اول از اینکه من با امتیاز های فامیتسو اصلا کار ندارم چون این مجله میاد به TLR میده 36 یا 38 بعد به WKS میده 28!!
آخه شما یه جوری میگی چیزه خاصی ازش ندیدم و یه جوری میگی "بیاد بازی مثل BD بسازه" که هر کی ندونه فکر میکنه این عنوانها یه شکسته بزرگ برایه ساکا بودن.
همین BD که گفتی یک شکست مفتضحانه برای ساکا بود! منظورت چی هست که میگی...؟ نکنه این بازی بعدا یه عالم دیگه هم فروش کرد و ما نفهمیدیم؟
حالا اگه انتظارهااز ساکا بالاست اون بحثش جداست.
اصلا هم بحثش جدا نیست، چون من گفتم از ساکا چیز خاصی ندیدم، بعد تو امدی میگی...
تقریبا توی این نسل هیچ گیمری از بازی های ساکا راضی نیست، یعنی شاید بگن خوب بود اما هیچ کس تایید نمیکنه که بازی های ایشون در خور نام و ادعاهاش هستن!
این بابا قبل از انتشار BD میگفت میخواد FF رو زمین بزنه!! خوب چی شد؟ میخوام از تو که BD بازی کردی بپرسم آیا این بازی چیزی بیشتر از یک تقلید محض (از بیس گیم پلی بگیر تا روابت عشقی بین شخصیت ها!!) از FFX هست؟
مثلا همین بازی توی نظر سنجی JRPG باز ها توی اکثر بخش ها مزخرف ترین بازی شد، مثلا شخصیت منفیش Nene که یکی از کلیشه ای و آشغال ترین آناتاگونیسم های بازی های JRPG هست! یا روند اصلی بازی که خیلی کند هست و باید فقط 30 ساعت بازی کنی تا انترو شخصیت ها تموم بشه و تازه بیفتی تو داستان!!
تنها دلیلی که باعث میشه من از این بازی ها خوشم بیاد این هست که توی این نسل هیچ گزینه بهتری وجود نداره و اکثر JRPG ها شدن اکشن!
مثلا من موندم شما به چیه LO میگید "خیلی از متوسط به بالا"؟ جدا بیا در این رابطه با هم بحث کنیم:
داستانش که با اینکه زیاد در گیر کلیشه نیست و نسبتا جدیده و اما هیچ چیز جدید نسبت به بازی های دیگه ارایه نمیده. اگه مخالفی نام ببر و بگو که معرف کدوم نوآوری در بخش داستان هست؟ مثلا FFXIII برای اولین بار یک انقلاب کامل در شیوه داستان سرایی ایجاد کرده و شخصیت اصلی و محوریت داستان بر روی یک شخصیت رو گذاشته کنار. LO چی؟
از لحاظ موسیقی که هر چند قوی بود اما به سرعت فراموش شد...
گیم پلیش هم که به شدت منسوخ شده قدیمی هست. شاید بگیم حداقل مثل بقیه بازی ها اکشن نشده و به اصول کلاسیک وفاداره ولی باید پذیرفت که اینجوری وفادار بودن، یعنی کپی کردن جزء به جزء المان های FF های کلاسیک به درد هیچ کس نمیخوره!. مثلا در این زمینه هم FFXIII (منظور کیتاسه و نومورا هستن) نشون داد که میشه هم به اصول کلاسیک وفادار بود و هم نوآوری کرد.
شاید همه این ها برای یک بازی دیگه که سازندش کسی به غیر از ساکا باشه خیلی هم خوب باشه اما برای کسی که مدعی بود همه کاره FF هست، ان بره FF با مخ میخوره زمین و خودش با این بازی هاش FF رو کله میکنه چیزی بیشتر از یک فاجعه نیست. فروش و واکنش گیمرها (مخصوصا ژاپنی ها) نسبت به این بازی ها هم دقیقا این حرف منو ثبات میکنه!
ولی باز میگم حتی خود ساکا هم قبول داره که توی این نسل هیچ بازی خاصی نساخته و BD و LO هم دو تا بازی متوسط هستن....