آخرین ویرایش:
نه خب اونها رو که نمیتونن تعطیل کنن یا کوچ بدن.میگی چیکار کنن؟بخشی واقعا بخاطر ارزش پوله، از دستشون خارجه! یا باید کلا استدیوهای بازی سازی تو آمریکا رو تعطیل کنن، از دم کوچ کنن اروپای شرقی با آسیا، که نمیشه، یا همین وضع رو ادامه بدن و امیدوار باشن با AI هزینه ها کمتر بشه. راه دیگه ای به ذهن من نمیرسه.
ولی قدر مسلم استدیوهای چینی، بخاطر هزینه پایین تولید مزیت رقابتی زیادی دارن و وقتی تجربه شون در بازی سازی هم بالا بره، و بتونن شخصیت مستقل خودشون رو پیدا کنن، میبلعن استدیوهای غربی رو!
زمان زیاد بخاطر ساده شدن بازیه... ولی اینکه چرا اینجوری ساختن اینو، کلا برام قابل درک نیست!
نه خب اونها رو که نمیتونن تعطیل کنن یا کوچ بدن.
ولی میتونن روی استودیوهای اون کشورها سرمایه گذاری بیشتری داشته باشن و بخشی از فشار و انتظار از این استودیوهای غربی رو سوق بدن به اون سمت.
هم سرعت کارشون قابل توجهه و هم کیفیت خروجی عجیب و غریبی دارن.
اینطوری یه رقابت داخلی هم شکل میگرفت که شاید نیاز استودیوهای بی بخار و تنبل تر سونی/مایکرو و... یه همچین موردی باشه که به خودشون بیان.
میشه با کمی از اینجا و اونجا زدن حتی به فکر تاسیس استودیو یا خرید جدید هم افتاد.
واقعا از این خریدهای چندسال اخیر سونی/مایکرو میتونستن خروجی بدتری داشته باشن؟
همونطور که خودت میگی اینها اگه بخوان راهکارش پیدا میشهچينيه واسه كارفرماى امريكايي به اون قيمت ديگه كار نميكنه.
مثلا همين اپل خودش مستقيما خط توليد تو چين نداره؛ يه واسطه چينى به اسم پيمان كار وسطه.
حالا اينجا تو گيم همون پيمان كار خودش مستقل ميتونه با هزينه كم محصول اورجينال و سهم بازار داشته باشه ولى نميتونه خودش ايفون بده بيرون مستقل.
همونطور که خودت میگی اینها اگه بخوان راهکارش پیدا میشه![]()
حالا فقط چین هم که نیست ، منم نگفتم حتما باید برن به چین.تهش گفتم راهش تقريبا بستس ديگه
كارمند چينى با خارجى كار بكنه قيمتش ميره بالا
كارفرماى چينى هم خودش ميتونه بسازه و مستقل بفروشه مريض نيست بياد زير دست سونى.
رقيب غير قابل خريدى براشون پيدا شده خلاصه![]()
من نقد اسکیل آپ رو دیدم. پشت نقد اعصابم خورد شد. این چه بازی مزخرفیه که ساختند. خیلی لول دیزاین و کمبت بده.چرا نيست؟ بايد جورى بشه كند ذهن ترين و بد دست ترين افراد هم بخرنش ديگه.
مارول فيلماشم يجوريه كه عقب مونده ترين افراد هم ميتونن دنبالش كنن بفهمنش
البته من حس ميكنم خود بازى اندازه نمرات بد نيست و اينو براساس متن نقد ها ميگم.
حالا بايد قفلش باز شه بريم تو بازى معلوم بشه.
فعلا اونيموشا به بخشاى شلنگ بستن به بازى رسيده و يه نمره تو نظرم افت كرد.
خب بازیای سوپرهیرویی مخاطب هدفشون اکثرا همون بچه ها و نوجوون هان دیگه.تو ویدیوهای گیم پلی یوتیوبی که دیدم حدود 5 ثانیه زمان برای زدن دکمه میداد! یعنی رسما گیمرا رو بچه های 4~5 ساله فرض کردن.
بازی 17+ هست با عرض معذرت;خب بازیای سوپرهیرویی مخاطب هدفشون اکثرا همون بچه ها و نوجوون هان دیگه.
میگن ۱۲ ساعت طول میکشه. بخوای پلات کنی به ۲۰ ساعت میرسهاميدوارم فقط يهو ٣٠ ساعت نباشه كه من خودم ٤ ميدم بهش![]()
در نیومده دیگه
من بیشتر فکر میکنم این مسیر GPS و... رو رفتن که کمکاریشون تو لول دیزاین و فرصت کافی نداشتن برای قرار دادن محتوای جذاب خارج از مسیر اصلی گیم پلی رو پوشش بدن.خب بازیای سوپرهیرویی مخاطب هدفشون اکثرا همون بچه ها و نوجوون هان دیگه.

رسما نابودشون کردیمن بیشتر فکر میکنم این مسیر GPS و... رو رفتن که کمکاریشون تو لول دیزاین و فرصت کافی نداشتن برای قرار دادن محتوای جذاب خارج از مسیر اصلی گیم پلی رو پوشش بدن.
اینکه نقاطی برای اکسپلور بزارن ، پلیر بره جایی و ایونتهای رندم و... براش پیش بیاد یا منطقه مخفی رو کشف کنه و...
اینقدر از این لحاظ دستشون خالی بود که این مکانیک رو گنجوندن که وقت پلیر رو بیش از این تباه نکنن.
مثلا یه بازی که این کار رو نکرده بود Forspoken بود که ای کاش اون بازی هم این سیستم GPS یا بقول خودمون ریسینگ لاین رو میداشت.
واقعا فکر نمیکردم یه روزی خارج از بازیهای ریسینگ این Racing Line رو تو یه بازی سوپرهیرویی ببینم
واقعا حین دیدن گیم پلی ها مغزم خود به خود دنبال پیدا کردن Apex تو پیچ ها میگشت
جا داره براش یه DLC کارتینگی چیزی بدن.
اگه درست یادم باشه کارگردان اصلی بازی دو سه سال پیش از استدیو رفت و جزو تیم ساخت پرفکت دارک شد. بعد اونم فکر کنم گفتن بازی رو اساسی تغییر دارن میدن. حالا مشخص نیست کارگردان قبلیه تر زده بوده اینا داشتن جمعش میکردن یا اون بنده خدا کارش خوب بوده اینا گندکاری کردنشاید بعد اون هک مجبور شدن یه سری چیزهارو بریزن بره، سریع تو همون زمان از اول درست کنن... نمیدونم والا! مشکل اینجاست که Insomniac سال هاست داره جواهری به اسم R&C میسازه و تخصصش طراحی مراحل خطی تو در تویی هست که حس لینیر ندن! چطور اینا اینو ساختن، الله و اعلم! من که سر در نمیارن انصافی...
در کل درست میگی هزینه بازیسازی تو آمریکا قابل مقایسه با بقیه دنیا نیست. ولی خب از یه طرفم بازی ساختن تو کلاس AAA یه سری هزینه هاش فرقی نداره کجای دنیا باشی. یعنی فقط بحث حقوق کارمند نیست. تکنولوژی و تجهیزات و لاینسنس و ابزار و این هاس.یه ذره این مقایسه درست نیست راستش، بخاطر اختلاف ارزش پولشون. یعنی 70 میلیون دلار برای یه استدیو لوکال چینی عدد خیلی بالایی هست و همون نفرات و زمان پروداکشن اگه تو آمریکا بود و به دلار حقوق میگرفتن عدد N برابر میشد. مثل این میمونه که مثلا ما همین 300 نفر رو تو ایران بیاریم استخدام کنیم. عین 300 نفر میانگین ماهی 100 میلیون حقوق بگیرن، سالی 360 میلیارد میشه، و 5 سال پروداکشن داشته باشه هم میشه کمتر از دو هزار میلیارد که الان چیزی نزدیک 7 8 میلیون دلاره! با نرخ تورم و هزینه های جاری و اینا، هزینه یه تیم 300 نفره با میانگین حقوقی 100 میلیون الان، در طول 5 سال کمتر از 15 میلیون دلار میشه! با تمام هزینه های نهان. در نتیجه اگه یکی تو ایران مثلا 30 میلیون دلار هزینه پروژه کنه یعنی خیلییی بیشتر از اونا پول داده. و این مزیت رقابتی هست که کشورهای با پول ضعیف تر دارن.