این تاپیک مخصوص ارائه و بحث در مورد کلیه آمار فروش ، درامد و تعداد پلیر ها در صنعت Gaming (PC ، موبایل ، کنسول و ....) و نرم افزار های مرتبط به آنها میباشد
مسئله اینه که یک بازی ناموفق با هزینههای فعلی کافیه تا یک استودیو رو تعطیل کنه، در حالیکه تا اوایل نسل هفت بیشتر بازیهای AAA با فروش 2 میلیون نسخه هزینه ساختشون رو جبران میکردند و کمتر استودیویی با یک شکست نابود میشد.وقتی میگیم ناشرا الکی دارن غر میزنن که هزینه هامون زیاد شده بدبختیم بذارید بازیامونو بکنیم صد دلار، اینجا خودشو نشون میده که کپکام تو نسل 7 میگفت تورو خدا بازیامونو یکی دو میلیون نسخه ازش بخرید بتونیم ادامشو بسازیم. الان یه آی پی مثل دویل می کرای که 3 میلیون فروخت نصف کپکامو شیرینی پخش کردن شماره پنجمش 10 میلیون نسخه فروخته. یا RE2 ریمیک فروشش رسیده به 15 میلیون نسخه! RE4 نسخه اورجینالش با دو جین ادیشن مختلف که رو تمام پلتفرم های زنده و مرده تاریخ اومد انقدر نفروخت.
یا مثلا فروش یه هفته GOW رگناروک اندازه فروش کلی GOW3 رو ps3 بود. فروش یکسالشم که اندازه کل سه گانه اصلی بوده. در کل ناشرا میگن هزینه ها بالا رفته که همونم از اشتباهات خودشونه ولی نمیگن فروش بازیامون چندین برابر شده.
من که خودم قطعا با افزایش بیشتر قیمت بازیها مخالف هستم چون همین الآن هم اون 70 دلار در بیشتر موارد شامل محتوای کامل یک بازی نمیشه. بازیهایی رو داریم که از چندین ماه قبل از عرضه، DLCهاشون رو بهصورت کامل معرفی میکنند و این مورد اون برچسب قیمت بازی رو کاملا زیر سوال میبره.تو نسل 8 و 9 چند تا استدیو به خاطر یه بازی ناموفق تعطیل شدن؟ ولی نسل 7 رو یادمه هر ماه خبر تعطیلی یه استدیو میومد. این تعدیل نیرویی که این چند سال پیش اومد بیشتر به خاطر بیماری هلندی بود که زمان کرونا یه صعود غیرعادی تو صنعت داشتیم که وقتی اون تب ویدیوگیم و مخصوصا لایوسرویس فروکش کرد درآمدا کاهش پیدا کرد و مجبور شدن دوباره هزینه هارو پایین بیارن که ورشکست نشن. نتفلکیسم حتی به مشکل خورد که خیلی از پروژه هاشو کنسل کرد.
بازی ای که تو این نسل نتونه به یکی دو میلیون فروش برسه مطمئنا افزایش قیمت نمیتونه به سودش باشه چون کاهش فروشش خیلی بیشتر از اون افزایش 30 دلاری تاثیر میذاره.
جدای این استدیو های مستقل خواهان افزایش قیمت نیستن معمولا چون همین الانم بازی هاشون عموما فول پرایس نیست. به جاش کمپانیایی از این افزایش قیمت دفاع میکنن که همین الانم دارن پول پارو میکنن مثل تیک تو و ea و سونی و اکتیویژن و باقی ابر کمپانی ها.
تو نسل 8 و 9 چند تا استدیو به خاطر یه بازی ناموفق تعطیل شدن؟ ولی نسل 7 رو یادمه هر ماه خبر تعطیلی یه استدیو میومد. این تعدیل نیرویی که این چند سال پیش اومد بیشتر به خاطر بیماری هلندی بود که زمان کرونا یه صعود غیرعادی تو صنعت داشتیم که وقتی اون تب ویدیوگیم و مخصوصا لایوسرویس فروکش کرد درآمدا کاهش پیدا کرد و مجبور شدن دوباره هزینه هارو پایین بیارن که ورشکست نشن. نتفلکیسم حتی به مشکل خورد که خیلی از پروژه هاشو کنسل کرد.مسئله اینه که یک بازی ناموفق با هزینههای فعلی کافیه تا یک استودیو رو تعطیل کنه، در حالیکه تا اوایل نسل هفت بیشتر بازیهای AAA با فروش 2 میلیون نسخه هزینه ساختشون رو جبران میکردند و کمتر استودیویی با یک شکست نابود میشد.
یا مثلا فروش یه هفته GOW رگناروک اندازه فروش کلی GOW3 رو ps3 بود. فروش یکسالشم که اندازه کل سه گانه اصلی بوده. در کل ناشرا میگن هزینه ها بالا رفته که همونم از اشتباهات خودشونه ولی نمیگن فروش بازیامون چندین برابر شده.
جالبه PS5 برای دومین سال پیاپی موفق به فروش بیش از ۲۰ میلیون کنسول در سال رسید ، PS4 هیچوقت حتی یک سال هم نتونسته بود ۲۰ میلیون کنسول بفروشهView attachment 367265
به گزارش سونی فروش پلی استیشن ۵ به ۷۵ میلیون دستگاه رسید
فروش سه ماهه آخر سال میلادی این سخت افزار، ۹.۵ میلیون دستگاه اعلام شده.
حالا فقط صبرکن برای لانچ GTA VI ببین چه ارقام فروش کنسولی بدست میادجالبه PS5 برای دومین سال پیاپی موفق به فروش بیش از ۲۰ میلیون کنسول در سال رسید ، PS4 هیچوقت حتی یک سال هم نتونسته بود ۲۰ میلیون کنسول بفروشه
آمار خوبیه ولی با در نظر گرفتن دو تا نکته که بنظرم اصلا بهش توجه نمی شه. فروش 5 همچنان در مدت مشابه از 4 کمتر بوده (البته اختلاف اندکه). نکته دوم اون فروش 22 تایی پیش بینی هست هنوز محقق نشده. گفتم دو تا نکته ولی خالی بستم یه نکته دیگه هم هست. نکته سوم هم اینکه فروش سریز تقریبا نصف وان بوده. این خودش یه نکته تودلی داره. اینکه 5 نتونسته اون مقدار از ریزش مایکرو رو جمع کنه یا اینکه مقداریش رو جمع کرده ازونور مشتریای خودش رو از دست داده در مجموع یر به یر شده.جالبه PS5 برای دومین سال پیاپی موفق به فروش بیش از ۲۰ میلیون کنسول در سال رسید ، PS4 هیچوقت حتی یک سال هم نتونسته بود ۲۰ میلیون کنسول بفروشه
من فکر کنم نهایتا PS5همون اندازه PS4بفروشه شاید با عرضه GTA VIبتونه یه مقدار بیشتر نسل قبل بفروشهآمار خوبیه ولی با در نظر گرفتن دو تا نکته که بنظرم اصلا بهش توجه نمی شه. فروش 5 همچنان در مدت مشابه از 4 کمتر بوده (البته اختلاف اندکه). نکته دوم اون فروش 22 تایی پیش بینی هست هنوز محقق نشده. گفتم دو تا نکته ولی خالی بستم یه نکته دیگه هم هست. نکته سوم هم اینکه فروش سریز تقریبا نصف وان بوده. این خودش یه نکته تودلی داره. اینکه 5 نتونسته اون مقدار از ریزش مایکرو رو جمع کنه یا اینکه مقداریش رو جمع کرده ازونور مشتریای خودش رو از دست داده در مجموع یر به یر شده.
حالا همه این مسائل رو گفتم که نتیجه بگیرم گرچه در ظاهر شاید نشون نده اما سونی می بایست بیش از این می فروخته که حالا به دلایلی این اتفاق نیفتاده
بنظر منم فروش نهایی در همون حد 4 خواهد بود حالا با چند میلیونی کمتر یا بیشترمن فکر کنم نهایتا PS5همون اندازه PS4بفروشه شاید با عرضه GTA VIبتونه یه مقدار بیشتر نسل قبل بفروشه
اینی که ایشون داره میگه اولا هنوز کوارتر آخر سال مالی رو در نظر نگرفته و تو این کوارتر آخر سونی فقط ۲ میلیون دستگاه هم بفروشه رکورد کلی PS4 رو میزنه. حتی قبل از GTA و یوتی و مابقی فرست پارتی ها.من فکر کنم نهایتا PS5همون اندازه PS4بفروشه شاید با عرضه GTA VIبتونه یه مقدار بیشتر نسل قبل بفروشه