بستگی به سبک بازی و فن بیسش دارهاصلا شما بگو 2 میلیارد گیمر رو پی سی داریم. الان چند درصد فروش گیمهای مولتی پلتفرم روی پی سی هستش؟ خود گیم های انحصاری پی سی (که روز به روز از تعدادشون داره کمتر میشه) فروششون چقدره؟ از اونور انحصاری های کنسولی چقدر فروش میکنن؟ لیست 100 بازی پرفروش تاریخ رو دیدید؟ فقط ببینید چندتاشون انحصاری کنسولین و اونایی هم که مولتی پلتفرمن چقدر فروششون رو کنسول ها بوده.
پی سی هیچوقت بازار اصلی گیم های مولتی پلتفرم نبوده. عموم مردم همچنان کنسول خریدن رو ترجیح میدن.
من نمیگم فروششون صفره ولی مقایسه کنی با فروش روی کنسول به غیر یه تعداد خاص (مثل بازیهای سی دی پراجکت) عملا فروش کنسولی خیلی بیشتره. بازی های مثل دوتا و.... کلا مدل بازیهایی هستن که اصلا دنیاشون با دنیای کنسولی فرق داره و سونی هم خیلی بعیده اون مدل بازی بخواد بده. بازیهای سرویس محور آینده سونی هم باز با توجه به کنسولش ساخته خواهد شد نه با الویت دادن به پی سی.بستگی به سبک بازی و فن بیسش داره
به طور مثال توی بازیای آفلاین، بازیای سولزلایک و open world طرفدارای زیادی رو پی سی دارن
من فکر میکنم(بر اساس حدس و گمان خودمه)
بازیایی مثل elden ring یا cyberpunk یا مثلا hogwarts legacy
اینا نمونه های از بازیای پر فروش روی پی سی هستن ولی توی اکثریت بازیای آفلاین دیگه قطعا فروش با کنسوله.
بازیای انحصاری پی سی اکثرا سرویس محورن و درامدی دارن چن برابر فروش بازیای آفلاین
به طور مثال بازیای dota 2 و cs go و league of legends و .....
اینا سود خیلی زیادی رو به همراه دارن و مخاطباشونم خیلی زیاده.
ناشرای بزرگ مثل سونی هم یه نیم نگاهی به این بازارا دارن و دوس دارن مقداری ازش رو بدست بیارن.
و در مورد قسمت آخر حرفت
کاملا اشتباهه
عموم مردم خرید پی سی(شامل لپ تاپ و پی سی قابل ) رو ترجیح میدن که علاوه بر گیم همه کارشون رو باهاش انجام بدن
این روزا دیگه هرکسی رو ببینی حداقل یه کامپیوتر یا لپ تاپ توی خونه اش داره
بازیای سرویس محور روی پی سی خیلی موفقنمن نمیگم فروششون صفره ولی مقایسه کنی با فروش روی کنسول به غیر یه تعداد خاص (مثل بازیهای سی دی پراجکت) عملا فروش کنسولی خیلی بیشتره. بازی های مثل دوتا و.... کلا مدل بازیهایی هستن که اصلا دنیاشون با دنیای کنسولی فرق داره و سونی هم خیلی بعیده اون مدل بازی بخواد بده. بازیهای سرویس محور آینده سونی هم باز با توجه به کنسولش ساخته خواهد شد نه با الویت دادن به پی سی.
این کاملا اشتباه رو میشه با ذکر آمار نشون بدید چجوری اشتباهه؟ بالاتر گفتم هرکی پی سی و لپتاپ میخره به معنی گیمر بودنش نیست. پی سی که وسیله انحصارا گیمینگ نیستش که بگیم هر کی خریده گیمره. هر کی هم خونه اش لپتاپ داره نمیشینه گاو بزنه! خیلی واضحهه این مسئله. اگرم باز میخواید برگردید به همون بحث 1.5 میلیارد گیمر روی پی سی باز باید بگیم پس چرا فروش روی کنسول و پی سی انقدر فرق داره؟
نه عزیز سونی رو دور نندازبا همین حرفی هم که زدن بنظرم محبوبیتشون بین pc گیمر ها کم میشه نمونش خودم که بعد ۲ ۳ سال بجای خرید بازیشون رو pc بهشونتقدیم می کنم
واسه خودم نهایت فاصله ۱ ساله با یه پورت عالی قابله قبوله در غیر این صورت حتی کرکی هم بازیشون نمی کنم مثل tlou p1
من به شخصه بعید بدونم Day 1 عرضه شدن و نشدن بازی های سونی برای عمده PC Gamer ها اصلا مهم باشه. بعید بدونم اصلا عرضه شدنو نشدنشون برای PC Gamer ها مهم باشه.
همین داستان در مورد خیلی از عناوین مایکروسافت هم صدق می کنه.
دنیای PC خیلی با دنیای کنسول فرق می کنه.
این عناوین رو Pc گیم پس هستن طبیعیه فروشش استیم پایین باشهنتیجه استراتژی مایکروسافت و ۲ بیلیون گیمر تارگت:
View attachment 293776
View attachment 293777
View attachment 293778
که صبر کنیم سونی مزه دی وان بچشه؟ لولجسارتا شما چه سالی دارید زندگی میکنید ؟
این تفکیک بازار یوبی سافت :
یـ سری جاها کاملا مساوی
View attachment 293783
CDPR بیشتر فروش بازیاش رو PC ـه
Cyberpunk 2077 sold 13.7 million copies in 2020, over half on PC
الدن رینگ 44 درصد فروشش تو اروپا تو بازه لانچ رو PC بوده .
Elden Ring Is Europe's Biggest New IP Since The Division - IGN
50 درصد فروش بازیا کپکام تو سال 2021 رو PC بوده در این حد که CEO کپکام میگه PC رو پلتفرم اولمون میکنیم :
Capcom want PC to be their main platform.
این وسط یـ سری ناشر هم هست که هنوز رو کنسولا نرم افزار بیشتر میفروشن (بسته به IP هایی که دارن) ولی خواهشا جوری رفتار نکنید چون سونی نمیتونه اندازه کنسول خودش بفروشه یا واقعا نمیخواد بفروشه
مشکل از بازار PC !!!
پ.ن 1 : در حال حاضر استیم بدون در نظر گرفتن بقیه Storefront ها (اپیک ، یوبیسافت ، EA ، بازیا F2P شرکتایی مثل Riot Game و بازیای چینی که برا خودشون یـ دنیای دیگه دارن) 120 میلیون کاربر ماهیانه داره بیشتر از PlayStation و Nintendo
پ.ن 1: تو بازار گیمینگ (به تفکیک درامد) PC تفریبا با کل کنسولا (سونی نینتندو ماکروسافت) مساوی ـه
پ.ن 2: مورد ماکروسافت هم اتفاقا جواب داده براش اگه وارد بازار PC نمیشد وضعیتش خیلی بدتر از این حرفا بود ولی الان تو بخش گیمینگ هر سال داره رکورد درامد میزنه . ساتیا نادلا یـ دلیلی داره اینقدر واسه بخش گیمینگ ماکروسافت ریخت و پاش میکنه .
پ.ن 3 : در مورد سونی هم بزارید یکم مزه بازیای Day 1 که در آینده میخواد رو PC لانچ کنه بیاد زیر زبونش قطعا بازه انتشار بازیاش رو کم میکنه . یـ عده اینجا انتظار دارن بازیی که تا دیروز هیچی فن بیس و طرفدار نداشته رو PC بعد دو سه سال اونم بدون هیچ مارکتینگ منتشر بشه و برا سونی N میلیون نسخه بفروشه ! انگار چون سونی ـه به صورت پیش فرض براش باید فرش قرمز بندازن LOL همونجوری که یـ زمانی کسی باور نمیکرد سونی وارد بازار PC میشه همونجورم تعداد عناوینش بیشتر و بازه انتشارش هم کم و کمتر میشه
ببین موضوع خیلی ساده هست بگم و برم چون سر و کله زدن با هیتر جماعت سخت ترین کارهکه صبر کنیم سونی مزه دی وان بچشه؟ لول
شاید دهها بار تو این تاپیک گفتیم سونی با امثال EA و UBI و غیره فرق داره .سونی سود اصلیش تو فروش کنسول و تجهیزات جانبی، بزرگ تر کردن اینستال بیس پلی استیشن و بیشتر شدن اکتیو یوزرهای شبکه psn شه، اینو من نمیگم خود سونی داره رسما داد میزنه .
مثل روز روشنه با عرضه دی-وان بازیها هرگز به این اهداف دست پیدا نمیکنه. واقعا چرا دنبال زیر بغل مار میگردید.
ولی یه نکته جالب دیگه هم این وسط هست. من در جواب پستی که نوشتید که اصلا ربطی به سونی و سیاستش نداشت و البته جواب پست شما همون توییت رایان مکافری هست یک چیز رو میگم:
راکستار گیمز به عنوان یه دولوپر و حتی پابلیشر که پلتفرم هولدر هم نیست و کنسولی هم برای فروش نداره بازیهای بزرگش رو هرگز دی وان برای پی سی نداده.
جالبیش اینجاست حتی زمانی هم که برای پی سی منتشر کرد باز هم ابتدا مدتی در انحصار کلاینت خودش قرار میده و پس از گذشت مدتی برای استیم میده. بله و حتما میخوایید بگید راکستار هم مزه دی وان نچشیده و اصلا بازیهاش فروش نمیره
رکوردی نیست که راکستار تو فروش بازیهاش نزده باشه و رسما بیش از ۸۰ درصد فروش بازیهاش کنسولی هست.
GTA V sales breakdown per platform
As for the breakdown for sales per platform, PlayStation had the most copies sold. The PS5 version took 35% of all sales with the PS4 version in second place with 22%. The Xbox Series X/S version accounted for 19%, PC was 14% and Xbox came to 10%.
April14-2022
راکستار گیمز یک نمونه و الگوی بسیار موفق در فروش بازی هست آیا میشه اینو کتمان کرد؟
خود شما جناب دهها پست تو این چندسال دادید که سونی بالاخره دی وان میده. فاصله نه تنها کمتر نشد بلکه بیشتر هم شد که قطعا دهها نفر رو با همین حرفها به اشتباه انداختید.
کلی خطاب کنم: هر موقع جایگاه سونی رو به عنوان یک پلتفرم اصلی و هدفی که داره از بزرگ تر کردن اینستال بیس پلی استیشن بهش دست پیدا میکنه متوجه شدید، میشه بحث را بیشتر ادامه داد.
نو شت شرلوک؟ شرکتی که بیزنس اصلیش رو فروش کنسول و نرم افزارشه انتظار دار مفتی دی وان بده پلاس رو پیسی؟ الان فکر میکنی خیلی کامنت iq+1000 دادی؟ حقیقتش اینه خودتون هم نمیدونین چند چندین با خودتون. دوره اول معرفی بون یه ارتش اومده بودن از سیاست همیشه آنلاین دفاع میکردن اینجا و بقیه رو متهم به تفکر منسوخ شده میکردن. الانم چون بازی مفتی میده رو گیم پس، همه باید سود میلیاردی بازیاشون رو ول کنن بیان رو سرویس اشتراکی. طی این ۱۰ سال عملا فروش بازیای فرست پارتی اکس باکس نابود شده. یکم که گذشت فروش کلا مهم نیست.سونی شد آدم بد ماجرا که میلیاردی از لانچ هر بازی انحصاریش سود میکنه. کیفیت بازی انحصاری هم مهم نیست دیگه. مهم تعداد پلیر هاس. الان کلا نه کیفیت انحصاری مهمه، نه فروش. مهم اینه من بازی مفتی بزنم گیم پس. نینتندو و سونی هم بیخود کردن بازیاشون ۱۰ میلیون میفروشه تو چند روز مجبور میکنن ملت کنسول هاشون رو بخرن. کلا شبیه یه کالت شدین که یارو هر چی بگه سعی میکنین توجیح کنین و بقیه رو متهم میکنین.این عناوین رو Pc گیم پس هستن طبیعیه فروشش استیم پایین باشه
تازه ریترنال بعد از یک سال عرضه شد امارش فروشش افتضاح رو pc استراتژی سونی اینه بازی ها رو ناقص و با تاخیر بده که پلیر ها رو مجبور کنه ps5 بخرن