بازیهای کامپیوتری، گونه ای هنر شناخته شدند

Delta Ex

کاربر سایت
سوال اینکه آیا بازیهای کامپیوتری گونه ای هنرند همواره داغ بوده و هم اکنون دولت فدرال ایالات متحده به معیّت NEA به تازگی بازیها را رسماً گونه ای از هنر شناخته اند.

NEA سامانه ایست که توسط آن دولت فِدرال تصمیم میگرد که آیا پروژه ای ارزشِ پشتیبانی شدن از لحاظ مالی را دارد یا خیر. فی الواقع اگر این سامانه کار هنرمندی را هنر بشمارد، در صورتی که پروژه مستقل تهیّه شود، آنگاه به آن کمک مالی تعلق خواهد گرفت.

امسال این برنامه اعلام کرد که این کمک مالی، به بازیهایی که مستقل تهیّه میشوند نیز زین پس تعلق خواهد گرفت. البته توضیح آنکه بازیهای کامپیوتری بخش جداگانه ای درین برنامه نیافته اند بلکه باید با چندین مِدیوم دیگر برای گرفتن این وام، مقابله کنند.

این امر چندین اهمیت دارد. اول اینکه برای نخستین بار بازیهای کامپیوتری به عنوان یک هنر شناخته گردیده اند، حال آنکه راجر ایبریت، منتقد سرشناس سینما، گفته بود که بازیهای کامپیوتری هنر نیستند و نخواهند بود. عده ای برین باورند که بازیهای کامپیوتری چون صرفا جنبه ی سرگرمی دارند، هنر محسوب نمیگردند. و دوم اینکه با این برنامه تعداد بازیهای Indieـه مجانی افزایش خواهد یافت زیرا سازندگان Indie هم اکنون بستری برای توجّه مالی به خود دارا هستند.

منبع

راجر ایبرت بهتره بره به همون فیلم Salt امتیاز 100 بده!!
از نظر من هنره. لااقل بازی Assssin's Creed یک اثر هنریه :d
من قبول ندارم. GTA IV یک بازی هست که از هزاران سایت نمره کامل گرفته. یعنی GTA IV یک اثر هنریِ شاهکاره؟ یعنی GTA IV و مونالیزا در یک سطح هنری قرار میگیرن؟

من قبول ندارم. GTA IV یک بازی هست که از هزاران سایت نمره کامل گرفته. یعنی GTA IV یک اثر هنریِ شاهکاره؟ یعنی GTA IV و مونالیزا در یک سطح هنری قرار میگیرن؟
خب معلومه نه ! مثه این که بگی موز بهتره یا طالبی :d اصا مقایسه از اول غلطه !

خب معلومه نه ! مثه این که بگی موز بهتره یا طالبی :d اصا مقایسه از اول غلطه !
ولی هم شیرموز داریم، هم شیرطالبی.
تا به هنوز یک موزه ی بازیهای کامپیوتری زده نشده که اصلا بخوایم فکر کنیم که بازیهای کامپیوتری هنر هستن. میشه هملت رو نوشت، میشه هملت رو کشید، میشه هملت رو اجرا کرد. اما آیا میشه یک بازی ویدئویی هملت ساخت؟

خب چند وقت پیش یه بحث اساسی با یه بنده خدایی داشتیم در اینباره و من هی میگفتم بازی هنر نیست ولی چیزهای هنری توشون بکار میره ولی اون بنده خدا میگفت بازی هنر هست ( البته سر هوی رین بود بحث ، شایدم میگفت هوی رین هنری هست و بقیه بازیها نیستن، درست یادم نیست کدوم یکی بود ! ) الان نکته جالب برای من این هست که بازیها رو دسته بندی نکردن بگن این هنری هست اون یکی نیست و ... همشون رو آوردن جزو بخش هنری !

مثل فیلمها که یسریشون هنری قلمداد میشن و یسری تجاری ولی خود سینما بصورت کلی زیر شاخه ای از هنر هست ! :دی

مونالیزا !! :d
خب شاید استثنا هم داشته باشه. ولی وقتی چند نفر میان برای در آوردن یه لوکیشن توی یه صحنه از بازی هزار تا آرت ورک و این چیزا طراحی میکنن تا اون چیزی که میخوان رو بسازن من اسمش رو میزارم هنر! لااقل توش هنر دیده میشه. مثلا بازی Okami رو در نظر بگیر که خیلیا میگن یه اثر هنریه محضه. :)
البته اینم بگم که من از معدود کسایی هستم که از سری GTA بدم میاد و یک شمارش هم بازی نکردم.

آخرین ویرایش:
خب چند وقت پیش یه بحث اساسی با یه بنده خدایی داشتیم در اینباره و من هی میگفتم بازی هنر نیست ولی چیزهای هنری توشون بکار میره ولی اون بنده خدا میگفت بازی هنر هست ( البته سر هوی رین بود بحث ، شایدم میگفت هوی رین هنری هست و بقیه بازیها نیستن، درست یادم نیست کدوم یکی بود ! ) الان نکته جالب برای من این هست که بازیها رو دسته بندی نکردن بگن این هنری هست اون یکی نیست و ... همشون رو آوردن جزو بخش هنری !

مثل فیلمها که یسریشون هنری قلمداد میشن و یسری تجاری ولی خود سینما بصورت کلی زیر شاخه ای از هنر هست ! :دی
و فیلمهای باصطلاح "هنری" هم اکثرشون یک مشت چرت و پرت بیسر و تهن مثل قیلمهای اندی وارهول و یا مثل فیلم Space Odyssey بقدری خسته کننده ان که آدم رو از زندگیش سیر میکنن.

بازیها هنر نیستن اما مسلما هنر در بازیها به کار میره. بازیهایی مثل Grim Fandango و Beyond Good and Evil مثالی ازین واقعه هستند.

آهان اینم بگم که اگر هم بازی های کامپیوتری هنر محسوب نشن میتونن بازی هنری باشن! ::
حال کردی عجب چیزی گفتم؟؟ :d
با چهارتا بتّه جقّه و براشهای خوشگل مشگل فوتوشاپ که نمیشه بازی هنری ساخت. البته بستگی داره تعریفِ شخص از هنر چی باشه.

حالا چرا gta رو مثال ميزني؟چرا silent hill رو مثال نيمزني كه از هزار تا فيلم داستانش پربارتره!
به نظر من بازيها نيز يك اثر هنري ميتونن حساب بشن البته نه همشون همنطور كه هر فيلمي يك اثر هنري محسوب نميشه
در ضمن اگه يك بازي بتونه از همه لحاظ عالي كار كنه خيلي بهتر از يك فيلم ميشه باهاش رابطه برقرا كرد! پس قطعا بازي هم يك اثر هنري به حساب مياد

یه سوال ... تو موزه های هنری بازی رو میخوان چجوری بزارن ... قابش میکنن یا کتاب یا این که اکران عمومی میکنن ؟؟؟ از اونور هرکی تو خونه‌ی خودش میتونه یه نسخه ازش داشته باشه و نیازی به موزه رفتن واسه یه بازی کامپیوتری نداره ... پس یه سوال پیش میاد به چه دلیل هنر حساب میشه !!!

در ضمن هر برنامه‌نویس حرفه‌ای که امکانات کسایی مثل کلیف و .... دارن رو داشته باشه مسلما میتونه یه بازی در حد نسخه‌های نرمال به بالا ( به جز بازی‌های تاریخ‌ساز و نسل‌عوض‌کن ) رو بسازه ... پس خیلی هم شاخ نیست ..

راستی من تو کامپیوترم یه موزه دارم !!!:)):))

یه سوال ... تو موزه های هنری بازی رو میخوان چجوری بزارن ... قابش میکنن یا کتاب یا این که اکران عمومی میکنن ؟؟؟ از اونور هرکی تو خونه‌ی خودش میتونه یه نسخه ازش داشته باشه و نیازی به موزه رفتن واسه یه بازی کامپیوتری نداره ... پس یه سوال پیش میاد به چه دلیل هنر حساب میشه !!!

راهنمای موزه میشینه بازی میکنه، بقیه نگاه میکنن. :d

آقایون با شنیدن کلمه ی هنر چرا سریع فکرتون به عکس و نقاشی و فیلم میره ؟! :d در واقع هنر وسیله ایه که هنرمند به وسیله ی اون زبون ,عقاید و فکر و احساساتشو بیان میکنه !
در واقع هنر زبان هنرمنده :d
وقتی مثلا با بازی ای مثل DMC (البته این جدیداش نه :d) یه معماری گوتیک خسته رو میبینی یا حتی مبارزاتش می تونه حس تند و خشن یه موسیقی وحشی رو بهت بده آیا اون کسی که اینو ساخته نتونسته احساساتشو بهت منتقل کنه ؟ :d
چرا از نقاشی چهار تا نقاشی با کیفیت خفن و پر رنگ و لعاب رو میبینین ( درست مثل بازیهای با گرافیک خفن که بیشتر تو چشمتونه :d) یعنی اون هنرمندی که با استفاده از تئوری رنگ و پاچیدنشون به بوم میاد احساساتشو اونجوری بیان می کنه اون نقاشی هنر نیست و فقط مونالیزا هنره ؟ یعنی کسی از اون بوم رنگارنگ دیدن نمی کنه ؟
به نظر من همینکه اون شخصی که بازی رو میسازه همین که تمام این المان ها رو با هم ترکیب می کنه و یه چیز جدید ارائه میده یه هنره !

• Like
Reactions: Geralt Witcher

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or