هم اکس باکس هم سوییچ هنوز مزیت های انحصاری خودشونو تو بازار کنسولا دارن. مایکرو واسه کنسولش یه چیزی مثل گیم پس اورده، نینتندو هم تجربه کاربری خاصش و بازی های با کیفیت و خوش سابقشو داره. سونی اگه بازیاشو رو اون دوتا کنسول بیاره چه چیزی داره که مختص کنسولش باشه؟
من خودم در خفا عاشق گیرز بودم، میومدم اینجا به گیرز 3 میگفتم گیرز 1.3، سر کل کل با آنچارتد در صورتی که الان به وضعی شده که حاضرم برای ریمیک همون گیرزها آدم بکشم
من قبلا هم گفتم، همه باید در این خصوص شل کنن، از امسال بازی های PS هم یحتمل برای Xbox بیان، حالا مثلا با هل دایورز و اینا شروع میشه، و بعد میرسه به IP های دیگه. یا برای سوییچ 2 میان. همین الان دوتا بازی سونی داره برای سوییچ هم میاد! بیشتر هم میشه قطعا. PC هم یحتمل به Day 1 برسه. باقی استدیوها هم به کل دور انحصار رو خط میکشن و بعید میدونم دیگه کسی حاضر باشه پول بگیره بازیش رو انحصاری کنه، چون از این انحصار آسیب خیلی خیلی بیشتری میبینه و پولی که در میاره جبران کننده نیست دیگه. قدرت IP کم بشه با پول برنمیگرده دیگه واقعا. فراموش میشه.
چیزی که من برداشت میکنم از این مسیر اینه که مایکروسافت دیگه گیم پس کنسولی براش مهم نیست و به پایان خط رسیده. میشه پیشبینی کرد که اسپنسر در مصاحبه خودش با IGN فردای دولوپر دایرکت اعلام بازنشستگی کنه. مایکروسافت یه سیستم اکس باکس ولی بهینه شده رو عرضه میکنه که مثل OEM میشه که خودش ریالی سر سخت افزار هزینه نکنه.من که هیچ وقت سمت گیمپس نرفتمو نمیرم . قطعا ps بازا هم همین حسو دارن . اما واقعا دردناکه استیم فن و ps بازا فول پرایس بابت gears هزینه کنن و یه عده با پرداختای ناچیزی بهمون چشمک بزنن
پولی که به واسطه طرفداران خرید بازی 70 دلاری برمیگرده رو خرج اکو سیستم خودش میکنه، کم مبلغی هم نیست... این وسط کنسولش با اپشن ویژه گیمپس هم درسترسهچیزی که من برداشت میکنم از این مسیر اینه که مایکروسافت دیگه گیم پس کنسولی براش مهم نیست و به پایان خط رسیده. میشه پیشبینی کرد که اسپنسر در مصاحبه خودش با IGN فردای دولوپر دایرکت اعلام بازنشستگی کنه. مایکروسافت یه سیستم اکس باکس ولی بهینه شده رو عرضه میکنه که مثل OEM میشه که خودش ریالی سر سخت افزار هزینه نکنه.
البته اگه قرار باشه که همچنان کنسول بده و این آخرین نسلش نباشه.پولی که به واسطه طرفداران خرید بازی 70 دلاری برمیگرده رو خرج اکو سیستم خودش میکنه، کم مبلغی هم نیست... این وسط کنسولش با اپشن ویژه گیمپس هم درسترسه
نمیدونم چرا نگرانید! مایکروسافت رسما ۲ نسله که رقابتو باخته و هیچ محصولی نساخته که تونسته باشه سونی رو به احساس ترسی دچار کنه!این اتفاقات در دراز مدت به ضرر خود فن های سونی هم تموم میشه ولی الان طبیعی هست که خوش خوشانشون باشه
gp خیلی خوبه، امتحان کنیدمن که هیچ وقت سمت گیمپس نرفتمو نمیرم . قطعا ps بازا هم همین حسو دارن . اما واقعا دردناکه استیم فن و ps بازا فول پرایس بابت gears هزینه کنن و یه عده با پرداختای ناچیزی بهمون چشمک بزنن
گیم پس به خودی خودش بد نیستgp خیلی خوبه، امتحان کنید
متاسفانه شما در ناآگاهی بزرگی بسر میبری! مایکروسافت نه سیاستش این بوده نه تصمیمش، مایکروسافت از روز اول قصدش آسیب زدن به سونی و بیرون کردنش از بازار بود اما موفق نشد که همین عدم موفقیت به اینجا کشوندش.اما واقعا حرکت و سیاست مایکرو برام قابل تحسینه . در واقع داره از کاربرای ps هم برای پول به جیب زدن استفاده میکنه . قشنگ کارشو بلده . اومد یه چیزی بنام گیم پس علم کرد تا کاربرای خودشو با کمترین هزینه تو انجام بازیا راضی نگه داره ' الانم که میدونه تو فروش کنسول حریف سونی نمیشه داره از کاربراش که بخش عمده ی بخش کنسولی رو در اختیار دارن اونم بصورت fullprice داره استفاده میکنه .
من نگاه کلی به بیزنس دارم چه گیم باشه چه فیلم باشه چه پفک چه دوغ، نبود رقیب همیشه به ضرر مشتری میشه. همین الان نمیبینی سونی چه شلواری از پای مشتری درمیاره. نه تخفیف درست و حسابی نه گیم درست حسابی. با فراق باز کونکورد میسازه به کتف چپش هم نیست که دو هفته نابود بشه. هنوز تا هار شدن واقعی سونی مونده.نمیدونم چرا نگرانید! مایکروسافت رسما ۲ نسله که رقابتو باخته و هیچ محصولی نساخته که تونسته باشه سونی رو به احساس ترسی دچار کنه!
بازیی ساخته که گوتی محور باشه؟ عنوانی عرضه کرده که IPهای سونیو به چالش بکشه؟ سبکی رو متحول کرده؟ کنسولی ساخته که فروشش هم مرز با فور یا فایو بوده باشه؟ چه قدم مثبتی جز رقابت کثیف برداشته که بگیم اگه نباشه به ضرر من و شمای گیمر میشه؟ رسما هیچی! فقط ولخرجی کرده که با تصاحب IPهای حاضر و آماده و محبوب گیمرو مجبور کنه بیاد سمت اکوسیستمش! سیاست کثیفی که به در بسته خورد و حالام دارن ناشر میشن.
فرضا ساخت کنسول ۳۰۰ دلاری باعث شد کنسولای اینور به چالش کشیده بشن؟ اینا حتی عرضه نداشتن با کنسول ارزونتر چالشی ایجاد کنن! نسل ۸ کنسول بین نسلیی عرضه کردن که هیچ بازی انحصاری برای نمایش قدرتش نداشت و رسما کلاه برداری کرد چون بی استفاده موند!
اتفاقا نبودش به نفع من و شماست. چون با پول ددیش نمیاد استودیو و ناشر قدیمی و محبوب بخره و عین تانگو بزنه تعطیلشون کنه. یا بیاد IP هیلو که نماد شوتر اول شخص بود رو به چنین ابتذالی بکشونه.
ــــ
نینتندو کنسول قوی بسازه که عناوین مولتی پلتفرم روش منتشر بشه + ناشرای ثرد پارتی دستشون باز شه برای ساخت بازی اختصاصی براش تا اونوقت سونی به چنان چالشی کشیده بشه که حتی مایکروسافت نسل ۷ هم عرضه انجامشو نداشته باشه. مایکروسافت با سیاست های کثیفش (یادتون نره با خرید بتزدا چه برنامه هایی داشت که دست سونیو و کاربراشو از عناوین قدیمیش قطع کنه) نبودش بهتر از بودنشه.
والا به خدا من و امثال نوسترآداموس نبودیم یه آدم معمولی بودیم که حساب و کتاب حالیمون بود. بالای ۲۰ بار توی همین فروم گفتم این بیزینس دی وان بازی توی سرویس درست نیست. این بیزینس منطقی نیست. هر اینترتیمنتی شرایط خودش رو داره. نمیشه گیم رو با فیلم و موسیقی مقایسه کرد. آخه نتفلیکس بازی ها چه کوفتیه؟! خود نتفلیکس همچین غلطی نکرده و نمیکنه. ولی خب جماعت جعبه فن مست و مدهوش مفت بازی کردن بودن و قبول نمیکردن.
متاسفانه شما در ناآگاهی بزرگی بسر میبری! مایکروسافت نه سیاستش این بوده نه تصمیمش، مایکروسافت از روز اول قصدش آسیب زدن به سونی و بیرون کردنش از بازار بود اما موفق نشد که همین عدم موفقیت به اینجا کشوندش.
انگار یادت نمیاد که همین عناوین استارفیلد و ردفال برای PS5 هم در حال ساخت بودن اما بعد از خرید زنیمکس، اسپنسر با خوشحالی که بلاخره یه عنوانی داریم که جلوی انحصاری های سونی قد علم میکنه و اسم گنده تاد هاوارد پشتشه و حتما متای خوب میگیره و فروشش عالی میشه و جمعیتی میرن سمت ایکس باکس، برداشت بازی ها رو انحصاری کرد که نتیجه ش رو هم دیدیدم چقدر خوب بود!
خرید 80 میلیاردی اکتیویژن و درگیری با کلی رگولاتوری و اینکه سونی قرارداد سه ساله ببنده و با اکراه بکننش 10 ساله، هدفش این بود که به واسطه فن بیس بزرگ کالاف دیوتی ملت دیوانه ن مگه گیم پس و کنسول 299 دلاری از دم قسط ول کنن روی پلی استیشن با 70 دلار بازیو بخرن؟! با همین ایده دستور خرید داده شد و بعدش به خودشون اومدن که نه بابا... 80 میلیارد رقمی نیست که بشه به این راحتی ها با نهایت 20-30 میلیون کنسول تو یک نسل 7-8 ساله جبرانش کرد. از اینجا مجبور شدن بازی ها رو برای رقیب هم عرضه کنن. دقت کن، مجبور شدن! سیاست از پیش تعیین شده یا زرنگ بازی نکردن.
این هزینه بالای 100 میلیارد دلاری برای زنیمکس و اکتیویژن بلیزارد مایکروسافت رو برد به سمت ناشر شدن و بخوایم و نخوایم دیگه چیزی به اسم Xbox Gaming وجود نداره و تبدیل شده به Microsoft Gaming و هدف فعلی و تبلیغاتیش هم This is an XBOX هست که داره نشون میده به چه سمتی میرن اینا. اگه یک درصد احتمالات و فرضیات فیل اسپنسر و مت بوتی و سارا باند درست در میومد، تا ابد و یک روز اینا هیچ بازی رو برای پلی استیشن منتشر نمیکردن و همچنان سیاست کیس بای کیسی که بهش اشاره کرده بودن رو در پیش میگرفتن.