توی بیمارستان که Volgin کلی دنبال Venom می افته و آخرش به بدبختی و به کمک منبع آب و ... از شرش خلاص میشیم.
ولی توی اون مرحله هیچ مانع و سدی جلوی راهش نیست. نه نیروی کمکی وجود داره، نه آب و نه چیز دیگه. یک طرف Volgin با حس شدید انتقام هست و یک طرف Venom. اینجا Volgin میتونه کار رو تموم کنه، ولی در آخرین لحظه تعجب میکنه. حالا باید دید دلیل تعجب چیه. از بوی پیازی که از دهن Venom خارج میشه که تعجب نمیکنه!
پس نظر من اینه که Volgin تازه اونجا میفهمه که ایشون Big Boss واقعی نیست و فقط ظاهر و بخشی از افکارش برای اون هست.
اینا قصدشون این بود که Big Boss رو بفرستن جایی که دست دشمن بهش نرسه و یکی با قیافه مشابهش رو روی کار بیارن. چه ربطی به فهم بچه 2 ساله داره؟!
طرف قیافه ـش عین Big Boss هست، فقط خراش های اضافی روی صورتش هست که میتونه به خاطر انفجار باشه و دستش هم در اثر انفجار قطع شده.
هویتش که گفته شده، مدیک. پزشک تیم که آدم خیلی ماهری هم بوده و یکی از بزرگترین ارادتمندان Big Boss.
دقیقاً! این موضوع جزو اولین چیزهایی بود که توی این تاپیک بهش اشاره کردم، ولی جناب کوجیما خواسته یه داستان جدید با پیچش های جالب بسازه و اون قضیه رو زیر سوال برده. توی پست قبلی هم گفتم، از این سوراخ های داستانی توی MGS زیاد هست. شما میگین این کاراکتر همون Big Boss هست دیگه؟ من میپرسم چرا توی MG1 شاخ نداره. جوابی براش نیست، چون سوراخ داستانی هست. همون طور که زنده بودن Big Boss توی MGS4 بعد از آتیش گرفتن هم خنده دار هست و حتی اگه کل اعضای بدنش رو هم به همدیگه وصل کنن، مغزش که در اثر آتیش نابود شده رو چیکار کردن؟!
اتفاقاً نوشته های آخر بازی که Timeline رسمی MGS هست، بار دیگه قضیه رو شفاف سازی کرده. همون طور که گفتین اونجا نوشته شده که در سال 1995 Solid Snake رفت فنتوم Big Boss رو نابود کرد. فنتوم Big Boss هم که کسی نیست به جز مدیک یا Venom Snake. سال 1999 هم که خود Big Boss اصلی رو میکشه، ولی بعداً احیاش میکنن. آخرین بخش از Timeline سری MGS هم آخرین لحظات MGS4 هست، یعنی جایی که Big Boss برای همیشه میمیره و توی این نوشته ها به قول خودتون دیده میشه. مشکلش چیه دقیقاً؟!
این خط زمانی کل سری هست، نه فقط TPP. یعنی از سال ها پیش شروع میشه تا آخرین اتفاق مهم. البته این وسط اتفاقاتی هم هستن که هنوز از اون ها خبر نداریم و شاید هیچ وقت هم خبردار نشیم. مثلاً نمیدونیم دقیقاً روابط بین Big Boss و Venom بعد از فهمیدن حقیقت توسط Venom چطوری بوده. شاید Venom در ابتدا با Big Boss همکاری کرده و بعدش بر علیهش شورش کرده که باعث شده Big Boss مجبور بشه Solid Snake رو بفرسته سراغش. حتی اگه Big Boss و Venom رو یه نفر فرض کنیم هم باز از ماجراهای کاملش خبر نداریم و نمیدونیم دقیقاً چطوری از سربازی که دلش برای بچه ها میسوخت رسید به جایی که طغیان کنه و Solid Snake مجبور بشه منهدمش کنه.
توی ویکی هم نوشته smirk، یعنی پوزخند. معنی پوزخند در فرهنگ نامه دهخدا: تبسمی به قصد انکار یا تحقیر و استهزاء
کوچیک و بزرگ شدن شاخ، همون طور که گفتین حالت استعاری داره. یعنی چیزی نیست که توی واقعیت درون بازی هی بالا و پایین بره.
خود ترکش هم به گفته دکتر، در نزدیکی Cerebral Cortex یا قشر مغز هست. یعنی جایی که به شدت خطرناکه و نمیشه راحت خارجش کرد، چون به گفته دکتر احتمال خونریزی مغزی وجود داره. همین طور دکتر میگه قطعاتی هم کنار قلبت جا مونده. شاید به همین دلیل هم باشه که Big Boss به Venom آمپول دیگوکسین رو میزنه. آمپولی که برای بیمارانی با نارسایی قلبی کاربرد داره و باعث بهبود عملکرد عضلاتشون میشه.
خب 100% به 1984 ارجاعات زیادی داره و این یه چیز مشخصی هست.
من میگم دلیلی نداره چون این ارجاعات وجود داره، حتماً Big Boss رو شستشوی مغزی داده باشن. به نظر من Venom رو شستشوی مغزی دادن و این هم یکی از تشابهات بازی به 1984 هست.
ربطی به حرف من نداشت. من میگم اگه بخوایم به خاطر ارجاع ها بگیم که تک تک المان های کتاب ها باید توی بازی باشه، پس توی موبی دیک هم اسماعیل یه کاراکتر واقعی بوده.
اگه اشتباه نکنم حس بدی که Big Boss نسبت به کلون های خودش داره، توی یکی از نوارها توضیح داده میشه. دیگه این جزیی از داستان هست و کوجیما این طوری خواسته.
این هم نظریه جالبی هست، ولی من باهاش مخالفم و دیگه به نظرم در حدی متنفر نبود که بزنه بکشه! فکر میکنم وقتی این کاراکتر Venom هست نه Big Boss اصلی، DNAـشون با هم متفاوته. چون هر چقدر هم ذهن و ظاهر رو تغییر بدن، DNA رو نمیتونن عوض کنن. در مورد Psycho Mantis هم دلیل نمیشه. Liquid واقعاً فکر میکنه Venom پدرش هست، نه اینکه دروغ بگه. یعنی توی مغز Liquid همچین چیزی جریان داره که این یارو واقعاً بابای من هست. پس Psycho Mantis خفن ترین قدرت ذهن خونی رو هم که داشته باشه، چیز دیگه ای از مغز Liquid برداشت نمیکنه.
و اما بحث ساعت و زمان!
این بحث رو زیاد توی تاپیک دیدم، ولی خب بازی دم دستم نبوده و حافظه ـم هم در حدی نیست که ساعت ها یادم مونده باشه. برای همین نشستم یه دور دیگه ویدئوهای اول بازی و مرحله 46 رو دیدم و قضیه ساده هست. Big Boss و Venom با ماشین تصادف میکنن و هر دو بیهوش میشن. ساعت 2:32 هست که Big Boss به هوش اومده و Ocelot اون رو از ماشین بیرون میکشه. اینجا موقعیت مکانی رو نوشته Outskirts of Xylotymbou.
حالا میرسیم به یه سکانس دیگه. جایی که ساعت 3:07 هست و اینجا Venom به هوش میاد و خبری از Big Boss نیست، چون Ocelot قبلاً از ماشین خارجش کرده و Big Boss به یه مکان امن رفته. باز هم موقعیت مکانی این لحظه: Outskirts of Xylotymbou
و در نهایت میرسیم به جایی که ساعت 5:59 هست. اینجا یک بار دیگه شاهد ملاقات Ocelot و Big Boss هستیم، ولی این ملاقات دقیقاً بعد از تصادف رخ نداده که تفاوت ساعت ها باعث تعجب بشه. چون Big Boss لباسش رو عوض کرده و خیلی هم سر حال و قبراق هست. ساعت هم داره همین رو نشون میده. و همچنین این ملاقات در محل قبلی نیست و یه کم فاصله داره، یعنی Western Ormideia.
نتیجه:
1. Big Boss و Venom تصادف میکنن.
2. Big Boss ساعت 2:32 به هوش میاد و Ocelot بهش کمک میکنه که از ماشین خارج بشه. در اینجا Big Boss بعد از تصادف آمادگی بدنی کامل نداره و کمی میلنگه و به سختی راه میره. پس منطقی هست که یه جایی مخفی بشه و استراحت کنه، چون نمیتونه با اون وضعیت جایی بره.
3. Venom Snake ساعت 3:07 به هوش میاد و خبری از Big Boss نیست. Ocelot از راه میرسه و با هم به سمت کشتی میرن. ولی ما حرکت کردن کشتی رو نمی بینیم و آخرین تصویری که دیده میشه، اینا دارن به اون سمت حرکت میکنن. Venom توی کشتی استراحت میکنه، کشتی ای که مخصوص شکار نهنگ هست (ارجاع به موبی دیک) و یه کشتی جنگی و تابلو نیست که لو بره و دشمن شناسایی ـش کنه. Ocelot هم برمیگرده به جایی که Big Boss مخفی شده بوده. ذکر این نکته هم بد نیست که اصلاً فرض کنیم کشتی در حال حرکت باشه. Ocelot میتونه Venom رو توی کشتی بذاره و خودش خارج بشه و 2 ساعت بعد با هلی کوپتر توی کشتی فرود بیاد.
4. چند ساعت گذشته و Big Boss آمادگی خودش رو بدست آورده. Ocelot هم وسایلش از جمله لباس، سیگار و موتور رو براش آماده کرده و در نهایت هم رهسپار دیار غربت میشه!
----------------
مهم ترین دلیلی که بحث ما هیچ وقت به نتیجه نمیرسه، دقیقاً همین مرحله 46 هست!
مرحله ای که دو تا دیدگاه کاملاً متفاوت نسبت بهش داریم.
تئوری شما: این مرحله دروغین هست و حاصل توهم Big Boss.
تئوری من: این مرحله حقیقت محض هست و کوجیما بیکار نبوده که یه بار اول بازی کل بیمارستان رو جلو بریم و یه بار هم آخرش. بلکه هدفش این بوده که بگه مرحله اول توی بیمارستان، کامل نبوده و نواقصی داشته. چون Venom Snake در حالت خوبی نبوده و ممکنه خیلی چیزها رو درست ندیده یا برداشت اشتباهی داشته یا حتی چیزهایی رو از ذهنش پاک کرده باشن. ولی در مرحله 46 یه راوی واقعی به نام کارگردان، اصل ماجرا رو داره توضیح میده.
مرحله با صحنه بعد از انفجار شروع میشه و روی صفحه اسم همه کاراکترها نقش میبنده و هم Big Boss نوشته میشه و هم Punished Venom Snake. بعدش میفهمیم Big Boss به کما رفته و Miller میپرسه اون یکی مریض (یعنی ما، یا همون مدیک) در چه حال هست و دکتر میگه یه چیزی توی سرش فرو رفته.
نکته بعدی اینه که شما جمله نیچه رو به این معنی در نظر میگیرین که مرحله 46 حقیقت نداره، ولی من دقیقاً برعکس! یعنی به نظرم کوجیما انقدر ساده لوح نیست که بیاد این جمله رو بگه و بعدش بلافاصله مرحله شروع بشه تا آدم پیش خودش بگه پس کوجیما اعلام کرد که مرحله پیش رو حقیقت نداره. بلکه به نظرم منظور از اون جمله اینه که چیزی که در ابتدای بازی و 50 ساعت بعدش دیدیم و فکر میکردیم حقیقت هست، حقیقت نبوده و حالا این شرح واقعی ماجرا از دید راوی هست. یعنی دیگه جنگولک بازی و پوشیده شدن داستان بین پرده های اسرارآمیز کافیه و زمانش رسیده که بعد از این همه ساعت زحمت کشیدن، واقعیت رو ببینی و سورپرایز بشی.
یه نکته مهم هم اینه که توی هر دو روایت (مرحله اول و 46) دیالوگ Quiet شنیده میشه که میگه مریض تخت کناری من رو دید. یعنی این مریض 100% وجود داره و کسی نیست به جز Big Boss.
بعد از خارج شدن از بیمارستان هم که Volgin داره به سمت Venom میاد و چیزی جلودارش نیست. خبری از آب و ... هم نیست و میدونیم که اسلحه معمولی هم روش جواب نمیده. حالا Volgin چطوری منهدم میشه؟ با کوبیده شدن آمبولانس توسط Big Boss. خب اگه Big Boss توی اون سکانس حضور نداشته باشه، دقیقاً کی باعث ترکیدن Volgin شده؟ همین چیزها باعث میشه که من عقیده داشتم باشم این دو نفر جدا از هم هستن، چون به نظرم Venom نمیتونه به تنهایی از پس این همه چیز بربیاد. بعد از سال ها از تخت بیفته پایین و سرباز قدرتمندی مثل Quiet رو منهدم کنه و بعد یه تنه از کل بیمارستان خارج بشه و آخرش هم Volgin رو بترکونه و ... یه جورایی غیرممکن هست همچین چیزی.