اينترنت پرسرعت محدود ميشود!!!

  • Thread starter Thread starter T800
  • تاریخ آغاز تاریخ آغاز
ضيافت ISPها
مراسم ضيافت انجمن شركت‌هاي اينترنتي ايران، با حضور مسئوليني از 3 قوه قضائيه، مجريه و مقننه، جمعه شب در تهران برگزار شد.
در اين مراسم كه با افتتاح اولين شعبه حل اختلاف از سوي قوه قضاييه در اين انجمن همراه بود، نمايندگاني از وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و شوراي شهر تهران نيز حاضر بودند.
به گزارش ايتنا عبدالمجيد رياضي معاون وزير و دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات، در ابتداي اين مراسم در سخنان خود با اشاره به طرح‌هاي موجود در عرصه فناوري اطلاعات و ارتباطات، هدف اين شورا را گسترش همه جانبه اين فناوري در كشور دانست.
رياضي در سخنان خود همچنين با اشاره به مخاطرات اين فناوري و نيز لزوم فيلترينگ سايت‌هاي اينترنتي، همكاري بخش خصوصي براي فيلترينگ داوطلبانه را مور تاكيد قرار داد.
دبير شوراي عالي فناوري اطلاعات ايران، با اشاره به 3 لايه مهم در فناوري اطلاعات و ارتياطات، يعني زيرساخت، كاربرد و كاربر، توجه به همه آنها را ضرورت پيشرفت ICT در كشور دانست و تاكيد كرد توسعه IT با هر سه اينهاست كه محقق مي‌گردد.
رياضي همچنين برنامه‌هاي مهم طرح شده تاكنون مانند شبكه ملي اينترنت، رشد كاربري اينترنت در ميان دانش‌آموزان، دانشجويان و سرانجام كارمندان را در حال اجرا دانست و افزود: «براي رسيدن به همه اين هدف‌ها، فقط بايد سرعت خود را افزايش دهيم.»
اينترنت با اين وضع اگر نباشد بهتر است!
در همين مراسم، رمضانعلي صادق‌زاده رييس كميته مخابرات پارلمان ايران، در سخناني انتقادي خطاب به وزارت ICT و شوراي عالي IT خواستار اعلام نتايج عملي و خروجي مشخص برنامه‌ها شد.
وي همچنين خلاء وجود يك برنامه جامع در زمينه ICT را مورد تاكيد قرار داد، و آمادگي مجلس براي همكاري در تهيه آن را اعلام نمود.
به گزارش ايتنا، صادق‌زاده با اشاره به سخنان دبير شوراي عالي IT به طنز گفت: «حال كه در نظر داريد سرعت انجام طرح‌هاي ICT و سرعت پيشرفت در اين حوزه را افزايش دهيد، حداقل بهتر است جلوي سرعت اينترنت مردم را هم نگيريد!»
رييس كميته مخابرات مجلس شوراي اسلامي،‌ با اعلام اين نكته كه وزارتخانه ICT معمولا نه تنها انتقادات را نمي‌پذيرد، بلكه منتقدين را هم متهم مي‌نمايد، طرح محدوديت دسترسي به اينترنت پرسرعت در چند روزه اخير را مورد اشاره قرار داد و ضمن مخالفت مجدد با آن اظهار كرد: «اگر بخواهيد كه پروژه‌هايتان پيشرفت كند و كارهايتان در زمينه فناوري اطلاعات سرعت بگيرد، ابتدا توصيه مي‌كنم كه دست از جلوگيري از سرعت مردم برداريد.»
صادق‌زاده با اشاره به وضعيت به وجود آمده در پي محدوديت جديد اينترنت اظهار نمود: «اگر اينترنت نداشته باشيم، خيلي بهتر از آن است كه با اين وضع و محدوديت باشد!»

ITNA


يك كارشناس فن‌آوري اطلاعات معتقد است: با اعمال محدوديت در ارايه‌ي پهناي باند اينترنت ريسك سرمايه‌گذاري در اين حوزه براي شركت‌هاي فعال افزايش مي‌يابد و اين كار به كاهش اعتماد سرمايه‌گذاران در اين زمينه منجر مي‌شود.
خسرو سلجوقي در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره‌ي نامه‌ي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي به شركت‌هاي ندا مبني بر محدوديت ارايه‌ي پهناي باند اينترنتي اظهار كرد: با اين كار سرمايه‌گذاري كه يكي از زيربناهاي اصلي ايجاد اطمينان و اعتبارات است، از بين مي‌رود؛ زيرا ممكن است شركتي يا فردي كه در اين زمينه و يا به عنوان مثال در خريد و فروش اجناس سرمايه‌گذاري كرده باشد، ناگهان با چنين سياستي برنامه‌ريزي‌ و سرمايه‌گذاري‌ها‌ به هم بريزد.
اين كارشناس ادامه داد: متاسفانه در كشورمان زماني كه حركتي را آغاز مي‌كنيم بعد از مدتي يك نوع عقب‌نشيني داريم كه اين خود تبعات خوبي به همراه نخواهد داشت. در اين زمينه هم شركت‌هاي اينترنتي توانستند فعاليت خوبي را در اين حوزه آغاز كنند.
او معتقد است: در برداشت اوليه‌ چنين به نظر مي رسد كه شايد اين سياست چندان مطالعه نشده باشد، بنابراين بايد در وهله‌ي اول انتظارات تدوين‌كنندگان را از اين مصوبه مطلع شويم تا زماني كه مصوبه‌ي مربوطه را آماده مي‌كنيم، تبعات اقتصادي آن را نيز در نظر بگيريم و اين موضوع را بررسي كنيم كه كاري كه انجام مي‌دهيم تا چه حد در ضريب اعتماد سرمايه‌گذاري تاثيرگذار خواهد بود.
به گفته‌ي وي، با ظرفيتي كه در حال حاضر مطرح شده ديگر كسي حاضر به سرمايه‌گذاري در اين زمينه نخواهد شد و اين موضوع به نظر من در اقتصاد كشور خيلي مناسب نيست.
اما يك كارشناس فن‌آوري اطلاعات معتقد است: افزايش سرعت اينترنت سبب مي‌شود كه فعاليت‌هاي بسياري در جهت توسعه‌ي عملي،‌ فرهنگي در كشور انجام دهيم، اما محدوديت در حوزه‌ي اينترنت تنها مانع بهره‌برداري از اين ابزار سودمند مي‌شود.
دكتر محمد سپهري‌راد - عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي - نيز در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين باره اظهار كرد: هر اندازه ميزان پهناي باند اينترنت كشور زياد شود و امكان دسترسي كاربران افزايش يابد، به همان ميزان از توسعه‌ي بيشتري برخوردار مي‌شويم؛ چرا كه دنياي امروز عصر اينترنت و فن‌آوري اطلاعات است و هر نوع تحديد فضاي اينترنت ما را با مشكل مواجه مي‌كند.
وي در پايان سخنانش با بيان اين كه محدود كردن پهناي باند اينترنت اساسا كار مطلوبي نيست، خاطر نشان كرد: استفاده نكردن از فرصت‌هايي كه دنياي اينترنت در عصر حاضر در اختيار ما مي‌گذارد به نفع كشور نيست و سبب عقب‌ماندگي ما در عرصه‌هاي مختلف مي‌شود.
گفتني است: سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ‌در تاريخ 12 مهرماه جاري به تمامي ‌شركت‌هاي ندا اعلام كرده است كه تا اطلاع ثانوي از واگذاري پهناي باند بالاتر از 128 kbs به مكان‌هاي شخصي و عمومي‌ خودداري كنند؛ رييس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي با تاييد موضوع، درباره‌ي دلايل اين امر گفته كه بنا به دلايل مشخصي اين تصميم ‌گرفته شده و فعلا اينترنت پرسرعت در اين حد تعريف شده



PARSEEK
 
در پي اعلام مخابرات مبني بر ممنوعيت واگذاري اينترنت پرسرعت به كاربران...
سليماني٬ وزير ICT:
محدوديت اينترنت پرسرعت ، هميشگي مي‌شود!
صادق زاده:
اينترنت با اين وضع اگر نباشد بهتر است!


سليماني وزير ICT: محدوديت اينترنت پرسرعت به شكل آزمايشي مطرح شده و ممكن است مقطعي نيز نباشد و اگر با جواب خوبي همراه بود، به همين شكل باقي مي‌ماند.
soleimani.jpg
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در مورد نامه سازمان تنظيم مقررات به شركت‌هاي ندا مبني بر ممنوعيت ارايه پهناي باند بالاتر از 128 كيلوبيت بر ثانيه به اماكن شخصي و عمومي گفت: توصيه‌ مي‌كنيم كساني كه در اين زمينه مشكل پيدا مي‌كنند، مانند بخش خصوصي اين مشكلات را مستند و به سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي اعلام كنند؛ تا ما براي آنها راهكار پيدا كنيم؛ چرا كه بعضي مشتريان خاص وجود دارند كه پهناي باند بيشتري مي‌خواهند كه بايد نياز آنها را بررسي و مشكل را رفع كرد.
محمد سليماني در باره اعلام محدوديت شركت‌هاي ندا براي ارايه پهناي باند بيشتر از 128 kbs اظهار كرد: كاهش پهناي باند براي مشتريان خانگي مشكلي ايجاد نمي‌كند، چرا كه با بررسي‌هاي انجام شده، كاربران خانگي نيازي بيشتر از اين رقم ندارند.
وزير ارتباطات در پاسخ به اين پرسش كه آيا اين وضعيت مقطعي است يا نه؟ تصريح كرد: بر روي اين مساله در حال حاضر كار مي‌شود،‌ اين كه مقطعي است يا نيست، فعلا به شكل آزمايشي مطرح شده و ممكن است مقطعي نيز نباشد و اگر با جواب خوبي همراه بود، به همين شكل باقي مي‌ماند و دليلي به تغيير ندارد؛ اما مشكل ما مشتريان خاصي هستند كه به پهناي باند بيشتري نياز دارند كه در صورت اعلام، براي آنها راه حل موضعي پيدا خواهيم كرد.
در همين حال صادق‌زاده رييس كميته مخابرات مجلس شوراي اسلامي گفت: «اگر اينترنت نداشته باشيم، بهتر از اين است كه جلوي سرعت آن را بگيريد!»
وي در سخناني انتقادي خطاب به وزارت ICT و شوراي عالي IT خواستار اعلام نتايج عملي و خروجي مشخص برنامه‌ها شد.
او خلاء وجود يك برنامه جامع در زمينه ICT را مورد تاكيد قرار داد، و آمادگي مجلس براي همكاري در تهيه آن را اعلام نمود.
صادق‌زاده با اشاره به سخنان دبير شوراي عالي IT به طنز گفت: «حال كه در نظر داريد سرعت انجام طرح‌هاي ICT و سرعت پيشرفت در اين حوزه را افزايش دهيد، حداقل بهتر است جلوي سرعت اينترنت مردم را هم نگيريد!»
sadeghzadeh.jpg
رييس كميته مخابرات مجلس شوراي اسلامي،‌ با اعلام اين نكته كه وزارتخانه ICT معمولا نه تنها انتقادات را نمي‌پذيرد، بلكه منتقدين را هم متهم مي‌نمايد، طرح محدوديت دسترسي به اينترنت پرسرعت در چند روزه اخير را مورد اشاره قرار داد و ضمن مخالفت مجدد با آن اظهار كرد: «اگر بخواهيد كه پروژه‌هايتان پيشرفت كند و كارهايتان در زمينه فناوري اطلاعات سرعت بگيرد، ابتدا توصيه مي‌كنم كه دست از جلوگيري از سرعت مردم برداريد.»
صادق‌زاده رئیس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی: کشور برای توسعه و دستیابی به علم روز نیازمند اینترنت پرسرعت است و من شدیدا با اقدام اخیر سازمان تنظيم مقررات مخالف هستم.
رمضانعلي صادق‌زاده گفت: باید استدلال های مسئولین سازمان تنظیم مقررات را برای تثبیت طرح ممنوعیت ارايه اينترنت پرسرعت با ظرفيت بيش از ‪ ۱۲۸‬كيلو بيت بر ثانيه را شنید و در خصوص آن تصمیم‌گیری کرد.
رمضانعلي صادق‌زاده رئیس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با سلام در خصوص بخشنامه جديد سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي وزارت ارتباطات، مبنی بر اینکه ارايه اينترنت پرسرعت با ظرفيت بيش از ‪ ۱۲۸‬كيلو بيت بر ثانيه به تمام كاربران اينترنتي(شخصي و عمومي) ممنوع خواهد بود گفت:مبنای تصمیم‌گیری از سوی سازمان تنظیم مقررات و رادیویی در خصوص طرح فوق هنوز برای ما مشخص نشده و ما بدنبال استدلال‌های سازمان برای ارائه طرح فوق هستیم.
وی در ادامه افزود: پس از تعطیلات ایام شب‌های قدر معاونت پارلمانی مجلس، جلسه‌ای را با حضور مسئولین مربوطه برگزار و نظرات و پیشنهادات آنها را بررسی و جمع بندی خواهیم کرد.
صادق زاده با تاکید بر این که در صورت نبود دلیل مناسب با طرح پیشنهادی، مجلس تمام تلاش خود را برای رد آن انجام خواهد داد اظهار کرد: تمامی کشورهای جهان به سمت مدرنیزه شدن حرکت می‌کنند و می‌توان گفت یکی از عوامل اساسی مدرنیزه شدن در جهان دستیابی به اینترنت پرسرعت است.
معاون كميسيون صنايع و معادن مجلس ادامه داد: کشور برای توسعه و دستیابی به علم روز نیازمند اینترنت پرسرعت است و من شدیدا با اقدام اخیر سازمان مخالف هستم و منتظر شنیدن استدلال‌های آنها برای پیشنهاد طرح فوق می‌باشم.
وی اظهار داشت: ارایه سرویس‌ها با سرعت بالا نیازمند پهنای باند وسیع است و هر چقدر اینترنت با سرعت بالا ارائه شود شاهد اطلاعات جامع‌تری خواهیم بود و می‌توان گفت محدودیت سرعت و پهنای باند، جامعه اطلاعاتی کشور را با خطر جدی مواجه خواهد کرد.
گفتنی است: بر اساس بخشنامه جديد سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي وزارت ارتباطات، ارايه اينترنت پر سرعت به‌تمام كاربران كشور را با محدوديت مواجه کرده است.
لازم بذکر است مطابق با اين بخشنامه، از اين پس ارايه اينترنت پرسرعت با ظرفيت بيش از ‪ ۱۲۸‬كيلوبيت بر ثانيه به تمام كاربران اينترنتي(شخصي و عمومي) ممنوع خواهد بود و بخشنامه مذكور براي تمام شركت‌هاي‌خصوصي و شركت‌هاي مخابرات كه خطوط ‪ ADSL‬به كاربران ارايه مي‌دهند، ابلاغ شده است.
خطوط اینترنتی با سرعت پایين‌تر از 128 کیلو بیت عملا هیچ تفاوتی با اینترنت معمولی ندارد و می‌تواند این امر به اقتصاد شرکت‌های اینترنتی لطمه بزرگی را وارد کند.
مسعود ریاضیات رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های اینترنتی در خصوص بخشنامه جديد سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي وزارت ارتباطات، مبنی بر اینکه ارائه اينترنت پرسرعت با ظرفيت بيش از ‪ ۱۲۸كيلو بيت بر ثانيه به تمام كاربران اينترنتي(شخصي و عمومي) ممنوع خواهد بود گفت: طرح پیشنهادی فوق در صورت اجرا مشکلات فراوانی را برای شرکت های PAP ایجاد خواهد کرد و ضرر زیادی را برای آنها تحمیل خواهد کرد.
وی در ادامه افزود: خطوط اینترنتی با سرعت پایين‌تر از 128 کیلو بیت عملا هیچ تفاوتی با اینترنت معمولی ندارد و می‌تواند این امر به اقتصاد شرکت های اینترنتی لطمه بزرگی را وارد کند.
رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های اینترنتی طرح فوق را مانعی بزرگ برای انجام پروژه‌های علمی دانست و گفت:دانشجویان و افرادی که فعالیت‌های تحقیقاتی انجام می‌دهند، برای تحقیقات خود نیازمند دانلود کردن فایل‌های بزرگ هستند که در صورت تصویب طرح فوق، نمي‌توانند به راحتی به فایل‌ها دسترسی یابند.
وی تاکید کرد: اگرسازمان تنظیم مقررات برای جلوگیری از استفاده‌های نامطلوب طرح فوق را ارائه داده است به صراحت می‌توان گفت با شکست مواجه خواهد شد و نتیجه مناسبی را نمی‌تواند بدست آورد.
وی با اشاره به این که در حال حاضر هنوز خبر فوق به انجمن ارسال نشده است افزود: انجمن سعی می‌کند با رایزنی‌هایی که با مقامات کشوری دارد بتواند مانع اجرای طرح فوق شود و این امر را به گوش مسئولین مربوطه برساند که کشور بدون اینترنت پرسرعت نمی‌تواند با کشورهای دیگر به رقابت بپردازد و این امر می‌تواند جامعه اطلاعاتی را با مشکل بزرگی روبرو کند.
 
محدود سازی اينترنت پرسرعت: آهسته برانيد

30 مهر 1385 - بزرگراه فناوری - اگر در تمام دنيا پيشرفت‌هایی در حوز‌ه‌هایي چون اينترنت و ملزومات آن باعث به‌وجود آمدن شگفتي در ميان مردمان آن جامعه‌ها را سبب مي‌شود، هرازچندگاهي قصه اينترنت در كشور ما نيز كاربران را شگفت‌زده و تا مرز شوك مي‌رساند اما با اين تفاوت كه شوك ما نه از سر پيشرفت و توسعه، بلكه از سدها و موانعي است كه بر سر توسعه و پيشرفت اين ابزار اطلاعاتي صورت مي‌گيرد. آخرين شوك به جامعه استفاده‌كننده از اينترنت در كشور، اين بار توسط نامه‌اي با امضاي محمود خسروي رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي صورت گرفت، در آن نامه خطاب به شركت‌هاي ارايه‌دهنده اينترنت پرسرعت (PAP ) آمده بود كه از اين پس عرضه خدمات اينترنت پرسرعت به كاربران شخصي و عمومي هم‌چون كافي‌نت‌ها با ظرفيت بيش از 128 كيلوبيت بر ثانيه ممنوع است. اين نامه در حالي به شركت‌هاي PAP ابلاغ شده است كه بر اساس برنامه پنج ساله چهارم توسعه بايد يك ميليون و 500 هزار پورت اينترنت پرسرعت در كل كشور توسط شركت‌‌هاي خصوصي و دولتي ايجاد شود.



قصه از كجا شروع شد

محمود خسروي به‌عنوان رئيس سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي اين روزها به‌خاطر آن نامه ممنوعيت استفاده از اينترنت پرسرعت بسيار بيش از قبل مورد توجه قرار گرفته است اما يكي از اظهارنظرهاي او اين توجه را صد برابر كرده است. خسروي درست بعد از ابلاغ آن نامه جنجالي در گفت‌وگو با يكي از رسانه‌ها در خصوص اين ممنوعيت گفته است، اين ممنوعيت در خصوص ايجاد خطوط پرسرعت مشکلی به‌وجود نمی‌آورد چون بيشتر از 64 كيلوبيت خطوط پرسرعت است و شركت‌ها هنوز مي‌توانند اينترنت با پهناي باند 128 كيلوبيت را ايجاد كنند و در ادامه بدون اشاره به مرجع اتخاذ چنين تصميمي تنها به اين نكته اشاره كرده است كه اين يك تصميم گروهي بوده است و اين محدوديت تنها كساني را كه از اين پس اينترنت پرسرعت دريافت كنند، شامل نمي‌شود بلكه اين قانون تا اطلاع ثانوي براي همه اعمال خواهد شد حتي كساني كه بيش از اين از خصوط پرسرعت استفاده مي‌كردند. اين اظهارنظر تا اين مرحله چندان غيرعادي نيست اما وقتي خسروي در ادامه اين گفت‌وگو اظهار مي‌كند كه تا الان هم هيچ‌گاه اينترنت پرسرعت بيشتر از 128 كيلوبيت ارايه نشده و شركت‌ها فقط پول اينترنت 256 را مي‌گرفتند، بايد جاي آن خبرنگار از رئيس سابق مخابرات استان تهران و ریيس فعلي سازمان تنظيم مقررات سؤال كرد كه شما چگونه مقابل چنين سوء‌استفاده‌اي سكوت اتخاذ كرده‌ايد. هرچند مدير يكي از شركت‌هاي PAP نظري مخالف نظر خسروي دارد، به اعتقاد اين مدير بسياري از مشتريان از پهناي باند بيشتر از 128 كيلوبيت بر ثانيه استفاده مي‌كنند و ميزان تقاضای اين سطح نيز در حال افزايش بوده است. حال درست يا غلط بودن ماجرا را به ديگران واگذار مي‌كنيم.

اما قصه اينترنت پرسرعت از كجا آغاز شد. در طي اين سال‌ها داستان اينترنت پرسرعت كمتر از محدوديت آن براي كاربران آزاردهنده نبوده است، اما اينترنت پرسرعت از چه زماني در كشور متولد شد. اولين بار در اواخر زمستان 82 روي تلكس خبرگزاري‌ها خوانديم كه در راستاى اجراى سياست‌هاى برنامه‌ سوم، توسعه‌ اقتصادى دولت مبنى بر خصوصى‌سازى و واگذارى تعدادى از بخش‌هاى مختلف امور مخابراتى به بخش خصوصى، اولين پروانه‌ نصب، راه‌اندازى و بهره‌بردارى شبكه‌ ملى انتقال داده‌ها با پهناى باند پرسرعت در سطح كشور (PAP) به شركت پارس‌آنلاين اعطا شد. بعد از آن رفته رفته بر تعداد اين شركت‌ها افزوده شد اما به‌طور مرتب ارايه اين خدمات با تاخيرهاي متوالي همراه بود تا آن‌جا كه در اوايل آذر 83 با به تاخير افتادن متوالى ارايه خدمات اينترنت پرسرعت توسط شرکت‌هاى دارنده پروانه خدمات انتقال داده‌ها (PAP) نهاد متولى اين بخش طى اطلاعيه‌اي به شركت‌هاي PAP هشدار داد كه اگر نتوانند به تعهدات خود در قبال ارايه خدمات اينترنت پرسرعت عمل کنند، طبق قانون جريمه خواهند شد. اين موضوع واکنش شرکت‌هاى خدمات‌دهنده اينترنت را برانگيخت چراكه آن‌ها در طى ماه‌هاى گذشته بارها از مخابرات به‌خاطر آنکه فضاى لازم را براى بهره‌بردارى از اين سرويس در مراکز مخابراتى خود فراهم نکرده بود انتقاد کرده بودند. اين در حالى بود که مخابرات هم در مقابل همين موضوع را به کندى فعاليت شرکت‌هاى خدمات‌دهنده اينترنت نسبت داده بود.

به هر حال در آن زمان كه شركت مخابرات مقصر اصلي تاخير متوالي ارايه خدمات اينترنت پرسرعت را شركت‌هاي PAP مي‌دانست، به‌عكس اين شركت‌ها مخابرات را مقصر مي‌ناميدند. سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي بر اساس اطلاعيه‌اي اعلام كرد، شركت‌هايي که به هر دليل تمايل دارند پروانه ارایه خدمات انتقال داده‌هاي خود را عودت دهند، فرصت دارند تا پايان وقت ادارى (ساعت 16 روز 25 آذرماه 83) تقاضاى کتبى خود را به همراه عين پروانه به دبيرخانه سازمان تحويل و رسيد اخذ كنند تا نسبت به لغو پروانه و آزادسازى ضمانت‌نامه حسن انجام تعهدات آنان مشروط بر آنکه هيچ تعهد متضمن بار مالى با مشترکان خدمات خود نداشته باشند اقدام شود و گويا شركت فناوري ارتباطات سگال نخستين شركتي بود كه در آن زمان تقاضاي لغو پروانه‌اش مورد تایيد قرار گرفت و اين اطلاعيه پاياني بر تاخير ارايه خدمات اينترنت پرسرعت نبود چراكه داستان اينترنت پرسرعت با همان حال و هواي اوليه خود به فعاليت لاك‌پشتي ادامه مي‌داد.

محمود خسروي چند ماه قبل مصادف با آخرين روزهاي كاري خود در پست مديرعاملي شركت مخابرات استان تهران، در مورد وضعيت شركت‌هاي PAP و تعداد پورت‌هاي واگذار شده مي‌گويد، امكانات واگذاري اينترنت پرسرعت، طبق توصيه‌هايی كه صورت گرفته بايد توسط شركت‌هاي خصوصي انجام بگيرد و ما به‌عنوان يك شركت دولتي از اين كار منع شده‌ايم. اما در شروع كار ما يك همكاري گسترده با اين شركت‌ها داشته‌ايم كه آن‌ها بتوانند با كمترين مشكل كار خود را شروع كنند، به اين صورت كه ما در حد امكان، فضا را در اختيار آن‌ها قرار داده‌ايم كه بتوانند با نصب كانكس و ديگر تجهيزات ارتباط مشتركان را برقرار كنند و در حال حاضر 20 مركز كامل شده و در حال واگذاري به مشتركان است و به‌طور كلي شركت‌هاي PAP توانسته‌اند در حدود شش هزار پورت را به متقاضيان واگذار كنند.

تحقق نيافتن اينترنت پرسرعت را تعدادي از شركت‌‌هاي PAP به گردن مخابرات انداخته‌اند، به اين صورت كه اين شركت‌‌ها معتقد هستند كه مخابرات با آن‌ها همكاري لازم را نداشته است اما مديرعامل مخابرات استان تهران با جديت اين اظهارنظر را رد كرده و مي‌گويد، ما براي تامين فضاي فعال شركت‌هاي PAP مجبور به همكاري با آن‌ها نبوديم اما براي اينكه كار به تعويق نيفتد، هر جا كه توانستيم فضا را در اختيار آن‌ها قرار داده‌ايم چراكه به اين اصل معتقديم اگر اين شركت‌ها فعال شوند و بتوانند مشتركانی را از طريق اين روش جذب كنند، به‌طبع بار ترافيك كاذبي كه به‌شدت شبكه ما را تهديد مي‌كند، به‌نحوه مطلوبي كاسته مي‌شود. بنابراين حركت شركت‌‌هاي PAP براي واگذاري خطوط ADSL نه‌تنها به ضرر ما نيست بلكه براي شبكه بسيار سودمند است و شركت مخابرات از همان ابتدا به‌شدت از اين طرح استقبال و آن را دنبال كرده است.

مخالفيم مخالف

به هر حال با گذشت دو سال از آغاز به‌كار بيش 11 شركت PAP و راه‌اندازي 220 هزار پورت در سراسر كشور، هنوز اينترنت پرسرعت تحقق نيافته است و كاربران همچنان از وجود اينترنت باكيفيت و استانداردهاي جهاني نااميد شده‌اند و در اين ميان محدودسازي ارايه اينترنت پرسرعت نيز موجي از نارضايتي را در ميان كاربران و مجريان طرح به‌وجود آورده است.

موجي از اين نارضايتي را در ميان كاربراني مي‌توان مشاهده كرد كه در اقدامي با نوشتن نامه‌اي و قرار دادن روي اينترنت در صدد جمع‌آوري امضا براي رفع اين محدودسازي شده‌اند. در متن اين نامه كه خطاب به رياست‌جمهوري و وزير ارتباطات و فناوري است نوشته شده: «ما کاربران اينترنت در ايران به اين مصوبه که تنها باعث افت کيفيت سرويس‌دهي به کاربران و اتلاف وقت آن‌هاست، به‌شدت اعتراض داريم. از نظر ما اين مصوبه بدون کار کارشناسي و علمي به تصويب رسيده و سبب می‌شود تا در دسترسي به منابع مفيد در اينترنت توسط کاربران و پژوهشگران ايراني با تاخير و کندي بيشتر صورت گيرد. چرا بايد کاربران اينترنتي در ايران به‌علت کندي شبکه وقت خود را براي دريافت صفحات تلف کنند؟ چرا ساير کشورها در فراهم آوردن اينترنت پرسرعت براي کاربران روز به‌روز پيشرفت مي‌کنند اما ما در ايران در اين زمينه پسرفت مي‌کنيم؟ مگر شبکه فيبرنوري کشور و امکانات وسيعي که شرکت مخابرات ايران در اختيار دارد، جوابگوي نياز کاربران اينترنت در ايران نيست که در نظر داريد دسترسي کاربران به اينترنت پرسرعت را محدود کنید؟ ما کاربران اينترنت در ايران با توجه به مطالب گفته شده فوق خواستار آن هستيم تا هرچه سريع‌تر جلوي اجراي اين مصوبه غير اصولي گرفته شود».

از سوي ديگر روشن نبودن زواياي اين مصوبه باعث شده است كه سردرگمي در ميان مديران و كارشناسان شركت‌‌هاي PAP به‌وجود بيايد. يكي از مديران خدمات‌دهنده اينترنت پرسرعت در اين‌باره مي‌گويد: اين دستور در حالي اعلام شده است كه بسياري از همكاران ما يا به‌عبارتي اكثرشان از جزئيات آن چندان اطلاعي ندارند و برخي از آن‌ها تصور مي‌كنند كه اين بخشنامه فقط در مورد كاربران خانگي است و اماكن عمومي هم‌چون كافي‌نت‌ها را شامل نمي‌شود و به‌طور كلي اين بخشنامه باعث شگفتي اكثريت شده است چراكه بعد از مشكلات بسياري كه پيش‌رو داشتيم رفته رفته احساس مي‌كرديم به نقطه‌عطف نزديك خواهيم شد. به تازگی بعد از تبليغات بسيار توانسته بوديم نظر مشتريان را به خريد اينترنت پرسرعت جلب كنيم، حتي تعدادي از همكاران ما با شكستن قيمت‌ها سعي در جلب مشتري داشتند كه متاسفانه اين مصوبه باعث به‌هم ريختن محاسبات شده است و جالب است كه مسؤولان در اظهارنظرهاي خود عنوان كرده‌اند كه اين تصميم موقت است و سؤال من اين است که هزينه سنگين اين تصميم موقت را چه كسي خواهد داد. يكي از فعالان انجمن شركت‌‌هاي اينترنتي نيز اعتقاد دارد خطوط اينترنتي با سرعت پایين‌تر از 128 كيلوبيت عملا هيچ تفاوتي با اينترنت معمولي ندارد و اين اتفاق به‌راحتي مي‌تواند اقتصاد شركت‌هاي اينترنتي را دچار خطر كند. به گفته اين عضو فعال انجمن تاكنون اين بخشنامه براي انجمن ارسال نشده است و انجمن سعي دارد با رايزني‌هايي كه با مقامات كشور دارد بتواند مانع اجراي طرح فوق شود و اين را به گوش مسؤولان برساند كه كشور بدون اينترنت پرسرعت نمي‌تواند با كشورهاي ديگر به رقابت بپردازد.

رمضانعلي صادق‌زاده رئيس كميته مخابرات مجلس نيز در مصاحبه‌اي در مورد محدودیت اينترنت مي‌گويد: بايد استدلال‌هاي مسؤولان سازمان تنظيم مقررات را براي تثبيت طرح ممنوعيت ارایه اينترنت پرسرعت با ظرفيت بيش از 128 كيلوبيت بر ثانيه شنيد و در خصوص آن تصميم‌گيري کرد، چراكه هنوز مبناي اين تصميم براي ما روشن نشده است و در صورت اينكه دليل مناسب با طرح پيشنهادي وجود نداشته باشد، مجلس تمام تلاش خود را براي رد آن انجام خواهد داد چراكه تمامي كشورهاي جهان به‌سمت مدرنيزه شدن حركت مي‌كنند و مي‌توان گفت يكي از عوامل اساسي مدرنيزه شدن در جهان دستيابي به اينترنت پرسرعت است.

شكست بزرگ

گفته مي‌شود علت اين تصميم براي محدودسازي در استفاده از اينترنت پرسرعت به ماجراهاي منكراتي برمي‌گردد. همان موجي كه در برخورد با ماهواره‌ها صورت گرفته است چراكه به اعتقاد عده‌اي كساني از اينترنت پرسرعت بهره مي‌برنند كه قصد دانلود فيلم و موسيقي را داشته باشند البته فيلم و موسيقي كه صد درصد خلاف عرف جامعه است. يكي از نمايندگان مجلس در اين‌باره مي‌گويد: با توجه به شايعات ايجاد ممنوعيت اينترنت پرسرعت، نمي‌تواند فقط به‌دليل ايجاد محدوديت‌هاي منكراتي باشد چراكه در هر حال فيلم‌هاي ويدئويي به‌راحتي در دسترس هستند و اين محدوديت چندان معنايي ندارد.

به هر حال در زمينه استفاده‌كنندگان از اينترنت پرسرعت بايد گفت شايد كساني باشند كه به‌دنبال فيلم و موسيقي مبادرت به خريداري اينترنت پرسرعت مي‌كنند اما اين عده را بايد در جمع اقليت نهاد چراكه اكثريت را افرادي تشكيل مي‌دهند كه براي كارهاي تحقيقاتي خود نيازمند دانلود فايل‌هاي بزرگ‌ هستند، فايل‌هايی كه براي دريافت آن نياز به اينترنتي هرچند بالاتر از 128 كيلوبيت نياز است اما اين قانون باعث مي‌شود در كار علمي و تحقيقاتي بسياري از اين افراد خلل ايجاد شود و همان عده اندك نيز مي‌توانند براي تامين فيلم و موسيقي خود به‌راحتي آن را خارج از محيط اينترنت دريافت كنند، پس اگر اين قانون براي مبارزه با موارد منكراتي باشد، بايد از همان ابتدا گفت كه با شكست صد درصد مواجه خواهد شد.

***

در آخرين روزهايی كه محمود خسروي هنوز به‌عنوان مديرعامل شركت مخابرات استان تهران مشغول فعاليت بود، با او قرار مصاحبه‌اي داشتم‌. او در طول مصاحبه بارها از وضعيت اينترنت پرسرعت گلايه داشت چراكه به اعتقاد او طبق برنامه پنج‌ساله چهارم بايد در حدود 5/1 ميليون پورت در كل كشور توسط شركت‌هاي خصوصي و اپراتورهاي دولتي به‌وجود بيايد و باز طبق برنامه از اين تعداد 5/1 ميليون پورت بايد حدود 240 هزار پورت توسط دولت و يك ميليون و 260 هزار پورت نيز توسط بخش خصوصي ارايه شود. در حالي‌كه هنوز بعد از پشت‌سر گذاشتن يك سال از برنامه پنج‌ساله شركت‌‌هاي PAP نتوانسته‌اند به تعهدات خود عمل كنند و از سوي ديگر اجازه فعاليت روشني نيز به شركت‌هاي دولتي در خصوص ارايه اينترنت پرسرعت داده نشده است.

خسروي اعتقاد داشت، در چنين فضايي ضرر اصلي را كاربران سرگردان متحمل مي‌شوند. همان كاربراني كه بايد براي داشتن اينترنت پرسرعت انتظار طولاني را تحمل كنند، اما جالب است همان مديري كه اينترنت پرسرعت را حق كاربران مي‌دانست و پرداختن هزينه سنگين از سوي كاربران را براي برخورداري از اينترنت پرسرعت نوعي بي‌عدالتي به‌شمار مي‌آورد، با حكمي محدودیت را نيز به تمامي مشكلات اينترنت پرسرعت افزود. هرچند طبق شنيده‌ها محدود كردن اينترنت پرسرعت اقدامي است كه از سوي مقام‌هاي بالاتر اتخاذ شده است، اما اين كار توسط چه كسي و با چه هدفي انجام شده باشد زياد مهم نيست چراكه همگان مي‌دانيم گام دولت نهم، جريان آزاد اطلاع‌رساني است و برخورداري از اينترنت پرسرعت نيز گامي در جهت نيل به اهداف دولت است، بنابراين با تمامي اين قضايا چندان قانع‌كننده نيست كه بر سر طفل چندساله اينترنت پرسرعت كه هنوز قدم‌هاي لاك‌پشتي او بهبود نيافته است سنگ‌اندازي شود.


PARSEEK
 
باید بهتون فقط بخندم:p
ملت ... تر از شما ندیدم!!!
باید بدتر از اینا به سرتون آورد شاید آدم بشید
همین حکومت لایق شما مردم
تا وقتی که اینقدر تو سری خور و عرب پرست باشین از باید بیش از این منتظر این بلاها بمانید
(اگر مطلب من سانسور بشه بدونید خودتون هم با این دولت فرقی ندارید)
 
ببخشید شما از مریخ تشریف آوردین ؟
شما به سایت بازی سنتر پا گذاشتین
این جا یک سایت سیاسی نیست که به این شکل پست می زنید
این کونه پست ها توی این سایت جایی نداره
 
باید بهتون فقط بخندم:p
ملت ... تر از شما ندیدم!!!
باید بدتر از اینا به سرتون آورد شاید آدم بشید
همین حکومت لایق شما مردم
تا وقتی که اینقدر تو سری خور و عرب پرست باشین از باید بیش از این منتظر این بلاها بمانید
(اگر مطلب من سانسور بشه بدونید خودتون هم با این دولت فرقی ندارید)
نه بابا ..بیا تو دم در بده.. خیلی دوست دارم ببینم با کی طرفم اولا ...خودتی .دوم شما چند سالته؟
احتمالا شما خودتو یه روشن فکر نمیدونید؟ برو پسرم برو به شما این کارا نیومده.
در ضمن تو این سایت جای این حرفا نیست .
از همه هم شرمنده دیگه.. باید میگفتم
 
باید بهتون فقط بخندم:p
ملت ... تر از شما ندیدم!!!
باید بدتر از اینا به سرتون آورد شاید آدم بشید
همین حکومت لایق شما مردم
تا وقتی که اینقدر تو سری خور و عرب پرست باشین از باید بیش از این منتظر این بلاها بمانید
(اگر مطلب من سانسور بشه بدونید خودتون هم با این دولت فرقی ندارید)
حالا شما که بیرون گد نشستی و از معده اینرا می ریزی بیرون اگه دلت می سوزه چرا هیچ کاری خودت نمی کنی؟
شما قبل از اینکه مطلبت بخواد سانسور شه همرو با این دولت یکی دونستی دیگه چه فرقی برات داره؟
 
باید بدتر از اینا به سرتون آورد شاید آدم بشی
هر کی ندونه فک میکنه الان ماها بالای 40 سال سن داریم و احتمالا ماها بودیم که بیست و اندی سال پیش انفجار نور رو ترتیب دادیم!!!!
اگر هم به قول اشکان بیرون گود نشستی مصداق اون ضرب المثل هست(کنار گود نشسته می گه لنگش کن!!!)
 
باید بهتون فقط بخندم:p
ملت ... تر از شما ندیدم!!!
باید بدتر از اینا به سرتون آورد شاید آدم بشید
همین حکومت لایق شما مردم
تا وقتی که اینقدر تو سری خور و عرب پرست باشین از باید بیش از این منتظر این بلاها بمانید
(اگر مطلب من سانسور بشه بدونید خودتون هم با این دولت فرقی ندارید)
اقا ايشون بايد بن بشه .
ايشون به همه ي ما توهين كرده.
 
اقا هيچ كاري نميشه كرد. تا بوده همين بوده. اينا اين جوري يه آتو از ملت دارن. بعد ها ميگن شما فلان كار رو برامون بكنيد مام اينترنت رو براتون آزاد ميكنيم. خدايي آدم با اين سرعت گريش ميگيره.
ديشب به اين فكر ميكردم كه اگه همه ايران يه مدت اينترنت رو بي خيال بشن چي ميشه.شايد اينا حساب كار دستشون بياد يه كاري برامون بكنن. اما ديدم نه. انقدر آدم دو رو وجودداره انقدر آدم بي خاصيت و بي جربزه هستش كه عمرا بتونيم اين كار رو بكنيم. اگر همه با هم متحد بشيم و يه مدت اينترنت رو قد غن كنيم مطمئن باشيد درست ميشه.
 
اقا هيچ كاري نميشه كرد. تا بوده همين بوده. اينا اين جوري يه آتو از ملت دارن. بعد ها ميگن شما فلان كار رو برامون بكنيد مام اينترنت رو براتون آزاد ميكنيم. خدايي آدم با اين سرعت گريش ميگيره.
ديشب به اين فكر ميكردم كه اگه همه ايران يه مدت اينترنت رو بي خيال بشن چي ميشه.شايد اينا حساب كار دستشون بياد يه كاري برامون بكنن. اما ديدم نه. انقدر آدم دو رو وجودداره انقدر آدم بي خاصيت و بي جربزه هستش كه عمرا بتونيم اين كار رو بكنيم. اگر همه با هم متحد بشيم و يه مدت اينترنت رو قد غن كنيم مطمئن باشيد درست ميشه.
نه عزيزم .
مثله برره كه ميرفتن به اعتراض شيشه ي خونه ي خودشون رو مشكستن;)؟
به خودمون با اين كار ضرر ميزنيم.
 
من ازيه چيز تعجب ميكنم اونم اينه كه وقتي مستهجنترين سي دي ها مثل آب خوردن زيردست جوناست اونم باقيمتهاي كمتراز500 تومن وبه وفوردر خيابانها ومكانهاي عمومي و حتي كنارخود وزارت ارشاد:cheesygri قابل دسترس واقعا اينگونه تصميمات با هيچ منطق وعقل انسان عاقلي جور در نميادمگراينكه پشت پرده اين بهانه ها چيزديگه اي باشه مثل فيلتركردن سايتها وروزنامه ها ومقالات خبري وسياسي كه باعث آگاهي واطلاعات عموم جامعه ميشه به بهانه جلوگيري ازسايتهاي غيراخلاقي وارجيف ديگه واين تاسف آوركه به يه مملكت بفهمونن شما نميفهميد چي خوبه وچي بده وما بايد واستون تصميم بگيريم .ثانيا من بطور نيمه وقت درداروخونه اي كارميكنم ودراين مدت وقايع تاسف باريرو ديدم كه چه آدمهايي ازهرقشري گرفتار مسائل اعتيادونابودي زندگي خود واطرافيانشون شدن واين به مرورباعث ازبين رفتن يك جامعه وازدست رفتن سرمايه هاي باارزشش ميشه اعتياد انسانيت شرف غيرت تلاش دلسوزي حس وطن پرستي ظلم ستيزي عدالت خواهي و...كه لازمه ساخته شدن يك جامعه سالم با حداكثرامكانات رفاهي ميشه رو ميگيره آيا صدمات اين نوع ورطه بيشتروغيرقابل جبرانترن يا نگاه كردن وگوش دادن چندتا فيلم وآهنگ كه اينا جزفساد اخلاقي مردم ميدونن؟واونم دردسترس همه نيست وشايد قشركمي ازاون استفاده كنن.پس چرا اينها كه نشون دادن هركاري ازدستشون برمياد مرزهاي حساس كشورو مخصوصا طرف شرقو كنترل نميكنن؟چطور درپي كاهش ونابودي مواد مخدرنيستن؟چطور مافياي بزرك قاچاق ومواد مخدرو كه حتي ازمرزايران براي رسيدن به بازارهاي اروپاو...ميگذره رونابود نميكنن؟وحتي خيلي ازكله گندههاي دولتي خودشون واسطه اين جورمعاملاتن.اينا موادمخدري رودر دسترس جونا ميذارن كه حتي هزينش از خيلي اجناس ارزونتره وبه وفور وبه راحتي قابل دسترس ونتيجشم سريعتر و آسونتر.دليل و علت كارشونو ميذارم به عهده خودتون.ولي من هرگز حتي در تاريخ ملل گذشته نيز افراد ومسولين وحاكمانيرو نديدم كه اينگونه به مردم خيانت كنن وبه هموطنان وهم كيشان خاك خودشون خنجر بزنن.زنده باشيد
 
آخرین ویرایش:
بابا مشكل اينا سيدي مستهجن! نيست.
زمان ويدئو مگه اينا كم بود؟ جلوشو تونستن بگيرن؟
زمان ماهواره چي؟
بابا ولمون كن.
اونا دلشون واسه من و تو نسوخته ...
 
محدوديد اينترنت غير منطقي است

3 آبان 1385 - ايلنا- در مجوز PAPها محدوديت فروش وجود ندارد، اين در حالي است كه حداقل 70 درصد كاربران اينترنت پرسرعت از ظرفيت بيش از 128 كيلوبيت برثانيه استفاده مي‌‏كردند.
محمدحسن شانه‌ساززاده، مديرعامل شاتل، با بيان مطلب فوق و در خصوص بخشنامه اخير سازمان تنظيم مقررات مبني بر محدوديت اينترنت پرسرعت با ظرفيت بيش از 128 كيلوبيت بر ثانيه، افزود: از آنجايي كه محدوديت فروش در مجوز شركت‌‏هاي PAP وجود نداشته است، دولت بايد خسارت اين شركت‌‏ها را پرداخت كند.
وي، با بيان اين كه نزديك به دو هفته است كه منتظر جلسه‌‏اي با رئيس سازمان تنظيم مقررات در خصوص چرايي اين بخشنامه هستيم، تاكيد كرد: اگر شركت‌‏هاي PAP را تعطيل كنند بهتر از آن است كه از اما بخواهند اين بخشنامه را اجرا كنيم.
شانه‌ساززاده، با بيان اين كه كاربران اينترنت پرسرعت به سرعتي بالاتر از 128k احتياج دارند، خاطرنشان كرد: براي دانلود كردن يك فايل در زمان مناسب به سرعت بالاتر از 128k نياز است و اين كه نخواهيم به كاربر اجازه استفاده از سرعت بالا را بدهيم غير منطقي است.
وي تصريح كرد: اين بخشنامه وجود شركت‌‏هاي PAP را زير سوال مي‌‏برد. مديرعامل شاتل، با تاكيد بر اين كه محدوديت ADSL به كاربران از لحاظ اقتصادي 100درصد به PAPها ضرر مي‌‏زند، گفت: 70 درصد كاربران ADSL به سرعتي بيش از 128k نياز دارند.

PARSEEK


عمال محدوديت بر روي اينترنت، IT كشور را تهديد مي‌كند

1 آبان 1385 - عضو هيات علمي ‌دانشگاه شهيد بهشتي معتقد است: با اعمال محدوديت بر روي اينترنت سرعت رشد و توسعه‌ي فن‌آوري اطلاعات را با تهديد جدي مواجه مي‌كند.

رضا صيامي‌ در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به مغايرت نامه‌ي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي كشور درباره‌ي محدوديت در ارايه‌ي پهناي باند اينترنت با اهداف برنامه‌ي چهارم توسعه‌، اظهار كرد: سرعت 128 kbs در كشورهاي پيشرفته، اينترنت پرسرعت محسوب نمي‌شود و اغلب كاربران خانگي در اين كشورها از پهناي باند بالاي دو مگ بهره‌مند هستند.

وي با بيان اين كه هر چه محدوديت سرعت وجود داشته باشد، امكانات كمتري بر روي وب خواهيم داشت، تصريح كرد: اگر هدف از اعمال اين محدوديت نبود امكاناتي مانند voice و ويديوكنفرانس براي كاربران خانگي و بالا بردن امنيت بوده است، اين تدابير امنيتي پاسخگو نخواهد بود و بسياري از مسائل را مي‌توان با فرهنگ‌سازي و آموزش بهينه برطرف كرد.

او ادامه داد: امنيت 100 درصد تامين نخواهد شد و هميشه راهي براي نفوذ امنيتي وجود دارد، به طور حتم بدون پهناي باند بالاي 128 kbs هم مي‌توان با راه‌هاي ديگر از اين امكانات استفاده كرد، اما براي كاربردي‌تر كردن اينترنت وجود پهناي باند بالا نياز ضروري محسوب مي‌شود.

وي ادامه داد: سرگرمي‌ بودن اينترنت براي كاربران خانگي، بايد به سمت كاربردي‌تر شدن استفاده از اينترنت و برخورد تكنيكي با اين تكنولوژي سوق پيدا كند؛ به گونه‌اي كه حذف اينترنت مانند قطع تلفن برايشان حياتي باشد؛ اگر به دنبال توسعه‌ي IT هستيم، نمي‌توان بسترها را تضعيف كرد.

صيامي ‌با اشاره به توزيع نامطلوب اينترنت در كشور خاطرنشان كرد:‌ در حال حاضر توزيع نامطلوبي در كشور وجود دارد كه با محدوديت‌هاي اين چنيني تشديد خواهد شد؛ اگر قرار باشد كه سيستم‌هاي كشور مبتني بر IT تعريف شوند، لازمه‌ي آن وجود بسترهاي فني است و كاربران خانگي، مشتريان اصلي تجارت الكترونيكي هستند و بايد سرعت مطلوب را دارا باشند، اگر سرعت مناسب نباشد اصل قضيه زير سوال مي‌رود و اين طرح شكست خواهد خورد.

وي تصريح كرد: ما از نبود كيفيت در بخش IT رنج مي‌بريم؛ اگر بسترهاي موجود را خودمان با اعمال محدوديت‌هاي اجباري ضعيف كنيم، قطعا آسيب‌هاي جدي به همراه خواهد داشت و صنعت IT كشور را با تهديد جدي مواجه مي‌كند.

PARSEEK
 

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

Top
رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or