سونی به گفته خودش 2 میلیون PS3 رو در تمام دنیا Shipped کرده و مدعی شده که NPD در هنگام گرفتن آمار , Canada و بسیاری از فروشندگان PS3 رو به حساب نیاورده...باید گفت که سونی نتونست بر اساس ادعاش این تعداد رو تا پایان سال Ship کنه و این آمار برای 16 امین روز ژانویه سال 2007 میلادی هست....براساس آمار NPD مقدار فروش PS3 در
آمریکای شمالی برابر 687,300 عدد بوده.....همچنین هر دو کنسول Wii و PS3 در سال 2006 (که سال Launch شون بوده !) به میزان 1.1 میلیون Wii و 687,300 عدد PS3 در
آمریکای شمالی (و نه ژاپن و نه کانادا) فروش داشتن در حالیکه آمار فروش Xbox 360 در سال 2005 (که سال Lauch ش بوده !) برابر با 607,000 عدد بوده....
پس با توجه به تعداد فروش هر 3 کنسول و با توجه به بازه زمانی تعریف شده برای 360 (از زمان لانچ در 2005 تا 2006) و برای Wii و PS3 (از زمان لانچ در 2006 تا 2007) معلوم میشه که هر دو کنسول Wii و PS3 از نظر میزان Shipping و Selling در رتبه های اول و دوم قرار دارند و 360 در مقایسه با فروش آنها در سال 2005 در رتبه سوم قرار خواهد گرفت....
خواهش میکنم که توجه داشته باشین من میزان فروش 360 رو در سال 2006 و هم زمان با دو کنسول دیگر در نظر نگرفتم بلکه برای منطقی و عادلانه بودن , میزان فروش 360 رو در سال ورودش به بازار (و بدون وجود رقیبی دیگر) با میزان فروش دو کنسول PS3 و Wii (که هر دو در تاریخی بسیار نزدیک به هم لانچ شدن و رقابتشان مانع از فروش بیشتر میشود) مقایسه کردم....
البته این میزان فروش 360 واقعا رقمی قابل توجه برای کنسولی است که دومین دوره اش رو میگذراند و به شخصه نظرم این است که موفقترین کنسول تا به اینجا 360 بوده که با توجه به سیاست گذاریهای درست شرکت سازنده به اینجا رسیده....البته رقبای سرسختش رو هم نباید نادیده گرفت....
به نظر من تاریخ عرضه زود 360 باعث موفقیت قابل انتظارش بود....3 سال پیش در GameSpot مقاله ایی بود به این اسم : "چرا XBOX با وجود قابلیتهای متنوع بسیار و قدرت قابل توجه اش نتونسته PS2 رو کنار بزنه ؟!"
چند تا عامل مثل خرابی DVD ROM های اولیه XBOX و مشکل دسته هاش بود ولی مهمترین عامل اشاره شده بهش زودتر عرضه شدن PS2 نسبت به رقبای دیگرش (Game Cube و XBOX) و همچنین تعداد بازیهای بسیار زیاد و انحصاریش بود....توی این نسل دقیقا میبینیم که Microsoft این دو کار رو برای کنسولش اعمال میکنه و دقیقا میبینیم که برنده فعلی کنسول Xbox 360 مایکروسافت هستش.... Microsoft هم اومد کنسولش رو
یک سال زودتر از رقباش عرضه کرد و هم اومده بازیهای بسیاری رو برای کنسول خودش اختصاصی کرده....مطمئنا بازیهایی مثل Halo 3 , Dead Rising , Lost Planet , Gears Of War و PGR عوامل بسیاری برای موفقیت کنسولی مثل 360 خواهند بود...در این حال Sony رو میبنیم که اصلا مثل گذشته عمل نکرده....عناوین انحصاریش رو از دست میده و مثل فردی شکست خورده یک کنار ایستاده....
همه اینها به کنار....خود من کسی هستم که PS3 رو میخوام...نه برای ارقام و اعداد حیرت آوری که توی Specification دستگاه مینویسه و نه به قول بعضیها برای ارادت داشتن به شرکت Sony....مگه سونی به من پول داده یا به من سود رسونده که برم (به قول بعضیها !!!) براش Sony Fanatic Boy یا همون Sony FanBoy بشم ؟!!؟!
جالب اینجاست که من و امثال من به روشنی موفقیت 360 رو میبینیم و شکی در موردش نمیبینیم ولی هنوز هم راضی به خریدن یکی نمیشیم (در صورتیکه فقط مایه یکی رو داشته باشیم !) من میتونم این رو به فقط یک مورد نسبت بدم : بازیهای PS3 (که هنوز انحصارشون از بین نرفته !)
کسایی مثل من فقط به امید Devil May Cry , Final Fantasy , Heavenly Sword , Killzone , Tekken و یا Metal Gear Solid و امثال اینها هستند تا بیان و درداشون رو شفا بدن !!!! پس به امید انحصاری باقی موندن این چند تا عنوان برای دل خوش کردن بهشون !!!!
راستی داشت یادم میرفت....منبع خبرها هر دو از سایت GameSpot بودن....اگه هم مخالفتی دارین نیاین یهو روی سر من خراب شین ! بالاخره اشتباهات ممکنه پیش بیان !
منابع :
http://www.gamespot.com/news/6164206.html?tag=latestnews;title;0
http://www.gamespot.com/news/6164106.html?tag=latestnews;title;3
متشکرم....Nemesis