باد ما را خواهد برد
10/9
این متن یه اسپویل های ریز داره ولی طوری نیست که رو جذابیت فیلم تاثیر بذاره و ازش کم کنه
چقدر قشنگ بود این فیلم واقعا اذت بردم با سبک خاصی که کیارستمی داره و از همون ابتدای فیلم از شیوه کنجکاو سازی استفاده میکنه و سکانس هایی که حتی تا اخر فیلم تصویر بعضی از بازیگرها و یا نا بازیگر ها رو نشون نمیده و فقط از طریق صدا باهاشون ارتباط برقرار میکنی
این فیلم فلسفه قدرت طبیعت و نحوه کارکردن کائنات و تقدیر رو نشون میده یا حداقل برداشت من این هست اگر آقای مهندس موبایلش انتن نمیداد و به اون تپه رفت و امد نمیکرد کی میخواست اون مردی که تو چاله افتاد رو نجات بده؟ شاید دختری که براش شیر میبرد؟!
چقدر سکانس های قشنگی داشت این فیلم وقتی مهندس میره قهوه خونه زنه براش چای میریزه و دیالوگ هایی که بینشون رد و بدل میشه
اقای مهندس: من زن قهوه چی تا حالا ندیده بودم !
زن قهوه چی: دور از جانت زیر بوته به دنیا اومدی؟
اقای مهندس: بله؟!
زن قهوه چی: میگم دور از جانت زیر بوته بدنیا اومدی؟
پس کی این چایی رو دست پدرت میذاره؟
آقای مهندس: معلومه مادرم
زن قهوه چی: پس چرا میگی زن قهوه چی تا حالا ندیده بودم زنا همشون قهوه چی ان دیگه
سه شغله ان روزا کارگرن، غروبا قهوه چی ان ، شبا همه با هم همکارن
دور از جان مادر شما
و یا وقتی مهندس برای دختر شیردوش شعر باد ما را خواهد برد رو میخونه و دختره میگه فروغ چند تا کلاس درس خونده؟
و یا تو یه سکانس دیگه وقتی مهندس به زنه میگه اون روز به خواهرتون گفتم برام شیر تهیه کنید انگار یادشون رفته زنه میگه خواهرم نبود خودم بودم مهندس میگه نه خواهرتون بود یه زن حامله بود بعدش زنه میگه خودم بودم بچه م رو زاییدم الان دارم کار میکنم بعدش بچه اش رو که پشتش قنداق کرده نشون میده چقدر قشنگ بود این سکانس
فقط فلسفه این که مهندس لاک پشت رو سر و ته کرد نفهمیدم
یه جاهایی هم باور های مذهبی رو میبره زیر سوال نمیدونم این فیلم اون موقع جواز پخش داشته یا نه مثل سکانسی که مهندس و دکتر روی موتور در مورد مرگ و دنیا و اخرت صحبت میکنن و دکتر میگه کی رفته اون دنیا رو گشته دیده که بیاد بگه قشنگ تر از این دنیاست
فیلم همه اش از این سکانس های شاهکار تشکیل شده و بگم چقدر خوبن این مردمای کرد چقدر مهربون و انسان ، واقعا چرا پشت کردها یا هر قوم دیگه ای این قدر بد میگن متوجه نمیشم و قوم ها رو به جون هم میندازن ما همه ایرانی هستیم و زیر یه اسمون و تو یه خاک زندگی میکنیم
ایرادی هم که به فیلم وارده جاهایی که کردی صحبت میکنن زیرنویس نداشت یا حداقل نسخه ای که من دیدم اینطوری بود و اینکه یه سری از دیالوگ ها با اینکه با هدفون گوش میکردم اصلا مفهوم نبود و متوجه نمیشدم و بعد چند بار گوش کردن شاید میتونستم بفهمم چی بگن یک امتیاز رو هم واسه همین کم کردم
بازم بگم چقدر قشنگ بود این فیلم