Multi Platform Clair Obscur: Expedition 33

سازنده
Sandfall Interactive
تاریخ انتشار
2025 24April
ناشر
Kepler Interactive
پلتفرم‌ها
  1. PC
  2. PlayStation 5
  3. Xbox Series X|S
EX33_Logo_HighRez.png

Developer: Sandfall Interactive
Publisher: Kepler Interactive
Genre: Turn-based RPG
Release Date: 24 April 2025
Platforms: Playstation 5،XBOX
Series،PC

• سازنده بازی استودیوی فرانسوی Sandfall Interactive هست. بیشتر اعضای اصلی استودیو از سازنده های باتجربه و سابق اوبیسافت و همینطور از طرفداران بازی های jrpg قدیمی مثل Persona، Final Fantasy و Kingdom Hearts هستند.​
  • داستان و ستینگ بازی برگرفته شده از دوران Belle Époque در فرانسه جریان دارد. هر سال زنی بیدار میشود و عددی نفرین شده را بر روی مقبره تی نقاشی میکند و تمام افراد با سن اون عدد ناپدید و به خاکستر تبدیل میشوند. هر سال این عدد کوچکتر میشه. در بازی شما به عنوان "Expedition 33"وظیفه دارید قبل از اینکه زن نقاش بیدار بشه و عدد 33 رو‌ نقاشی کنه اون رو نابود کنید و برای همیشه این چرخه مرگ و نفرین رو بشکنید.​
  • سبک بازی به گفته سازنده ها "Reactive turn-based RPG" که با ترکیب المان های مبارزات اکشن و ریل تایم با سیستم نوبتی قدیمی یجورایی نسخه تحول یافته بازی های jrpg قدیمی هست. در بازی میشه ضربات دشمن ها رو بصورت ریل تایم dodge، parry و یا counter کرد و همینطور با نگه داشتن ریتم ضربات کمبو ایجاد کرد و نقاط ضعف دشمن ها بصورت آزاد مورد هدف قرار داد.​
  • پارتی بازی از شش نفر تشکیل شده. تجهیزات، مهارت ها و قابلیت های تمام اعضای پارتی قابل ارتقا هست. کرکترهای که در تریلر معرفی بازی دیدیم Gustave که یک معمار، Sciel یک جنگجو، Lune یک محقق و‌ جادوگر و Maelle که با 16 سال سن جوانترین عضو‌ گروه هست.​
  • موتور گرافیکی بازی Unreal Engine 5 هست.​

Attachments

• Clair-Obsur-Expedition-33_2024_06-09-24_024-1024x576.jpg
    Clair-Obsur-Expedition-33_2024_06-09-24_024-1024x576.jpg
    77.5 KB · مشاهده: 44
آخرین ویرایش:
مشکل اینه باید سایمون رو هم بزنی مجدد :دی
برای من ارزش نداره دوباره بازیش کنم برا یه ژورنال. چون اگه مثلا کاری میکردن که یه پایان ویژه رو توی نیو گیم پلاس ببینیم, ادم ترغیب میشد ببینه. ولی چنین چیزی دلیلی برای شروع دوباره ی بازی نیست :دی
به سایمون که فکر میکنم دیگه خدایی حالم گرفته میشه D: .. که تا اونجاش هم بری و کلا هم سخت ترین باس بود ..

اصا خود ژورنالا رو فک کن چقد دلی وقت گذاشتیم همه جا رو رفتیم پیدا کردیم ، حالا از صفر!
کاش یه اپدیتی چیزی میدادن و نیاز به جمع کردن همه ژورنالا توی یک ران رو حداقل برمیداشتن میرفتیم فقط کلید برمیداشتیم همون یکی ژورنال سمی رو میگرفتیم و تمام D:

• Like
Reactions: The Pale King
واقعا تعجب میکنم که چرا باید توی همچین بازی ای با این زیبایی و بزرگی, بعضی تصمیمای احمقانه گرفته بشه.
بازیو رسما جویدم و همه چیو پاک سازی کردم و تمامی تروفیا رو گرفتم به جز تروفی مربوط به پیدا کردن تمام ژورنال ها. متوجه شدم یه ژورنال توی بازی هست که حتما باید اول بازی یه کلید رو میگرفتی تا بتونی به دستش بیاری. بعد جالب اینجاس که توی نیو گیم پلاس تمام کالکتیبلات ریست میشه :دی
واقعا احمقانه ترین کاری بود که میشد سر یه بازی انجام داد.
من نزدیک ۹۲ ساعت برای بازی تایم گذاشتم و بع عشق پلات کردنش, تلاش کردم. الان سر همچین چیزی باید یه ۶۰-۷۰ ساعت دیگه بذارم :دی
این شد که حتی پایان بازی رو دلم نخواست برم و بازیو کامل پاک کردم. رسما با یه تصمیم مسخره یکیو‌ از علاقه ی خالص به بازی تبدسلش کردن به نفرت :دی
خوب من تایم گذاشتم! توی بازی ای که شما ساختید هیچ تروفی میسیبل ای وجود نداره! چرا باید یه ژورنال از بازی صرفا میسیبل باشه و برا به دست اوردنش طرف ۸۰ ساعت دوباره وقت بذاره؟
چی بگم والله :دی
به نظرم حساسیت زیاد روی تروفی و اچیومنت خوب نیست من خودم ترجیح میدم یک بازی که دوست دارم بارها بازی کنم حالا این بین تروفی هم گرفتم چه خوب ولی تجربه بازی با اچیومنتهای سخت برای خودم خراب نکنم

به نظرم حساسیت زیاد روی تروفی و اچیومنت خوب نیست من خودم ترجیح میدم یک بازی که دوست دارم بارها بازی کنم حالا این بین تروفی هم گرفتم چه خوب ولی تجربه بازی با اچیومنتهای سخت برای خودم خراب نکنم
ادما متفاوتن. بدبختی همینجاس:دی یه سری تروفی هانترن.
من سر رد دد ۲ بالای ۴۰۰ ساعت بازی کردم تا پلاتش کردم :دی
بازی هایی که دوس دارم رو واثعا دوست دارم پلاتشون کنم تا به طور کل پروندشونو ببندم.

در مورد پرسونا 5 کارگردان این بازی تو یه مصاحبه این رو گفته بود.

Screenshot_۲۰۲۵-۰۶-۰۲-۰۳-۳۲-۳۰-۶۲۷-edit_com.twitter.android.jpg

تاثیر P5 روی طراحی بازی تو‌ جاهای مختلف مثل همون دوربین، منو و ui، کامبت و... به وضوح مشخص هست و خود کارگردان هم اشاره کرده بود کلا سری پرسونا یکی از منابع الهام بازی بوده.

در مورد سری پرسونا هم بازی های این سری از نسخه سوم به بعد بشدت طولانی هستند و داستان اون اوایل یه مقدار کند پیش میره و طبیعی هست خیلی ها بعد از چند ساعت بازی کردن خسته شده و بازی رو‌ ادامه ندن. علاوه بر این آرت استایل و اون سبک روایی داستان که شبیه ویژوال ناول هست و شامل دیالوگ ها و‌ کات سین های زیاده ممکنه خیلی ها رو از بازی زده کنه و کاملا یه چیز سلیقه ای هست. وگرنه بازی های پرسونا هم توئیست های داستانی خاص خودشون رو دارند و بیشتر به خاطر همین پیچش ها و داستان جذابشون شناخته میشن اما خب این پیچش های داستانی بیشتر توی اواسط یا اواخر بازی اتفاق میافته. مخصوصا P5 که شخصا بازی مورد علاقه ام توی سری هست و بنظرم به عنوان یه پکیچ کامل یه سر و گردن تو‌ همه زمینه ها مثل آرت استایل، طراحی کاراکتر ها، داستان، موسیقی، کامبت، طراحی دانجن هاو... از بقیه بازی های سری بالاتره و همه این موارد باعث میشه مخاطب از همون بازی بیشتر جذب داستان و ترغیب به ادامه بازی بشه. اکسپدیشن 33 مزیتی که داره بازی به مراتب کوتاه تری هست و شخصیت پردازی خوب کاراکتر ها از همون اوایل بازی باعث میشه بازیکن ها بهتر بتونند با کاراکترها ارتباط برقرار کنند.

واقعا تعجب میکنم که چرا باید توی همچین بازی ای با این زیبایی و بزرگی, بعضی تصمیمای احمقانه گرفته بشه.
بازیو رسما جویدم و همه چیو پاک سازی کردم و تمامی تروفیا رو گرفتم به جز تروفی مربوط به پیدا کردن تمام ژورنال ها. متوجه شدم یه ژورنال توی بازی هست که حتما باید اول بازی یه کلید رو میگرفتی تا بتونی به دستش بیاری. بعد جالب اینجاس که توی نیو گیم پلاس تمام کالکتیبلات ریست میشه :دی
واقعا احمقانه ترین کاری بود که میشد سر یه بازی انجام داد.
من نزدیک ۹۲ ساعت برای بازی تایم گذاشتم و بع عشق پلات کردنش, تلاش کردم. الان سر همچین چیزی باید یه ۶۰-۷۰ ساعت دیگه بذارم :دی
این شد که حتی پایان بازی رو دلم نخواست برم و بازیو کامل پاک کردم. رسما با یه تصمیم مسخره یکیو‌ از علاقه ی خالص به بازی تبدسلش کردن به نفرت :دی
خوب من تایم گذاشتم! توی بازی ای که شما ساختید هیچ تروفی میسیبل ای وجود نداره! چرا باید یه ژورنال از بازی صرفا میسیبل باشه و برا به دست اوردنش طرف ۸۰ ساعت دوباره وقت بذاره؟
چی بگم والله :دی
حالا به امید اینکه یه آپدیتی چیزی بدن که این مورد رو بشه بدست آورد.
اما میخوام بگم پس اون شم سولزباز بودنت کجا بود وقتی اول بازی همچین آیتمی رو دست NPC دیدی؟
من تا دیدم گفتم خب کپی پیست از سولزه و این کلید حتما یه جا به درد میخوره.

اما واقعا 70-60 ساعت زمان نمیبره.
بچه ها خود بازی رو تو 3-2 ساعت تموم کردن.
ایندفعه هم که نیاز نیست خیلی جاها بری.
یه گاید در مورد همین ژورنال ها ببین و بدو بدو فقط برو دنبال اونها.
فکر کنم سر جمع 10 ساعت هم نشه.
دشمن ها و مبارزات رو هم که وان شات میکنی چون تیمت رو از اول با خودت داری.
فقط اسکیه نمیتونه پرواز بکنه که اگه میکرد عالی میشد :D

من اصلا با سبک JRPG ارتباط نگرفتم ولی این بازی احساس میکنم برام متفاوت خواهد بود

می خوام بازیو تهیه کنم

رفتم چندتا هم ویدیو گیم پلی بازیو دیدم ولی احساس میکنم بازی خیلی آسونه!!! من هرچی دیدم انگار اصلا هیچ چالشی نداره بعضی وقتا که Boss ها حتی فرصت حمله دوم هم پیدا نمیکنن

دوستانی که بازی کردن بگن که کاری میشه کرد بازی به سمت آسون بودن نره؟
چون سرچ کردم مثل اینکه جز درجه سختی Expert چیز سخت تر برای استارت کار وجود نداره
مثلا Final Fantasy xvi خیلی راحت بود و پشیمون شده بودم از خریدش

• Poker Face
Reactions: BoxBox
من اصلا با سبک JRPG ارتباط نگرفتم ولی این بازی احساس میکنم برام متفاوت خواهد بود

می خوام بازیو تهیه کنم

رفتم چندتا هم ویدیو گیم پلی بازیو دیدم ولی احساس میکنم بازی خیلی آسونه!!! من هرچی دیدم انگار اصلا هیچ چالشی نداره بعضی وقتا که Boss ها حتی فرصت حمله دوم هم پیدا نمیکنن

چون سرچ کردم مثل اینکه جز درجه سختی Expert چیز سخت تر برای استارت کار وجود نداره
XVI که واکینگ سیمولیتوره بس که آسونه ، با این مقایسه نکن.

EXP33 اصلا آسون نیست.
اون ویدئوهایی رو که دیدی طرف یا تو نیوگیم پلاس بوده و یا اینقدر لولش بالا بوده و آیتمهای خفن (Pictos) داشته که همچین اتکهایی میزده.

مثل سری سولزبورن/لایک که ملت اینقدر فارم میکنن و بیلدهای خفن میبندن که همرو وان‌شات میکنن.
اینجا همینطوره.

اینجا جدای از بیلد چون با یک تیم طرفیم ، گاها هم تیمیها اسپلهای ساپورتی دارن که با ترکیب اونها دمیج رو چندبرابر هم میکنه.

بازی رو بگیر و فقط سرت رو بنداز و مراحل اصلی رو برو.
اکسپلور نکن ، ماموریت جانبی رو انجام نده و فارم هم نکن.
خود بازی لول بندی مناطقش به شکلیه که وقتی وارد اون منطقه میشی تا به باس برسی بدون فارم کردن تناسب لول و سختی بازی رو بالانس کرده.
یعنی اونقدری که تو بار اول دشمنهای اون منطقه رو میندازی ، XP میگیری و levelup میشی همون کافیه برای ادامه دادن بازی.

اصلا نیاز به موندن تو یه جا و فارم کردن نداری.
اون وسطها ممکنه به یه باس مخفی یا آپشنال هم بر بخوری که خب خیلی قوی تر از شرایطیه که داری که میتونی بزاری بعدا بیای و باهاش مبارزه کنی.
چون بعد پایان بازی کل دنیای اون در دسترسه که بخوای 100 درصد کنی و نیو گیم پلاس الزامی نیست.
خیلی هم محتوا داره شاید بیشتر از مراحل اصلی.

XVI که واکینگ سیمولیتوره بس که آسونه ، با این مقایسه نکن.

EXP33 اصلا آسون نیست.
اون ویدئوهایی رو که دیدی طرف یا تو نیوگیم پلاس بوده و یا اینقدر لولش بالا بوده و آیتمهای خفن (Pictos) داشته که همچین اتکهایی میزده.

مثل سری سولزبورن/لایک که ملت اینقدر فارم میکنن و بیلدهای خفن میبندن که همرو وان‌شات میکنن.
اینجا همینطوره.

اینجا جدای از بیلد چون با یک تیم طرفیم ، گاها هم تیمیها اسپلهای ساپورتی دارن که با ترکیب اونها دمیج رو چندبرابر هم میکنه.

بازی رو بگیر و فقط سرت رو بنداز و مراحل اصلی رو برو.
اکسپلور نکن ، ماموریت جانبی رو انجام نده و فارم هم نکن.
خود بازی لول بندی مناطقش به شکلیه که وقتی وارد اون منطقه میشی تا به باس برسی بدون فارم کردن تناسب لول و سختی بازی رو بالانس کرده.
یعنی اونقدری که تو بار اول دشمنهای اون منطقه رو میندازی ، XP میگیری و levelup میشی همون کافیه برای ادامه دادن بازی.

اصلا نیاز به موندن تو یه جا و فارم کردن نداری.
اون وسطها ممکنه به یه باس مخفی یا آپشنال هم بر بخوری که خب خیلی قوی تر از شرایطیه که داری که میتونی بزاری بعدا بیای و باهاش مبارزه کنی.
چون بعد پایان بازی کل دنیای اون در دسترسه که بخوای 100 درصد کنی و نیو گیم پلاس الزامی نیست.
خیلی هم محتوا داره شاید بیشتر از مراحل اصلی.
خوب اینطوری خیلی بهتر پس
فقط برای انتخاب پایان بازی نیاز به مراحل فرعی نیست؟ چون بازی تک اندینگ نیست (فقط در همین حد میدونم)

بعد یه چیز دیگه چرا Lip Syncing بازی اینقدر فاجعست؟:D اینو Fix نکردن؟

خوب اینطوری خیلی بهتر پس
فقط برای انتخاب پایان بازی نیاز به مراحل فرعی نیست؟ چون بازی تک اندینگ نیست (فقط در همین حد میدونم)

بعد یه چیز دیگه چرا Lip Syncing بازی اینقدر فاجعست؟:D اینو Fix نکردن؟
بهتر ، دنبالش هم نرو که بدونی.

فقط این رو بدون که نه اندینگ با این ماموریت جانبی ها گره نخورده.
نیاز نیست کاری بکنی ، برسی به اندینگ خودت متوجه میشی.
=========
آره مشکل لیپ سینک رو واقعا داره.
دلیلش هم اینه که بودجه خیلی کم بوده و نمیتونستن مثل استودیوها و بازیهای AAA صداگذار ها رو بیارن که تو نقش خودشون هم بازی و Mocap کنن.
همونهایی که حرکات رو موکپ کردن جای شخصیتها حرف زدن و صداگذارها فقط روش صدا گذاشتن.
کلا تو بازیهای اینطوری باید چشمت رو روی یکسری از مسائل ببندی چون قطعا نقصهایی به دلیل بودجه پایین وجود داره.

می خوام بازیو تهیه کنم

من به عنوان یه سولزباز قهار میگم بازی واقعا آسون نیست‌. واقعا سخته. البته اگه مثل سولزها نری تا لول ۹۹ فارم کنی همون اول کار. اونا رو هم اگه فارم کنی راحت میشن. اینم همونه. بنظرم لول حدودا زیر ۵۰ برای تموم کردن بازی کافیه. البته من هنوز نرسیدم آخرش. ممکنه تعدادی از باس ها رو هم مجبور شی بارها بری تا شکستشون بدی.

آقا این Lampmaster کلا سخته یا من با لول 16 آندرلولدم واسش؟ :دی

فاز اولو تقریبا با جون پر تموم میکنم فاز دوم لعنتی هر اتکش بعضی وقتا بالا 1000 تا دمیج میزنه (به کل تیم همزمان) بعد بیشترین شخصیت من حدود 800 تا جون داره :)) ینی یه بار پری رو میس میکنم کل تیم به فاک میره، چیه این :-"
بماند که باز اسکیل هات رو هم قفل میکنه هر چندتا ترن دیگه بدتر!
برگردم لول آپ کنم؟

--
چندتا سوال به عنوان نوب سگی که توتوریال رو ایگنور کرد :-"

همینکه سر بعضی از اتکا میزنه Weakness ینی باید فوکس کرد رو همون نوع اتک؟
اون ستاره هایی که کنار Skill ـا برق میزنن و رو اون حالت دمیج بیشتر میده (میده؟:دی) بر چه اساس هست؟
چرا یک سری Skill ها هستن زده مثلا %40 Heal ولی وقتی Perfect هم میزنی بازم هیلی دریافت نمیکنی؟
و اینکه حس میکنم بیلد Gustave ـم خیلی آشغال هست و یه سره فقط دارم اتکای نصفه نیمه میزنم و Self heal. چه ترکیبی واسش پیشنهاد میدید؟

از یک طرف همینکه بدون سرچ زدن و بیلد دیدن رفتم سراغش و فایتا بشدت داره حال میده خوشحالم، از طرف دیگه حس میکنم خیلی نوبیانه دارم میبرم جلو گیمو :دی

آخرین ویرایش:
  • Like
Reactions: Natural Killer
فقط میخوام این حس خوشحالیمو باهاتون قسمت کنم
اخر نیو گیم پلاس رفتم و دونه دونه از اول ژورنال هارو جمع کردم .. نیو گیم پلاس هم ۸ ساعت طول کشید
من اصلا اهل تروفی و پلات و اینا نیستم ، طلبه شده بودم اینو کامل کنم .. و یه تروفی تو ران اول به شکل مزخرفی میس شد و کوتاه نیومدم :D واسه همین حس خیلی خوبی دارم

12441.jpg

آخرین ویرایش:
آقا این Lampmaster کلا سخته یا من با لول 16 آندرلولدم واسش؟ :دی

فاز اولو تقریبا با جون پر تموم میکنم فاز دوم لعنتی هر اتکش بعضی وقتا بالا 1000 تا دمیج میزنه (به کل تیم همزمان) بعد بیشترین شخصیت من حدود 800 تا جون داره :)) ینی یه بار پری رو میس میکنم کل تیم به فاک میره، چیه این :-"
بماند که باز اسکیل هات رو هم قفل میکنه هر چندتا ترن دیگه بدتر!
برگردم لول آپ کنم؟

--
چندتا سوال به عنوان نوب سگی که توتوریال رو ایگنور کرد :-"

همینکه سر بعضی از اتکا میزنه Weakness ینی باید فوکس کرد رو همون نوع اتک؟
اون ستاره هایی که کنار Skill ـا برق میزنن و رو اون حالت دمیج بیشتر میده (میده؟:دی) بر چه اساس هست؟
چرا یک سری Skill ها هستن زده مثلا %40 Heal ولی وقتی Perfect هم میزنی بازم هیلی دریافت نمیکنی؟
و اینکه حس میکنم بیلد Gustave ـم خیلی آشغال هست و یه سره فقط دارم اتکای نصفه نیمه میزنم و Self heal. چه ترکیبی واسش پیشنهاد میدید؟

از یک طرف همینکه بدون سرچ زدن و بیلد دیدن رفتم سراغش و فایتا بشدت داره حال میده خوشحالم، از طرف دیگه حس میکنم خیلی نوبیانه دارم میبرم جلو گیمو :دی
بهتره برای پری کردن ایشون به کل یه مقداری کم زودتر از چیزی که فکر میکنی ضربه داره وارد میشه عمل پری کردن رو انجام بدی ایشون یه مقدار حرکاتش رو زودتر باید جواب بدی جا این که دقیق وقتی ضربه بالا سرت رسیده و تا میتونی بهتره از عنصر آتش برای حمله استفاده کنی قبل نبرد بیشتر توانایی ها آتش که داری رو انتخاب کن مهم ترین ضربه که باید پری کنی ضربه هست که با شمشیر بزرگ میزنه همین رو درست انجام بدی یه ضد حمله حسابی که کار رو در میاره میزنه

• Like
Reactions: majidred2011

کاربرانی که این گفتگو را مشاهده می‌کنند

رمز عبور خود را فراموش کرده اید؟
اگر میخواهی عضوی از بازی سنتر باشی همین حالا ثبت نام کن
or