راهاندازی اینترنت ملی، آمریکا را غافلگیر میکند
تقیپور - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
با انتشار خبر راهاندازی شبکه ملی اطلاعات(اینترنت داخلی) در آیندهای نزدیک که مهمترین دستاورد آن، ایجاد امنیت و مصون ماندن از حملات اینترنتی عنوان شده، آمریکا را به عنوان قلب و مغز سیستم سایبری جهان به عنوان صاحب و مالک اینترنت بینالمللی با نگرانیهایی مواجه کرده که دستیابی به اهداف خود از طریق جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی ایران را بسی دشوارتر از قبل و با هزینههای جبرانناپذیرتر خواهد دید.
به گزارش ایتنا از
پایگاه اطلاعرسانی دولت: آنچه مسلم است کشور ما به طور مرتب در معرض حملات اینترنتی قرار دارد که البته تا به امروز ظرفیت خوبی در بحث تامین امنیت و ایمنی برای شبکههای داخل کشور فراهم بوده اما با ایجاد شبکه ملی اطلاعات به طور قطع با یک تحول و انقلاب در تامین امنیت فضای مجازی در کشور روبرو خواهیم بود.
دولت آمریکا سیاستهایی را برای جمعآوری اطلاعات شخصی شهروندان و براندازی حکومت کشورهای مستقل در فضای سایبر در پیش گرفته و با استفاده از رسانهها و ابزارهای ارتباطی و الکترونیکی چون اینترنت و موبایل و بازیهای رایانهای اقداماتی را برای تضعیف کشورهای هدف انجام میدهد که به طور قطع تاثیرات عمیقی بر شکلدهی افکار عمومی خواهد داشت این در حالی است که اخیرا هم مدعی شدهاند در حال راهاندازی پروژهای تحت عناوینی چون "اینترنت چمدانی"، "اینترنت غیرقابل کشف"، "اینترنت سایه " و "اینترنت نامرئی" هستند تا به وسیله آن دست به یک سری عملیات روانی در راستای براندازی حکومتهای کشورهای مخالف خود بزنند.
این ادعایی است که مقامات امنیتی کشورمان آن را تأیید و عنوان کردهاند که این اقدام آمریکاییها حرکت جدیدی نیست و از سال ۸۸ سرمایهگذاری سنگینی در این بخش انجام دادهاند و بیشتر هدفشان جنگ سایبری علیه ایران است. اما تاکنون به دلیل اشراف و تسلط جمهوری اسلامی ایران بر فضای سایبر و پیشبینی اقدامات دشمن و طراحی راههای مقابله با آن شکست خوردهاند.
اهمیت امنیت فضای سایبر و دنیای مجازی و حفظ و حراست از اطلاعات ملی و شخصی هموطنان یکی از اهدافی است که باعث شده دولتمردان پروژههای شبکه ملی اطلاعات، هاستینگ و دیتاسنتر ملی را کلید زده و آن را در کوتاهترین زمان ممکن عملیاتی کنند اما این موضوع واکنش آمریکاییها را بر انگیخته و تا جایی که چندی پیش کارن کورنبلوه نماینده آمریکا در سازمان توسعه و همکاری اقتصادی(OECD) و دنیل ویتزنر، معاون فناوری سیاست اینترنتی درکاخ سفید با انتشار مقالهای در واشنگتن پست نسبت به ایجاد اینترنت ملی در ایران واکنش نشان دادهاند و این اقدام ایران را نشانهای دیگر از در خطر بودن منافع آمریکا دانستهاند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، وزیر ارتباطات با بیان اینکه آمریکا هم از منظر امنیتی اینترنت را یک شبکه امن نمیداند و نمیتواند امنیت اطلاعات موجود در شبکهاش را تامین کند گفت: چندی پیش مایکل هایدن رئیس اسبق سیا تاکید کرده بود که آمریکا هم نیاز به اینترنت جدیدی دارد و باید اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهد.
تقی پور تاکید کرده که در کنار شبکه ملی اطلاعات، اینترنت را به عنوان یک سرویس به همان شکلی که تاکنون وجود داشته است کماکان خواهیم داشت و پهنای باند داخل را به صورت امن و حفاظت شده برای کسب و کار اقتصادی و حریم شخصی خانوارها توسعه خواهیم داد.
وی تلویزیون اینترنتی، ویدئو درخواستی، آموزش از راه دور، دورکاری، سلامت الکترونیکی و تجارت الکترونیکی را از جمله برنامههای قابل ارائه بر روی شبکه ملی اینترنت عنوان کرد و افزود: شبکه ملی اینترنت یا شبکه اطلاعات ملی بر پایه پروتکل اینترنت طراحی شده و یکی از زیرساختهای اصلی دولت الکترونیک محسوب میشود و پهنای زیاد باند، ارسال تصویر، صوت و حجم زیاد اطلاعات از ویژگیهای این شبکه است.