Movie Center

خب هر آدمی دنیایی داره، و وقتی یه کارگردان بزرگ میگه من از کارهای فلانی خوشم میاد یا الهام میگیرم، خیلی ها فکر می کنن منظور از این حرف اینه که طرف کل روز رو به قبله ی الگوش قرار میگیره و همه کارهاش رو کپی برداری می کنه و بدون اون هیچی نیست، منظور فقط اینه که فضای کاری و ساختاری که اون کارگردان داره شبیه به چیزیه که نولان می خواد نشون بده، برای همین از کارهای کوبریک خیلی خوشش میاد و ...

ولی در کل به نظر من این نولان تازه اواسط راهه، هنوز به اواسط راه هم نرسیده و شروع طوفانی داشته، فک کنم تا چندین ساله دیگه اگه افت نکنه و سیر صعودی کارش رو به همین شکل ادامه بده، خیلی ها رو پشت سر میزاره، ولی به قول خودش هنوز خیلی مونده .. ولی خب همه دنبال اینن که به یه چیزی گیر بدن دیگه، یا یه چیزی رو با کله میارن رو زمین، یا میبرنش بالا، خلاصه تو این هیرو ویری سعی کنیم فقط از دیدن فیلم لذت ببریم.

نولان به خودیه خود یه نابغه است و به هیچ چیزی وابسته نیست، والا هیچ کارگردانی یهو از تو غار نیومده بیرون کارگردان بشه، اول دیدن فیلم و شناخت کارگردان های دیگه باعث شده که تجربه پیدا کنه. ممکنه یه روزی یه کارگردان بزرگ دیگه ای بیاد، 20 ساله دیگه و اون موقع بگن به سبک نولان کار می کنه، مطمئناً طرفدارهای نولان فقط به این اشاره می کنن که اگه نولان نبود اینم نبود! در حالی که ممکن اون آدم کارش خیلی بهتر از نولان باشه ولی نیاز به زمان داره تا بتونه طی یه مدت طولانی خودش رو نشون بده، چیزی که برای خود نولان داره اتفاق میافته.

الان نولان بهتر از کوبریک یعنی کار کرده؟.:-/
نولان در بهترین حالت توی تاریخچه ی سینمای هالیوود یک کارگردان خوب می‌شه. نهایتش یه دیوید فینچر دیگه مثلاً.

خب هر آدمی دنیایی داره، و وقتی یه کارگردان بزرگ میگه من از کارهای فلانی خوشم میاد یا الهام میگیرم، خیلی ها فکر می کنن منظور از این حرف اینه که طرف کل روز رو به قبله ی الگوش قرار میگیره و همه کارهاش رو کپی برداری می کنه و بدون اون هیچی نیست، منظور فقط اینه که فضای کاری و ساختاری که اون کارگردان داره شبیه به چیزیه که نولان می خواد نشون بده، برای همین از کارهای کوبریک خیلی خوشش میاد و ...

ولی در کل به نظر من این نولان تازه اواسط راهه، هنوز به اواسط راه هم نرسیده و شروع طوفانی داشته، فک کنم تا چندین ساله دیگه اگه افت نکنه و سیر صعودی کارش رو به همین شکل ادامه بده، خیلی ها رو پشت سر میزاره، ولی به قول خودش هنوز خیلی مونده .. ولی خب همه دنبال اینن که به یه چیزی گیر بدن دیگه، یا یه چیزی رو با کله میارن رو زمین، یا میبرنش بالا، خلاصه تو این هیرو ویری سعی کنیم فقط از دیدن فیلم لذت ببریم.

نولان به خودیه خود یه نابغه است و به هیچ چیزی وابسته نیست، والا هیچ کارگردانی یهو از تو غار نیومده بیرون کارگردان بشه، اول دیدن فیلم و شناخت کارگردان های دیگه باعث شده که تجربه پیدا کنه. ممکنه یه روزی یه کارگردان بزرگ دیگه ای بیاد، 20 ساله دیگه و اون موقع بگن به سبک نولان کار می کنه، مطمئناً طرفدارهای نولان فقط به این اشاره می کنن که اگه نولان نبود اینم نبود! در حالی که ممکن اون آدم کارش خیلی بهتر از نولان باشه ولی نیاز به زمان داره تا بتونه طی یه مدت طولانی خودش رو نشون بده، چیزی که برای خود نولان داره اتفاق میافته.

والا منم نگفتیم کپی برداری میکنه وقتی میگه الهام گرفتیم و اینا. من گفتم که یا خودش داره مثل سگ داره دروغ میگه(اگه واقعا میگه) و صرفا یه gimmickـه برای اینکه یه سری هیپی جذب کنه سمت خودش، یا اینکه داره خودشو گول میزنه بنده خدا. :دی
نولان واقعا هیچ نقطه ی اشتراک ملموسی نداره با کوبریک. نه ابزارهای داستانی و سینماییشون شبیهن. نه فازشون شبیهه. نه رنگ موهاشون شبیهه. نه نقطه نظراشون شبیهه. نه استیلشون شبیهه. واقعا هیچ چیز مشابهی به همدیگه ندارن.
جدا از میل و علاقه ی شخصیم که مایله نولان را با سر از اون مقام الکی والایی که براش ساختن بکوبونه زمین، این که بگیم اینتراستلار الهام گرفته از ادیسه ی فضایی بوده مثل اینه که بگیم اخراجیها الهام گرفته از paths of glory بوده صرفا چون ده نمکی از کوبریک خوشش میاد. بله نولان رو با ده نمکی مقایسه کردم. :دی

21c6bf89bae54eaacefbfb6e0e45dbf0.jpg

:دي

Sent from Valhalla.

والا منم نگفتیم کپی برداری میکنه وقتی میگه الهام گرفتیم و اینا. من گفتم که یا خودش داره مثل سگ داره دروغ میگه(اگه واقعا میگه) و صرفا یه gimmickـه برای اینکه یه سری هیپی جذب کنه سمت خودش، یا اینکه داره خودشو گول میزنه بنده خدا. :دی
نولان واقعا هیچ نقطه ی اشتراک ملموسی نداره با کوبریک. نه ابزارهای داستانی و سینماییشون شبیهن. نه فازشون شبیهه. نه رنگ موهاشون شبیهه. نه نقطه نظراشون شبیهه. نه استیلشون شبیهه. واقعا هیچ چیز مشابهی به همدیگه ندارن.
جدا از میل و علاقه ی شخصیم که مایله نولان را با سر از اون مقام الکی والایی که براش ساختن بکوبونه زمین، این که بگیم اینتراستلار الهام گرفته از ادیسه ی فضایی بوده مثل اینه که بگیم اخراجیها الهام گرفته از paths of glory بوده صرفا چون ده نمکی از کوبریک خوشش میاد. بله نولان رو با ده نمکی مقایسه کردم. :دی

اینترستلار خیلی شبیه سولاریس بود. یعنی خیلی ها :d نمیدونم فقط منم که اینجوریم یا نه

اینترستلار خیلی شبیه سولاریس بود. یعنی خیلی ها :d نمیدونم فقط منم که اینجوریم یا نه
منم خیلی وقتا به نظرم میاد که نولان یه شباهتای کوچولویی با اکثر فیلمای تارکوفسکی (جدا از اون بخش هایی که تو آیینه شعر دکلمه میکنن البته :|) داره. شخصیتای توی داستان و کارایی که انجام میدن و انگیزه هاشون کلا شبیهن به نظرم. ولی داستان سولاریس به نظرم همون دیوایسی رو داره که نولان تقریبا پایه ی همه ی فیلمای خودشو روی اون گذاشته:
رفتار یه سری آدم پیرامون یه پدیده ی علمی خیلی پیچیده و بیگانه و در نهایت مجدود کردن داستان به یه پیام خیلی احساسی و (به نظر من :دی) pseudo-intellectual.

الان نولان بهتر از کوبریک یعنی کار کرده؟.:-/
نولان در بهترین حالت توی تاریخچه ی سینمای هالیوود یک کارگردان خوب می‌شه. نهایتش یه دیوید فینچر دیگه مثلاً.

نولان در حد فینچر هم نیست:دی
کارگردان واقعا خوبی و خوشم میاد ازش ولی فینچر رو بیشتر قبول دارم
نولان فقط بلاک باستر خوب میسازه براهمین محبوب تر و مشهورتر از خیلی کارگردان های بهتر از خودشه

می دونم اینجا خیلی معموله که راحت یه کارگردان بزرگ رو زیر سوال ببرید، البته نظر شخصیه در کل و محترمه اما وقتی که فکت صادر بشه، اگه نظر منتقدها وسط باشه که تا به حال تمامی فیلم های نولان توسط منتقدین تحسین شده بماند شمردن شاهکارهایی مثل بتمن جوکر، اینسپش و .. می مونه نظر عمومیت مردم که IMDB باشه، که بیشتر فیلم های نولان اوتاتیک رفتن داخل اون لیست که فکر می کنم بعد از اینسومیا یا بتمن آعاز می کند تا الان همگی رفتن داخل 250 برتر تاریخ از IMDB که به نظرم خیلی معتبر اون رده بندی و درسته، نولان فکر کنم 3 تا فیلم تو رده های یک تا بیست این لیست داره که دوتاشون دو ده تای اول هسن و یکیشونم که بتمن جوکر باشه تا چند سال پیش رده دوم بود ( الان چهارمه )، خب اینطوری میشه که خیلی ها ( شاید من ) نولان رو بزرگ می کنن و اونو هم رده کوبریک و .. قرار میدن ..

خب واقعاً هم درسته نولان هنوز مونده تا به کوبریک برسه و خودشم اینو گفته که تازه اوله راهه، اما خب چیزی که نظر منه اینه که 20 سال دیگه نولان خیلی بزرگتر از کوبریک و .. هست، شاید الان نباشه اما مسلماً میشه و اینم بگم که اینا هم از روی تعصب و دوست داشتن نیست، اینا چیزی که به نظر من واقعیت تمام و اتفاق میافته با وجود کارنامه و سابقه ی نولان همه چیز روشنه ... و می تونم قول بدم فیلم جدید جزو 5 فیلم برتر IMDB خواهد شد.

فینچر؟ واقعاً حالبه، اصلاً واسه من خنده دار مقایسه دو کار اخیر این دوتا کارگردان، GG خوب بود ولی عالی نبود.

نظر شما محترم ولی نولان نزدیک کوبریک هم نمیشه هیچوقت چه برسه از اون بزرگتر:دی
نولان فکر کنم اخرش خیلی موفق باشه یکی مثل اسپیلبرگ بشه.
البته من خودم طرفدار نولانم عاشق ممنتو و سری بتمن م
لیست imdbهم چرته:دی
فینچرهم بهتر از نولان به نظر من:دی

نولان کارگردان خیلی بزرگی هست فیلم هایی خیلی خوبی ساخته البته اگر نیمه پایانی interstellar فاکتور بگیریم ! ولی مقایسه اس با جایگاه کوبریک تو سینما مثل جوک میمونه.اینکه حالا خودش علاقه داره به کوبریک بحث جداست ! مگه میشه کسی عاشق سینما باشه و عاشق کوبریک نباشه ولی اینکه هی بخوایم با ایدولوژی های مختلف هی نولان رو با کوبریک موئلف یکی کنیم خیلی جوکه
کارایی که کوبریک با همه پیشرفت تو سینما بعده سی چهل سال کسی نتونست نزدیکش بشه چه برسه از اینکه بخواد بهتر از اون باشه !
به قول دوستمون نولان تو سینما جایگاهش حالا به صورت نظره شخصی یکم بالاتر و یا شاید هم پایین تر از فینچر هست شایدهم بعد از یک عمر فعالیت هنری بشه کناره اسپلیبرگ گذاشتش.

نولان خیلی زیاد هایپ شده
کریستوفر نولان اصلا سیر صعودی نداشته ، بهترین فیلمش بعد از دارک نایت ممنتو هست ،(اگر به انتخاب من باشه بهترین فیلمش پرستیژه ولی حالا اینو نمیگم که شر نشه:دی) اینسپشن و اینترستلار و دارک نایت رایزیز صرفا فیلم های خوبین نه عالی و شاهکار حتی بتمن بیگینز از دارک نایت رایزیز بهتره ولی متاسفانه طرفدار های نولان کلا اعتقاد دارن که نولان همه ی فیلمهاش شاهکاره

به نظر من نولان یا کارگردان خوبه که بیشتر تمرکزش رو ساختن فیلم پرفروشه تا فیلم خوب نمیگم کیفیت کارش پایینه چون جکه این حرف.

یه چیزی بگم بحث هارو کامل خوندم الان :دی نولان 100 سال دیگه هم به کوبریک نزدیکم نمیشه :دی

در کنار این بحث دایره وار که هر چند ماه یبار تکرار میشه و دو طرف قضیه هم خیلی رو حرفاشون مصمم هستن...

میشد Spectre از این مزخرف تر باشه؟ این چی بود واقعا؟ هرچی دارم فکرش رو میکنم جیمز باند از این اشغال تر نمیشد ساخت! شبیه B-Movie های دهه 80 بود. بصورت شخمی و چپون چپون همه فیلمها رو تو 3 دقیقه بهم وصل کرد بدون اینکه زمینه سازی بشه.

کلا عجیب فیلم اشغالی بود و توصیه اکید میکنم نرید طرفش.

خب واقعاً هم درسته نولان هنوز مونده تا به کوبریک برسه و خودشم اینو گفته که تازه اوله راهه، اما خب چیزی که نظر منه اینه که 20 سال دیگه نولان خیلی بزرگتر از کوبریک و .. هست، شاید الان نباشه اما مسلماً میشه و اینم بگم که اینا هم از روی تعصب و دوست داشتن نیست، اینا چیزی که به نظر من واقعیت تمام و اتفاق میافته با وجود کارنامه و سابقه ی نولان همه چیز روشنه ... و می تونم قول بدم فیلم جدید جزو 5 فیلم برتر IMDB خواهد شد.

فینچر؟ واقعاً حالبه، اصلاً واسه من خنده دار مقایسه دو کار اخیر این دوتا کارگردان، GG خوب بود ولی عالی نبود.
الان واقعا انتظار داری با این حرف اینطوری که "نظر شخصی و محترمه" برخورد کنیم؟

من به نظرم باید جدا معیارهاتون برای ارزیابی یه فیلم رو reevaluate کنین. :دی یعنی واقعا متکریتیک بزرگترین شوخی دنیای هنر و ورسانه با ملت بوده. من نظر پویا ghost(و خیلیای دیگه تو این سایت) رو به اکثر اون وبلاگ نویسای درپیت و اوشکولایی که با لابی بابای republicanشون یه ستون تو یه روزنامه ای گرفتن که تیراژش 25 عدد تو هفتست ترجیح میدم. یعنی فی الواقع ترجیح میدم از ذات الریه بمیرم تا نظریات scott foundas رو برای کسب اطلاعات موثق بخونم. :))
واقعا الان تعداد منتقدایی که سواد آکادمیکشون و اعتبار حرفاشون ثابت شده باشه خیلی خیلی کمتر از مثلا 1970ئه. دیگه دوره ی بازن و ایبرت و بوردول و روزنبام و اینا گذشته. نقد هنرالان از خود هنر سابجکتیوتره به نظرم. واسه همین یکم از "فکت"هاتون باید بکاهین و بهش شک کنین :دی
این حرفم که تو لیست imdb اومده و فلان حتی اگر ناخالصی ها و آلودگی هاشو حذف کنیم(raidهای فورچن برای بالا اوردن tdk؟) تو بهترین حالت همون "عامه پسند" بودن فیلم رو اثبات میکنه که لزوما دال بر نابغه بودن طرف نیست. گور وربینسکی هم عامه پسنده. جیمز کامرون هم عماه پسنده. اسپیلبرگ هم عامه پسنده. اگه قرار باشه راه بیفتیم و هی برچسب نابغه بزنیم رو کل hall of fame هالیوود که دیگه اصلا صفت نابغه بودن به چه درد میخوره؟ :دی
حالا میرسیم به نولان:
من خودم نولان رو واقعا خیلی دوست دارم و به نظرم جزو بهترین فیلمسازای دوره ی خودش هست (حداقل فعلا). ولی به نظرم چون الان تا حدودی یکه تاز فیلمای پر فروش هالیوود شده برا خودش (درام های همیشگی تو موقعیت های بدیع با میزانسن های الکی flashy و قشنگ قشنگ؟ کیه که خوشش نیاد؟ :دی نه فینچر نو کوئن ها نه paul thomas anderson هیچکدومشون نمیتونن از نولان فعلی محبوب تر باشن ولی خب حداقل 3تاشون از نولان فعلی بهترن :دی) و یه خیل عظیمی(از جمله بقیه کارگردانای هالیوود) ریختن و دقیقا همونطوری که خودت گفتی (و احتمالا داری میکنی همون کارو) میبرنش بالا الکی. ولی سوالی که هست اینجا اینه:
جدا از صنعت و دنیای آدمای عادی و تو مباحث تئوریک سینمایی:
اودیسه فضایی بیشتر ازش مطلب و صحبت و یاد هست یا اینتراستلار؟ پالپ فیکشن یا فالوئینگ؟ سال گذشته در مارین‌باد یا ممنتو؟ سولاریس یا اینسپشن؟
چیزی از ارزش های نولان من نمیخوام کم کنم ولی بیاید و چیزی هم الکی اضافه نکنیم بهش :دی نولان در خوشبینانه ترین حالت خوشگلترین اتفاقی بود که تو این 10-15 ساله برای هالیوود افتاد.

آخرین ویرایش:
اودیسه فضایی بیشتر ازش مطلب و صحبت و یاد هست یا اینتراستلار؟ پالپ فیکشن یا فالوئینگ؟ سال گذشته در مارین‌باد یا ممنتو؟ سولاریس یا اینسپشن؟

بصورت کلی حرفات خوبه اما در این قسمت :دی نولان بنده خدا هنوز در قید حیات هست و داره نفس میکشه، اگه مُرد اون موقع میشه چنین مقایسه هایی بکنی :دی

بابا حالا کوبریک و برگمان نه. همین تارانتینو. یا اسپیلبرگ و ایندیانا جونز. یا pta و مگنولیا. کوئنا و فارگو. وودی آلن و انی هال. اینا همون لحظه ی اومدنشونم کلی بحث و controversy بود راجع بشون. یا مثلا بعد مرگ اورسون ولز که همشهری کین معروف نشد دیگه مگه فروغ فرخزاده؟ :دی
ولی خب حالا وامیسیم معلوم شه دیگه. به حق علی مرگ نولان رو (صرفا به خاطر بحث های پس از مرگش) ببینیم همه. :دی

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or