردازیهای ترنسفورمرز یه هنر نیست.تعداد فیلمای کثیفی که تو هالیوود ساخته میشه کم نیست بهتر بود از یه مقایسه درست استفاده میکردی.
همم، مایکل بی با مگان فاکس کمک بسیاری به بعضی از دوستان برای صنایع دستی و هنر های تجسمی کرد توی ترانسفومرز :|.

وحشیانه احتمال میدم که شما زمانی که تمام این بازیها رو میباختید (=بازی میکردید) سنتّون کم بوده که ازشون خاطره ی خوشی دارید. برادر کوچیک من هیچ خاطره ای از هیچکدوم از بازیهایی که گفتید نداره، اما با تمام بازیهای 2007 ببعد، همون بازیهایی که همشون مذخرفن، زندگی کرده. بعبارة اُخری اون بازیها هیچ نکته ی مثبتی جهت پایداری در اثر گذر زمان ندارن. سایبریا 1 امروزه یک ادونچر معمول و جنریکه. هف لایف 2 یک شوتر معمولیه. مافیا 1 یک بازی سوم شخصِ جنریکه. این بازیها هرگز بر بچه هایی که سال 77 بدنیا اومدن تأثیری نخواهد گذاشت، چه برسه به کسایی که سال 87 بدنیا اومدن یا سال 97.
اما بعد از قرنها کسی نیست که شاهکار بودن مونالیزا رو رد کنه، بعد از دهه ها کسی نیست که بگه بینوایان کتاب بدیه، بعد از چندین دهه کسی شاهکار بودن کارهای لوییز وِین رو رد نمیکنه. کُتبی که قرون گذشته نوشته شدن هنوز خونده میشن و بِفروش میرن اما بازیهایی که 2 سال پیش ساخته شدن، به سطل آشغال تاریخ انداخته شدن.
شما میخوای بگی آثاری مثل Max Payne یا Mafia یا Diablo یا ...
عنوان های وحشیانه ای هستند که تو خاطرات نمیموند؟ اگر شما بعد از 10 سال نمیری این بازی هارو بکنی چون سطح توقعت بالا رفته چون صنعت هر روز داره پیش رفت میکنه :|.

همین الان میخوای چند نفر رو بیارم بشونم جلوت که برات از بد بودن پدرخوانده بگند؟ دیگه بد شد؟

من نمیدونم چه اجباریه گیم رو با مونالیزا بسنجید؟ یه هنر که در طول سالیان تغییر نمیکنه رو دارید با چیزی میسنجید که هر روز داره تغییر میکنه، اگر گیم در بخش بصری مثل نقاشی مونالیزا به یک شکل باقی میموند الان بازی هایی بود که به مراتب بیشترا ز مونالیزا جاودانه می شدند.

عجب ادمهای هستید شما.
بزارید هنر را براتون کمی توضیح بدم:
واژه ی استتیک را زیباشناسی معنا کرده اند و بحث زیباشناسی همواره توسط دو گروه پی گیری می شود .

1 . فلاسفه، که در خصوص شناخت هنر و ارایه ی تفسیری از آن به صورت عام و کلی به مباحث نظری و ارایه ی تئوری و سبک شناسی در مورد آن می پردازند .

2 . هنرمندان و منتقدان، که همیشه سعی می کنند به هنر به صورت موردی و در مصادیق خاص و منحصر به فرد بپردازند .

موضوع اصلی علم زیباشناسی، دادن پاسخ به این سؤال است که «هنر چیست؟»

عده ای می گویند: «هنر زیبایی است » و از ویژگی های عامی که همه برای هنر نام می برند، «ویژگی زیبایی آن است » یا «هر چیز که ساخته ی آدمی و زیبا باشد» . سؤال دیگری که مطرح می شود، این است که «زیبایی چیست؟»

زیبایی هر چیزی است که آدم را به خود جذب می کند و انسان خواهان تکرار دیدن یا شنیدن آن است . زشتی در مقابل زیبایی . زشت هر چیزی است که از دیدن دوباره ی آن دوری می کنیم و کراهت داریم .

اشکال این تعریف از هنر این است که تمام ماهیت و چیستی هنر را به واکنش مخاطب واگذار می کند . واکنش مخاطب موضوع مهمی است، اما تنها عامل ارزش گذاری یک اثر هنری نیست .

گروهی دیگر معتقدند که هنر هر آن چیزی است که وسیله ی پالایش، والایی و اعتلای روح آدمی بشود; یعنی هنر را صرفا هنر اخلاق گرا می دانند و هنر خود را هنری می دانند که به اثر گذاری های مثبت اجتماعی، اخلاقی، آموزشی، تربیتی و . . . منجر شود . طرفداران این نظریه از شعار «هنر برای اجتماع » جانب داری می کنند .

اشکال این تعریف نیز این است که اخلاقیات و مسایل اجتماعی در همه ی هنرها به یک اندازه کاربرد ندارد که بتوان از آن به عنوان یک معیار جامع برای سنجش آثار هنری استفاده کرد . مثلا در شعر یا رمان یا سینما، میزان اخلاق گرایی با هنری مثل خط یا معرق بسیار متفاوت است .

تعریف دیگری از هنر وجود دارد که می گوید: هنر نسخه برداری از اصل طبیعت است و هر چه در طبیعت وجود دارد، می تواند در هنر هم مصداق داشته و ارزشمند باشد . مثلا هوی و هوس، هوای نفس، میل به جنایت و خون ریزی و دیگر صفات زشت و ناپسند چون وجود دارند، می توانند آزادانه به تصویر کشیده شوند و عینا مثل یک هنر مقدس قابل احترام و تحسین باشند، چون آیینه ی تمام نمای حقیقت و واقعیت ها هستند .

تعریف چهارم می گوید: هنر بیان احساس و عاطفه ی آدمی و برداشت او از زندگی و جهان هستی است .

اشکال کلیه ی این تعاریف این است که یک وجه یا صفت از هنر را در نظر می گیرند و از باقی مسایل چشم پوشی می کنند . هنر در واقع ترکیبی از تمام این معانی است و تعریفی عام را شامل می شود .

پس از موضوع تعریف هنر، بحث دیگری که مطرح می شود، تاریخ فلسفه ی هنر است . این بحث از یونان باستان و افلاطون آغاز و با آرا و عقاید ارسطو ادامه می یابد . بسیاری از اصول امروزی هنرهای مختلف و قاعده و قانونمندی ها در این باره از کتاب بوطیقای ارسطو گرفته شده است .

دوستان هر چیزی که زیبا خلق شده باشد و چه نا زیبا بازهم هنر است پس بازی های کامپیوتری نیز هنر هستند.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or