Multi Platform Grand Theft Auto VI

سازنده
Rockstar
تاریخ انتشار
2025
ناشر
Take Two
پلتفرم‌ها
  1. PlayStation 5
  2. Xbox Series X|S

Grand Theft Auto VI
20251116_022518.jpg

عرضه در تاریخ ۱۹ نوامبر ۲۰۲۶ ( ۲۸ آبان ۱۴۰۵)

تریلر دوم:

View attachment VID_20250508_111310_077.mp4

تریلر اول:

View attachment YouCut_20240627_134229994.mp4

.................
لوگوی بازی

dgj5wme-327561a1-f8f9-41bd-b591-57ba244348c2.png

مروری بر وقایعی که در مورد این بازی طی سالهای گذشته رخ داد:

در 5 مارس ۲۰۲۱ اولین اشاره رسمی به ساخت GTA جدید توسط استراوس زلنیک مدیرعامل تیک تو بود که در جدیدترین مصاحبه خودش پس از پرسش یک خبرنگار در مورد زمان معرفی بازی GTA 6 برای اولین بار بطور رسمی بدون اینکه بخواد چیزی رو تکذیب کنه با تایید ساخت این بازی گفت که به وقتش که برسد راکستار GTA 6 رو معرفی خواهد کرد این اولین واکنش رسمی تیک تو به بازی GTA 6 هست که در این تاریخ شاهد آن بودیم.

IMG_20210814_130556.png

آپدیت مهم : روز ۴ فوریه 2022 راکستار طی توییتی برای اولین بار رسما به ساخت GTA بعدی اشاره کرد و گفت آنها در مرحله توسعه فعال هستند و اخبار و اطلاعات به مرور در اختیار قرار داده خواهد شد.

FOyMd1nXwAI0r-v.jpg

راکستار در توییت اشاره شده گفت:
"بسیاری از شما ها در مورد نسخه جدید فرنچایز Grand Theft Auto سوال میکنید.

با هر پروژه جدید،هدف ما همیشه این است که فراتر از آن چیزی که قبلا به شما ها ارائه کردیم حرکت کنیم.ما خوشحال هستیم که تایید میکنیم توسعه فعال نسخه بعدی در حال انجام است.
ما مشتاقانه منتظر به اشتراک گزاشتن اطلاعات بیشتر به محض آماده شدن بازی هستیم.از طرف کل تیم بابت حمایت های شما سپاسگزاریم"

در روز ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۲ و فقط یک روز بعد از سالگرد ۹ سالگی GTA 5 یک هکر در وب سایت Gtaforums اقدام به انتشار ویدیوهایی از بیلد پری آلفا GTA 6 کرد که کامیونیتی راکستار سریعا و بعد از مرور ویدیو ها و سورس کد ها جزییاتی جالبی از GTA 6 بدست آوردند که همه آنها در اسپویلر با ترجمه فارسی میتوانید بخوانید: 👇
✅ نقشه بازی بر اساس Vice City است، اما شاهد دریاچه‌ای هستیم که کمی از میامی فاصله دارد، احتمالا بخش بزرگی از فلوریدا به عنوان نقشه‌ی GTA 6 برنامه ریزی شده است.

✅ حداقل دو شخصیت قابل بازی، احتمالا می‌توانید همدیگر را صدا بزنید (یا از همدیگر کمک بگیرید)

✅ انیمیشن های جدیدی همچون سینه‌خیز رفتن، تعامل با اسب ها، و حتی اوردوز کردن!

✅ چرخه انتخاب سلاح کاملا بازسازی شده‌است، می‌توانید بخش سیگار و کمک های اولیه را مشاهده کنید.

✅ تعداد حمل تفنگ ها بسیار محدود شده است، اما می‌توانید با کیف تعداد بیشتری حمل کنید.

✅ خودرو ها جزئیات دیوانه کننده‌ای دارند.

✅ مکان هایی همچون هتل، سوپرمارکت، رستوران، فروشگاه خرید اجناس دست دوم (برای فروش وسائلی که دزدیدیم؟) و اشاراتی به آسانسور

✅ اشاره به گرسنگی، عرق کردن، چاق شدن، رفاقت با حیوانات

✅ اجاره دوچرخه

✅ تصادف ها واقعی تر بنظر می‌رسند.

✅ فیزیک قایق ها همچون RDR 2

✅ فیزیک دامن

✅ پلیس ها پلاک شمارا به یاد خواهند داشت.

✅ مردم به حرکات شما با جزئیات تمام واکنش خواهند داد، پلیس ها کور کورانه حرکت نمیکنند و مناطق را محاصره میکنند.

✅ اتفاقات پویایی در جهان بازی همچون توریست های گم‌شده و ...

✅ تعامل با اسب و حیوانات

✅ وجود کدهایی مربوط به تیراندازی و راندن جت‌پک

✅ وجود کدهایی مربوط به زیردریایی

✅ سیستم Drive-by به کلی بازسازی شده

✅ وجود کدهایی مربوط به دزدی و راندن قطار

✅ هوش مصنوعی پیشرفته برای پلیس ها و NPCها

✅ جزئیات به شدت زیاد داخل ماشین ها

✅ امکان آرایش کردن

✅ کد های دستگیری مجرمین توسط پلیس و انتقال به بازداشتگاه

✅ وجود بخش زیادی/کل ایالت فلوریدا

✅ احتمال تعامل با NPCها همچون RDR2

✅ همچنین وجود پاراگلایدر در بازی

ویدیو های مربوط به leak اون هکر رو میتونید از اینجا دریافت کنید.

هکر در اکتبر همان سال یعنی ۲۰۲۲ توسط پلیس انگلستان بازداشت شد.

در روز ۱۸ ماه May سال ۲۰۲۳ استراوس زلنیک در مصاحبه بسیار مهمی اعلام کرد :
"در چندین سال گذشته ما کسب و کارمان را برای انتشار مجموعه‎ای از پروژه‏‌های عظیم که معتقدیم ما را به سطح جدیدی از موفقیت می‌رساند، آماده کردیم.

در سال مالی 2025، با عرضه چندین عنوان بزرگ و خلاقانه، وارد دوران جدیدی شویم که معتقدیم سطح استاندارد جدیدی در صنعت بازی ایجاد می‌کند. ما انتظار داریم [تا در آن سال] به عدد 8 میلیارد دلار ارزش خالص دفتری و 1 میلیارد دلار پول عملیاتی برسیم.

همچنین پیش‌بینی می‌کنیم به سطوح بالاتری از نتایج عملیاتی مالی در سال 2026 و پس از آن برسیم"

سال مالی 2025 تیک‌تو از 1 آپریل 2024 (13 فروردین 1403) شروع و در 31 مارچ 2025 (11 فروردین 1404) پایان می‌یابد.

آپدیت مهم: در تاریخ ۸ نوامبر ۲۰۲۳ سم هاوسر طی توییتی اعلام کرد که تریلر اول GTA 6 در اوایل دسامبر منتشر خواهد شد.

آپدیت مهم: در تاریخ ۱ دسامبر ۲۰۲۳ راکستار رسما اعلام کرد اولین تریلر GTA جدید در ۵ دسامبر به نمایش در خواهد آمد.

آپدیت مهم : ۵ دسامبر اولین تریلر GTA VI لیک شد که به سرعت توسط راکستار به نمایش درآمد که این تریلر رکوردهای زیادی بجا گذاشت.

آپدیت مهم: در ۱۵ ماه مِی ۲۰۲۴ کمپانی TakeTwo رسما اعلام کرد که GTA 6 در پاییز سال ۲۰۲۵ (حدفاصل سپتامبر تا دسامبر) عرضه خواهد شد.

آپدیت مهم: در روز ۲ مِی سال ۲۰۲۵ راکستار رسما تایید کرد GTA 6 تاخیر خورده و حالا در تاریخ ۲۶ می سال ۲۰۲۶ منتشر میشه.

آپدیت مهم: در تاریخ ۶ مِی ۲۰۲۵ راکستارگیمز رسما تریلر دوم GTA VI را به همراه دهها اسکرین شات و آرت ورک و یک صفحه اختصاصی برای این عنوان در وبسایت رسمی منتشر کرد.

آپدیت مهم: در همین تاریخ ۶ مِی ۲۰۲۵ عنوان GTA VI رسما بر روی استور PSN قرار گرفت.

آپدیت مهم: در تاریخ ۶ نوامبر ۲۰۲۵ عنوان GTA VI مجددا تاخیر خورد و توسط راکستارگیمز تاریخ جدید عرضه در ۱۹ نوامبر ۲۰۲۶ بطور رسمی اعلام گردید.

آخرین ویرایش:
دوستان این بحثای پلتفرمی را بیخیال بشید. این بازی در نهایت برای همه پلتفرم‌ها میاد.
در مورد کیفیت تصویر اگر تریلر را نسخه کیفیت اصلی بگیرید و رو TV بذارید واقعا کیفیت تصویر خیلی خوبی داره . نمیدونم چند نفرتون تست کردید یا نه ولی اگر کسی هنوز تست نکرده از این لینک بگیره:

حجم ۲ گیگ:
https://t.co/nCg1HJQovj

تازه اینا برای اپسکیل به 4k هنوز از FSR1.0 استفاده کردند و تو نسخه نهایی که مثلا از FSR3.0 برای PS5 و Xbox و PSSR2.0 برای Pro استفاده کنند کیفیت تصویر بهترم میشه.
در مورد ۳۰ فریم بودن بازی هم با توجه به حجم جزئیات خیلی بالا واقعا گلایه ای نیست. کلا ۳۰ فریم بازیهای راکستار اصلا اذیت کننده نیست و به نرمی خاصی داره. همه ماها RDR2 رو اون زمان راحت ۳۰ فریم بازیش کردیم و اذیت هم نشدیم همین الانم برید تست کنید متوجه میشید. مثلا من مود ۳۰ فریم سایبرپانک رو تو کنسول تست کردم واقعا اذیت شدم و نشد بازیش کنی. هر بازی انیمیشن هاش برای یه بازه فریم ریت طراحی میشه و راکستار انیمیشن هاش رو ۳۰ فریم هم نرم نشون داده میشه.
فقط هرکس اگر امکانش رو داره بازیو تو اکانت خودش بخره که بعدا بتونه نسخه های بعدیش رومثلا روی PS6 هم بازی کنه و نخواد دوباره بخره.

دوستان این بحثای پلتفرمی را بیخیال بشید. این بازی در نهایت برای همه پلتفرم‌ها میاد.
در مورد کیفیت تصویر اگر تریلر را نسخه کیفیت اصلی بگیرید و رو TV بذارید واقعا کیفیت تصویر خیلی خوبی داره . نمیدونم چند نفرتون تست کردید یا نه ولی اگر کسی هنوز تست نکرده از این لینک بگیره:

حجم ۲ گیگ:
https://t.co/nCg1HJQovj

تازه اینا برای اپسکیل به 4k هنوز از FSR1.0 استفاده کردند و تو نسخه نهایی که مثلا از FSR3.0 برای PS5 و Xbox و PSSR2.0 برای Pro استفاده کنند کیفیت تصویر بهترم میشه.
در مورد ۳۰ فریم بودن بازی هم با توجه به حجم جزئیات خیلی بالا واقعا گلایه ای نیست. کلا ۳۰ فریم بازیهای راکستار اصلا اذیت کننده نیست و به نرمی خاصی داره. همه ماها RDR2 رو اون زمان راحت ۳۰ فریم بازیش کردیم و اذیت هم نشدیم همین الانم برید تست کنید متوجه میشید. مثلا من مود ۳۰ فریم سایبرپانک رو تو کنسول تست کردم واقعا اذیت شدم و نشد بازیش کنی. هر بازی انیمیشن هاش برای یه بازه فریم ریت طراحی میشه و راکستار انیمیشن هاش رو ۳۰ فریم هم نرم نشون داده میشه.
فقط هرکس اگر امکانش رو داره بازیو تو اکانت خودش بخره که بعدا بتونه نسخه های بعدیش رومثلا روی PS6 هم بازی کنه و نخواد دوباره بخره.
یه سوال تایم لاین بازی چجوریه ؟یعنی چه مقدار در زمان قدیم هست و چه مقدار از بازی در زمان حال؟ حالا نمیدونم قبلا گفتی یا اعلام شده یا هنوز هیچی نمیدونیم ؟

• Like
Reactions: Tommy Vercettii
یه سوال تایم لاین بازی چجوریه ؟یعنی چه مقدار در زمان قدیم هست و چه مقدار از بازی در زمان حال؟ حالا نمیدونم قبلا گفتی یا اعلام شده یا هنوز هیچی نمیدونیم ؟
تایم لاین اصلی که همین زمان حال هست.
ولی بعید نیست فلش بک هایی هم به گذشته داشته باشه. بخصوص اگر بخوان داستان لوسیا و شهر لیبرتی سیتی که زندگی می‌کرده بشکافن..
خود جیسون هم گذشته سختی داره و شاید داستان اونم بخوان فلش بک بزنن.

---------------------------------------------------------------------
تو اینستا ملت یه فازی برداشتن که جیسون شبیه رایان گوزلینگه :D

البته تو یه شات واقعا شبیه شه🤣

View attachment VID_20250513_144622_472.mp4

آخرین ویرایش:
حالا GTA هم نشد خیلی دلم میخواد راکستار یه بازی دیگه توی یه تایم لاین دیگه مثلا دهه ۷۰ میلادی بسازه...واقعا توی این فضاسازیها استادن.

به نطرتون احتمال داره بعد از انتشار GTA راکستار بگه خب این حداقل تا ۱۰ سال دیگه برامون جوابه و بیاد توی چند سال بعد چندین ای پی جدید اما جمع و جور (یه بازی خطی تر و بدون پیچیدگیهای GTA و RDR) معرفی کنه؟

آخرین ویرایش:
حالا GTA هم نشد خیلی دلم میخواد راکستار یه بازی دیگه توی یه تایم لاین دیگه مثلا دهه ۷۰ میلادی بسازه...واقعا توی این فضاسازیها استادن.
۷۰ چیه خدایی؟ تا وقتی دهه ۸۰ مونده!
من ویوانه وار عاشق همه چیز دهه هشتادم!
بنظرم اوج زندگی و لذت خالص بود اون دوره!
...
خب ۱۰۰ فاکین دالر کردم تو اکانت ، اگه یه بازی باشه که باید رو اکانت خودم بگیرم همینه ، بقیه ظرفیتی:دی
کاش همون ۷۰ رو بده 🤭
Screenshot_20250513_162443_PS App.jpg

به نطرتون احتمال داره بعد از انتشار GTA راکستار بگه خب این حداقل تا ۱۰ سال دیگه برامون جوابه و بیاد توی چند سال بعد چندین ای پی جدید اما جمع و جور (یه بازی خطی تر و بدون پیچیدگیهای GTA و RDR) معرفی کنه؟
والا اول نسل شایعه شده بود بازی توی کوبا جریان داره و زمان قدیم هست نصف بیشترش حالا همینجور داش تامی گفت امکان داره فلشبک هایی بزنه مثل رد دد به زمان قبل

...
خب ۱۰۰ فاکین دالر کردم تو اکانت ، اگه یه بازی باشه که باید رو اکانت خودم بگیرم همینه ، بقیه ظرفیتی:دی
کاش همون ۷۰ رو بده 🤭
View attachment 379367
دقیقا امیر یه بازی ای که ارزش داشته باشه با این قیمت دلار پری اردر کنی و خودت بخری همینه .منم احتمالا اکانت کامل میگیرم .چون روی ایکس باکس اینا با گیفت های کشورهای دیگه میخرن گیفتش توی شاپ ها نیست دیگه ظرفیت کامل میخرم خودم تنها استفاده میکنم یادش بخر زمان رد دد ۲ دوبار بازیو خریدم 😁

...
کاش همون ۷۰ رو بده 🤭
View attachment 379367
چون Vice City دهه ۸۰ بود میگم.
دهه ۷۰ هم کم چیزایی نداشت:
هری کثیف
سرپیکو
ارتباط فرانسوی
راننده و...
کلا کلینت ایستوود،آل پاچینو،چارلز برانسون ،برت رینولدز و...
پلیس های فاسد
اعتراضات و پایان جنگ ویتنام
هیپی ها
جنبش سیاهها و سرخپوستها
تورم و بیکاری
دیسکوها و موزیک راک و...

خودم اگه بازی بخواد ماشین سواری داشته باشه دهه ۸۰ رو ترجیح میدم.

• Like
Reactions: DM.JAGUAR and AM!R
چون Vice City دهه ۸۰ بود میگم.
دهه ۷۰ هم کم چیزایی نداشت:
هری کثیف
سرپیکو
ارتباط فرانسوی
راننده و...
کلا کلینت ایستوود،آل پاچینو،چارلز برانسون ،برت رینولدز و...
پلیس های فاسد
اعتراضات و پایان جنگ ویتنام
هیپی ها
جنبش سیاهها و سرخپوستها
تورم و بیکاری
دیسکوها و موزیک راک و...

خودم اگه بازی بخواد ماشین سواری داشته باشه دهه ۸۰ رو ترجیح میدم.
با این گندکاری مافیا جدیده
بدم نمیاد مافیا رو بدن راکستار بسازه تو دهه 60

راک استار دیگه میره روی رد دد ۳ کار میکنه .انشالا نسل بعد .
واقعا خیلی زور داره 3 تا IP
1یکش که بعد نسخه 2 گند زده
2 تایه دیگه هر یک دهه عرضه میشه
کاش حداقل راکستار استدیوهاشو زیاد کنه ( حدااقل 1-2 شعبه دیگه بزنه)

https://www.thegamer.com/grand-theft-auto-6-gta-vi-may-2026-release-date-could-reportedly-change/
جیسون شرایر می گه عرضه بازی در 5 خرداد 1405 قطعی نیست.
ول کنید شعر و ور های این دلقک را این هر دفعه یه چیزی میگه. پارسال تمام شایعات تاخیر را یکی یکی رد میکرد. یهو آخر سال گفت پیش بینی میکنم تاخیر بخوره.
این جور آدمها کارشون اینطوریه دهها گمانه زنی رو مطرح میکنند. بعد هر کدومش درست در اومد همه میگن دیدین این درست گفت و طبیعتا اون حرفهاییش که درست نگفته رو همه یادشون میره.

ابتدا در ماه می سال قبل، شرایر مقاله ی کوتاکو در مورد تاخیر GTA را کاملا رد کرد.
Jason Schreier: There are no delays planned for GTA VI

بعد تو سپتامبر 2024:
جیسون شرایر: من می خواهم خیلی واضح بگویم: شش کارمند به من گفتند که از تاخیر هیچ اطلاعی ندارند‌. با همه چیزهایی که من می دانم، تیم اجرایی راکستار می توانست ماه ها پیش تصمیم بگیرد که GTA VI را بدون اطلاع به اعضای شرکت به تعویق بیاندازد. اما عدم اعلام داخلی نشان می‌دهد که شایعه تاخیر در توییتر مزخرف بود

https://www.thegamer.com/grand-theft-auto-6-delay-rumour-not-true-says-rockstar-devs/

IMG_20250513_180224_172.jpg

اینجا که پیش بینی میکرد بازی ۲۰۲۲ آنونس و ۲۰۲۴ ریلیز بشه:

IMG_20250513_180226_187.jpg

فقط یک چیز خیلی خوب واضح و مشخصه:

" هیچ زمانی تو تاریخ نبوده که راکستار بازیش رو تاریخ رسمی و قطعی بزنه و روی استور هم بده و بعد تاخیر بخوره "

هر خبری باشه مستقیما از خود راکستار باید دریافت کنید نه این رسانه های کلیک بیت

آخرین ویرایش:
ول کنید شعر و ور های این دلقک را این هر دفعه یه چیزی میگه. پارسال تمام شایعات تاخیر را یکی یکی رد میکرد. یهو آخر سال گفت پیش بینی میکنم تاخیر بخوره.
این جور آدمها کارشون اینطوریه دهها گمانه زنی رو مطرح میکنند. بعد هر کدومش درست در اومد همه میگن دیدین این درست گفت و طبیعتا اون حرفهاییش که درست نگفته رو همه یادشون میره.

ابتدا در ماه می سال قبل، شرایر مقاله ی کوتاکو در مورد تاخیر GTA را کاملا رد کرد.
Jason Schreier: There are no delays planned for GTA VI

بعد تو سپتامبر 2024:
جیسون شرایر: من می خواهم خیلی واضح بگویم: شش کارمند به من گفتند که از تاخیر هیچ اطلاعی ندارند‌. با همه چیزهایی که من می دانم، تیم اجرایی راکستار می توانست ماه ها پیش تصمیم بگیرد که GTA VI را بدون اطلاع به اعضای شرکت به تعویق بیاندازد. اما عدم اعلام داخلی نشان می‌دهد که شایعه تاخیر در توییتر مزخرف بود

https://www.thegamer.com/grand-theft-auto-6-delay-rumour-not-true-says-rockstar-devs/

View attachment 379383

اینجا که پیش بینی میکرد بازی ۲۰۲۲ آنونس و ۲۰۲۴ ریلیز بشه:

View attachment 379382

فقط یک چیز خیلی خوب واضح و مشخصه:

" هیچ زمانی تو تاریخ نبوده که راکستار بازیش رو تاریخ رسمی و قطعی بزنه و روی استور هم بده و بعد تاخیر بخوره "

هر خبری باشه مستقیما از خود راکستار باید دریافت کنید نه این رسانه های کلیک بیت
من رفتم مقاله این شرایر را خوندم.
اصلا حرفی از تاخیر نزده،صرفا از زبان سایر ناشرها یه سری مطلب را گفته.
گفته شرکتهای دیگه کلا ترس دارن بازیشون رو نزدیک GTA عرضه کنند . میگه بازی هایی که برای پاییز 2025 برنامه ریزی کرده بودن، بخاطر عدم برخورد با GTAVI، عرضه بازی خود را به سال بعد موکول کردن، اما بعد از اینکه راکستار GTA را تا سال 2026 تاخیر زد، استودیوهای اشاره شده دچار مشکلات زیادی شدند، چرا که بیشترشون برای فرار از همزمانی انتشار با GTA تاخیر زده بودند ولی بازهم در بازه انتشار آن قرار گرفتند.

دقت کنید، تحلیل ها از طرف جامعه بازیسازانی بوده که نگران عرضه همزمان با راکستار بودند، و شرایر اینجا خبر اینسایدری یا موثق منتشر نکرده.

بله که باید همیشه احتمال همه چیز را داد اما آیا امکان دارد 1 سال و 13 روز پیش از عرضه از وضعیت پروژه و تاریخ انتشار با خبر شد؟ خود راکستار خبر تاخیر را حدود 4 ماه پیش از عرضه (پاییز 2025) اعلام کرد.

در ادامه صحبت های شرایر با دولوپرهای شرکت های دیگر،آن‌ها گفتند که ممکن است بازی آن‌ها تا سال 2027 تاخیر بخورد نه GTAVI.

واقعا جو یه طوریه از رسانه های زرد از هرچیزی میخوان یه جو فیک خبری و کلیک بیت برا خودشون درست کنند. خدا به طرفدارا صبر بده تا سال دیگه
این ترجمه مستقیم مقالش از بلومبرگه خواستید بخونید
تأخیر "Grand Theft Auto VI" روی همه شرکت بازی‌سازی تأثیر گذاشته

وقتی راک‌استار عرضه این عنوان خیلی مورد انتظار رو عقب انداخت، بعضی از بازی‌سازا نفس راحتی کشیدن. بقیه دارن جلسات اضطراری برگزار می‌کنن.

عنوان Grand Theft Auto VI که انتظار می‌ره بزرگ‌ترین عرضه بازی ویدیویی تاریخ باشه، حالا برای می ۲۰۲۶ برنامه‌ریزی شده.

نویسنده: جیسون شرایر
۹ می ۲۰۲۵

سلام به همه. امروز می‌خوایم درباره پیامدهای تأخیر بزرگ Grand Theft Auto VI حرف بزنیم

هفته گذشته، راک‌استار گیمز رسماً Grand Theft Auto VI رو از پاییز ۲۰۲۵ به می ۲۰۲۶ به تعویق انداخت. واکنش‌ها به این خبر منطقی، آروم و متعادل بود.

شوخی کردم. گیمرا دیوونه شدن. ساب‌ردیت r/gta6 پست‌های جدید رو قفل کرد و شماره خط کمک خودکشی رو پین کرد (شاید به شوخی).
در همین حال، سهام شرکت Take-Two Interactive Software Inc. تا ۱۰ درصد سقوط کرد، چون سرمایه‌گذارا فهمیدن که این شرکت قراره چند ماه دیرتر از چیزی که انتظار داشتن میلیاردها دلار سود کنه.

این تأخیر روی شرکت‌های بازی‌سازی دیگه هم تأثیر گذاشته، که خیلی‌هاشون هنوز دارن با عواقبش دست‌وپنجه نرم می‌کنن.
عنوان Grand Theft Auto VI قول یه بمب اتم توی تقویم عرضه محصولات رو می‌ده، که هر بازی دیگه‌ای که موقع انفجارش اطرافش باشه رو نابود می‌کنه. انتظار می‌ره بزرگ‌ترین عرضه سرگرمی تاریخ باشه و برای چند روز، اگه نگیم چند هفته، توجه بازیکنا و پوشش رسانه‌ای رو به خودش جلب کنه. شرکت‌های بازی‌سازی دیگه می‌خوان تا جایی که می‌تونن ازش دور بمونن.

پس این تأخیر برای سازنده‌های بازی‌هایی مثل Marathon (عرضه ۲۳ سپتامبر) و Ghost of Yotei (۲ اکتبر) خبر خوبی بود. عناوین دیگه پاییز مثل The Outer Worlds 2 و Ninja Gaiden 4 هم باید سود ببرن.

شرکت Electronic Arts Inc. هنوز تاریخ عرضه نسخه بعدی سری پرفروش Battlefield رو اعلام نکرده، ولی گفته قبل از پایان مارس ۲۰۲۶ میاد، و شاید همین پاییز. توی یه تماس مالی این هفته، وقتی ازشون درباره GTA VI سؤال شد، مدیرعامل EA، اندرو ویلسون، گفت "ما فکر می‌کنیم اون بازه زمانی حالا شفاف‌تر از قبل شده"
این نزدیک‌ترین چیزیه که از مدیرعامل یه شرکت عمومی که به یه نفس راحت کشیدن رسیده می‌بینیم.

حتی برای سری پرفروش Call of Duty هم یه فرصت بود، سری‌ای که هر سال صدر جدول رو می‌گیره ولی هنوز از راک‌استار می‌ترسه.

آخرین باری که راک‌استار یه بازی منتشر کرد، توی اکتبر ۲۰۱۸، سازنده‌های Call of Duty بازی‌شون رو تقریباً یه ماه زودتر از حد معمول منتشر کردن.

عنوان Red Dead Redemption 2 راک‌استار پرفروش‌ترین بازی ویدیویی اون سال شد و Call of Duty رو به یه مقام دوم نادر کشوند.

برای شرکت‌های دیگه، عقب افتادن Grand Theft Auto VI باعث وحشت شد. یه توسعه‌دهنده که روی یه بازی چندنفره بزرگ کار می‌کنه بهم گفت که قبلاً تاریخ عرضه‌شون رو از پاییز ۲۰۲۵ به بهار ۲۰۲۶ به تعویق انداخته بودن. این بیشتر به این دلیل بود که بازی به زمان بیشتری نیاز داشت، ولی یه دلیلش هم دور شدن از GTA VI بود.

حالا توی یه موقعیت سخت گیر کردن. به تعویق انداختن دوباره بازی‌شون یه کار پرهزینه‌ست و ریسک عرضه نهایی رو بالا می‌بره. از طرف دیگه، عرضه همزمان با GTA VI می‌تونه فاجعه‌بار باشه.
اما... اگه دوباره تأخیر کنن و بعد GTA VI هم همراهشون عقب بیفته چی؟ هیچ تضمینی نیست که می ۲۰۲۶ قطعی باشه. بهترین امیدشون شاید این باشه که توی مارس، آوریل یا حتی اوایل می عرضه کنن و امیدوار باشن که فاجعه نشه.

توی صحبت‌های دیگه، کسایی که روی بازی‌هایی برای پاییز ۲۰۲۶ کار می‌کنن بهم گفتن که دارن دعا می‌کنن راک‌استار دوباره تأخیر نکنه یا توی بعضی موارد، امیدوارن که تأخیر کنه، تا اونا بهانه‌ای برای تأخیر تا ۲۰۲۷ داشته باشن و زمان بیشتری بگیرن.

این یه بازی شطرنج چهاربعدی عظیمه که توی کل صنعت بازی ویدیویی داره اتفاق می‌افته، چون تحلیل‌گرای تجاری توی هر شرکت بزرگی سعی می‌کنن بفهمن آیا راک‌استار واقعاً می‌تونه بازی رو برای تاریخ عرضه می ۲۰۲۶ تموم کنه یا نه، تا اونا هم بتونن برنامه‌ریزی کنن.

یه پیچیدگی دیگه هم هست. آیا بخش آنلاین GTA VI همزمان با بخش تک‌نفره عرضه می‌شه یا جداگونه، و این چطور روی رقبا تأثیر می‌ذاره؟ بیشتر بازیکنا حالت داستانی رو توی چند هفته تموم می‌کنن. ولی نسخه آنلاین طوری طراحی شده که بی‌نهایت بازی بشه.

همه اینا یه سؤال رو پیش میاره آیا این شرکت‌ها دارن زیادی نگران می‌کنن؟ آیا واقعاً انقدر مهمه که یه بازی بزرگ همزمان با GTA VI عرضه بشه؟ مگه Barbie و Oppenheimer همدیگه رو تقویت نکردن؟

شواهدی هست که نشون می‌ده رقابت بزرگ ممکنه کمتر از چیزی که فکر می‌کنیم تأثیر بذاره. ماه گذشته، Bethesda شرکت مایکروسافت یه ریمستر غافلگیرکننده از بازی نقش‌آفرینی The Elder Scrolls IV: Oblivion منتشر کرد، که کلی سر و صدا کرد و باعث گمانه‌زنی‌های زیادی شد که بازی‌های دیگه‌ای که اون هفته عرضه شدن رو خراب می‌کنه.

عنوان Oblivion خیلی موفق بود و برای مدتی پوشش رسانه‌ای رو به خودش اختصاص داد. با این حال، Clair Obscur: Expedition 33 که فقط دو روز بعد عرضه شد، یه موفقیت بزرگ بود، نقدهای خیلی خوبی گرفت و با وجود رقابت غافلگیرکننده، ۲ میلیون نسخه فروخت.

با این حال، GTA VI بی‌سابقه‌ست. نسخه قبلی این سری ۲۱۰ میلیون نسخه فروخته، که اونو به یکی از پرفروش‌ترین بازی‌های تاریخ تبدیل کرده، و نسخه جدید همین حالا هم داره رکوردها رو می‌شکنه. یه تریلر خیره‌کننده که این هفته منتشر شد، گفته می‌شه ۴۷۵ میلیون بازدید داشته، که اونو به یکی از بزرگ‌ترین عرضه‌های ویدیویی توی اینترنت تبدیل کرده.

وقتی Grand Theft Auto بعدی عرضه بشه، توجه کل دنیا رو به خودش جلب می‌کنه. هیچ راهی برای دونستن این که این چه تأثیری روی بازی‌هایی که همزمان باهاش عرضه می‌شن داره نیست، ولی می‌شه با اطمینان گفت که تا حالا همچین چیزی ندیدیم.

یه چیز مطمئنه: بازی‌سازای رقیب نمی‌خوان ریسک کنن که نزدیک GTA VI باشن و هر کاری می‌کنن تا ازش دوری کنن.

آخرین ویرایش:

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or