سونی دقیقا داره اشتباهی که ماکروسافت این نسل کرد رو تکرار میکنه.شما ببینید ویندوز بازم برای ماکروسافت هستش و استور رسمی ویندوز هم برای خود ماکروسافت هستش پس باز یه توجیهی داره.فروش اکس باکس وان چرا انقدر کمتر از ps4 بود؟ خود من اول هر نسل هر دوتا کنسول رو میخریدم ولی وقتی روی pc با محدودیت های کمتر و کیفیت بالاتر و حتی کرک شده و رایگان میتونم بازی کنم قطعا انتخابم pc هستش و اکس باکسو همون اول نسل فروختم و روی ps4 فقط انحصاری بازی میکردم فروش جهانی کنسولها هم موید همین حقیقت هستش که ps4 فروش بیشتری داشته کسی عاشق چشم ابرو سونی نیست یا سهامدار سونی نیستیم اگر میخریدیم و فروش کنسولها و بازیهاش بالا بود فقط و فقط بخاطر انحصاریهاش بود و بس نه کیفیت بالاترش نه کارایی های دیگش و نه...
کنسول برای بازی کردن هستش و این یک اصل هستش . سونی همین الانش هم فروش دیگر محصولاتشو توی غرب و خاورمیانه مدیون ps هستش مثلا کسی که ps میخره برای هماهنگی بیشتر و بهتر سخت افزار تلویزیون سونی میخره و طبعا سیستم صوتی سونی و احتمالا بخاطر تلویزیون گوشی سونی میخره یعنی استفاده از اکوسیستم و لایف استایل برای فروش باقی سخت افزار خوب اگر فروش ps کم بشه قطعا ضرر میخوره این زنجیره.مگه چقدر فروش روی استورها خواهند داشت که اینو جبران بکنه؟اگر تا الان هم جلو ایکس باکس که از نظر سخت افزاری ازش قویتر هستش دوام آورده فقط بخاطر انحصاریاش هست که این برگ برندشو داره زمین میزنه.
همه اینارو حتما خود مدیران سونی هم می دونن و من فکر میکنم کلا شرکت سونی سیاست گذاریش داره تغییر میکنه و از فروش سخت افزار به سمت فروش تکنولوژی و نرم افزار میره.یعنی کلا برنامه نداره و براش مهم نیست ps5 چقدر فروش بکنه یا اصلا موفق بشه.
به اتفاقات چند سال اخیر نگاه کنیم.سونی تمرکزشو روی سنسورهای دوربینهای گوشی های همراه میذاره طوری بازارو دستش گرفته که اعلام میشه بیست و چهار ساعته هم کار میکنن جوابگو تقاضا نیستن و تو یوکوهاما شرکت جدید تولید سنسور دوربین افتتاح خواهند کرد تا سال دیگه.
سونی اعلام میکنه تولید و فروش tv رو محدود خواهد کرد و عملا با سامسونگ نمیتونه رقابت بکنه.
سونی اعلام کرد که برند جا افتاده و نام آشنای لبتاب خودش وایو رو واگذار کرده.
سونی اعلام میکنه تولید گوشی هوشمند رو به شدت محدود میکنه و عملا از چنتا بازار جهانی خارج میشه و محدود توی غرب و ژاپن میفروشه و هر روز زمزمه هایی از این میشنویم که کلا میخاد بخش گوشی هوشمند رو تعطیل بکنه.
سونی توی نمایشگاه تکنولوژی از خودرو برقی رونمایی میکنه اما همزمان اعلام میکنه وارد بازار خودرو نمیشه و نخواهد شد و آماده مشاوره تکنولوژی به شرکتهای خودروساز بزرگ جهانی هستش.
سونی اعلام کرده سرمایه گذاری های عظیم و گسترده ای توی بخش فیلم سازی و کانالهای تلویزیونی خودش توی سال 2020 خواهد کرد.
همه اینارو بذاری کنار هم مشخص هستش که سیاست گذاری اینه که از تولید سخت افزاری فاصله بگیرن و تولیدات تکنولوژی مد نظر قرار بدن.
من فکر میکنم تا نسل بعد از برند پلی استیشن و ایکس باکس فقط نام باقی می مونه و ماکروسافت و سونی دیگه کنسول نفروشن و با ایجاد استور انحصاری با نام پلی استیشن و ایکس باکس فقط تولید نرم افزاری بفروشن که خب خیلی خیلی خیلی هم نسبت به الان براشون سود آورتر هستش و جامعه هم استقبال میکنه و احتمالا فقط نینتندو به شکلی که الان میشناسیم کنسول بازی ویدیویی تولید بکنه.
یه حالت دیگش اینه که سونی برند پلی استیشن هم مثل وایو واگذار بکنه به یک شرکت بازی ساز بزرگ مثل الکترونیک آرتز یا شرکتی که قبلا سابقه ساخت کنسول داشته مثل سگا و بازم مثل وایو فقط ده تا پانزده درصد سهم برند رو نگه داره و بشینه که بدون هیچ هزینه ای براش پول بیاد.
یه شق دیگش اینه که در صورتی که تولید سیستم های صوتی و تصویریشو محدود یا تعطیل بکنه رقیبی مثل سامسونگ دیگه رقیب نیست و میتونه شریک تجاری باشه و پلی استیشنو با سامسونگ که فکر کنم از نظر تولید سخت افزار کلی از هر نوع الان اول دنیا هستش شریک بشه و تولید و ضمانت و دردسراش برای سامسونگ و طراحی و پشتیبانی نرم افزاریش با سونی باشه.
هیچ کدوم از اینا دور از ذهن و غیرممکن نیست.
پیوست: گرچه نسل جدید و ذایقه جدید جامعه راحت با این موضوع کنار میاد ولی احتمالا هم نسلهای من باشند که تجربه ps1 ps2 ps3 segagenesis nes xbox360 رو داشتن حتی با تصورش هم دلتنگ اون روزا میشم.