Final Fantasy XIII اولین عنوان PS3 که فضای Blu-ray را کامل اشغال میکند

rezaigi2004

کاربر سایت
Tetsuya Nomura از گروه فنی اجرایی Final Fantasy XIII اعلام کرد این عناون اولین بازی کنسول PS3 میباشد که تمام فضای فوق العاده بالای Blu-ray disc را اشغال میکند.

این یعنی Blu-ray disc هم با اینهمه فضا کم آورد! البته اکثر عنوان های PS3 دارای تریلر و تیزرهای میان بازی HD هست.

Final%20Fant%20XIII%202.jpg

آخرین ویرایش:
خبر جالبی بود ...

البته فکر می کنم Uncharted هم از 91 درصد فضای بلوری استفاده کرده بود.

اما نکته ای که دونستنش جالبه اینه که ،اصلا جای نگرانی برای بازی های آینده که فضای بیشتر نیاز دارن نیست...

شرکت هیتاچی و همچنین شرکت TDK،تونستن دیسکهای 100گیگاباتی و 200 گیگابایتی رو برای blu ray بزنن.

و در ضمن گفتن که این دیسکها با آپدیت فریمور PS3 ، به راحتی قابل پخش و استفاده هستن.

فکر نمی کنم بازی سازان PS3 به هیچ وجه به مشکل کمبود فضا برخورد کنن.

منابع این مطلبی که گفتم اینجاست .

TDK: Ok, we're done with the 200GB recordable Blu-Ray

TDK hard at work on 8-layer 200GB Blu-ray Disc

Hitachi Creates 100GB Blu-ray Disc for PS3

خبر جالبی بود ...

البته فکر می کنم Uncharted هم از 91 درصد فضای بلوری استفاده کرده بود.

اما نکته ای که دونستنش جالبه اینه که ،اصلا جای نگرانی برای بازی های آینده که فضای بیشتر نیاز دارن نیست...

شرکت هیتاچی و همچنین شرکت TDK،تونستن دیسکهای 100گیگاباتی و 200 گیگابایتی رو برای blu ray بزنن.

و در ضمن گفتن که این دیسکها با آپدیت فریمور PS3 ، به راحتی قابل پخش و استفاده هستن.

فکر نمی کنم بازی سازان PS3 به هیچ وجه به مشکل کمبود فضا برخورد کنن.

منابع این مطلبی که گفتم اینجاست .

TDK: Ok, we're done with the 200GB recordable Blu-Ray

TDK hard at work on 8-layer 200GB Blu-ray Disc

Hitachi Creates 100GB Blu-ray Disc for PS3

البته این که یک محصول prototype داره با اینکه چقدر قابل تولیده دو بحث کاملا متفاوتن.
شما اگه گفته خود سونی رو هم در نظر بگیری yield تولید دیسک های Dual Layer برای بلوری چیزی حدود 75%-80% هست ( و این در حالی هست که که قسمت replication خود سونی یعنی Sony DADC این حرف رو زده و برای همین معلوم نیست کاملا دقیق باشه). ممکنه 80% برای تولید فیلم های بلوری مشکلی نباشه (که دلیلشم فروش کلی کم فیلم ها روی بلوری و HD DVDهست) اما وقتی شما میخوای برای یک بازی مثل FF که انتظار فروش یک میلیون نسخه خیلی عادی میتونه باشه این تبدیل به مشکل میشه. مشکل تولید بلوری های Dual Layer وقتی بیشتر معلوم میشه که تا الان هیچ independent replicator معمولی نمیتونه DL رو به مقدار کافی تولید کنه (به خاطر yield پایین) و فقط سونی و پاناسونیک (که خودشون طراح بلوری حساب میشن) وCinram میتونن این کارو بکنن.
این Blu-ray 100GB که شما داری میگی developr ها استفاده کنن از4 تا layer استفاده میکنه که یاعث میشه ساختش از بلوری DL هم خیلی سخت تر باشه. به طور کلی هر چی تعداد layer توی هر اپتیکال دیسکی بالا بره هزینش بیشتر میشه برای نمونم میشه دید چطوری DVD های Single Layer حتی با کیفیت خیلی خوب خیلی ارزونن ولی قیمت DVD های Dual Layer حتی مارک های درپیت مثل Memorex هم گرون در میان و این تازه همین DVD عادی خودمون هست که تولیدش بعد از این همه سال خیلی بهینه شده و دیسک های DL الان 5-6 سالی هست که به طور متناوب برای استدیو ها تولید میشن. و اگر مشکل تولید DL های بلوری به این راحتی حل شدنی بود الان بعد از 4 سال که اومدن بلوری به مارکت (توی ژاپن) میگزره هنوز مشکل yield نداشتن. این دیسک های 100GB هم تا نیان و economical بودنش ثابت نشه در حد TL51 روی HD DVD حساب میشن که حرفا و توی تولید چیزی ازشون دیده نشده. و حتی اگه 100GB هم بیاد و compatible هم باشه بازم معلوم نیست اصلا تولیدش به صرفه هست یا نه! برای همین همه بازی های PS3 فعلا روی بلوری SL هستن (فعلا تا اون جا که من میدونم. اگه کسی بازی میدونه که روی Dual Layer بلوری اومده باشه خواهشا بگه).
قابل تولید بودن یک محصولی دلیل بر به صرفه بودنش برای تولید نمیشه.

آخرین ویرایش:
قابل تولید بودن یک محصولی دلیل بر به صرفه بودنش برای تولید نمیشه.

بله حرف هي شما رو كاملا قبول دارم ...
و مي دونم كه فعلا اين محصول به توليد انبوه نرسيده علت اون هم قيمت تمام شده ي بالاي اونهاست...
شما كاملا درست مي گيد....
منتها در چند سال آينده و با اومده بازي هاي كه قابليت هاي بيشتري دارن و به فضاي بيشتر نياز دارن ، فشار برنامه نويسان به شركت سوني و بقيه حاميان بلوري بيشتر ميشه ، تا زودتر اين محصول رو به حالت صنعتي و توليد انبوه در بيارن ........
در ضمن تا چند سال ديگه تكنولوژي ديسكهاي بلوري ارزونتر ميشه و احتمال اومدن اين ديسكها به ماركت بيشتره.
راستي يادتون هست كه در اولين سالهايي كه حرف از بلوري شد ، ساخت ديود بلوري در كمترين حالت 1000 دلار هزينه داشت ولي شما امروز مي تونيد PS3 رو با اونهمه امكانات و سخت افزارهاي پيشرفته فقط به قيمت 399 دلار مي تونيد بخريد.....
پس ميشه گفت كه اين ديسكها هم در آينده نزديك و باتوجه به نياز بازي ها و فيلمها به بازار مياد......
اگه تا امروز به بازار نيومدن 2 علت داشته قيمت تماشده بالا و عدم نياز بازار
ولي فكر مي كنم با اين وضع كه پيش ميره ، اومدن اين نوع بلوري به بازار اصلا دور از انتظار نيست.

منتها در چند سال آينده و با اومده بازي هاي كه قابليت هاي بيشتري دارن و به فضاي بيشتر نياز دارن ، فشار برنامه نويسان به شركت سوني و بقيه حاميان بلوري بيشتر ميشه ، تا زودتر اين محصول رو به حالت صنعتي و توليد انبوه در بيارن ........

البته خیلی وقتها هزینه خیلی کمتر میشه اگه خوب دو تا دیسک به جای یک دیسک استفاده کنن. به طور مثال اگه یک بلوری DL کمتر از در100GB بیاد دلیل نداره بیان از یک دونه 100GB استفاده کنن. اومدن بازی روی چند تا دیسک چیز دور از انتظاری نیست که مجبور شن به خاطرش از اول یک دیسک طراحی کنن و کلی پول توی R&D هزینه کنن.

راستي يادتون هست كه در اولين سالهايي كه حرف از بلوري شد ، ساخت ديود بلوري در كمترين حالت 1000 دلار هزينه داشت ولي شما امروز مي تونيد PS3 رو با اونهمه امكانات و سخت افزارهاي پيشرفته فقط به قيمت 399 دلار مي تونيد بخريد....
من از ساخت دیسک بلوری حرف زدم نه از لنزش. لنز مورد استفاده در بلوری به مدت زمان قیمتش کم میشه و چون بلو لیزر روی هر دوفرمت استفاده میشه این کم شدن قیمت سریع تره. تولید لنز و دیسک دو چیز کاملا متفاوتن.
تولید دیسک های بلوری هنوز بهینه نیستن و این در حالیه که مدت زیادی از بودن بلوری میگزره. با وجود breakthrough های زیادی که سونی در تولید بلوری زده مثل wet embossing هنوز yield در حد قابل قبول برای mass market بودن نیست. و تولید بلوری هم همیشه از DVD بیشتر زمان میبره اون هم بخاطر داشتن coating که cycle time رو برای تولید هر دیسک بیشتر میکنه. شما هرچقدر هم که تولید رو بهینه کنی باز هم باید این coating رو بزاری بخاطر نیازی که بلوری بهش داره برای همین همیشه cycle time از DVD تولید بیشتره.
همونطور که گفتم اضافه کردن layer های بیشتر همیشه کار ساخت رو سخت تر میکنه. نمونشم روی تفاوت قیمت بین DVD های های دولایه و تک لایه مشهوده و این همون DVD هست که هزینه ساختش از بلوری کمتره.

پس ميشه گفت كه اين ديسكها هم در آينده نزديك و باتوجه به نياز بازي ها و فيلمها به بازار مياد......
فیلم ها نیازی به 100GB ندارن مگه این که بخوان رزولوشنشون بره تا 4K و البته اصلا روی تیوی های امروزی4K ساپورت نمیشه و خود بلوری هم رزولوشنی بالاتر از1080p رو ساپورت نمیکنه. پس اومدن 100GB دردی برای فیلم ها دوا نمیکنه. اون روزی هم که بخواد 4K به عنوان یک استاندارد حساب بشه یک فرمت جدید اومده و بلوری انتیک حساب میشه.
توی HD DVD که حجمش 30GB هست فیلمی جا میدن که هم در تصویر و هم در صدا reference quality هست حالا چطور50GB کافی نیست و نیاز به 100GB هست؟

اگه تا امروز به بازار نيومدن 2 علت داشته قيمت تماشده بالا و عدم نياز بازا
دلیل به بازار نیومدنشون اینه که development روی این دیسک های چهار لایه تموم نشده و اصلا توی spec بلوری نیستن که بخوان اماده باشن. باز TL51 توی HD DVD spec به صورت رسمی ورژن 2.0 هست اما 100GB که فعلا فقط شعاره و prototype حساب میشه.

ولي فكر مي كنم با اين وضع كه پيش ميره ، اومدن اين نوع بلوري به بازار اصلا دور از انتظار نيس
من بر عکس فکر میکنم. به این دلایل :
)هنوز تولید بلوری های دولایه به طور کامل بهینه نشده پس دلیلی نداره که برن خودشون درگیر چهار لایه بکنن.
)هنوز معلوم نیست که اصلا این دیسک ها به صورتmainstream در بیان. خیلی از ها پیش بینی میکنن این مارکت بلوری و HD DVD هم مثل لیزردیسک بشه و هیچوقت نتونه جای DVD رو بگیره. پس دلیل نداره این همه R&D بزارن روی محصولی که ممکنه براشون سودی نداشته باشه
)سونی و بقیه دلشون به حال بشریت نسوخته که بخوان حجم ها رو افزایش بدن. اگه براشون سود داشته باشه یک محصولی رو میدن و اگر هم نداشته باشه نمیگنن.
)قیمت فلش و هارد های external روز به روز داره پایین تر میاد در حالی که کار باهاشون راحت تره و سرعت بیشتری دارن و راحت هم plug و play میشن. و البته حجم خیلی بیشتری رو هم ارایه میدن به ازای پولی که خرجشون میشه. شما با 100$ میتونی بری دو دیسک دولایه بلوری بگیری یابا یکم بیشتر یک هارد اکسترنال به حجم 400GB جور کنی که کار باهاش از بلوری خیلی راحت تره! برخلاف قدیم که CD و DVD مهم بودن برای انتقال اطلاعات روز با روز داره فلش و هارد ها مهمتر میشن برای همین بلوری و HD DVD خیلی سخته که بخوان توی storage medium چیز مهمی از اب در بیان
)و در اخر اینکه خوب بودن یک چیزی از نظر دلیل بر موفقیت یک محصول نمیشه. اگر اینطور بود امروزه SACD و DVD-Audio باید توی مارکت خیلی موفق بودن. در حالی که امروز mp3 مارکت لیدر هست و SACD و DVD-A هم جز شکست چیزی حساب نمیشن! مردم چیزی که به نظرشون ارزش نداشته باشه طرفش نمیرن حالا حتی اگه اون محصول از نظر تکتینکال بهترم باشه.

PS: من خودم امیدوارم نظرم در مورد اینکه Blu-ray و HD DVD هیچوقت mainstream نمیشن غلط باشه و جفت فرمت ها (یا حتی یک دونشون) به صورت mainstream در بیان.

دوستان سلام راستش من الان بحث اینجا رو دیدم گفتم یه چند تا مورد رو بگم بهتون چون یه سری چیزها هست که شاید ندونید .
حتماَ اکثراَ درجریان هستید که کار اصلی من با شرکت و کارخانه تولید بازی در ایران هستش همین دیسکهای استمپری خودمون . جدای از بحث کیفیت و بقیه مسائل من یه چیزیو بهتون بگم که بدونید در مورد همین dvd9 و dvd5 های خودمون .
دیدیم بحث قیمت ساخت اینها داره میشه و احساس کردم اطلاعات درستی در اختیارتون نذاشت من فقط برای شرکت خودمون رو بهتون می گم اگر شرکت ما که کار استمپری می کنه نه رایت بخواد dvd9 بزنه از نظر هزینه براش ارزونتر از 2 تا dvd5 تموم میشه !!!
علت : در کار استمپری اصلاَ لایه ها هزینه بردار نیستن و تنها هزینه همین مواد مصرفی هستش اگر هم دقت کنید مواد مصرفی در dvd9 با dvd5 فرق زیادی ندارن . مثلاَ اگر هزینه تمام شدن هر dvd رو 100 تومان بگیرید هر dvd9 نهایتاَ 120 تا 140 میشود . پس مطمئن باشید تاوقتی که بتونند تعداد لایه هارو ببرن بالا نمیان تعداد دیسکها رو زیاد کنن . در مورد ps3 هم وقتی میان اعلام می کنن ps3 با آپدیت فرمور میتونه دیسکهای بالایه های بیشتر رو بخونه مطمئن باشید براشون این کار به صرفه تره . یک نمونه از بازی که تا الان روی دولایه اومده همین آنچارتد هستش اگه اشتباه نکنم بازم بیاد دستم حجم دقیقش رو می گیرم براتون میزارم اگه دوست داشتین .
باتشکر

آقاي Taken Lord اطلاعات فوق العاده خوبي دادي . ...... تا به حال نمي دونستم

ولي نمي دونم اين حرف شما در مورد قيمت تمام شده بلوري هم ، به اين نحوه يا نه.

در ضمن فكر كنم بازي آنچارت توي همون بلوري استاندارد يك لايه مياد نه دو لايه.

آخرین ویرایش:
علت : در کار استمپری اصلاَ لایه ها هزینه بردار نیستن و تنها هزینه همین مواد مصرفی هستش اگر هم دقت کنید مواد مصرفی در dvd9 با dvd5 فرق زیادی ندارن . مثلاَ اگر هزینه تمام شدن هر dvd رو 100 تومان بگیرید هر dvd9 نهایتاَ 120 تا 140 میشود . پس مطمئن باشید تاوقتی که بتونند تعداد لایه هارو ببرن بالا نمیان تعداد دیسکها رو زیاد کنن
البته این که با زیاد کردن تعداد لایه سختی کار ساخت هم میره بالا فکر نکنم شما قبول نداشته باشی چون این جزو قوانین فیزیک حساب میشه.
شما اگه پست منو بخونی من نوشتم ساخت بلوری خیلی با DVD فرق داره اونم به چند دلیل مهم :
) ساختار بلوری به علت دور بودن اطلاعات از صفحه به مقدار0.1mm به صورت asymmetric هستش
)داشتن coating روی دیسک. هیچکدوم از فرمت های اپتیکال دیگه مثل DVD یا CD نیاز به coating ندارن (در حالی که میشه روشون گزاشت به صورت اپشنال اما کسی نمیزاره) اما بلوری لازم داره این رو.

دلایل بالا باعث میشه که ساخت بلوری سخت تر باشه برای همین بلوری رو نمیشه با DVD مقایسه کرد.

در مورد ps3 هم وقتی میان اعلام می کنن ps3 با آپدیت فرمور میتونه دیسکهای بالایه های بیشتر رو بخونه مطمئن باشید براشون این کار به صرفه تر
البته نمیدونم شما در جریان هستی یا نه اما موقعی که هیتاچی این annnouncement رو داد زمانی بود که Toshiba هم داشت دیسک های TL51 رو اماده میکرد برای verification و قصد این هم این بود که جلوی اون یکی رو بگیرن.
شما سول منم خواهشا جواب بده. .قتی بعد چهار سال هنوز تولید بلوری های دولایه به حد متناسب نرسیده (در حالی که DVD سه سال بعد از از اومدن به مارکت مشکلی نداشت و HD DVD هم الان yield تولیدش حدودای 96%-98% هستش) چجوری شما اینقدر راحت مطمینی که ساختن چهار لایه کاری نداره در حالی که تمام مراکیreplication بلوری هم تازه میخوان برای ساخت دولایه اماده شن چجوری ساخت جهارلایه اینقدر راحته? تا این لحظه هیچ دیسکی ساخته نشده که از چهارلایه استفاده کنه و داشتن چهارلایه چیز جدیدی حساب میشه پس چجوری تولیدش میتونه اینقور راحت باشه؟
در مورد لنز هم به نظر شما درایوی که برای دولایه طراحی شده چجوری مطمینی از لایه سوم به بالا که reflectivity میاد پایین و نیاز به error correction خیلی بالایی هست خوندن این دیسک ها مشکلی نداره؟

. یک نمونه از بازی که تا الان روی دولایه اومده همین آنچارتد هست
Uncharted روی بلوری سینگل layer هسنش. شما البته یک چک بکن بازم.

PS: این اعداد و اطلاعات بالا هم از های خود سونی و insider های توی سایت avs هست که توی این زمینه هستن. شما اگه source بهتری از اونا داری و اطلاعاتت از اونا بیشتره خواهشا بگو. شما مرکز هم میشناسی که بتونه یلوری دولایه بزنه؟

قبل از هرچیز دوست من من یه نکته رو بهت بگم من اینارو نگفتم که خدایی نکرده توهین به کسی کرده باشم پس خونسردیت رو حفظ کن یکمم آروم تر بنویس چون باور کن من خیلی از کلماتت رو باید حدس میزدم چی نوشتی .
در مورد تولید و این چیزا من کارم هستش و اگر شما میری مطالبیو می خونی و میزاری من تجربه عملی دارم چون خودمون تولید می کنیم . در مورد اینکه گفتم dvd معمولی اینجوری هستن بخاطر حرف خودت بود که گفتی چرا dvd9 گرونتره منم خواستم بهت بگم که علت گرونی ربطی به سختی کار نداره مربوط به اقتصاد کار میشه .;)
در مورد بلو ری هم من نمی خواستم بگم چون به هیچ عنوان این اجازه رو به خودم نمیدم که یه سری نامه های شرکت رو بخاطر اثبات این چیزا بیارم توی سایت فقط اینو بهتون بگم که به شرکت ما شرکتهایی که فروشنده دستگاهای استمپری هستن یه لیستی این سری دادن که من خودم کف کرده بودم و اصلاَ با اطلاعات توی اینترنت همخونی نداشت یه نمونشم دستگاه تولید بلو ری و hd بصورت استمپری هستش . که مطمئنن حالا حالاها احتیاج نیست .:-"
در مورد هزینه هاشم شما داری بصورت آزمایشی برآورد می کنی نه تولید در سطح بالا ، در تولید همه اینکارا رو دستگاه استمپرسازی انجام میده و بیشترین هزینه پای مواد اولیه هستش . اگر هم میبینی قیمت بلو ری بالا هستش بخاطر نوع مواد خام (پلی کربنات مخصوص)اون هستش . راحت تر بهت بگم شما روی همین دیویدی های معمولی برات مثال میزنم . دوتا دیویدی مواد بیشتری به نظرت مصرف می کنه یا یه دیویدی .
نمیدونم منظورم رو متوجه میشی یا نه . درکل مطمئن باش اگه براشون به صرفه تر نبود dvd چند لایه یا بلو ری هیچوقت نمی گفتن bddl استفاده می خوایم بکنیم می گفتن دوتا تک لایه استفاده می کنیم و اینکه تعداد لایه ها بیشتر بشه قطر دیسک شما هیچ وقت 4 یا هشت برابر نمیشه . متوجه عرضم شدی؟
شما داری سختی کارو می گی من دارم هزیته نهایی تولید رو می گم مطمئن باش تولید چند لایه خیلی به صرفه تر از یک لایه هستش فقط قیمت دستگاه اولیه هستش که فرق می کنه که اونم برای شرکتی که بخواد اینکارو بکنه مطمئن باش چیزی حساب نمیشه اونم سونی :-"
من یه نکته رم اضافه کنم شاید تا الان نخونده باشه کسی ولی خیلی وقت پیش من در جایی خوندم که در محیط آزمایشگاهی درست مقدارش رو یادم نیست یا 5 بود یا 50 ، که در کل من کمتره رو می گم در محیط آزمایشگاهی تونسته بودن بلوری 5 ترابایتی درست کنن (البته فکر کنم 50 بود).
به هر حال باتشکر از همه

آخرین ویرایش:
در آزمایشگاه cpu 80 هسته ای هم ساختن! ولی این چه ربطی به بازار و تولیدش داره؟ تکاوچ جان این مثال آخرت نمی دونم ربطش اصلا به بحث هزینه چی بود.

در ضمن شما داری در مورد DVD ای صحبت می کنی که حداقل 10 ساله داره به صورت جهانی تولید می شه و از نظر yield اصلا قابل مقایسه با blu ray نیست.

در مورد لنز هم به نظر شما درایوی که برای دولایه طراحی شده چجوری مطمینی از لایه سوم به بالا که reflectivity میاد پایین و نیاز به error correction خیلی بالایی هست خوندن این دیسک ها مشکلی نداره؟

اطلاعات بالایی که تو این زمینه داری واقعا جالب و قابل ستایشه.......

اما در مورد لایه سوم صحبت کردی و اینکه لنز در خوندن اون مشکل پیدا می کنه باید یه چیزی بگم.....
ببین من شنیدم که بلوری 4 لایه به این صورت هستش که 2 لایه در یک طرف بلوری ، و 2 لایه دیگر در طرف دیگر بلوری هستش. یعنی تکنولوژی در واقع همون دو لایه است ولی در دو طرف دیسک ، که مجموعا میشه 4 لایه.
البته صد در صد رو این قضیه مطمن نیستم ............
ولی فکر می کنم این مطلب رو توی یه مجله کامپوتری خونده بودم.
پس این مشکلاتی که شما گفتی هم پیدا نمیشه.....

من هم نظر Tekeen Lord رو دارم که میگه این دیسکها در حالت آزمایشگاهی و تحقیقاتی هزینه بالادارن ولی برای تولید در تیراژ بالا هزینه بسیار پایین میاد ، چون هزینه های تولید و سربار بر روی تیراژ بالا تقسیم میشه و قیمت تمام شده به شدت پایین میاد .

به نظر من چیزی که باعث شده تا الان به بازار نیاد عدم نیاز بازار بوده که به قول شما مردم می تونن به جای این دیسک از وسایل دیگه مثل هارد دیسکهای قوی و یا فلش مموری ها استفاده کنن پس تا الان نیازی به وجود این دیسکها تو بازار احساس نشده.

ولی شاید این نیاز در دنیای بازی برای سازندگان احساس بشه ( حداقل برای سازندگان بازی های PS3 ) و این می تونه ورود این نوع دیسکها رو به بازار حتمی کنه.

حتما اینو شما و دوستان می دونید که تو این چندساله ما هرچی پیشرفت در زمینه سخت افزار داشتیم ، به لطف همین بازی ها و سازندگان بازی هاست که توانایی های بالاتر رو از شرکت های سازنده CPU ، کارت گرافیک ، Ram و کنسول های بازی داشتن.

پس میشه گفت اگه دنیای موسیقی و فیلم بلوری 2 لایه رو احتیاج نداشته ولی دنیای بازی، باز هم انتظاراتش از فناوری و سخت افزار جلوتره و این امکانات رو در آینده نزدیک از تولید کنندگان می خواد و سازندگان بلو ری هم برای کمتر مصرف کردن مواد اولیه سعی می کنن به جای دو دیسک بلوری ، یه دیسک 2 لایه بلوری بدن بیرون.( این نکته رو بگم که در تولید صنعتی بیشترین هزینه مربوط به هزینه مواد هستش. پس هرچه قدر مواد کمتر استفاده بشه قیمت پایین تره و تولید به صرفه تر )
البته من صحبتم از اومدن بلوری 4 لایه نیست.....
ولی فکر می کنم اگه همین طوری پیش بره ، احتما اومدن دیسکهای دو لایه 100 گیگابایتی خیلی زیاده.

قبل از هرچیز دوست من من یه نکته رو بهت بگم من اینارو نگفتم که خدایی نکرده توهین به کسی کرده باشم پس خونسردیت رو حفظ کن یکمم آروم تر بنویس چون باور کن من خیلی از کلماتت رو باید حدس میزدم چی نوشتی .
در مورد خونسردی بگم که من نمیدونم انتظار شما چیه لاید من باید سه کیلو اسمایلی توی پستم بزارم و ده تا قربون صدقه برم شه شما فکر کنی من خونسردم؟

در مورد تولید و این چیزا من کارم هستش و اگر شما میری مطالبیو می خونی و میزاری من تجربه عملی دارم چون خودمون تولید می کنیم . در مورد اینکه گفتم dvd معمولی اینجوری هستن بخاطر حرف خودت بود که گفتی چرا dvd9 گرونتره منم خواستم بهت بگم که علت گرونی ربطی به سختی کار نداره مربوط به اقتصاد کار میشه
اگه شما کارت اینه متاسفانه هیچ کدوم از سوال های منو به صورت علمی جواب ندادی در حالی که هی میگی کارته. شما به جای این که به من بگی این کارته به صورت علمی و واضح توضیح بده چرا و چگونه نظر شما درسته نه هی بگی من کارمه. DVD-9 هم توی ساخت مواد بیشتری از DVD-5 میخواد اینو دیگه به هر کی بگی واضحه شما اگه متریال بیشتر نزاری اون پیت های اضافه رو کجا میخوای اضافه کنی؟
برای این که این قضیه واضح تر میشه عکس زیر رو از طرف خود سونی میزارم که نحوه تولید دولایه رو نشون میده.

duallayer-disc.jpg

همینطور که از عکس واضحه این دیسک مواد بیشتری برای تولید میخواد نسبت به تولید DVD های تک لایه شما لابد جادوگری از مواد کمتر استفاده میکنی و پیت های بیشتری روی دیسک میگیری! خود سونی میگه مواد لازم برای تولید این دیسک بیشتر از تک لایست بد شما میگی فرقی نداره؟ اصلا عقل ادم میگه وقتی دو تا لایه رو با طوری باید به هم بچسبونی که reflectivity لایه دوم هم از بین نره معلومه که مواد بیشتر باید استفاده کنی وyield تولید میاد پایین. این دیگه یک دودو تا چارتای سادست که شما میخوای هی بپیچونیش!
در ضمن برای دفعه هزارم تولید بلوری با DVD خیلی فرق داره و اصلا قابل مقایسه نیست. بلوری مثل سیدی از thick substrate استفاده میکنه ولی محل رکوردینگ رو اورده 0.1mm زیر که برای همین مجبوره از coating استفاده کنی. این ساختار به همراه نحوه گزاشتن asymmetric باعث میشه تولید بلوری یه چیز دیگه ایی باشه. همین coating برای اینکه ببینی روی yield اثر میزاره بد نیست حرف این insider رو ببینی :

You are correct. GB allocation is one of the factors in disc yields on BD due to the spin coating. You can get close to 50GB and 25 GB on a single layer, but you risk lower yields by doing this. (from what I've been told).
باز شما میخوای DVD رو مثال بزنی حداقل با HD DVD مثال بزن که تقریبا تولیدش با DVD یکی هست. و البته همین شباهت زیاد با DVD هست که موجب میشه فقط سه برابر حجمش از DVD بیشتر باشه در حالی که بلوری با استفاده از خصوصیت رکوردینگ 0.1mm این مقدار رو به پنج برابر برسونه! باز شما بیا بگو من خودم این کارم. من یک سوال از شما پرسیدم که شما جواب ندادی. شما تا حالا خودت بلوری های دولایه تولید کردی که با این همه اطمینان نظر میدی دربارشون؟ اون insider های سایت avs که صد برابر منو شما credibility دارن بارها این مسایل رو به صورت علمی توضیح دادن بعد شما بدون اینکه مدرکی داشته باشی و اصلا یک دونه بلوری دولایه replicate کرده باشی میای میگی همه حرفاشون اشتباهه!
در مورد سختی تولید DVD دولایه هم بهتره مراجعه کنی به کتاب DVD Demystified صفحه 2-22 که توضیح میده چجوری سال 1999 هنوز yield تولید برای DVD های دولایه حدود30% بود (در حالی که ساخت DVD از بلوری راحت تره) و چجوری مجبور شدن ریلیز تایتانیک رو عقب بندازن که های دولایه بتونن به حد کافی تولید شن. همچنین به صورت واضحی توضیح میده که چرا replicate کردن دیسک های دولایه از تک لایه سخت تره و مواد بیشتری میخواد. اگه خیلی مشتاقی این کتابو بگیر و بخون
ممکنه تولید DVD دولایه بعد از ده سالن که اینprocess به صورت streamline شده برای استدیو انچنان هزینه نداشته باشه نسبت به اوایل اما همچنان تولید یک DVD-9 از DVD-5 مواد بیشتری میخواد. و بعد از 10 سال اگه اینقدر ساده بود DVD بالاتر از دولایه هم اومده بودن.
در مورد هزینه هاشم شما داری بصورت آزمایشی برآورد می کنی نه تولید در سطح بالا ، در تولید همه اینکارا رو دستگاه استمپرسازی انجام میده و بیشترین هزینه پای مواد اولیه هست
از کی تا حالا Sony DADC دیگه شده ازمایشگاه و lab؟ خودش اومده میگه yield تولید بلوری های دولایه در حدود 75% هستش (و الیته سونی به عنوان ساپورتر بلوری اعداد رو طوری میگه که به نفعش باشه و نمیگه معیار yield گرفتنش چطوریه) بعد شما میگی سونی هم درباره بلوری داره دروغ میگه؟ جالبه دیگه ندیدیم کسی Sony DADC رو بگه ازمایشگاه که شما گفتی!

نمیدونم منظورم رو متوجه میشی یا نه
متاسفانه منظوری نداری که بخوام متوجه شم!....

درکل مطمئن باش اگه براشون به صرفه تر نبود dvd چند لای
مگه بیشتر از دولایه هم اومده؟ کجا استفاده میشه بگیم مام بریم بخریم :laughing::laughing:

ا بلو ری هیچوقت نمی گفتن bddl استفاده می خوایم بکنیم می گفتن دوتا تک لایه استفاده می کنیم
اقا اینقدر جک نگو. بلوری اگه میخواست دولایه نداشته باشه الان حجمش ازHD DVD هم که کمتر بود :laughing::laughing:

و اینکه تعداد لایه ها بیشتر بشه قطر دیسک شما هیچ وقت 4 یا هشت برابر نمیشه
حالا متوجه شدم خودتم نمیدونی چی میگی. من کی گفتم قطر دیسک جهار برابر میشه؟ :laughing::laughing:
حالت خوبه شما ؟
اون تیکه پست من که گفتم قطر چهار برابر میشه رو نقل قول کن!
متوجه عرضم شدی؟
بینهایت :laughing:

شما داری سختی کارو می گی من دارم هزیته نهایی تولید رو می گم مطمئن باش تولید چند لایه خیلی به صرفه تر از یک لایه هستش فقط قیمت دستگاه اولیه هستش که فرق می کنه که اونم برای شرکتی که بخواد اینکارو بکنه مطمئن باش چیزی حساب نمیشه اونم سو
شما چون درجه چرتو پرت رسوندن رو به جایی رسوندی که ادم نمیدونه چی بگه من میرم پست زیر از یکی از insider های avs رو نقل میکنم :

Technicolor is their fabricator of choice and they (as of this summer) couldn't do BD50 discs with any type of consistency in regard to yields, so Paramount's discs were being made by Sony DADC.

There is a way to tell where a disc was made by the fabricator based upon the serial number on the inner ring of the disc, but I need to find out if I can share this information in public or not before I disclose how to read the discs. Needless to say, I went through over 100 BD50 discs and only 6 were made by Cinram (Warner Discs) and all the rest were made by Sony DADC (Disney, Sony, FOX, Paramount and Warner discs). While I don't own every single BD50 disc that has been manufactured, sampling over 25% of total releases was a pretty big sample of discs and I think it is quite telling that Sony DADC has been manufacturing a vast majority of the discs for the format.

Since only about 3.5 million discs have been sold on the format, one facility can certainly handle this amount of discs over the span of 12 months, but why aren't Panasonic, Technicolor and Cinram getting more involved with BD50 production?

جالبه پاناسونیک که خودش طراح بلوری هست نمیتونه به مقدار کافی تولید کنه بلوری دولایه.Technicolor هم مجبوره بده بقیه براش replicate کنن چون خودش نمیتونه هنوز به طور کافی بلوری دولایه تولید کنه. این وسط سونی میمونه که اونم خودش اعتراف میکنه زیر 80% درصده. و البته شما که خودت ظاهرا بلوری رو شخصا طراحی کردی و میدونی چی به چیه. من به شما پیشنهاد میکنم حتما به پاناسونیک نامه بزن و بگو چجوری بردارن دولایه رو با مواد کمتر از تک لایه درست بکنن. نظر به اینکه همچین چیزی از نظر فیزیکی اصلا امکان نداره احتمالا پول خوبی به شما میدن. و البته چیزی که هنوز بعد از چهار سال مهندس های سونی و پاناسونیک توی ازمایشگا های مختلف نتونستن به قدر کافی بهینه کنن شما به این راحتی حل کردی توی خونه بدون هیچ ابزاری واقعا جای تعجب داره....

من یه نکته رم اضافه کنم شاید تا الان نخونده باشه کسی ولی خیلی وقت پیش من در جایی خوندم که در محیط آزمایشگاهی درست مقدارش رو یادم نیست یا 5 بود یا 50 ، که در کل من کمتره رو می گم در محیط آزمایشگاهی تونسته بودن بلوری 5 ترابایتی درست کنن (البته فکر کنم 50 بود).
خوب حالا شما چون ایقدر ادعا داری سوال های زیر رو بدونه دبه کردن و علمی جوا بده :

)چرا هنوز بعد از چهارسال هنوز تولید بلوری های دولایه اینقدر پایینه؟ غیر از خونه شما جای دیگه ایی هم هست که بلوری دولایه رو با مواد کمتر و بهتر از سینگل لیر تولید کنن ؟ :laughing::laughing:
سوال دوم رو حالا نمیخواد جواب بدی چون درست نیست اسرار این موفقیت رو اینجا بگی اما جواب سوال اول رو علمی بده!
)کتاب DVD Demystified قسمتی که درباره بلوری هست توضیح میده که چطور بلوری Error correction خیلی قوی داره. شما توضیح بده چطوری این میتونه کافی باشه برای رفتن به لیر های بالاتر؟
)اگر زدن لایه های زیاد روی دیسک های اپتیکال اینقدر پشمی و راحته چرا DVD بیشتر از دولایه نزدن روش؟ لابد دلشون نمیخواست؟ شما که از نظرتون گزاشتن layer تازه هزینه رو هم پایین میاره :laughing::laughing: چرا DVD پس سر دولایه مونده؟
)چرا شما میگی حرف سونی غلطه؟ خود سونی میگه تولید دولایه در این مقداره و از تک لایه کمتره و تولیدش هم سخت تره. یعنی به نظر شما حرف شما از خود سونی که این همه روی فرمت وقت گزاشته صحیح تره؟
) اگه زدن لیر های بالاتر اینقدر راحته چراHD DVD سر triple layer مونده؟ HD DVD که تازه از replication دیویدی استفاده میکنه و تولیشد راحت تره چرا این همه مشکل دارن سر تولید دیسک های سه لایه؟ اصلا اونا چرا دیسک های چهار لایه نمیسازن؟ از نظر شما که هرچی لایه بالاتر باشه تولید راحت تره :laughing::laughing:
)راستی چرا سیدی رو هیچوقت به صورت multi layer نزدن؟ درحالی که prototype های سیدی های دولایه هم تولید شده بود هیچوقت مارکت نشده. دلیلش چیه؟
)شما چطور صد در صد مطمینی که درایو همه بلوری پلیر هایی که اومده تا الان حتما میتونن این دیسک هارو بخونن؟ توضیح بده چه مشخصات این درایو ها باعث میشه که شما به راحتی به این نتیجه برسی. و البته وقتی هنوز درایو های توشیبا معلوم نیست میتونن TL رو بخونن چطور خوندن چهار لایه برای درایو در حالی کهreflectivity کمتر و کمتر میشه راحت تره؟

اگه شما بحث علمی داری و چیزی داری برای گفتن که بکو اگرم نه که بیخیال. کسی که خودش بیاد این تاپیک رو بخونه و یکم تحقیق کنه میفهمه چی به چیه. من که دیگه حوصله ندارم بیام این حرفاره صد دفعه تکرار کنم....

در مورد بلو ری هم من نمی خواستم بگم چون به هیچ عنوان این اجازه رو به خودم نمیدم که یه سری نامه های شرکت رو بخاطر اثبات این چیزا بیارم توی سایت فقط اینو بهتون بگم که به شرکت ما شرکتهایی که فروشنده دستگاهای استمپری هستن یه لیستی این سری دادن که من خودم کف کرده بودم و اصلاَ با اطلاعات توی اینترنت همخونی نداشت

خوبه شما به این اطلاعات دسترسی داری چون ازAmir Majidimehr که توی مایکروسافت vice president هست تا paidgeek که توی Sony Pictures هست تا insider خود شرکت Technicolor که توی avs هست و HD DVD/BD رو replicate میکنه به این اطلاعات دسترسی ندارن!

می گفتن دوتا تک لایه استفاده می کنیم
شما ظاهرا از business هم چیزی نمیدونی. این حرف شما مثل اینه چون ورژن های LOTR: extended edition روی یک DVD دولایه جا نشدن به جای اینکه برن از دو تا دیسک استفاده کنن میرفتن از اول یک دیسک چهار لایه اختراع کنن که روش جا شه و گلی هزینه الکی بکنن!
Sopranos هم که روی BD و HD DVD اومده روی چهارتا تا دیسک هست درحالی که وارنر اگه میخواست روی بلوری به صورت دوتا تا دیسک بده! دلیل گزاشتن شش تا دیسک برای مارکتینگ و دادن حس value به مشتری هست.
مثال دیگه شما برو ورژن Superbit فیلم Charlie's Angles رو روی DVD بگیر. DVD اول که فقط movie هست 5.5GB حجمشه و DVD دوم که فقط extras هست حجمش 1GB. چرا سونی برنداشته به جای دو تا دیسک یکی بده در حالی که فضاشو هم داشته؟ گزاشتن extra disc همیشه به علت کم بودن فضا نیست یک دلیل دیگش مارکتینگ هم هست که البته شما باهاش میونه نداری!
من هم اگه پستمو درست بخونی ( که نمیخونی) من گفتم به جای یک دیسک 100GB بیان دو تا دیسک 50GB بدن مجبور نیستن از اول یک دیسکی که تاحالا تولید نشده و معلوم نیست چطوریه شرایطش رو عرضه کنن!

آخرین ویرایش:
ببین من شنیدم که بلوری 4 لایه به این صورت هستش که 2 لایه در یک طرف بلوری ، و 2 لایه دیگر در طرف دیگر بلوری هستش. یعنی تکنولوژی در واقع همون دو لایه است ولی در دو طرف دیسک ، که مجموعا میشه 4 لا
به این نوع دیسک دیگه نمیگن چهار لایه میگنDouble Sided . Double Sided بودن چیز مهمی نیست همه HD DVD combo ها double sided هستن و DVD-10 و DVD-18 هم که همیشه Double Sided بودن. Double Sided بودن چیز مهمی نیست و الان هفت هشت سالی هست که تویDVD استفاده میشه.
گزاشتن دیسک Double Sided معادل گزاشتن دو تا دیسک جداست که میشه همون حرف من

پس این مشکلاتی که شما گفتی هم پیدا نمیشه....
Double Sided که شما میگی اصلا فرق داره. برای4 layer شما باید مطمین شی لنز میتونه دیسک رو بخونه و layer های بالاتر رو به صورتreliable بخونه اما Double Sided مثال اینکه دو تا دیسک بزاری پس چیزی نیست. اون چیزی که شما میگین به عنوان 100GB همون 4 layer هست که تا حالا اصلا ازش تولید نشده و توی spec بلوری هم فعلا نیست.

من هم نظر Tekeen Lord رو دارم که میگه این دیسکها در حالت آزمایشگاهی و تحقیقاتی هزینه بالادارن ولی برای تولید در تیراژ بالا هزینه بسیار پایین میاد ، چون هزینه های تولید و سربار بر روی تیراژ بالا تقسیم میشه و قیمت تمام شده به شدت پایین میا
شما حرفت کاملا اشتباهه. مثال بزنم. بگو یک استدیو میخواد سالی سی میلیون بلوری بزنه. با حدود80% yield میشه شما باید 7.5 میلیون دیسک دور بریزی که اصلا به صرفه نیست و هزینشم مقایسه کن با yield تولید DVD که حدود 98% هست. اون هزینه هم که از خیرات نمیاد!
پس اینکه بگیم yield پایین عیب نداره چون تولید بالاست کاملا غلطه. وقتی yield کاری پایینه یعنی اون کار صرف نداره. این که دودوتا چهار تای سادست.

به نظر من چیزی که باعث شده تا الان به بازار نیاد عدم نیاز بازار بوده که به قول شما مردم می تونن به جای این دیسک از وسایل دیگه مثل هارد دیسکهای قوی و یا فلش مموری ها استفاده کنن پس تا الان نیازی به وجود این دیسکها تو بازار احساس نشد
حرفت کاملا اشتباهه
استفاده از فلش به جای دیسک خیلی بهتره :
) plug & play هست
)راحت پاک میکنی و میریزی
)سرعت خیلی بهتری داره
)reliable تر هست
)scratch روش نمیفته
)بارها قابل استفاده هست
)هر کامپیوتری که USB بخوره باهاش کار میکنه
) ارزون تره
)فضای بیشتری داره
مردم مریضن برن دیسک برگیرن؟ اگه اینطوریه چرا اصلا برن فلش های 4GB که فروشش اینقدر بالاست بگیرن خب یک DVD-RW 4.7GB بخرن!.... با همین سرعتی که دیسک ها پیشرفت میکنن فلش و هارد ها هم پیشرفت میکنن و اینطور نیست که حجم دیسک بالا بره ولی فلش درایو ها یا هارد ها همینطوری بمونن. امروزه اپتیکال دیسک نقشی که برای حابجایی اطلاعات در زمان گزشته مثلCD-RW رو داشت از دست داده. فقط به درد همون permanent backup میخوره اونم که فعلا بلوری یا HD DVD براش گرون در میان.

حتما اینو شما و دوستان می دونید که تو این چندساله ما هرچی پیشرفت در زمینه سخت افزار داشتیم ، به لطف همین بازی ها و سازندگان بازی هاست که توانایی های بالاتر رو از شرکت های سازنده CPU ، کارت گرافیک ، Ram و کنسول های بازی داشتن.
ما این وسط کارهایی مثل 3D rendering و Video editing و music production و .... رو یادت رفته که به قدرت هایی بیشتر از پردازش بازی نیاز دارن!

پس میشه گفت اگه دنیای موسیقی و فیلم بلوری 2 لایه رو احتیاج نداشته ولی دنیای بازی، باز هم انتظاراتش از فناوری و سخت افزار جلوتره و این امکانات رو در آینده نزدیک از تولید کنندگان می خواد و سازندگان بلو ری هم برای کمتر مصرف کردن مواد اولیه سعی می کنن به جای دو دیسک بلوری ، یه دیسک 2 لایه بلوری بدن بیرون.( این نکته رو بگم که در تولید صنعتی بیشترین هزینه مربوط به هزینه مواد هستش. پس هرچه قدر مواد کمتر استفاده بشه قیمت پایین تره و تولید به صرفه تر )
پست بالا رو بخون

آخرین ویرایش:
میدونی دوست عزیز من تسلیمم شما کاملاَ درست می گی میدونی وقتی حرف منو متوجه نمیشی پس منم نمیتونم بهت توضیح بدم بقولی گفتنی وقتی نخوای چیزیو قبول کنی من نمیتونم مجبورت کنم .
فقط یه نکته رو بهت می گم چون از حرفات همین تیکه رو خوندم بقیه رو بیخیال شدم و نخوندم علتشم سر همین حرف بهت می گم من بهت گفتم مواد مصرف در dvd9 یا همون دولایه به مراتب کمتر از دوتا dvd5 هستش ولی شما رفتی یه عکس از سونی برای من گذاشتی می خوای من از خوده کارخونه برات فیلم بگیرم تا نحوه ساخت دیسک استمپری رو ببینی . خوب حالا ما داریم تولید می کنیم و شما فقط عکس میبینی ، من چیزی نمونده کار خودمونم یادم بره پس بیخیال این بحث میشم تا همینجاهم از توضیحاتت ممنونم .(فقط اگه یه روز ضرورت تولید دیسک چند لایه رو بجای چند تا دیسک متوجه شدی به حرف من میرسی;))
باتشکر

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

تبلیغات متنی

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or