امشب جوكر ٢ رو ديدم.
به نظر منم يكم بهش كم لطفى شده.
حالا نميدونم ٢٠ سال (!) ديگه چى ميشه ولى اونقدر هم فاجعه نبود.
نظرم به نظر طائل نزديكه در مورد محتواى فيلم به خصوص تو اين مورد:
ولى از بازى ضعيف ليدى گاگا و ديالوگاى بعضا آبكى فيلم و روايت آشفته نميشه گذشت.
ببین صدرا وقتی گفته میشه ۲۰ سال دیگه، قرار نیست که بعد 19 سال و 364 روز دیگه ویژگیهای فیلم آنلاک شه و تایمر روشه
مهم موکول کردن به زمانی در آینده است
حالا 3 سال 5 سال 7 سال 20 سال
چرا؟
چون جوکر 1، که از قضا اونم هم چه در پیشرفت سناریو و چه در هستهی داستانی فیلم بینقصی نیست
اون ریتم کندش رو چنان با موزیک سنگینش در انتها به اکستازی میرسونه که بیننده کاملاً منتظره که در فیلم 2 اون ریتم جنونآمیز ادامهاش سرگرفته شه
اون وقت جوکر 2 رو وا میکنه میبینه دارن آهنگ میخونن توش
و این تضاد در انتظاری که بینده داشته و چیزی که نصیبش میشه
تو ذوقش میزنه، عصبیش میکنه
اما در زمانی در آینده که یک بار بیننده دیده فیلم رو قبلاً و حسابش رو باهاش صاف کرده و اون تنش فروکش کرده
حالا میگه سگخور دوباره فیلم رو میبینه و دیگه «میدونه» چی در انتظارشه نه این که یهو عافلگیر شه گاگا و فنیکس آهنگ میخونن
اون وقت که دیگه عصبی نیست و جنبههایی که کارگردان مدنظرش بود میشینه روی بیننده
برای همین هست که درک این فیلم رو برخیها میندازن برای چند سال دیگه
چون کاملا منطقیه کسی که عشق جوکر 1 رو داشته الان پس بزنه فیلمه و بگه این دیگه چیه
اگه منم میبینی که الان خوشم اومده ازش چون من عاشق جوکر 1 نیستم من جنونش رو دارم در حدی که
با این که به نظرم فیلم 1 فیلم بینقصی نیست
اما برآیند کلی کار ورای گرفتن ایرادات جزئیه
من در حین دیدن جوکر 1 قشنگ میدیدم کجا ایراد داره و حتی خوشم نمیومد از فیلم و فکر میکردم فقط برا اسم جوکر بودنش طرفدار داره
اما به انتها که رسید تسلیم شدم و فکم از رو زمین جمع نمیشد.
برای همین به جوکر 2 وقت دادم
و همین حس رو بهش پیدا کردم.
اصلا قرار نیست منتقد خاصی باشی یا لنز خاصی داشته باشی تا بفهمی که فیلم با موزیکالها از ریتم میوفته.
اما برآیند کلی کار و مخصوصاً اون عظمت پروداکشنش ورای اینه که حداقل من ازش ایراد سنگین بگیرم.
من به این فیلم دادم 8.5 و به فیلم اولم شاید 9 اینا بدم صرفاً به خاطر اینکه مجبورم یکم مهندسانهوار نقد کنم که کجا و کجا ایراد داره و بر اساس اون ایراد نمره کم کنم
اما در واقع منتقد و اینا همه حرف مفته باید ببینی فیلم چه ضربه احساسی بهت میزنه با جدیدترین تکنیکها و تکنولوژیهای روز
اونوقت هر دوی این فیلمها برام 10 از 10عه
آدم در واقع باید تجربه زیسته خودش و دست و پنجه نرم کردن با زندگی و احساسات و سر و کله زدن با جامعه و آدما رو محک کنه
اون وقت ببینه فیلم چقدر بهش نزدیکه و برای ارائه اون محتوا، چقدر پروداکشن عظیمی سر و هم کرده از موزیسین بگیر تا بازیگر و فیلمبردار و کارگردان و ...
سینما گندهاس.
هر چی دلتون بخواد توش ساخته میشه.
جا باید واسه همچین فیلمایی باز باشه.