آقا بیاین یه چند تا خبر و نکته براتون لیست کنم - از الان بگم مطلب طولانیست و رفقایی که علاقه مندن زمان بزارن و بخونن -کلی مطلب و نکته آموزشی هم دارم آماده میکنم که به مرور زمان اگر عمری باقی موند , آپلود میکنم - از عملکرد متفاوت اتچمنت ها تا گجت ها و ... . ولی با این حال این مطالب رو فعلا داشته باشید , امیدوارم راضی باشید از این حقیر
( Nocturne op.9 No.2 رو پلی کرده و شروع میکند به نوشتن

)
تو توییتر چی میگذره ؟
اول از اینکه توسعه دهنده ها خیلی فعال تر شدن و با کاربر ها بیشتر تعامل میکنن , مثلا تو چند روز گذشته مدیر ارشد طراحی در ریپل افکت راجب به پیشرفت کاربرها در مد پرتال صحبت کرد و نکات جالبی رو می شد از حرفهاش برداشت کرد :
1 - همونطور که دیدید مد راش به پریست های آماده برگشت و ایشون که به مرد پرتال معروف شدن , گفتن نباید حذف می شد و عذر خواهی کردن از حذف شدنش - ایشون مستقیم اشاره نکردن ولی انتظار این رو داشته باشید که این مُد دوباره از پریست ها حذف بشه! قبلا بارها اشاره شده که هیچ پریستی دائمی نیست و طی هفته ها چرخشی خواهند بود
2 - یکی از کاربرها پرسید ماجرای پیشرفت بازیکن ها در مد پرتال چطور پیش میره ؟ قرار همینطور محدود باشه و مثلا شاهد پیشرفت Tier بندی ها نباشیم ؟ ایشون فرمودند :
ممنون از اینکه این موضوع رو مطرح کردید تا دوباره مورد بحثمون قرار بگیره - شما اشتباه نمی کنید و ما همچنان روی این سیستم داریم کار می کنیم - مشکلی که به ظاهر بسیار ساده قابل حل بود - خیلی طولانی شده و پیچیدگی خاصی پیدا کرده - هفته ی آینده (همین هفته) به دنبال آپدیت بازی باشید - رویکرد جدید و مرحله بندی شده ی جدیدی رو برای پیشرفت پرتال قرار خواهیم داشت .
3 - یکی از کابرها ازشون پرسیدن که امکان فراهم شدن ادیتور (اون پیشرفته هه / نه اون مکانیزم تعریف شده) - برای مد راش یا آبجکتیو بیس مد ها وجود داره ؟ ایشون فرمودند :
از اونجایی که محیط ادیتور بجای منطق پرتال / در موتور فراستبایت تعریف شده - این کار باید از ابتدا بازسازی بشه - ما این موضوع رو مورد بحث قرار داریم . یه سری کلمه های تخصصی هم به کار بردن مثل Mcoms و اینا که اگر اینا نباشن / پرتال فضای مورد نیازش برای این کار رو پیدا نمیکنه . (خدا پدرت رو برات نگه داره! به قول یه بنده خدایی الان مشکل بخش پرتال برای مردم اینِ ؟! ...)
4 - یه کاربری هم ایده ی خیلی قشنگی رو داد که ایشون خیلی خوششون اومد - گفتن چرا برای مد پرتال لول بندی و سطح بندی (گان ها و ابزار ها) جداگونه تعریف نمی کنید که فقط مربوط به همون بخش باشه ؟ همونطوری که تو بازی های قبلی انجام شده بود (مثلا یادتونه تو بتل 1 ستاره بندی داشتن گانها ؟ ) - این میتونه کاربر رو ترغیب به پیشرفت کنه و از بی هدف بودن این بخش جلوگیری کنه .
خیلی از توسعه دهنده های ارشد بازی با کاربرها تعامل داشتن و خیلی های دیگه که ازشون پرسیدن دلیل این رادیوئه سکوت گرفتن چیه ؟ در جواب گفتن خیلی خیلی مشغول هستیم و باور کنید وقت جواب دهی به کامنت ها رو عملا نداریم , خیلی زود بهتون ملحق میشیم و متاسفیم از ناراحتی هاتون ... .
اما اگر باز بخوام از تعاملات براتون بگم : مثلا راجب به سایز اسکواد ها صحبت شد که کاش بیشتر باشن الان که بازی 128 پلیره شده / بحث های جالبی شد که همگی (توسعه دهنده ها) قبول داشتن اتفاقات اعمال شده در اسکواد خیلی خیلی بهتر میتونسته عمل بشه - چه از نظر تعداد - چه از نظر تغییر دلخواه اسکواد - چه از نظر مدیریت اسکواد! مثلا الان نمیشه اسکواد رو مدیریت کرد (ببندیش - باز کنیش - کیک کنی و ... ) که در آخر نتیجه این بود : داریم کار میکنیم روش و تا اون زمانی که کارها عملی نشده باشن نمیتونیم اطلاعی رو بازگو کنیم .
+ چندوقت پیش همینجا نوشتم براتون که تام هندرسون گفته تعداد اعضای هر اسکواد برای فصل اول بازی به هشت نفر خواهد رسید .
یا یک جایی دیدم یک کاربری کانسپت ارت های اسپشیالیست هارو آپلود کرده بود و پرسیده بود امکانش هست اینها به بازی بیان ؟ که جواب توسعه دهنده این بود : بعضی از لباس ها با برخی تغییرات اولیه به بازی اضافی شدن - تعداد زیادی هم اون بیرون وجود دارند که به بازی خواهند آمد و رکوردها رو خواهد شکست ( نفهمیدم منظور این آخرش رو)
* همینطور که میبینید لباس سمت راستی با تغییر در رنگ بندی / این هفته به بازی اضافی شد + حدس میزنم لباس وسطی بخاطر رنگ بندیش جزوی از جوایز ماهانه آمازون پرایم باشه
+ نمیدونم تا حالا علاقه داشتین که بشینین گذشته ی اسپشیالیست هارو بخونین ؟ چطور رشد کردن ؟ اهل کجان ؟ چی بر سرشون اومده و چطور به این نقطه رسیدن که جزوی از No Pats باشن ؟ مثلا همین مکی واسه خودش گرگ بیابون ها بوده و تخصصش تو ارتش کانادا در شاخه ی بقا بوده . بیشتر تو داستان اشاره میشه که در فضاهای باز تخصص داشته و به عنوان عشایر تعریف می شده . صدا پیششم سابقه خیلی باحالی داره / تو اکثر بازی ها بوده / از سایبرپانک گرفته / تا کنترلُ فورتزا هورایزونُ خودِ هورایزون (Zero Down) . اینقدری اسپشیالیست ها گذشته جالب داشتن که لایق باشن تو 30 دقیقه همشون رو خوند - اما اونقدری هم عمیق نبوده که براشون تو خود بازی داستانی روایت بشه - بجاش اومدن صدها خط دیالوگ تعریف کردن که تو بازی اگر دقت کنید میشنوید - مثلا همین مکی کلی راجب به کوه نوردیُ اینا دیالوگ داره که من بارها شنیدم - مطمئنم هروقت خواستید یکی از اسپشیالیست هارو T1 کنید با این دیالوگ ها برخورد می کنین

.
5 - فکر کنم یک ماهی میشه که خیلی سوسکی یک پیجی مسابقه طراحی مد برای پرتال گذاشته - جایزش هم برای نفرات برتر 500$ هستش - فکر میکنم این کاره خود ریپل افکت استدیو باشه چون بارها تعامل رسمی داشتن باهاش - شاید از ترس اینکه بهشون بگن : شما حتی وقت ندارین مد رسمی درست کنیدُ اینها ... - خیلی پروموتش نکردن به طور رسمی - اما این مسابقه وجود داره و تا 26 ژانویه ادامه داره ( 10 روز تمدید شد) - یه صفحه ی خیلی جمعُ جوریم تو ردیت مد پرتال داره - بعضی وقت ها کدهای جالبی رو میشه از توش پیدا کرد - مثلا یکبار من یه سری استوری میشن پیدا کردم که جالب بود - به صورت کو-آپ تعریف شده بودن و مرحله بندی داشتن , یا مثلا اون مد بتل رویال رو دیدین دیگه ؟ زون رو AI میبندن

خیلی خیلی زیاد من مدهای جالبی دیدم که اگر دوست داشتید بگید تو یک پست مجزا کدها رو با اطلاعاتشون در اختیارتون قرار بدم

6 - آقا من این Marcus Lehto رو درک نمیکنم این وسط چی میگه - از روزی که این آقا تو استدیو استخدام شدن (کمتر از یک ماه) - شده فرشته ی نجات و گوش شنوای استدیو - نمیدونم چرا من به این آدم خیلی امیدی ندارم و دوست هم ندارم کامیونیتی خیلی به این آدم اعتماد کنه که کارش درسته و میتونه فرشته ی نجات باشه - شاید آخرین اثر ایشون رو (Disintegration) دوست نداشتم و فکر میکنم بازی ضعیفی بوده - حالا از اینها که بگذریم - ایشون تو چند هفته ی گذشته با آغوش بسیار بسیار باز از همه خواسته که نظراتشون رو به گوش توسعه دهنده ها برسونن - فکر میکنم ایشون تنها کسی بود که در مدت تعطیلات با کاربرها تعامل داشتن - ایشون بارها گفتن تمام فیدبک هارو تیم میشنون و دغدغشون رفع اونهاست - با اینکه به بخش من مربوط نمیشه اما رود مپُ مسیر پیشروی بازی تعریف شدست و داره پیش میره
7 - و اما هفت! آقا این همه چیزی که من خیلی خیلی خلاصه گفتم رو هیچ کس تقریبا ندیده ( یا صدای دیده شدنشون به گوش کمتر کسی رسیده) - اما بجاش تا دلتون بخواد صفحه ی اصلی بتلفیلد تو توییتر حسابی سروصدا کرده - به یک روش کاملا افتضاحانه میاد کانسپت آرت های بازی که در خود بازی دیده نمیشن رو پست میکنه و لور داستانی تعریف میکنه - اصلا و ابدا الان تو این بازی زمانی این کار درست نیست که در مورد خود مشکلات و روند پیشروی بازی روزه سکوت بگیری! ولی بیای بجاش از ملت بخوای لور داستانیت رو بخونن - سر همینم کلی کاربر فحشُ بدُ بیراه گفتن - و باز از اونم بدتر ادمین پیچ برداشته اکثرشون رو که تو کامیونیتی نسبتا شناخته شده بودن - بلاک کرده

کلی جنجال راه افتاده که دیگه نگم براتون ... . چند تا اتفاق اینطوری تو چند هفته گذشته داشتیم که حسابی اوضاع رو ریخته به هم ... . جای تاسف داره واقعا / بگذریم .
+ در آخر اضافی کنم در حالی که شبکه های رسمی بازی سرشون رو کاملا کردن زیر برف و از هرچیزی بجز مشکلات کاربرها حرف میزنن - بازی های رقیب که نمونش Cod باشه حسابی بیانیه رسمی و دلداری میدن - همین حرفهایی که من گفتم توسعه دهنده ها تو صفحات شخصیشون میزنن - اونجا از صفحات رسمی ابلاغ میشن و خوب قاعدتا برای مخاطب هم خیلی خیلی خوشایند تره
اما آخرین اخبار حول محور بازی و استدیو چی میگن ؟
1 - هفته ی پیش سونی رسما آمار بیشترین بازی های دانلود شده (رکورد دار) در شبکه ی خودش (اروپا و آمریکا ) در سال 2021 رو به نمایش گذاشت . اتفاق جالب این بود که بتلفیلد 2042 تو هردو جدول مکانی جایگاه پنجم رو از نظر دانلود داشت - البته تو این لیست بازی های رایگان لحاظ نشدن ولی خیلی جالب بود که 2042 بارها بیشتر از
Farcry 6
It takes two
Ratchet & clank
Resident evil village
Deathloop
Hitman III و هر عنوانی که تو سال 2021 عرضه شدن بیشتر دانلود شده . قبلا تام هندرسون یک آماری داده بود که فروش استیم بازی کمتر از 20% فروش بازی بوده (که اخیرا اضافی کرد تو این آمار ریفاند ها هنوز حساب نشده بودن) . بنابر این من فکر میکنم تیم PR بازی حسابی تونسته موفق باشه و با هر صفتُ منطقی که شما بهش میدید - بازی نسبتا فروش موفقیت آمیزی رو سپری کرده .
البته رقیب دیرینه مثل همیشه فروش نسبتا بالاتری رو کسب کرده و در هر دو مکان جغرافیایی جایگاه دوم رو کسب کرده - یه گزارشی رو چند روز پیش تام هندرسون نوشته بود که نسبت به انتظار فروش اکتیویژن - فروش Cod اصلا خوب نبوده و بخاطر همین تیم سازنده نسخه ی بعدی رو خیلی Force کردن که MW2 رو به امسال تابستون برسونه! یه ویدئوی لیک طور هم از اطلاعات MW2 درست کرده بود که چه چیزای جذابی تو روند توسعست , جذاب ترین نکتش این بود که گویا قراره یک مد کامپتتیو دقیقا مثل طراحی مرحله ی مدرن وارفر یک "Clean House" برای مولتی پلیر بسازن!! یعنی اتکر و دیفندر داشته باشیم و جزئیات همونقدر زیبا باشن - به نظر من Next Gen ترین و زیباترین مرحله ی شوتینگ های نسل قبل با اختلاف از آن این مرحلست! بی نهایت خوب بود! واقعا که تجربش معرکه و بی نظیر بود .
2 - گزارش مالی الکترونیک آرتز در سال 2021 - اللخصوص کوارتر چهارم سال - برای تاریخ یکم فبریه (دوازده بهمن) برنامه ریزی شده - فکر میکنم اونجا , جای خوبی باشه که آمار های دقیق تری از فروش 2042 به طور رسمی داشته باشیم
3 - تو صفحه ی رسمی Imdb فرنچایز بتلفیلد - اسم سه صدا پیشه برده شده که اثری فعلا تو 2042 ازشون دیده نشده
William Cho - Gillian Webb - Whitney
+ این میتونه نشون دهنده اسپشیالیست های بعدی باشه ؟ ماهه پیش یک اسم دیگرو براتون لیست کردم که ایشون هم خانوم بود و اسمش تو تیتراژ بوده .کاش بشه از چهارتا اسپشالیست سال اول حداقل سه تاش خانوم نباشن که وارد یه ماجرای دیگه از طرف کامیونیتی نباشیم

4 - تیم دایس همینطور تو همه ی مشاغل داره نیرو جذب میکنه - کاش میتونستم لینک جذب مشاغل رو براتون بزارم - اما تو هر لول یا بخشی کلی جای خالی وجود داره - از بخش طراحی شبکه گرفته تا مهندس طراحی UI و طراحی مراحل . چند نفری رو دیدم تو همین ده روز جوین استدیو شدن و چندین کاربر رو دیدم که ابزار عکس برداری از بازی در اختیارشون قرار داده شده , البته فکر میکنم این شغل نباشه اما همکاری تو این بخش خیلی زیاد شده - چندتاییش رو براتون آپلود میکنم
خوب این بود مطلب چلونده شده از اتفاقاتِ اخیره این فرنچایز - امیدوارم چشماتون خسته نشده باشه و براتون مفید بوده باشه