حالا که جز کوردن اینقدر ملاک و معتبره براتونجز کوردن: عرضه همزمان بازیهای PlayStation روی پیسی در راه است
طبق گفته Jez Corden، بهزودی شاهد عرضه همزمان بازیهای PlayStation روی PC خواهیم بود، بهطوریکه بازیها همزمان با نسخه کنسولی منتشر میشوند.
اینم منطقی هست. بازیای داستانی جدیدی که سونی برای پی سی منتشر کرده فروش آنچنان بالایی نداشتن و احتمالش هست که سونی برای حفظ فروش سخت افزارش، بیخیال این موضوع بشه.حالا که جز کوردن اینقدر ملاک و معتبره براتون:
Jez Corden just said on his podcast that he did hear that Sony might be pulling back on their PC support.
ایشون که حرفش براتون سنده داخل پادکست جدیدش اعلام کرده که سونی بازیهای سینگل و داستانی خودش رو احتمالا روی PC دیگه منتشر نمیکنه و فقط به عرضه لایو سرویسها ادامه میده.
جز کوردن اعلام کرده که سونی فروش بازیاش روی PC فروش قابل توجهی نداشته و باعث شده که اگه این سیاست رو در پیش بگیرن، رویکردی شبیه به نینتندو خواهند داشت. تنها بازیای لایو سرویس و آنلاین محور روی PC عرضه میشه و بازیای داستانی و سینگل فقط روی کنسولهاش در دسترس خواهد بود.
لایو سرویس ها دیگه بساطش جمع شد. خودشونم فهمیدن اینکاره نیستن. یکی دوتا استودیو لایو سرویس ساز مثل بانجی دارن که کافیه. دیگه به استودیوهای سینگل پلیر ساز پروژه لایو سرویس داده نمیشه. این چیزیه که خود سونی تو آخرین گزارش خودش هم گفت.از 10 تا بازی که بسازه 5 تاش که لایو سرویس هستن برای pc میان اما ایا کسی از pc گیمرا میره بخاطر اون 5 تا تجربه 7 8 ساعته یا بیشتر کنسول سونی رو بخره فکر نکنم اونم الان که قراره steam machine بیاد ، اگه میخواستن بخرن قبل این بخاطر بازی bloodborne میخریدن نه که منتظر نسخه pc باشن یا حد اقل با شبیه ساز بازیش کنن .
بنظر من مسیری که سونی برای ورود به بازار pc انتخاب کرد یک طرفه بود و دیگه نمیتونه ازش خارج بشه
درودلایو سرویس ها دیگه بساطش جمع شد. خودشونم فهمیدن اینکاره نیستن. یکی دوتا استودیو لایو سرویس ساز مثل بانجی دارن که کافیه. دیگه به استودیوهای سینگل پلیر ساز پروژه لایو سرویس داده نمیشه. این چیزیه که خود سونی تو آخرین گزارش خودش هم گفت.
مگر نینتندو هر نسل چندتا انحصاری داره؟
چرا فکر میکنی انحصاری مهم نیست... خخخ از قدیم مهم بوده و مهم خواهد بود.
پلی استیشن هر نسل بطور متوسط ۲۰ تا بازی انحصاری ریز و درشت داره که همین برای خرید کنسول کافیه.
فکر میکنم فروش ۸۰ میلیون نسل هفتم - ۱۱۵ میلیون نسل هشتم و احتمالا ۱۲۰ میلیون عدد در نسل نهم خودشون نشون دهنده این هست.
همون نسل هفتم و هشتم هم تعداد انحصاری ها مگر چقدر بود؟ ضمن اینکه خیلی افراد ( اینکه میگم خیلی ها یعنی واقعا زیادن ) کنسول را میخرن برای راحتیش و اینکه کلی بازی تو اکانتشون دارن که اصلا صرف نمیکنه برن سمت پی سی و دردسرهایی که یک پلتفرم جدید داره.
پس این تئوری های خنده دار مثل steam machine که نصف قدرت PS5 معمولی رو داره و یا کوچ کردن به PC را بریزید دور چون طرف میخواد تو اکوسیستم PSN باقی بمونه و تو این سالها تو این فضا راحت تر بوده مگر دیوانس بیاد سمت یک پلتفرم دیگه.
در مورد اینکه سونی سیاست دادن بازیهای اصلیش روی PC را کم کم جمع کنه شاید بارها اینو گفته بودم اینا دیر یا زود میفهمند این فروش کم روی PC هیچ دلیل مهمی برای آسیب زدن به برند پلی استیشن نیست.
حالا اول صبرکنید تا قیمتش معلوم شه.درود
این steam machine هم مثل کنسول قراره راحت باشه و دردسر پیسی نداره! از SteamOS بازی رو میخری و با تنظیمات مخصوص steam machine بازی رو براحتی اجرا میکنه! اگه خوش قیمت باشه کسی PS5 رو نمیفروشه بیاد رو این! ولی شاید بعضیا در کنار کنسول اینو بخرن چون هرچی باشه یه پیسیه و میشه کنارش داخل ویندوز رفت و کلی کار کرد! و نکته مهمش اینه برای بازی های انلاین نیازی به پلاس نیست! همچی بستگی به قیمت این دستگاه داره !
کسی حرفی از کوچ کردن کاربرای پلی استیشن به pc زد ؟؟؟؟ اون یه بحث دیگست من گفتم خیلی سخته که pc پلیری بخاطر 5 6 تا بازی 7 8 ساعته بره کنسول بخره من که نمیخرملایو سرویس ها دیگه بساطش جمع شد. خودشونم فهمیدن اینکاره نیستن. یکی دوتا استودیو لایو سرویس ساز مثل بانجی دارن که کافیه. دیگه به استودیوهای سینگل پلیر ساز پروژه لایو سرویس داده نمیشه. این چیزیه که خود سونی تو آخرین گزارش خودش هم گفت.
مگر نینتندو هر نسل چندتا انحصاری داره؟
چرا فکر میکنی انحصاری مهم نیست... خخخ از قدیم مهم بوده و مهم خواهد بود.
پلی استیشن هر نسل بطور متوسط ۲۰ تا بازی انحصاری ریز و درشت داره که همین برای خرید کنسول کافیه.
فکر میکنم فروش ۸۰ میلیون نسل هفتم - ۱۱۵ میلیون نسل هشتم و احتمالا ۱۲۰ میلیون عدد در نسل نهم خودشون نشون دهنده این هست.
همون نسل هفتم و هشتم هم تعداد انحصاری ها مگر چقدر بود؟ ضمن اینکه خیلی افراد ( اینکه میگم خیلی ها یعنی واقعا زیادن ) کنسول را میخرن برای راحتیش و اینکه کلی بازی تو اکانتشون دارن که اصلا صرف نمیکنه برن سمت پی سی و دردسرهایی که یک پلتفرم جدید داره.
پس این تئوری های خنده دار مثل steam machine که نصف قدرت PS5 معمولی رو داره و یا کوچ کردن به PC را بریزید دور چون طرف میخواد تو اکوسیستم PSN باقی بمونه و تو این سالها تو این فضا راحت تر بوده مگر دیوانس بیاد سمت یک پلتفرم دیگه.
در مورد اینکه سونی سیاست دادن بازیهای اصلیش روی PC را کم کم جمع کنه شاید بارها اینو گفته بودم اینا دیر یا زود میفهمند این فروش کم روی PC هیچ دلیل مهمی برای آسیب زدن به برند پلی استیشن نیست.
باید ببینی که از نظر کی منطقیهاز نظر سونی فن طرفدار برند یا مالکا و سرمایه دارای سونی
پ.ن : این انتشار بازیا روی پی سی یکی از کارای جیم رایان بود مث خرید بانجی و خیلی کند کاریای دیگش و ممکنه سونی ازش عقب نشینی کنه.
بیین باید زاویه دید رو در نظر بگیریمجدا اگه منصفانه به این داستان نگاه کنی به نظرت عرضه فرست پارتی های سونی روی پی سی، مزایاش به معایبش میچربید؟یعنی واقعا چیزی گیر سونی اومد این وسط؟
لایوسرویس ها به نظرم باید دی وان رو آفتابه هم بیان چون باید پلیر بیس خیلی زیاد داشته باشن اما بازی های سینگل و داستانی به چند علت باید انحصاری میموندن.
همین مایکرو هم از وقتی بازیاشو رو پی سی داد بی هویت شد بازیاش. نمیدونم چه رابطه مستقیم بین این دو مورد وجود داره ولی استدیوهایی که رو به مولتی شدن عناوینش آوردن بعد یکی دو تا بازی کلا دیگه هیچ هویتی نداشتن و به مرور یا از بین رفتن یا کلا از اون استدیو سابق فقط اسمش مونده.
حالا جدای مسائل فنی که همین که همزمان بخوان رو یه پلتفرم دیگه کار کنن یه توانی از تیم تولید گرفته میشه و ممکنه تاخیری هم به وجود بیاد تو زمان انتشار. و کلا سونی با اینکار اون یونیک بودن پلتفرمشو خیلی کمرنگ کرد. یه زمانی یه سری تجربه ها فقط رو کنسولای سونی بود. نینتندو کاملا متوجه این قضیه هست و برای همین به شدت حساسه رو اینکه به هیچ وجه بازیاش رو دیوایس دیگه ای وجود نداشته حتی به وسیله شبیه ساز.
پس اگر سوئیچ 2 300 میلیون نفروشه شکست خورده دیگه چون گفتی 4 100 میل فروخته 5 باید 200 بفروشه نفروشه شکست یعنی مثلا استیم الان 200 میل کاربر(نمیدونم چقدر کاربر داره الان) داره اگر 5 سال دیگه 400 نباشه و 10 سال دیگه 800 شکست ؟بیین باید زاویه دید رو در نظر بگیریم
از نظر فن دو آتیشه به خاطر جنگ کنسولی و اون حس خاص بودن بخاطر بازی انحصاری، بله. بازی نباید برای پلتفرم دیگه منتشر بشه. حالا پی سی یا هرچیز دیگه.
از نظر پی سی گیمری مث من، بله باید منتشر بشه چون که من کنسول سونی هر چقدر هم خفن باشه، حاضر نیستم بخرمش بخاطر ۷ ۸ تازی بازی انحصاری داستانی خوبی که داره. حتی اگر بخرمش، اون بازیای مولتی پلتفرم رو حاضر نیستم روی پلی استیشن بازی کنم. حاضر هم نیستم پول بدم و از پلاس استفاده کنم.
حالا از نظر مدیرا و مالکا ببینیم، برای اونا همه چی عدد و رقم هست و نه تمایلات شخصی من یا شخص دیگه. اونا انتظار دارن هر نسل بازار کنسول رشد کنه و مثلا اگه پی اس ۵ ۱۰۰ میلیون فروخت، پی اس ۶ ۲۰۰ میلیون بفروشه. وقتی این اتفاق نمیوفته، میرن سمت بازارای دیگه مث پی سی و آزمایش میکنن ببینن توی مثلا یه بازه ۵ ساله جواب میده یا نه و چه سود و یا ضرری به برند میرسونه.
نینتندو کلا بحثش جدا هست و توی یه بازار کاملا مجزا داره کار میکنه. نینتندو اصلا هدفش گرافیک واقع گرایانه با سینمایی نیست و مخاطب سنیش هم وسیعتره. همین فروشش رو شدید بالا میبره. کسی که پلی استیشن میخره یا پی سی میبنده میشه گفت که دنبال گرافیک بالا و بروز و فریم ریت بالا هست. کسی که کنسول نینتندو رو میخره، این اصلا واسش مهم نیست و فقط گیم پلی فان واسش مهمه.
در ضمن نینتندو روی کنسولاش شدید سود میکنه چون هزینه ساختشون واقعا پایینه. سونی روی کنسولاش بعضا ضرر میده و مجبوره بجاش پلاس بفروشه. حالا آمار پلاس رشد داشته؟ خیر. پس رو میارن به بازار پی سی. حالا باید دید بعدا چه تصمیمی میگیرن.
راستی اینم بگم. نینتندو همچنان خلاقیت توی بازیاش موج میزنه
وقتی یه جدید میاد گیم پلی همچنان جدید هست. سونی هم زمانی این شکلی بود ولی دیگه نیست! بازیای جدید سونی رو ببینید فقط. دو تا فرمول دارن و هی از رو اون کپی میکنن. فرمول اپن ورلد مث هورایزون و سوشیما و ….
فرمول اکشن ادونچر مث گاد آف وار و لست آف آس و ….
تنها بازی خلاقانه سالای اخیر، استرو بات بوده. که همونم فروش آنچنان بالایی نداشته. یدونه بازی هم برای تکرار موفقیت نینتندو کافی نیست.

این که چقد بفروشه رو توقع مدیران تعیین میکنه نه نظر منپس اگر سوئیچ 2 300 میلیون نفروشه شکست خورده دیگه چون گفتی 4 100 میل فروخته 5 باید 200 بفروشه نفروشه شکست یعنی مثلا استیم الان 200 میل کاربر(نمیدونم چقدر کاربر داره الان) داره اگر 5 سال دیگه 400 نباشه و 10 سال دیگه 800 شکست ؟
در ضمن تمام بازیا نینتندو کپی پیست هستن و سال هاست کوچیک ترین تغییری نکردن و یه فرمولن خوشحال میشم بیای تغییرات گسترده ماریو زلدا در سال های اخیر برام بگی