View attachment 366141
تفاوت HDR مانیتور MiniLED با LCD معمولی
سمت چپ مانیتور AOC Q27G3XMN مجهز به فناوری Full Array Local Dimming هست و سمت راست Gigabyte G27Q با پنل IPS
جالبه مانیتور سمت راستی هم لایسنس HDR400 داره ولی اصلا برای HDR قابل استفاده کردن نیست، تقریبا همه مانیتورهای IPS و VA به اصطلاح HDR همینطور هستن.
مانیتورهای MiniLED که نسبتا جدید هست و قیمت مانیتورهاش مناسبت شده اخیرا، به این صورت هست که بک لایت صفحه نمایش یک تیکه نیست و از تعداد زیادی zone مختلف تشکیل شده و ماینیتور طبق محتوایی که در هر zone وجود داره، میزان روشنایی بک لایت رو تنظیم میکنه. ولی تو مانیتور سمت راستی بک لایت یک تیکه هست و مانیتور برای نشون دادن اون قسمتهای پرنور وسط تصویر مجبور هست که روشنایی کل بک لایت رو به حداکثر برسونه و نتیجه اش هم اینه که بک گراند تصویر به رنگ خاکستری در اومده (توانایی نمایش رنگ مشکی واقعی رو نداره کلا)
شاید الان با خودتون بگید که خب OLED که توانایی خاموش کردن هر پیکسل رو داره خیلی بهتر از این MiniLED هست که درسته، ولی چندتا مشکل مهم داره:
- قیمت یه مانیتور اولد با مشخصات مشابه تقریبا 2.5 برابره
- تا حدودی همچنان مشکل burn in داره که برای استفاده دسکتاپ و Productivity خیلی مناسب نیست
- حداکثر روشنایی پایین تری نسبت به مینیلد داره
این پنلهای MiniLED تعداد زونهای متفاوتی میتونن داشته باشن که روی قیمتشون تاثیر داره، از 336تا تا بالای هزارتا، مانیتوری که من گرفتم 336 تا زون داره ولی عملکردش بهتر از خیلی از پنلهایی هست که زونهای بیشتری دارن. تعداد زون بیشتر قطعا تاثیر مثبتی داره ولی الگوریتمی که زونهارو کنترل میکنه و کنتراست native پنل مهمتر هست. این مانیتور AOC پنلش VA هست که به صورت native کنتراست خیلی بهتری نسبت IPSها داره و این قضیه عملکرد HDR ـش رو به طور بهبود داده.
مانیتورهای مینیلد مختلفی تو بازار جهانی وجود دارن ولی چون جدید هست، اکثرا مشکلات خاصی دارن و حتی قابل استفاده کردن نیستن که حتما قبل از خرید ریویوهای حرفهای مثل چنل Monitor Unboxed رو باید چک کنید.