بازیهای کامپیوتری، گونه ای هنر شناخته شدند

Delta Ex

کاربر سایت
سوال اینکه آیا بازیهای کامپیوتری گونه ای هنرند همواره داغ بوده و هم اکنون دولت فدرال ایالات متحده به معیّت NEA به تازگی بازیها را رسماً گونه ای از هنر شناخته اند.

NEA سامانه ایست که توسط آن دولت فِدرال تصمیم میگرد که آیا پروژه ای ارزشِ پشتیبانی شدن از لحاظ مالی را دارد یا خیر. فی الواقع اگر این سامانه کار هنرمندی را هنر بشمارد، در صورتی که پروژه مستقل تهیّه شود، آنگاه به آن کمک مالی تعلق خواهد گرفت.

امسال این برنامه اعلام کرد که این کمک مالی، به بازیهایی که مستقل تهیّه میشوند نیز زین پس تعلق خواهد گرفت. البته توضیح آنکه بازیهای کامپیوتری بخش جداگانه ای درین برنامه نیافته اند بلکه باید با چندین مِدیوم دیگر برای گرفتن این وام، مقابله کنند.

این امر چندین اهمیت دارد. اول اینکه برای نخستین بار بازیهای کامپیوتری به عنوان یک هنر شناخته گردیده اند، حال آنکه راجر ایبریت، منتقد سرشناس سینما، گفته بود که بازیهای کامپیوتری هنر نیستند و نخواهند بود. عده ای برین باورند که بازیهای کامپیوتری چون صرفا جنبه ی سرگرمی دارند، هنر محسوب نمیگردند. و دوم اینکه با این برنامه تعداد بازیهای Indieـه مجانی افزایش خواهد یافت زیرا سازندگان Indie هم اکنون بستری برای توجّه مالی به خود دارا هستند.

منبع

اگه فیلم و سینما هنر حساب میشه پس حتما بازی هم باید هنر حساب بشه. دوستان الکی GTA رو مثال نزنن. 100 تا فیلم هست که 100 برابر بدتر از GTA هست ولی هنوز هم فیلم جزو هنرها حساب میشه.

الان بعضی بازیا هستن که مشخصا از فیلم ها بیشتر هنر توشون بکار رفته. احساسات و انتخابهای مس اقکت و صحنه های احساسی MW2 اونجا که soap تفنگو میده price و پرایس ساکت میشه ته صحنه ی هنریه. ولی خوب هر چی جلوتر میریم کاملتر میشن. شاید تا 10 سال دیگه یکی از هنرهای اصلی حساب بشه

کلکسیون هنری واسه فروش داریم. هر کی خواست pm بده.

من قبول ندارم. GTA IV یک بازی هست که از هزاران سایت نمره کامل گرفته. یعنی GTA IV یک اثر هنریِ شاهکاره؟ یعنی GTA IV و مونالیزا در یک سطح هنری قرار میگیرن؟
حرف ها می زنی ها!اصلا هنر های مختلف را هم مگه می شه با هم مقایسه کنیم؟مثلا بگیم پدرخوانده از هنر هفتم خیلی بهتر از نمایش هملت از هنر ششم هست!

یکی از مشخصه های بارز هنر ماندگاری اون ِ ، نمیتونیم راجع به بازی ها مثال بزنیم که موندگار بشن و در آینده ازشون یاد بشه، پس نمی تونیم کلمه مقدس هنر رو برای صنف کثیف بازی های رایانه ای به کار ببریم.

تنها بازی که به نظر من میشه اسم هنر رو روش گذاشت Bioshock هست
اگه ژول ورن زنده بود به داستان و نویسنده بازی افتخار میکرد :دی

اما من به این اعتقاد دارم که بازی ها نوعی هنرن
حالا آثار این هنر از حد اعلا تا افتضاح هم میتونه باشه مثه همه هنر ها !
یکی از مشخصه های بارز هنر ماندگاری اون ِ ، نمیتونیم راجع به بازی ها مثال بزنیم که موندگار بشن و در آینده ازشون یاد بشه، پس نمی تونیم کلمه مقدس هنر رو برای صنف کثیف بازی های رایانه ای به کار ببریم.

خیلی از بازی ها هستن که سال هاست موندگار موندن و اسمشون بین گیمر هاست!

به نظر من نمیشه اسمشو یه نوع هنر مثل هنر های هفتگانه گذاشت ولی از نظر من بازی ها میتونن خاستگاه چندین هنر باشند مثلا توی یه بازی چندین هنر از هنر های هفتگانه رو میشه مشاهده کرد مثل موسیقی که در بعضی جاها واقعا تو بازی موثره یا گرافیک و انیمشن و همینطور در این چند سال اخیر کارگردانی و ساخت صحنه های سینماتیک. و ... پس داخل بازی ها چندین هنر قابل مشاهده هست و میتونیم سازندگان بازی هارو هنرشناس بنامیم ولی همونطور که میبینید هنر جدیدی ابداع نمیشه و هر چی که هست آمیزه ای از همون هنرهای هفتگانه هست.
وقتی میشد بازیرو هنر نامید که رویکرد و فصل جدیدی رو به دنیای هنر وارد کنه نه اینکه هنر های موجود رو با هم ترکیب کنه. ولی در عین حال از نظر من سازندگان بازی های قوی انسان هایی هستند که بسیار با هنر آشنایی دارن و میتونن هنر رو در غالب سرگرمی ای مثل بازی رواج بدن و عده ای رو به روی آوردن به هنر ترغیب کنن.

متاسفانه یا عده ای خودشون رو زدن به کوچه ی علی چپ یا اینکه واقعا نمیفهمند؟
هنر مگه تو موزست؟ هرچیزی که رفت تو موزه میشه هنر؟
مگه فیلم های بزرگ این دوران رو هم میشه با اثر هایی مثل مونالیزا مقایسه کرد؟
یه حرف هایی بزنید با عقل سالم جور در بیاد ...

بازی ها شاید به تنهایی هنر نباشند ولی ماهیت هنری دارند.
وقتی POP 2008 رو بازی میکردم طراحی های بازی اینقدر زیبا بود که واقعا آدم رو جذب میکرد کاملا واضح بود طراح با دست نشسته نقش و نگار هارو طراحی کرده و هنر خودش رو کشونده تو بازی ...

وقتی یه چیزی در درونش هنر باشه خودش هم به اعتقادم هنر میشه. هنر قرار نیست چپونده بشه تو موزه یا مقایسه بشه با آثار دیگه وگرنه اکثر کارها هنر نیستند.

درباره این که هنر فراموش نمیشه هم، مسخرس ...
الان خیلی بازی هایی رو داریم که هیچکس فراموش نکرده و همه به یاد دارند یا هنوز هم هستند.

• Like
Reactions: Electronic Arts
به نظر من نمیشه اسمشو یه نوع هنر مثل هنر های هفتگانه گذاشت ولی از نظر من بازی ها میتونن خاستگاه چندین هنر باشند مثلا توی یه بازی چندین هنر از هنر های هفتگانه رو میشه مشاهده کرد مثل موسیقی که در بعضی جاها واقعا تو بازی موثره یا گرافیک و انیمشن و همینطور در این چند سال اخیر کارگردانی و ساخت صحنه های سینماتیک. و ... پس داخل بازی ها چندین هنر قابل مشاهده هست و میتونیم سازندگان بازی هارو هنرشناس بنامیم ولی همونطور که میبینید هنر جدیدی ابداع نمیشه و هر چی که هست آمیزه ای از همون هنرهای هفتگانه هست.
وقتی میشد بازیرو هنر نامید که رویکرد و فصل جدیدی رو به دنیای هنر وارد کنه نه اینکه هنر های موجود رو با هم ترکیب کنه. ولی در عین حال از نظر من سازندگان بازی های قوی انسان هایی هستند که بسیار با هنر آشنایی دارن و میتونن هنر رو در غالب سرگرمی ای مثل بازی رواج بدن و عده ای رو به روی آوردن به هنر ترغیب کنن.
هنرِ یک بازی به گِیم پلیِش هست، چون تمامی المانهای دیگش همونطور که گفتید از هنرهای هفتگانه گرفته شده.
بنابراین این کلونهای کارل آن دیوتی که هر دو هفته یک بار رلیز میشن هرگز و هرگز هنر نیستند اما بازی ای مثل ماینکرفت هنرِ محضه. و هنر در بازیهای کامپیوتری تنها در بخش Indie میتونه رشد و نَمو بکنه چون دِولوپِرهای معروف از سایه ی هم میترسن و به تنها چیزی که توجّه نمیکنن گیم پلی هست.

هنرِ یک بازی به گِیم پلیِش هست، چون تمامی المانهای دیگش همونطور که گفتید از هنرهای هفتگانه گرفته شده.
بنابراین این کلونهای کارل آن دیوتی که هر دو هفته یک بار رلیز میشن هرگز و هرگز هنر نیستند اما بازی ای مثل ماینکرفت هنرِ محضه. و هنر در بازیهای کامپیوتری تنها در بخش Indie میتونه رشد و نَمو بکنه چون دِولوپِرهای معروف از سایه ی هم میترسن و به تنها چیزی که توجّه نمیکنن گیم پلی هست.
به نظر من همونطور که یکی از دوستان گفت بازی ها رو بهتره آثاری بدونیم که ماهیت هنری دارن ولی از نظر من نمیشه اون ها رو هنر جدیدی دونست فرمایش شما هم در مورد اینکه میگید گیم پلی هنر بازی ها هست رو براش احترام قائلم ولی نمیتونم قبول کنم چون از تظر من هنر تعریفش بزرگتر از این حرف هاست.
ولی به شخصه بازیسازهارو انسان های هنر شناسی میدونم که هنرشون رو در غالب سرگرمی عرضه کردن در حقیقت از نظر من بازی ها هنر نیستن ولی محصول و خروجی چندین هنر در غالب سرگرمی هستند.

متاسفانه یا عده ای خودشون رو زدن به کوچه ی علی چپ یا اینکه واقعا نمیفهمند؟
هنر مگه تو موزست؟ هرچیزی که رفت تو موزه میشه هنر؟
مگه فیلم های بزرگ این دوران رو هم میشه با اثر هایی مثل مونالیزا مقایسه کرد؟
یه حرف هایی بزنید با عقل سالم جور در بیاد ...

بازی ها شاید به تنهایی هنر نباشند ولی ماهیت هنری دارند.
وقتی POP 2008 رو بازی میکردم طراحی های بازی اینقدر زیبا بود که واقعا آدم رو جذب میکرد کاملا واضح بود طراح با دست نشسته نقش و نگار هارو طراحی کرده و هنر خودش رو کشونده تو بازی ...

وقتی یه چیزی در درونش هنر باشه خودش هم به اعتقادم هنر میشه. هنر قرار نیست چپونده بشه تو موزه یا مقایسه بشه با آثار دیگه وگرنه اکثر کارها هنر نیستند.

درباره این که هنر فراموش نمیشه هم، مسخرس ...
الان خیلی بازی هایی رو داریم که هیچکس فراموش نکرده و همه به یاد دارند یا هنوز هم هستند.

بالاخره یکی یه حرف منطقی زد.

شما چند ساله داری بازی میکنی ؟ چطور میگی بازی موندگار نمیشه ؟ شاید یکی یه زمانی یه نقاشی کشید و تا سالها هرکس که دیدیش ازش خوشش اومد و فقط همین ! اما وقتی به بازی موندگار میشه دیگه فقط این نیست که با یه نگاه ازش خوشمون بیاد و بگم کار هنری هست . تو یه بازی گیمر کاملا ارتباط بر قرار میکنه و ساعت ها و حتی روزها میشینه پشتش و خیره میشه بهش و باهاش ارتباط برقرار میکنه ! اما یه نقاشی یا فیلم چی ؟

اتفاقا بازی یه کلکسیون از اکثر هنرهای دنیاست . از داستان نویسی تا گرافیک و ...

البته حق دارید با این بازیهای جدید دیگه هیچ خبری از هنر توشون دیده نمیشه ! اما یه لحظه بازیهای مثل سایبریا 1 . هالف لایف 2 . آیینه سیاه . مافیا 1 . دور دنیا در 80 روز . گان و امثال این بازیها فکر کن که چقدر هنری و تاثیر گذار بودن . تاثیری روی من داشتن که هنوز هم که هنوزه بعد از شنیدن اسمشون حس خوبی بهم دست میده ( حالا واقعا اینا هنر نیست ؟ )

• Like
Reactions: Electronic Arts
البته حق دارید با این بازیهای جدید دیگه هیچ خبری از هنر توشون دیده نمیشه ! اما یه لحظه بازیهای مثل سایبریا 1 . هالف لایف 2 . آیینه سیاه . مافیا 1 . دور دنیا در 80 روز . گان و امثال این بازیها فکر کن که چقدر هنری و تاثیر گذار بودن . تاثیری روی من داشتن که هنوز هم که هنوزه بعد از شنیدن اسمشون حس خوبی بهم دست میده ( حالا واقعا اینا هنر نیست ؟ )
وحشیانه احتمال میدم که شما زمانی که تمام این بازیها رو میباختید (=بازی میکردید) سنتّون کم بوده که ازشون خاطره ی خوشی دارید. برادر کوچیک من هیچ خاطره ای از هیچکدوم از بازیهایی که گفتید نداره، اما با تمام بازیهای 2007 ببعد، همون بازیهایی که همشون مذخرفن، زندگی کرده. بعبارة اُخری اون بازیها هیچ نکته ی مثبتی جهت پایداری در اثر گذر زمان ندارن. سایبریا 1 امروزه یک ادونچر معمول و جنریکه. هف لایف 2 یک شوتر معمولیه. مافیا 1 یک بازی سوم شخصِ جنریکه. این بازیها هرگز بر بچه هایی که سال 77 بدنیا اومدن تأثیری نخواهد گذاشت، چه برسه به کسایی که سال 87 بدنیا اومدن یا سال 97.
اما بعد از قرنها کسی نیست که شاهکار بودن مونالیزا رو رد کنه، بعد از دهه ها کسی نیست که بگه بینوایان کتاب بدیه، بعد از چندین دهه کسی شاهکار بودن کارهای لوییز وِین رو رد نمیکنه. کُتبی که قرون گذشته نوشته شدن هنوز خونده میشن و بِفروش میرن اما بازیهایی که 2 سال پیش ساخته شدن، به سطل آشغال تاریخ انداخته شدن.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or