لازم دونستم نظر شخصی خودم به اشتراک بزارم در رابط با تفاوت بازی ها روی پرو و معمولی اونم چون در تاپیک لست اف 2 هستیم وگرنه زحمت نمیدادم حتی تایپ کنم ( اینقدر این بازی وایتال و مهمه ! )
در ابتدا باید بگم بنده از زمان تولد پی سی حداقل عمومیت در دهه نود یا نمونه های ابتدایی داشتم تا همین الان هم پی سی قوی در دسترس دارم
برنامه نویسی ابتدایی و طراحی گرافیک و غیره در Cryengine , Unreal Engine هم انجام دادم و با سایر زبان ها برنامه نویسی اشنایی دارم
کنسول ها هم معمولی دارم و هم پرو
هم مانیتور فول اچ دی 144 هرتز دارم و هم 4 کی 60 هرتز hdr
و هم سری X9000F سونی به عنوان تی وی
و خیلی هم منتظرم تی وی فلگ شیپی ( LED با قیمت مناسب حداقل ) با ساپورت 4K 120HZ معرفی کنه
الان هم بی صبرانه منتظرم که ای ام دی ری تریسینگ سال اینده معرفی کنه برای جی پی یو ها و همینور کنسول های اینده که ببینم پیاده سازی گلوبال ایلومنیشن و شادو ری ترسینگ , رفلکشن و غیره با توجه به تک دمو کرای تک که روی کارت نان ری تریسینگ ران میشد چطوره و چطور انجام شده !!! اگرچه روی پی سی هم الان هست اما من مهم کنسول های اینده و ای ام دی هست که باعث فراگیر تر شدن و استفاده خیلی خیلی بهتر از این تکنیک میشه
توضیحات دادم که بگم همین تریلر لست اف 2 بارها دیدم و داشتم نور پردازی و لایتینگ بازی با خودم پردازش میکردم و کاملا به این موضوع عقیده دارم کد نویسی صحیح و تکنیک صحیح باعث ساخت معجزه میشه حتی روی سخت افزاری مثل پرو که جی پی یو در کلاس GTX 1060 هست یا کم و بیش من چیزی که دیدم از لست 2 رو پرو به قبل از ناتی داگ انجین لست 2 و بعد از ناتی داگ انجین لست 2 خلاصه میشه اینقدر ماهرانه کار شده و مهم تر روی سخت افزاری که الان پی سی های لو رنج دارن ! این موضوع میدونم برای خیلی ها کاملا غیر قابل درک هست و سریع با کاتینگ ادج تو بازار پی سی دارن مقایسه میکنن
دوستانی که گفتن تفاوت نداره رفتن ویدئو یو تیوب دانلود کردن و رو مانیتوری 8 بیت که پهنای رنگ مثلا با کالور- کالر پروفایل 709 و فایل کاملا کامپرس شده با بیت ریت خیلی پایین مقایسه کردن , بله میدونم گیمر ساید هم فایل را قرار میده
توضیحات hdr در پرو یا معمولی ( من با پرو استفاده میکنم )
اچ دی ار در ابتدا باید تی وی قابلی داشته باشید که پیک برایتنس بالایی داشته باشه یعنی حتی سری 8000 سونی هم به نظرم خوبه اما بهترین روی سری 9000 هست یا مشابه و با اختلاف تصویری غیر قابل مقایسه ای ارائه میده مخصوصا که پردازشگر سخت افزار و نرم افزاری قویتر و بهینه تر عمل میکنه اگر مدل های مید-رنج باشه حقیقتا میگم تصویر جالبی ندارن شاید مدل های جدید اومده باشن که بهتر باشن اما من سرچی نکردم
کابل خوب حالا یه دسته ای ممکنه بگن فرق نداره این حرفا اما تجربه من خلاف این بوده و مولتی دیوایس هم در کنار هم از hdr روزانه استفاده میکنم
کابل های معمولی حداقل روی پی سی خیلی محدودیت اعمال میکنن و شاتر در تصویر زیاد هست و تصویر نهایی شارپنس و ترنسپرنسی ایده ال از دست میده
در تی وی های سونی
گزینه های Bt.2020 که پروفایل رنگ هست اکتیو و در ستینگ هم HDR10 اکتیو کنید سایر تی وی ها هم به همین صورت هست
برای گیم هایی که HDR ساپورت میکنن HDR10 و برای غیره و عنوان های که HDR ساپورت نیستن مثلا DriveClub به نظرم اکتیو کردن HLG تصویر نهایی خیلی بهتر میکنه و داینامیک رنج بالاتری داره
زمانی که وارد بازی بشید میپرسه که میخوای اچ دی ار اکتیو کنی یا نه اما در منو فقط اس دی ار هست
معمولا 2 یا 3 پورت اچ دی ام ای هم بند ویت بالا دارن
در اخر خیلی خلاصه بگم اگر تو فکر خرید پرو هستید اصلا شک نکنید حتی 1 درصد
تصویر نهایی در پرو در رزلوشن بالاتر رندر میشه , فریم یا بالاتر یا پایدار تر هست و گرافیک کلی برای یه سری از بازی ها مثل هورایزن و انچارتد و غیره کاملا بهتره حالا اسمش بزارید تغییرات جزئی یا کلی حداقل از دید شخصی که به دنبال کار کردن با انجین ها بوده و و در شرایط زیادی و ستینگ های زیادی a و b کرده باید بگم و حتی حاضر نیستم تحت هیچ شرایطی برگردم به کنسول معمولی چون تجربه بازی در پرو اگر دولوپر پچ های لازم داده باشه برای موارد تکنیکال , کاملا , کاملا بهتر هست اصلا مقایسه نکنید کاملا بهتر هست و تجربه جدیدی ارائه میده
حالا اگر پرو بگیرید باز هم روی فول اچ دی با پهنای باند رنگ و مباحث تکنیکال پایینتر بازی کنید حقیقتا برای اکثر افراد شاید منطقی نباشه اما باز هم همچنان بهتره چون در رز پایین سوپر سمپلینگ هم اکتیو میشه و در نظر داشته باشید کد نویسی های یکسان انجین یا خیلی مشابه بین هر دو کنسول اولویت داره به دستگاهی که قدرت خام پردازشی بالاتری ارائه میده
از مقایسه در ویدئو های یوتیوب هم خود داری کنید من همین الان هم تی وی سامسونگ سری 7000 4K هم دارم که HDR نیست و وقتی یک کنسول با یک ستینگ در هر دو تی وی پخش میکنم اینقدر تفاوت هست که نمیخوام برگردم به تی وی غیره HDR با توجه که 4K هم هست حالا شما محاسبات انجام بدید در رابط با چی دارم صحبت میکنم
نظرم شخصی در رابط با لست اف دو برای PlayStation 5
من حقیقتا حاضرم 2 سال دیگه صبر کنم اما نسخه PS5 بازی در یک ریلیز جدا نه پشتیبانی نسل قبل با این ویژگی ها در کنسول جدید ببینم
انلاک کردن تمام محدودیت های گرافیکی تکنیکال ناتی داگ انجین در PS5 و بهبود گرافیک کلی
استفاده فول از ری تریسینگ همچون : گلوبال ایلومنیشن و شادو ری تریس , رفلکشن ری تریس , این دایرکت لایتینگ و....
حتی تصور اینکه این بازی رو در همچین ستینگی در کنسول جدید دیوانه کنندست و به عقیده من دولوپر هایی مثل ناتی و پولی فونی و غیره چون تمام این فیوچر ها در کنسول جدید اکتیو و ارائه بدن میدونم با چیزی مواجهه میشیم که تا به امروز دیده نشده !
و مهم تر من بازی سراغ ندارم حتی روی پی سی که این لول گرافیک کلی ارائه بده به طو کل انسین بوده تا الان و انجین ناتی داگ کلا پله ها جلوتر از بقیه هست اینقدر در محدودیت ماهرانه کد نویسی کردن که شاهکار هم کمه براش و سوالی که همیشه با خودم داشتم از طرفی که ناتی داگ هم جز استدیو هایی ورد واید سونی هست چرا سونی با ایجاد شرایط جدیدی از این انجین روی باقی بازی های استدیو های خودش استفاده نمیکنه البته من اطلاعاتی ندارم که با این سوال اخر جواب بدم
خیلی خودمونی و بدون پیچیدگی توضیح دادم
امیدوارم طولانی بودن متن براتون خسته کننده نباشه