اهمیت جهش گرافیک در XBOX720 و PS4

hmd2009

کاربر سایت
q0m8pq6qu15myn25r1.jpg

درورد

تنها چند روز دیگر تا سال 2012 فاصله داریم و به لطف رونمایی در سال جدید چنانچه شایعات موجود در اینترنت به درستی پیش رود XBOX720 را به ما نشان خواند داد. به نظر ما شانس اینکه XBOX720 در سال 2012 به نمایش درآید بسیار پایین است گرچه هرچه به تاریخ رونمایی نزدیکتر میشویم شایعات نیز بیشتر میشوند.
یکی از وب سایت های محبوب در عرصه طراحی مفهومی یک طرح در مورد XBOX بعدی ارائه داد که میتواند وجود داشته باشد و در مقاله قبلی قابل مشاهده است. تصاویر کاملا همان طرح های افراطی هستند که قبلا میدیدم و برخی نیز معتقدند که بسیار شبیه به XBOX360 فعلی است پس از سالها انتظار دارید که قسمت سخت افزاری آن دستخوش تغییر چشمگیری شود که با این طراحی مفهومی شامل یک هارد درایو (2 TB) و GPS و یک GPU هشت هسته ای به نظر بسیار متفاوت میرسد و بدنبال برخی از جدیدترین شایعات جاگذاری یک وبکم نیز به عنوان استانداد که میتواند در بازی های از نوع Kinect بکار آید.
بخشی که به نظر پایان نایافتنی میرسد در مورد کنسول بازی است که آیا باید صرفا گیم پلی در مقابل گرافیک باشد! در حالی که برخی از ما هر دو را میخواهند و برخی دیگر میپندارند که گیم پلی از گرافیک مهمتر است و بالعکس. ارتقا هایی مانند این که به هر عابر پیاده در GTA 5/6 یک دیدگاه منحصر بفرد داده شود به عنوان نسل بعدی سخت افزار ها امری محتمل است . گرچه عادلانه تر اینست که بگوییم بهمراه نسل بعد انتظار داریم جهش بزرگی در عرصه گرافیک شاهد باشیم و برای ما این هنگامی مهمتر مینماید که در حال بازی در سال های 2012 2013 , 2014 باشیم در اینصورت به لطف جهش های موثر در تکنولوژی از زمان رویایویی Microsoft Xbox360 و Ps3 سونی خواستار گرافیک ها و بازی های فوقالعاده واقعی خواهیم بود.
همچنیم باید به خاطر داشته باشیم که کنسول های نسل بعدی بایستی از لحاظ گرافیکی عمر بیشتری نسبت به PC داشته باشد علاقه مندان با سابقه در بازی در انتظار گرافیک های انقلابی هستند. ممکن است به لطف همکاری با سازندگان انتظار سخت افزار های بسیار بهتری را نسبت به PC داشته باشند .این امر با توجه به زمانی که برای آماده کردن یک کنسول صرف میشود مشکل تر است گرچه این ماشین جهت بازی کردن ساخته شده که به آن مزیتی بسیار عظیم میبخشد.
در سال گذشته در یوتیوب شاهد ویدوئو های رو به افزایش بودیم که سعی داشتند نشان دهند گرافیک XOX720 و PS4 به چه صورت خواهند بود. و این تا حد زیادی با استفاده از PC هایی انجام شد که در دارای آخرین مدل پردازنده و سخت افزار گرافیکی بودند که با خوبی با کنسول هایی که در راه هستند مطابقت دارند میتوانید ویدئو زیر این مقاله را مشاهده نموده و باعث خوشحالی ما خواهد بود اگر نظرتان را راجع به گرافیک هایی مثل این بیان کنید که به روش Real- Time طراحی شده اند و بازی هایی مانند این را برای کنسول های نسل بعد نصور کنید.

next generation graphics (ps4, xbox 720, PC ) Unreal engine HD - YouTube

آخرین ویرایش:
من فکر میکنم بیشترین چیزی که نسل بعد نیاز داره بعد از gpu یک رم بسیار قوی با ظرفیت بالاست چون اینا میخوان برای نسل بعد هوش مصنوعی فوق العاده پویا و طبیعی رو داشته باشن که طبیعتا رم زیادی رو میطلبه.واقعا هجرت به نسل بعد برای این شرکتها یه ریسکه بزرگه.خدا کنه هرچی زودتر این نسل تموم بشه.
طرح xboxهم واقعا شیک و قشنگه

بیشتر از همه منتظرم ببینمt10تو نسل بعد چیکار میکنه.با کنسول6سال پیش اون شاهکارروساختن ولی حیف محدودیت نذاشت این شاهکار کامل باشه

اخیرا amdکارت گرافیک نسل بعد خودش را عرضه کرده!
معماری این کارت جدید هستش و توان پردازشی بسیار بالایی داره!
توان پردازشی این کارت جدید(7970)حدود 3.79ترافلاپس هستش! (رقم خیلی زیادی هستش! )
در این معماری از GCNاستفاده شده.
این معماری 2048 تا STREAM PROCESSORSداره!
مثلا سی پی یو های فعلی که 8 تا هسته دارن!
این کارت 2048 تا داره!
برنامه نویسی که بتونه برنامه ای بنویسه که از 2048 تا استفاده کنه کارایی کارت در برابر گرافیک عظیم یک بازی خوب خواهد بود.( البته گفتنش راحته عملا CPUهم در کار هست و نمیشه به راحتی مستقیما به 2048 تا دستوراتی داد! )
برای کنسول نسل بعد خیلی خوب خواهد بود.
چون این کنسول برای حداقل5سال هستن و برنامه نویسان کنسولی اگه بتونن از توان پردازشی بالا که گفتم حداقل 80درصدش رو استفاده کنن جهش گرافیکی عظیمی را خواهیم دید.
یکی شدن CPU/GPUهم خیلی می تونه به کنسول های نسل بعد کمک کنه بخصوص برنامه نویس!

-----------------------------
برنامه نویسان فعلی از 30درصد توان بالا استفاده می کنن.
البته معماری gpuنسل بعد همانطور که رامین عزیز هم اشاره کرد Customخواهد بود یعنی اینکه مشابه سخت افزار 2012 پی سی نخواهد بود و تفاوت هایی خواهد داشت.
انشا الله رامین (ramin cybran) در اینده حتما توضیحاتی مفصلی خواهد داد.

آخرین ویرایش:
این کارت 2048 تا داره!
برنامه نویسی که بتونه برنامه ای بنویسه که از 2048 تا استفاده کنه کارایی کارت در برابر گرافیک عظیم یک بازی خوب خواهد بود.( البته گفتنش راحته عملا CPUهم در کار هست و نمیشه به راحتی مستقیما به 2048 تا دستوراتی داد! )
چون این کنسول برای حداقل5سال هستن و برنامه نویسان کنسولی اگه بتونن از توان پردازشی بالا که گفتم حداقل 80درصدش رو استفاده کنن جهش گرافیکی عظیمی را خواهیم دید.

البته معماری gpuنسل بعد همانطور که رامین عزیز هم اشاره کرد Customخواهد بود یعنی اینکه مشابه سخت افزار 2012 پی سی نخواهد بود و تفاوت هایی خواهد داشت.
امروز داشتم یه مقاله درباره 7970میخوندم واقعا عجب گاو میشی ساخته این amdخونه خراب درو میکنه و میره جلو .حساب کن 2048پردازنده جریانی با پهنای باند بالای 300 گیگ بر ثانیه {gpuکنسولها فقط 22گیگ بر ثانیه:))} فقط این کارت گرافیک 3گیگ رم داره .گرافیک این نسل اگه رزلوشن رو تا ته بزاری همه چیز هم ultraباشه dx11هم باشه هنوز یه گیگ رم گرافیک پر نمیشه این خونه خراب اومده 3گیگ رم تو کارت گرافیکش استفاده کرده .قیمت هم که ماشائلاه سر به فلک کشیده 530دلار .
اخه من نمیدونم این همه قدرت برای یه پورت کنسولی چه سودی داره؟
این پورتها رو هم میشه به خوبی بایه کارت معمولی بازی کرد .
اصلا حیف این همه قدرت که الکی نه استفاده میشه و فقط الکی پول بالاش میره.
nvidiaهم که داره کماکان انرژی پتانسیل ذخیره میکنه برای یه جهش بزرگ منتظر یه کرگدن هم از این شرکت باشید.
اخه ما تا کی باید همینطور منتظر بمونیم .
بخدا دیگه نای بازی کردن ندارم .گرافیک همونی که سال پیش بوده .تکراری یک نواخت حال بهم زن.گیم پلی بعضی بازی ها هم که داره سال به سال پس رفت میکنه .کلا نسل خوبی نبود این نسل.

آخرین ویرایش:
امروز داشتم یه مقاله درباره 7970میخوندم واقعا عجب گاو میشی ساخته این amdخونه خراب درو میکنه و میره جلو .حساب کن 2048پردازنده جریانی با پهنای باند بالای 300 گیگ بر ثانیه {gpuکنسولها فقط 22گیگ بر ثانیه:))} فقط این کارت گرافیک 3گیگ رم داره .گرافیک این نسل اگه رزلوشن رو تا ته بزاری همه چیز هم ultraباشه dx11هم باشه هنوز یه گیگ رم گرافیک پر نمیشه این خونه خراب اومده 3گیگ رم تو کارت گرافیکش استفاده کرده .قیمت هم که ماشائلاه سر به فلک کشیده 530دلار .
اخه من نمیدونم این همه قدرت برای یه پورت کنسولی چه سودی داره؟
این پورتها رو هم میشه به خوبی بایه کارت معمولی بازی کرد .
اصلا حیف این همه قدرت که الکی نه استفاده میشه و فقط الکی پول بالاش میره.
nvidiaهم که داره کماکان انرژی پتانسیل ذخیره میکنه برای یه جهش بزرگ منتظر یه کرگدن هم از این شرکت باشید.
اخه ما تا کی باید همینطور منتظر بمونیم .
بخدا دیگه نای بازی کردن ندارم .گرافیک همونی که سال پیش بوده .تکراری یک نواخت حال بهم زن.گیم پلی بعضی بازی ها هم که داره سال به سال پس رفت میکنه .کلا نسل خوبی نبود این نسل.
نه بابا همین جوری بهتره وگرنه باید سر هایپ کردن و این ماجراها هر ماه یه کارت گرافیک جدید عوض می کردیم می بینی طرف چند سال پیش یه 8800 خریده هنوزم فکر کنم بتونه اکثر بازیها رو خوب اجرا کنه!

این کارت 2048 تا داره!

amd دیگه واقعا واسه این سری چیزی کم نداشته و معماری عالی اون واقعا برای pc ها خوبه اما برای کنسول ها من فک میکنم microsoft بنا به دلایلی vliw هارو ترجیح بده یا اینکه با تغییرات نسبتا زیادی این GCN رو برای کنسولش استفاده کنه چون بخش زیادی از این معماری که شامل Front end آون میشه به درد کنسول ها نمیخوره.

اما لاقل compute unit های اون به گمانم برای micro طراحی جالب تری نسبت به simd core های نسل پیشین باشن اما front end این سری بیش از حد سطح تاشه رو اشغال کردن .بیش از 30% نسبت به نسل پیشین بخش front end سهم بیشتری برده برای GCN که بجای اونها میتونست ALU بیشتر برای افزایش توان محاسباتی باشه.

عمری باشه بیشتر درموردش صحبت میکنیم.

amd دیگه واقعا واسه این سری چیزی کم نداشته و معماری عالی اون واقعا برای pc ها خوبه اما برای کنسول ها من فک میکنم microsoft بنا به دلایلی vliw هارو ترجیح بده یا اینکه با تغییرات نسبتا زیادی این GCN رو برای کنسولش استفاده کنه چون بخش زیادی از این معماری که شامل Front end آون میشه به درد کنسول ها نمیخوره.

اما لاقل compute unit های اون به گمانم برای micro طراحی جالب تری نسبت به simd core های نسل پیشین باشن اما front end این سری بیش از حد سطح تاشه رو اشغال کردن .بیش از 30% نسبت به نسل پیشین بخش front end سهم بیشتری برده برای GCN که بجای اونها میتونست ALU بیشتر برای افزایش توان محاسباتی باشه.

عمری باشه بیشتر درموردش صحبت میکنیم.

البته amdجای شکر داره که بعد از دو سال تونست ضعف های اساسی معماری Cypressرا حل کنه!
معماری cypressبا عجله در سال 2009 عرضه شد وFermi مارس 2010اومد که برتری زیادی نسبت به Cypressدر dx11وtessداشت که از طرف دیگه fermiمصرف و دمای زیادی داشت که در سری 500حل شد!
معماری Thitiتغییرات خوبی کرده!
از دو تا Geometery Engineاستفاده می کنه شامل دو تا Tesslatorنسل 9 میشه!
-----------------------------------------
اما gcnتفاوت داره با vliw4!
در GCNاز 4 تا SIMD+یک ALU!
ولی در VLIW4از یک SIMD+چهار ALU!

با هات موافق هستم طراحی compute unitعالیه!
هر cuچهار تا simdداره که هر simdدر واقع 16تا ALUداره!
یعنی هر CU باید 64 تا ALUداشته باشه که در مجموع میشه 2048 تا!

در VLIW4یک SIMDداشتیم با 15 تا LANEکه هر LANEچهار تا ALUداره!
رامین منظورت از افزایش ALUچجوری هستش؟
----------------------------------------
در کل برای کنسول programmablityمهم هستش چون این کنسول ها حداقل برای 5 سال هستن و مایکرو نمی تونه به این سادگی اشتباه در طراحی سخت افزار را بپذیره!
کاری که NVIDIAوIBMبرای سونی در PS3انجام دادن خوب بود اما برنامه نویسی برای این نوع سخت افزار مشکل بود و در بازی های مولتی پلتفرم به خوبی خودش را نشان می داد!

البته amdجای شکر داره که بعد از دو سال تونست ضعف های اساسی معماری Cypressرا حل کنه!
معماری cypressبا عجله در سال 2009 عرضه شد وFermi مارس 2010اومد که برتری زیادی نسبت به Cypressدر dx11وtessداشت که از طرف دیگه fermiمصرف و دمای زیادی داشت که در سری 500حل شد!
معماری Thitiتغییرات خوبی کرده!
از دو تا Geometery Engineاستفاده می کنه شامل دو تا Tesslatorنسل 9 میشه!
-----------------------------------------
اما gcnتفاوت داره با vliw4!
در GCNاز 4 تا SIMD+یک ALU!
ولی در VLIW4از یک SIMD+چهار ALU!

با هات موافق هستم طراحی compute unitعالیه!
هر cuچهار تا simdداره که هر simdدر واقع 16تا ALUداره!
یعنی هر CU باید 64 تا ALUداشته باشه که در مجموع میشه 2048 تا!

در VLIW4یک SIMDداشتیم با 15 تا LANEکه هر LANEچهار تا ALUداره!
رامین منظورت از افزایش ALUچجوری هستش؟
----------------------------------------
در کل برای کنسول programmablityمهم هستش چون این کنسول ها حداقل برای 5 سال هستن و مایکرو نمی تونه به این سادگی اشتباه در طراحی سخت افزار را بپذیره!
کاری که NVIDIAوIBMبرای سونی در PS3انجام دادن خوب بود اما برنامه نویسی برای این نوع سخت افزار مشکل بود و در بازی های مولتی پلتفرم به خوبی خودش را نشان می داد!

امیر جان من مدتها پیش دی این تاپیک در مورد GCN و حتی تفاوت نحوه پردازششون صحبت کردم.

اگر سوالی درمورد GCN هست در اون تاپیک مطرح بشه بهتره.در مورد سوالت باید خدمتت عارض شم.بخش FRONT END در GCN بیش از 30% نسبت به نسل VLIW ها سهم بیشتری از سطح تراشرو گرفته .این یعنی با همین مصرف توان تقریبی (که از ابعاد تراشه و تعداد ترانزیستور های اون نشات میگیره) میشد ALU بیشتری به کار برد تا توان محاسبتی GPU بالاتر بره.

علت اینکه میگم VLIW برای نسل پیشین بسیار مناسب بود چون بخش front end ساده تری داشت رو بعدا خدمت دوستان عرض میکنم.

ای بابا رامین تو تو بازی سنترم ول کن نیستی جیگر
ای قربانتو بچسبانم داداش رامین
شوخی کردم داداش رامین میدونی که عشق خودمی
:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x
ولی دوستان کنسول جلوی pc هیچی نیست lolz

dmt5zc462vfancuidrn5.jpg

آخرین ویرایش:
امیر جان من مدتها پیش دی این تاپیک در مورد GCN و حتی تفاوت نحوه پردازششون صحبت کردم.

اگر سوالی درمورد GCN هست در اون تاپیک مطرح بشه بهتره.در مورد سوالت باید خدمتت عارض شم.بخش FRONT END در GCN بیش از 30% نسبت به نسل VLIW ها سهم بیشتری از سطح تراشرو گرفته .این یعنی با همین مصرف توان تقریبی (که از ابعاد تراشه و تعداد ترانزیستور های اون نشات میگیره) میشد ALU بیشتری به کار برد تا توان محاسبتی GPU بالاتر بره.

علت اینکه میگم VLIW برای نسل پیشین بسیار مناسب بود چون بخش front end ساده تری داشت رو بعدا خدمت دوستان عرض میکنم.

رامین جان مقال ات عالی بود.
-------------------------------
فکر کنم یکی از تفاوت های اصلی gcnوvliw4همون تفاوت در دستورات وابسته و غیر وابسته بود.
در gcnدستورات وابسته به خوبی انجام میشه و دستورات غیر وابسته یا همون مستقل هم در Scalar ALUپردازش میشه!
چون در gcnچهار تا smidداریم که هر smidدستورات وابسته را انجام میده!
بر خلاف vliw4که دستورات غیر وابسته را انجام می دادن و بخش زیادی از radeon coreها به هدر می رفت!
-------------------------------------------------
ولی فکر کنم مایکروسافت CUبیشتر می پسنده تا VLIW4که دستورات غیر وابسته را انجام میدن و مقداری از ALUبه هدر میره!
این قضیه FRONTENDبه همین راحتی هم نیست با GCNها که خب فعلا 2048 تاALU داریم ولی فکر کنم AMDباید یک معماری جدید بسازه تا هم بشه مثل GCNدستورات وابسته را انجام داد و ALUرا هم تعدادش رو بیشتر کرد.
اگه برنامه نویس ها بتونن از اون 2048 تا ALUاستفاده کنن که تو حالا بگو از 1500تا استفاده کنن میشه بگیم PCکه یک 7970داره تبدیل به ابر کامپیوتر میشه!
اگر AMDبتونه با افزایش ALUتوان پردازشی به 4.5یا 5 ترافلاپس برسونه میشه گفت کنسول های نسل بعد خیلی خیلی قوی میشن!
میشه از دو تا GPUهم در کنسول ها استفاده کرد البته! ولی خب مصرف از همه مهم تر قیمت کنسول بالامیره!
فکر کن دو تا 7970روی XBOXبعدی با توان پردازیشش میشه 7.4ترافلاپس که وحشتناک قوی میشه!
:d

آخرین ویرایش:

رامین جان مقال ات عالی بود.
-------------------------------
فکر کنم یکی از تفاوت های اصلی gcnوvliw4همون تفاوت در دستورات وابسته و غیر وابسته بود.
در gcnدستورات وابسته به خوبی انجام میشه و دستورات غیر وابسته یا همون مستقل هم در Scalar ALUپردازش میشه!
چون در gcnچهار تا smidداریم که هر smidدستورات وابسته را انجام میده!
بر خلاف vliw4که دستورات غیر وابسته را انجام می دادن و بخش زیادی از radeon coreها به هدر می رفت!
-------------------------------------------------
ولی فکر کنم مایکروسافت CUبیشتر می پسنده تا VLIW4که دستورات غیر وابسته را انجام میدن و مقداری از ALUبه هدر میره!
این قضیه FRONTENDبه همین راحتی هم نیست با GCNها که خب فعلا 2048 تاALU داریم ولی فکر کنم AMDباید یک معماری جدید بسازه تا هم بشه مثل GCNدستورات وابسته را انجام داد و ALUرا هم تعدادش رو بیشتر کرد.
اگه برنامه نویس ها بتونن از اون 2048 تا ALUاستفاده کنن که تو حالا بگو از 1500تا استفاده کنن میشه بگیم PCکه یک 7970داره تبدیل به ابر کامپیوتر میشه!
اگر AMDبتونه با افزایش ALUتوان پردازشی به 4.5یا 5 ترافلاپس برسونه میشه گفت کنسول های نسل بعد خیلی خیلی قوی میشن!
میشه از دو تا GPUهم در کنسول ها استفاده کرد البته! ولی خب مصرف از همه مهم تر قیمت کنسول بالامیره!
فکر کن دو تا 7970روی XBOXبعدی با توان پردازیشش میشه 7.4ترافلاپس که وحشتناک قوی میشه!
:d

اون تاپیک رو اماده کنم بیشتر صحبت میکنیم امیر جان.

اما دوتا 7970 مصرف کلی کنسول رو میبره بالای 600 وات که باید لوله بخاری هم در نظر گرفت :دی

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or