بازی از هر جهت کامل و عالی به نظر میرسه و از اونجایی که Turn10 توی بازههای زمانی ۲ ساله هم بازیهای خفنی تحویل میداد و الآن زمان بیشتری هم صرفش کردن و یه جورایی ریبوت شده (البته ریبوت برای ریسینگ شاید مفهومی نداشته باشه!
)، احتمالاً یکی از بهترین شبیهسازها رو تحویل بدن. چند روز پیش هم زدم دانلود شد که دیگه روز اول به محض انتشار، برم سراغش و مطمئنم چیز محشری از آب در اومده!
در مورد امتیازها، اگه ۱۰،۱۱ سال پیش بود میگفتم تا ۹۳ و اینا هم جا داره. ولی همونطور که بچهها اشاره کردن، کلاً امتیاز دادن به شبیهسازهای رانندگی خیلی با قدیم فرق کرده و به دلایلی دلشون نمیاد مثل سابق امتیاز بدن.
دلیلش رو هم قبلاً از دید خودم توی یکی از تاپیکها گفتم و فکر میکنم به خاطر Forza Horizon باشه!
یعنی انقدر این مجموعه درجه یک و باکیفیت هست که کار رو برای بقیه ریسینگها سخت کرده و اگه آرکید باشن (مثل NFS و The Crew)، سریع با اون مقایسه میشن و یه جوری منهدم میشن که آدم دلش میسوزه! و حتی اگه شبیهساز باشن هم باز FH به طور ناخودآگاه تأثیرش رو میذاره.
چون درصد زیادی از منتقدها، به طور حرفهای اهل شبیهسازهای رانندگی نیستن که بخوان این بازیها رو دقیق بررسی کنن، بلکه براشون مهم لذت و هیجان رانندگی هست که توی این زمینه هیچی به پای FH نمیرسه. یعنی واقعاً نمیشه رانندگی توی یه پیست استاندارد با قوانین خاص خودش رو با رانندگی وسط دشت و بیابون و جنگل مقایسه کرد و حس میکنم همین قضیه هم روی تجربه بعضی از منتقدها تأثیر میذاره. حالا یه عده اندکی هستن که حتی بهش اعتراف هم میکنن (هم توی نقدهای FM داشتیم و هم GT)، ولی خیلیها اعتراف نمیکنن و به روی خودشون نمیارن. نتیجه هم این میشه:
FM1: 92
FM2: 90
FM3: 92
FM4: 91
ظهور Forza Horizon
FM5: 79
FM6: 87
FM7: 86
---------
یه مورد دیگه هم که بچهها اشاره کردن، حالت آزادسازی ماشینها و ارتقای اونها هست که توی FM خیلی سنگینتر از FH پیش میره و البته این برای افرادی مثل من عالیه! یعنی میشه با هر ماشین کلی عشق و حال کرد و مدتها باهاش مشغول بود و چم و خم رانندگی باهاش رو پیدا کرد، نه اینکه تا میای سوار یه ماشین بشی، ۵ تا ماشین جدید گیرت میاد و کلاً با بعضیهاشون فرصت نمیکنی حتی دو دقیقه رانندگی کنی.
ولی همین قضیه هم احتمالاً باعث ناراحتی یه سری از منتقدها میشه و میگن چرا ۲۰۰ تا ماشین از اول آزاد نیست و چرا باید انقدر زحمت بکشیم و فلان و چنان!
به خاطر همین چیزها پیشبینی میکنم میانگین Forza Motorsport جدید توی محدوده ۸۸،۸۹ اینا باشه که میانگین فوقالعادهای برای این سبک هست و اگه از این بالاتر هم بره که دیگه الله اکبر!