Halo: Campaign Evolved

Halo Campaign Evolved.png
سازنده: Halo Studios
ناشر: Xbox Game Studios
سبک: شوتر اول شخص
تاریخ انتشار: 2026
پلتفرم: pc, xbox series و ps5

"این تازه شروع کاره"
پس از لیک ها و حواشی فراوان, بازسازی اولین نسخه از از سری هیلو با نام جدید Campaign Evolved معرفی شد.
براساس گفته ها هیلو استودیو از هوش مصنوعی برای توسعه سریع تر این بازی استفاده کرده که موجب اختلافاتی بین اعضای تیم سازنده و جدایی هایی شده است.

اطلاعات رسمی:
1. آنریل انجین 5
2. 3 ماموریت جدید به عنوان پیش درآمدی از هیلو ریچ است که داستان آشنایی مستر چیف و گروه بان جانسون را روایت می کند.
3. تمامی کات سین ها کمبت ایوالود بازسازی و صداگذاری ها دوباره ضبط شده.
4. موزیک رمستر شده.
5. کنترل و لول دیزاین بهتر, Wayfinding پیشرفته تر.
6. 9 سلاح (مانند شمشیر انرژی و رایفل هیلو 2, رایفل سوزنی هیلو ریچ) اتومبیل, جمجمه و دشمنان بیشتر و متنوع تر از عناوین دیگر سری به این بازی اضافه شده.
7. قابلیت دزدیدن اتومبیل چه برای چیف و چه برای کاوننت از هیلو 2 به بازی اضافه شده.
8. قابلیت دویدن.
9. مولتی پلیر نداره, کو آپ آنلاین 4 نفره, کو آپ آفلاین 2 نفره فقط برای نسخه کنسول, کراس پلی تایید شده

بر اساس لیک ها بخش مولتی پلیر از طریق بازی جداگانه ای توسط استودیو Certain Affinity که سازنده مد فورج در عیلو 5 و اینفینیت بود پوشش داده میشه.

آخرین ویرایش:
یک گزارش دیگر از شکست مفتضحانه سیاست مولتی پلتفرم ایکس باکس.
اینبار شکست بزرگترین فرنچایز ایکس باکس Halo رو ps5:
طبق گزارشات جدیدalinea analytics
مجموع فروش بازی halo campaign evolved تا الان حدود 452 هزار نسخه روی ps5 ،
212 هزار نسخه روی steam و 900 هزار نسخه روی ایکس باکس می باشد.

نکته قابل توجه اینجاست که روی ایکس باکس بازی Halo campaign با وجود دی وان بودن در سرویس ايکس باکس گیم پس و عرضه سومین بار این نسخه در ایکس باکس میزان فروش بازی دوبرابر ps5 بوده.
حالا فروش تقریبی سه برابری کنسول ها ps5 نسبت به سریز رو هم در نظر بگیریم به عمق فاجعه پی می بریم.
آمار فروش Halo Campaign evolved با وجود عرضه اولین بار این نسخه در ps5 فاجعه بار هست.
طبق گزارش Matt piscatella آمار بازیکنان ps5 در روز لانچ تنها 1درصد بوده و در ایکس باکس 8 درصد بوده است.
حالا دلواپسان انحصاری شدن Gears E_day بیان بگن نه حتما باید مایکروسافت بازی هاش مولتی پلتفرم عرضه کنه وگرنه استودیو به خاک سیاه میشینه.
عرضه انحصاری ها پرچمدار ایکس باکس مثل Halo، gears و Forza حتی با وجود فروش چند میلیونی رو کنسول حریف ، ب دلیل ضرر و آسیبی که به اعتبار برند در طولانی مدت وارد میکنن جبران شدنی نیست چه برسه که همچین آمار فروش افتضاحی هم داشته باشن.
عرضه بازی ها halo campaign evolved ، Forza و Fable روی ps5 که در زمان ریاست اسپنسر و سیاست ها مولتی پلتفرم ایکس باکس و آمی هود تصمیم گیری شده بهتر بود با روی کار اومدن آشا شارما حداقل نسخه ها ps5 فورزا و فیبل کنسل میشدن و ایکس باکس کاملا به سیاست انحصاری برمی‌گشت.
درسته به احتمال قوی نسخه ششم‌ فورزا هم فروش خوبی رو ps5 خواهد کرد اما هم عرضه شدن God of war laufey با Fable با فاصله کمتر از چند روز هم چیزی جز حقارت برای مایکروسافت نداره.

July’s top PlayStation games by
copies

Mat Piscatella: 1% PS players played lHalo: Campaign Evolved on launch day (Xbox 8%, Steam 2%)

حقشونه
کنسول رو برای چی میگیری چون روش انحصاری باشه

Bonus Missionها به لحاظ لول دیزاین و گرافیک خیلی خوبن، اضافه شدن اسلحه های جدیدی که توی CE نیستن هم باعث شده اصلا تکراری نباشن، البته جای تاسف که اینقدر داستان سطحی و ساده ای دارن و از این فرصت برای پرداختن به یه زاویه های جذابی از Lore استفاده نکردند.
در حقیقت بیشتر تک-دمویی هستند برای اینکه Halo Studios نشون بده با انجین جدید و وفاداری به هسته ی مرکزی Halo چیکار می تونه بکنه، که واقعا به لحاظ فنی خودشون رو اثبات کردند.

من بازیش نکردم و پاکشم کردم
چیزی از دست دادم !!؟؟

آخرین ویرایش:
رسیدم به مرحله The Silent Cartographer و بازی همچنان بعد از ربع‌قرن(!) بسیار لذت‌بخشه. :دی
فکر کنم چهارمین بار هست که دارم نسخه اول رو به شکل‌های مختلف تجربه می‌کنم و همچین چیزی برای من خیلی کم سابقه داشته (دو بار روی اکس‌باکس اوریجینال، یه بار نسخه X360 و الآن هم ریمیک) ولی باز هم اون حس و حال جذابی که روز اول داشتم رو حفظ کرده.
این مرحله The Silent Cartographer هم گذشته از زیبایی‌هاش، یه خاطره برام داره. اون سال‌ها Halo انقدر سر و صدا کرده بود که توی مجلات کامپیوتر ایرانی هم در موردش می‌نوشتن و پسرخاله‌م که مهندس کامپیوتر بود و اون زمان حدود ۳۶،۳۷ سالش بود، یه مطلبی در موردش خونده بود و دوست داشت ببینه بازی چطوریه که انقدر ازش تعریف می‌کنن.
یه بار اومد خونه‌مون و گفت بذار ببینیم چیه و منم رفتم سراغ این مرحله که به نظرم فوق‌العاده بود و هست و تا ابد خواهد بود. :دی از همون لحظه اول که فرود میایم و وارد میدون جنگ می‌شیم، تا حرکت با Warthog توی محیط زیبای این مرحله و... واقعاً چیز حماسی و محشری بود و اون زمان کمتر مشابهی توی صنعت بازی داشت. با کلی ذوق و شوق وارد مرحله شدم و کنترلر رو دادم دستش و یه ذره بازی کرد و گفت چیز خاصی هم نیست و نمی‌دونم چرا بزرگش کردن! :|
از طرفی عاشق Halo و اون مرحله بودم و از طرف دیگه هم خیلی با پسرخاله‌م حال می‌کردم و یه جورایی توی دوران کودکی و نوجوونی برام شبیه برادر بزرگ‌تر و یه الگو(!) محسوب می‌شد و توی اون لحظه حسی شبیه این میمِ جنگ ستارگان رو داشتم! :دی

03d306_26sddefault.jpg

من کلا در این زمینه از فک و فامیل شانس نیاوردم و برادرم هم این مدلیه! یعنی از قدیم تا همین سال‌ها (که مثلا بهش Hellblade 2 رو نشون دادم که اوج گرافیک این نسل رو ببینه)، بی‌رحمانه توی ذوقم می‌زنه و می‌گه چیز جالبی نیست! :دی

رسیدم به مرحله The Silent Cartographer و بازی همچنان بعد از ربع‌قرن(!) بسیار لذت‌بخشه. :دی
فکر کنم چهارمین بار هست که دارم نسخه اول رو به شکل‌های مختلف تجربه می‌کنم و همچین چیزی برای من خیلی کم سابقه داشته (دو بار روی اکس‌باکس اوریجینال، یه بار نسخه X360 و الآن هم ریمیک) ولی باز هم اون حس و حال جذابی که روز اول داشتم رو حفظ کرده.
این مرحله The Silent Cartographer هم گذشته از زیبایی‌هاش، یه خاطره برام داره. اون سال‌ها Halo انقدر سر و صدا کرده بود که توی مجلات کامپیوتر ایرانی هم در موردش می‌نوشتن و پسرخاله‌م که مهندس کامپیوتر بود و اون زمان حدود ۳۶،۳۷ سالش بود، یه مطلبی در موردش خونده بود و دوست داشت ببینه بازی چطوریه که انقدر ازش تعریف می‌کنن.
یه بار اومد خونه‌مون و گفت بذار ببینیم چیه و منم رفتم سراغ این مرحله که به نظرم فوق‌العاده بود و هست و تا ابد خواهد بود. :دی از همون لحظه اول که فرود میایم و وارد میدون جنگ می‌شیم، تا حرکت با Warthog توی محیط زیبای این مرحله و... واقعاً چیز حماسی و محشری بود و اون زمان کمتر مشابهی توی صنعت بازی داشت. با کلی ذوق و شوق وارد مرحله شدم و کنترلر رو دادم دستش و یه ذره بازی کرد و گفت چیز خاصی هم نیست و نمی‌دونم چرا بزرگش کردن! :|
از طرفی عاشق Halo و اون مرحله بودم و از طرف دیگه هم خیلی با پسرخاله‌م حال می‌کردم و یه جورایی توی دوران کودکی و نوجوونی برام شبیه برادر بزرگ‌تر و یه الگو(!) محسوب می‌شد و توی اون لحظه حسی شبیه این میمِ جنگ ستارگان رو داشتم! :دی

03d306_26sddefault.jpg

من کلا در این زمینه از فک و فامیل شانس نیاوردم و برادرم هم این مدلیه! یعنی از قدیم تا همین سال‌ها (که مثلا بهش Hellblade 2 رو نشون دادم که اوج گرافیک این نسل رو ببینه)، بی‌رحمانه توی ذوقم می‌زنه و می‌گه چیز جالبی نیست! :دی
نظرش بیست سال پیش در مورد Crysis چی‌ بود؟ :دی

نظرش بیست سال پیش در مورد Crysis چی‌ بود؟ :دی
اون موقع دیگه با زن و بچه رفته بودن دبی و برای همین به جز سالی یه بار، همدیگه رو نمی‌دیدیم و زیاد فرصت این چیزا نبود. :دی فکر کنم دیگه از شغل شریف گیمری هم استعفا داده بود و نهایتش شاید با PS2 و بعدها X360 پسرش چیزهایی مثل فیفا با هم بازی می‌کردن، نه در حد Crysis و بازی‌های این‌طوری. :دی بعد هم که رفتن کانادا و الان یه ۱۱،۱۲ سالی می‌شه ندیدمشون. :(

خب Bunos Missionها هم تموم شد. چپتر آخر واقعا خوب بود. بعد از استارفیلد من اسپیس شیپ سوار می شم تهوع می گیرم :دی اما خدا رو شکر اینجا خیل روون و جذاب بود مبارزات فضایی.
گرافیک هم که فوق العاااده، از الان به شدت منتظر خروجی تکنیکی Coalition با UE5 هستم!

خب Bunos Missionها هم تموم شد. چپتر آخر واقعا خوب بود. بعد از استارفیلد من اسپیس شیپ سوار می شم تهوع می گیرم :دی اما خدا رو شکر اینجا خیل روون و جذاب بود مبارزات فضایی.
گرافیک هم که فوق العاااده، از الان به شدت منتظر خروجی تکنیکی Coalition با UE5 هستم!

اخ اره ، در مورد این نبرد فضاییش کلا کم گفته شده و اندرریتده واقعا. خیلی حال داد و قشنگ من رو برد به دوران ریچ..:-?>:D<~o)

در مورد کاراکتر ویلیامز توی ماموریت‌های جدید بازی، حس می‌کنم خیلی‌ها بدون دقت به جزئیات داستان و ماجراهای دنیای Halo دارن بهش گیر می‌دن. :دی
شخصیت‌پردازی خیلی خاص و ویژه‌ای نداشت که ازش دفاع کنم، ولی به نظرم مشکلی هم نداشت که انقدر بهش حمله می‌شه. در مورد رابطه ODSTها و اسپارتان‌ها توی اسپویلر توضیح می‌دم. موضوعی که تا حد زیادی شخصیت‌پردازی ویلیامز و رفتارش رو توجیه می‌کنه.

گذشته از اینکه توی خود بازی هم توضیحات اندکی داده می‌شه و یه سکانس هست که می‌فهمیم ویلیامز حس خوبی نسبت به اسپارتان‌ها نداره، به طور کلی این قضیه یکی از بخش‌های مهم دنیای Halo هست.
سربازهای ODST یه غرور خاصی دارن و خودشون رو آدم‌هایی می‌دونن که بدون ارتقای پیچیده اسپارتان‌ها، وارد مبارزه با دشمنان می‌شن و یه جورایی مثلا خالص‌تر و انسان‌تر از اسپارتان‌هایی هستن که به ربات‌های بی‌احساس و دستکاری‌شده شباهت دارن (بی‌احساس از دید ODSTها و مردم عادی، نه در واقعیت).
حتی مسترچیف هم یه بار زد ODSTها رو شهید کرد و باعث شد این نفرت پررنگ‌تر بشه. توی اولین سال‌های اسپارتان شدنش، برای ماموریتی باید کنار ODSTها قرار می‌گرفته و یه روز رئیس ODSTها بهشون دستور می‌ده که برای تمرین و اینا بریزن سر چیف و در حالی که ۴،۵ نفری می‌رن سراغش، چیف در جریان مبارزه می‌زنه ۲ تاشون رو می‌کشه و بقیه هم به شکل فجیعی مجروح می‌شن که البته کاملا غیرعمدی هست و خود چیف هم انتظار نداشته که قدرتش انقدر با این بندگان خدا فاصله داشته باشه. یعنی مثلا بدبخت یه مشت که زده به اونا، ترکیدن و از بین رفتن، در حالی که قصدش این نبوده.
مختصر و مفید اینکه شخصیت‌پردازی ویلیامز شاید چیز خاصی نداشته باشه، ولی اون حرکات و پرروبازی‌هاش جلوی چیف، بی‌دلیل نیست و سابقه زیادی توی دنیای این مجموعه داره و در نهایت هم توی همین بازی، رفتارش به تدریج بهتر می‌شه و از اون قلدربازی اولیه فاصله می‌گیره.
ولی طبق معمول این سال‌های صنعت بازی، یه فضایی برای بعضی از کارا‌کترها شکل می‌گیره و حتی قبل از اینکه خیلی‌ها بازی رو تجربه کنن، یه تصویر منفی ازش پیدا می‌کنن. مثل همین Halo که نسخه معمولی و گیم‌پس، چند روز دیرتر از نسخه نمی‌دونم پریمیوم و اینا عرضه شدن و قبل از اینکه بازی رو شروع کنیم، میم‌های ویلیامز ساخته شده بودن! :دی

03d306_26sddefault.jpg

The Evolution of The Silent Cartographer Over the Years​

the-evolution-of-the-silent-cartographer-v0-zdm9teyo6nhh1.jpg the-evolution-of-the-silent-cartographer-v0-19519e8n6nhh1.jpg the-evolution-of-the-silent-cartographer-v0-jmwu8phm6nhh1.jpg the-evolution-of-the-silent-cartographer-v0-n73sa6lo6nhh1.jpg the-evolution-of-the-silent-cartographer-v0-xa05003o6nhh1.jpg

اینها رو بهش نشون بده بگو کثافت هنوز هم چیز خاصی نیست و بیخود بزرگش کردن؟ :D
بفرست براش.

در مورد کاراکتر ویلیامز توی ماموریت‌های جدید بازی، حس می‌کنم خیلی‌ها بدون دقت به جزئیات داستان و ماجراهای دنیای Halo دارن بهش گیر می‌دن. :دی
شخصیت‌پردازی خیلی خاص و ویژه‌ای نداشت که ازش دفاع کنم، ولی به نظرم مشکلی هم نداشت که انقدر بهش حمله می‌شه. در مورد رابطه ODSTها و اسپارتان‌ها توی اسپویلر توضیح می‌دم. موضوعی که تا حد زیادی شخصیت‌پردازی ویلیامز و رفتارش رو توجیه می‌کنه.

گذشته از اینکه توی خود بازی هم توضیحات اندکی داده می‌شه و یه سکانس هست که می‌فهمیم ویلیامز حس خوبی نسبت به اسپارتان‌ها نداره، به طور کلی این قضیه یکی از بخش‌های مهم دنیای Halo هست.
سربازهای ODST یه غرور خاصی دارن و خودشون رو آدم‌هایی می‌دونن که بدون ارتقای پیچیده اسپارتان‌ها، وارد مبارزه با دشمنان می‌شن و یه جورایی مثلا خالص‌تر و انسان‌تر از اسپارتان‌هایی هستن که به ربات‌های بی‌احساس و دستکاری‌شده شباهت دارن (بی‌احساس از دید ODSTها و مردم عادی، نه در واقعیت).
حتی مسترچیف هم یه بار زد ODSTها رو شهید کرد و باعث شد این نفرت پررنگ‌تر بشه. توی اولین سال‌های اسپارتان شدنش، برای ماموریتی باید کنار ODSTها قرار می‌گرفته و یه روز رئیس ODSTها بهشون دستور می‌ده که برای تمرین و اینا بریزن سر چیف و در حالی که ۴،۵ نفری می‌رن سراغش، چیف در جریان مبارزه می‌زنه ۲ تاشون رو می‌کشه و بقیه هم به شکل فجیعی مجروح می‌شن که البته کاملا غیرعمدی هست و خود چیف هم انتظار نداشته که قدرتش انقدر با این بندگان خدا فاصله داشته باشه. یعنی مثلا بدبخت یه مشت که زده به اونا، ترکیدن و از بین رفتن، در حالی که قصدش این نبوده.
مختصر و مفید اینکه شخصیت‌پردازی ویلیامز شاید چیز خاصی نداشته باشه، ولی اون حرکات و پرروبازی‌هاش جلوی چیف، بی‌دلیل نیست و سابقه زیادی توی دنیای این مجموعه داره و در نهایت هم توی همین بازی، رفتارش به تدریج بهتر می‌شه و از اون قلدربازی اولیه فاصله می‌گیره.
ولی طبق معمول این سال‌های صنعت بازی، یه فضایی برای بعضی از کارا‌کترها شکل می‌گیره و حتی قبل از اینکه خیلی‌ها بازی رو تجربه کنن، یه تصویر منفی ازش پیدا می‌کنن. مثل همین Halo که نسخه معمولی و گیم‌پس، چند روز دیرتر از نسخه نمی‌دونم پریمیوم و اینا عرضه شدن و قبل از اینکه بازی رو شروع کنیم، میم‌های ویلیامز ساخته شده بودن! :دی
یک مشکلی که با 343i سابق یا همون halo studios دارم همون ارجاع های مکررش به کتاب ها و متن هایی هست که در خود بازی های اصلی وجود ندارند . کل odst ها تو یک بازی کوچیک و اشاراتی در ریچ جمع بندی شدن ، این که چقدر در کتاب ها و متون بسط داده شدن واقعا نباید به این شکل به مخاطب منتقل بشه . مارین ها یک شکل و قالب خیلی مشخصی تو بازی ها دارند و ویلیامز تو ذوق میزنه . این که رقابت بین ODST ها و اسپارتان ها چی هست واقعا خارج از موضوعه . یکی دیگه هم اون prophet بود که داشت اون موجودات رو معرفی میکرد ، چندتا اسم جدید گفت اونم فک کنم تو بازی ها نبود اصن

یک مشکلی که با 343i سابق یا همون halo studios دارم همون ارجاع های مکررش به کتاب ها و متن هایی هست که در خود بازی های اصلی وجود ندارند . کل odst ها تو یک بازی کوچیک و اشاراتی در ریچ جمع بندی شدن ، این که چقدر در کتاب ها و متون بسط داده شدن واقعا نباید به این شکل به مخاطب منتقل بشه . مارین ها یک شکل و قالب خیلی مشخصی تو بازی ها دارند و ویلیامز تو ذوق میزنه . این که رقابت بین ODST ها و اسپارتان ها چی هست واقعا خارج از موضوعه . یکی دیگه هم اون prophet بود که داشت اون موجودات رو معرفی میکرد ، چندتا اسم جدید گفت اونم فک کنم تو بازی ها نبود اصن
به صورت کلی مشکل Halo extended universe از زمان Halo 4 همین بوده، داستان گویی بیرون بازی‌ها.
به نظرم با اینفینیت تا حد زیادی این مشکل رو برطرف کردن، اما همچنان این تنبلی وجود داره که به جای روایت داستان توی‌ خود بازی مدام ارجاع به lore بیرون بازی بدن.

The Evolution of The Silent Cartographer Over the Years​

View attachment 416567View attachment 416568View attachment 416569View attachment 416570View attachment 416571

اینها رو بهش نشون بده بگو کثافت هنوز هم چیز خاصی نیست و بیخود بزرگش کردن؟ :D
بفرست براش.
دیگه بنده خدا ۶۰ سالش شده و باید انتقام رو از پسرش بگیرم! :دی

آره این رو کاملاً موافقم. زمان Halo 4 هم یکی از بحث‌ها همین بود که بعضی چیزها رو یه جوری توی بازی مطرح کرده بودن که انگار همه دکترای هیلوشناسی دارن! :دی توی دو تا نسخه بعدی هم یه چیزهای این مدلی وجود داشت و من بعضی وقت‌ها می‌رفتم سرچ می‌کردم که ببینم فلان چیز جریانش چیه و می‌فهمیدم که توی یه کتابی توضیح داده شده.
کلاً دنیای این مجموعه خیلی عظیمه و کلی داستان و اطلاعات جالب توی آثار غیر گیمی وجود داره. ولی اینا هم باید در نظر بگیرن که همه مخاطب‌های بازی قرار نیست اون‌ها رو دنبال کنن و بهتره داستان بازی‌ها یه جوری روایت بشه که مستقل و خودبسنده(!) باشه و نهایتش یه سری چیزهای خیلی جانبی و غیرمهم برای اون گروه از مخاطب‌ها بذارن.

یکی از فان ترین تجربیات امسالم بود این ریمیک و چقدر دلم برای همچین کمپین خطی از هیلو تنگ شده بود! گرافیک شوتینگ صداگذاری همه چی معرکه بود و چقدر رویایی با Floodها دلهره آور و نفسگیر دراومده بود. یکی ۲جایی که سکانس طنز داشت هم خیلی چسبید و شکلگیری رابطه چیف و کورتانا با همچین گرافیکی خیلی تو دل برو شده بود! :D
حالا که بسترش آماده شده امیدوارم دیدن ریمیک نسخه دوم خیلی طول نکشه و کنارش یه بخش آنلاین پر و پیمونم تدارک ببین. حماقته که همچین گرافیک و شوتینگ خفنی رو درست کنی ولی فقط محدود به بخش تک نفره باشه.
و اینکه هرچقدر بخش کمپین خفن و حماسی بود که بانجی اون همه سال پیش چه چیزی ساخته که ریمیکش هنوزم آدمو به وجد میاره از اون طرف مراحل اضافی جدیدی که ساختن چقدر مزخرف بود! حتی نتونستم تمومش کنم و نصفه کاره ولش کردم. همون مرحله آخر کمپین که کلیشم باید از وسط نبرد ماشین برونی شرف داره به مراحل اضافی و خیلی از شوترای نسل جدید.
این عکسم لحظه مورد علاقم از بازی بود که هم ابهت مسترچیف رو به رخ میکشید و هم پیش زمینه یه مرحله خفن و ترسناک بود.

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or