هر چیزی که باید در مورد بازی Baldur’s Gate 3 بدانید
(با تشکر از @EAST2WEST)
طرفداران ژانر بازیهای نقش آفرینی کامپیوتری (CRPG) برای سالها منتظر معرفی قسمت بعدی از سری کلاسیک بازی Baldur’s Gate از استودیوی بایوور بودند تا در نهایت به لطف استودیوی مستقل و بلژیکی لارین، آرزوی دیرینهی آنان تحقق یافت. خالقان سری بازی نقشآفرینی Divinity: Original Sin با کارنامه درخشان خود ثابت کردند که سزاوارند تا روایتگر فصل جدیدی از دنیای سیاهچالهها و اژدهایان باشند.
استودیو لارین در ژوئن سال 2019 با تریلری سینمایی، بازی Baldur’s Gate 3 را معرفی کرد در این تریلر یکی از سربازان فلیمینگ فیست (Flaming Fist) را می بینیم که زخمی و تلوتلو خوران کوچههای شهری رو به ویرانی که مملو از جنازه است را طی میکند، و در صحنهی آخر به طور زجرآوری به یک مایند فلیر (Mind Flayer) تغییر شکل میدهد.
اما ما در مورد بازی Baldur’s Gate III چقدر میدانید ؟ در این مقاله به تمام نکاتی مهمی که در مورد این بازی وجود دارد به طور خلاصه خواهیم پرداخت.
این رو باید با یکی دوتا رفیق پایه بازی کنی تازه متوجه میشی که بازی چه پتانسیلی داره.
من DSهارو بعد تموم کردن سینگل پلیر با یکی از بچه ها coop که میرفتیم واقعا لذتش دوچندانه.
تجربه خفن و فانیه.
BG3 رو هنوز فرصت نکردیم اما خب براساس تجربه های قبلی حتما فوق العادست.
میدونم اون رو تجربه کردم ولی هیچوقت دیوینیتی رو تموم نکردیم. یعنی وقت مناسب که ۳-۴ نفر دور هم باشیم گیر نمیاوردیم یا خیلی کم وقت گیر میومد. همه درگیر کار و زندگی
بچه ها من بالاخره بازی رو برای 5 گرفتم . اگه میشه بدون ذره ای اسپویل نکته ای چیزی اگه برای استارت یا آپشن های بازی هست بهم بگید . مثلا کرکتر ساختن یا همچین چیزی ( مثلا یادمه برای سایبرپانک همه گفتن کرکتر زن بسازم خیلی خفن تره که اگه به حرفشون گوش نداده بودم بهترین دوبله صنعت گیم رو از دست داده بودم ) .
بچه ها من بالاخره بازی رو برای 5 گرفتم . اگه میشه بدون ذره ای اسپویل نکته ای چیزی اگه برای استارت یا آپشن های بازی هست بهم بگید . مثلا کرکتر ساختن یا همچین چیزی ( مثلا یادمه برای سایبرپانک همه گفتن کرکتر زن بسازم خیلی خفن تره که اگه به حرفشون گوش نداده بودم بهترین دوبله صنعت گیم رو از دست داده بودم ) .
پیشنهاد میکنم بین کلس های Bard, Sorcerer, Paladin و Warlock یکیو انتخاب کنی. اینا stat اصلیشون charisma هستش، برای همین تو دیالوگا و خرید و فروش خیلی بهتر بقیه کلس ها هستن.
البته اینطوری نیست که بقیه کلس ها تو دیالوگا ضعیف باشن، ولی کار این ۴ تا کلس خیلی راحت تره.
هر موقع تصمیم گرفتی چه کلس و نژادی برای کارکترت انتخاب کنی، بگو تا چندتا راهنمایی کلی برای شروع کار بکنم.
پیشنهاد میکنم بین کلس های Bard, Sorcerer, Paladin و Warlock یکیو انتخاب کنی. اینا stat اصلیشون charisma هستش، برای همین تو دیالوگا و خرید و فروش خیلی بهتر بقیه کلس ها هستن.
البته اینطوری نیست که بقیه کلس ها تو دیالوگا ضعیف باشن، ولی کار این ۴ تا کلس خیلی راحت تره.
هر موقع تصمیم گرفتی چه کلس و نژادی برای کارکترت انتخاب کنی، بگو تا چندتا راهنمایی کلی برای شروع کار بکنم.
درود
آقا من بازی رو شروع کردم . کاملااا گوزپیچ شدم حتی نمیتونستم از پس منو کرکتر ساختن بر بیام ( خیلی شلوغ و درهمه البته چون مدتیه ذهن خودمم درگیره مسایل زیادیه یکم overwhelming بود شروع بازی برام ) .
همینطوری یه کرکتری ساختم یکم بازی کنم intro بازی رو تا آخر رفتم ولی 50 درصد رندوم رفتم یعنی نفهمیدم چی به چیه .
به نظرت کرکتر اصلی رو ساختم این قسمت رو وقت زیادی بذارم قشنگ همینجا مکانیزم هارو بفهمم یا نه همینطوری برم جلو و کم کم یاد بگیرم ؟
در مورد نژاد احتمالا male human یا شایدم هاف الف بردارم . میخوام آپشن رومنس زیاد داشته باشم .
کلاس هم تو هیچ بازی تا الان mage و وارلاک و کلا دور زن نیاوردم . یکم باید بیشتر فکر کنم .
پ.ن : گرافیک بازی با اینکه خیلی بالا نیست ولی عجیبه انگار رو ps5 بهینه نیست و یکم تار و low texture ـه انگار .
پ.ن ۲ : narrative بازی پشم ریزونه انگار دارم یه رمان فانتزی خفن میخونم .
درود
آقا من بازی رو شروع کردم . کاملااا گوزپیچ شدم حتی نمیتونستم از پس منو کرکتر ساختن بر بیام ( خیلی شلوغ و درهمه البته چون مدتیه ذهن خودمم درگیره مسایل زیادیه یکم overwhelming بود شروع بازی برام ) .
پیشنهاد میکنم کم کم حین پیشروی تو بازی یاد بگیری. بخوای همه رو یجا یاد بگیری از لذت بازی کم میکنه به نظرم و حتی ممکنه از بازی زدت کنه.
اگه حین بازی سوال یا ابهامی درمورد یه مکانیزمی برات پیش اومد، همینجا بپرس یا سرچ بزن.
منم خودم تو بازیا معمولا میرم سراغ melee، ولی تو این بازی بخاطر نوع کمبتش به نظرم کلس های caster خیلی گیم پلیشون متنوع تر کلس های martial هستش.
کلس های hybrid هم خیلی خوبن اگه نمیخوای کامل caster یا martial باشی. بهترین نمونشون هم Paladin, که بخاطر سیستم oathش به نظرم یکی از بهترین پتانسیل ها برای role play رو بین کلس ها داره.
بچه ها میگم چندتا سوال دارم اگه میشه راهنمایی کنید :
1- رو PS5 شما با چه حالت دوربینی بازی کردید ؟ زوم پشت کرکتر یا دوربین کاملا از بالا ؟
2- این قیافه Human Male هرکار میکنم یه جوریه . ساخت کرکتر مثل بازی های فرام سافتور نداره که بشه دماغ و اینارم تغییر داد ؟ همون چندتا face از پیش تعیین شده رو داره ؟
3- مینی مپ رو نمیشه کوچیک تر کرد ؟
4- این mod ها قضیه اش چیه ؟ تا حالا ندیده بودم رو ps5 ماد بشه زد . مثلا این ماد های مو و قیافه و اینا خوبن اضافه کنم یا نه کلا بازی رو از حالت اورجینالش در میارن و خرابش میکنن .
5-من نمیتونم کلاس و Raceم رو انتخاب کنم از بس آپشن ماپشن داره آدم perfectionist ایی هم هستم همش فکر میکنم هرچی میسازم بعدا پشیمون بشم وسط بازی بدبخت میشم نمیتونم از اول بازی کنم .
من نمیتونم کلاس و Raceم رو انتخاب کنم از بس آپشن ماپشن داره آدم perfectionist ایی هم هستم همش فکر میکنم هرچی میسازم بعدا پشیمون بشم وسط بازی بدبخت میشم نمیتونم از اول بازی کنم .
فقط این رو جواب میدم چون مطمئنا باقی مشکلاتت رو حل میکنه.
اصلا درگیر کرکترت نشو ، شیرجه بزن تو بازی چون مطمئنا بعدا دوباره از اول شروع میکنی.
حتما حرفم کلیشه ایه ولی باید بگم هیچ شروع کاملی وجود نداره ، این رو میگم چون خودم تو این زمینه کمالگرایی شاید بمراتب از تو خیلی بدترم
باید نگاهت رو به این سبک از بازی تغییر بدی.
تو این بازی به هیچ وجه نمیشه تو یک پلی ترو همه بازی رو تجربه کنی ، حالا جلوتر متوجه میشی.
از هرچی خوشت اومد انتخاب کن و بپر تو بازی.
دنبال ماد و... هم نباش ، اینها برای بازیکنیه که حداقل یک بار بازی رو تموم کرده باشه.
اگه کرکترهای اوریجین رو دوست نداری و میخوای کاستوم بری و یه شروع امنی داشته باشی که شاید خیلی ها بگن بهترین انتخاب همینه که Paladin بگیری.
خلاصه این اوریجین ها رو حین بازی ملاقات میکنی (غیر از dark urge) و در هر صورت میتونی بیاریشون تو پارتیت.
کاستوم ها رو میشه شخصی سازی کرد ، در حدی که تتو بزاری یا زخم و...
از این اسلایدرها نداره که اندازه صورت ، بینی و... رو تغییر بدی.
کلا از بین یه سری از گزینه مشخص انتخاب کنی.
پرفکت مرفکت رو بزار کنار وگرنه حتی از منوی استارت نمیتونی جلوتر بری
==========
در مورد دوربین هم بهترین زاویه که کل بازی رو بزاری روی اون و بیخیالش بشی وجود نداره.
تو حین بازی حتما دلت میخواد مراحل ، ایونت ها و مبارزات رو از زوایای دیگه ای هم ببینی ، این مورد خیلی دینامیکه و به نظرم خودت بین دوربینها سوییچ میکنی و زوم/آنزوم میکنی.
این ویدئو رو ببین برای دوربین دستت میاد.
اندازه مینی مپ رو تا اونجایی که یادمه نمیتونی تغییر بدی.
=============
خلاصه اینکه اولین بازیت تو این سبکه کمی این اوایلش برات گنگه ولی مطمئن باش این مورد برای بالای 95 درصد بچه هایی که تو این تاپیک بازی کردن تکرار شده.
خیلیها اولین بازیشون تو همین سبک بوده و تاپیک رو که برگردی ببینی ، اکثر بچه هایی که الان اوستا شدن سوالاتی مثل خودت داشتن.
میخوام بگم این خیلی عادیه.
چندساعتی که بازی کنی همه چی برات عادی میشه.
فقط دوباره میگم که این اولش رو به خودت سخت نگیر ، چون به احتمال زیاد اواسط یا آخر اکت اول برمیگردی و دوباره از اول شروع میکنی.
چون بازی کامل دستت اومده و میخوای شروع متفاوتی رو داشته باشی.
پس کار خودت رو راحت کن و بپر توبازی.
به نظر من حتی برای اینکه دوباره بخش کاستوم کرکتر سوالهای جدیدی برات ایجاد نکنه ، یه کرکتر اوریجین بگیر و خیال خودت رو راحت کن.
من چپتر اول بازی رو تموم کردم. انتخابا و آزادی عمل به شدت خوبه. ولی کامبتش رو اعصابمه.واقعا اون لذت و در دسترس بودن سری otiginal sin رو نداره برام.هنوز خیلی مبارزه ها رو با تموم شدن هشتاد درصد خون یارام میبرم. محدودیت استفاده از جادو تو خیلی از کلاس ها رو اعصابه.
والا هیچ موقع نچسبیدم به یه فاصله ثابت. بعضی جاها تا جایی که میشد زوم میکردم (بیشتر برای محیط های بسته) ولی تو کمبت بیشتر مواقع از دورترین فاصله تا بتونم درست کل محیطو ببینم.
2- این قیافه Human Male هرکار میکنم یه جوریه . ساخت کرکتر مثل بازی های فرام سافتور نداره که بشه دماغ و اینارم تغییر داد ؟ همون چندتا face از پیش تعیین شده رو داره ؟
4- این mod ها قضیه اش چیه ؟ تا حالا ندیده بودم رو ps5 ماد بشه زد . مثلا این ماد های مو و قیافه و اینا خوبن اضافه کنم یا نه کلا بازی رو از حالت اورجینالش در میارن و خرابش میکنن .
پیشنهاد نمیکنم برای playthrough اول ماد بزاری. هم تروفی/اچیومنت هارو غیر فعال میکنن و هم بازیو از حالت اوریجینالش در میارن.
ولی خب برای بعد از بار اول خیلی به بازی تنوع میبخشن.
5-من نمیتونم کلاس و Raceم رو انتخاب کنم از بس آپشن ماپشن داره آدم perfectionist ایی هم هستم همش فکر میکنم هرچی میسازم بعدا پشیمون بشم وسط بازی بدبخت میشم نمیتونم از اول بازی کنم .
زیاد overthinkش نکن. کلس و نژادی که در اولین نگاه جذبت کرد رو انتخاب کن. خیلیا تو این بازی و مخصوصا تو اکت ۱ از restartitis رنج میبرن.
یکی از رفقای من پنج بار تو اکت ۱ کارکترشو بیخیال شد و رفت یه جدید ساخت تا بالاخره چسبید به یکیشون.
برای کلس ها، اینو یادت باشه که چون تو پارتی ممبرات هم کنترل میکنی، محدود به کلس کارکتر خودت نیستی و در یه آن همیشه داری ۴ تا کلس رو استفاده میکنی. تازه respec کردن توی این بازی هم بسیار در دسترس و کم هزینه/رایگانه.
راستی، یه پیشنهاد خیلی رندومی به ذهنم اومد، گفتم بهت بگم. تو ستینگ بازی سه چهار تا آپشن هست که scroll, potion و consumable های از این قبیل رو اتوماتیک اضافه میکنه به hotbar/radial wheel. توصیه میکنم همه اینارو خاموش کنی، چون بدجور باعث شلوغی و در هم برهمی میشن.
من چپتر اول بازی رو تموم کردم. انتخابا و آزادی عمل به شدت خوبه. ولی کامبتش رو اعصابمه.واقعا اون لذت و در دسترس بودن سری otiginal sin رو نداره برام.هنوز خیلی مبارزه ها رو با تموم شدن هشتاد درصد خون یارام میبرم. محدودیت استفاده از جادو تو خیلی از کلاس ها رو اعصابه.
اگه حس میکنی دائم spell slot کم میاری احتمالا خیلی دیر به دیر long rest میکنی.
غیر از دو سه جا توی بازی هیچ نیازی نیست این کارو بکنی، چون camp supply مثل نقل و نبات پیدا میشه. (حتی رو tactician و honor mode که هزینه long rest دو برابره، من هیچوقت کم نیاوردم)